Mates007
Reakcie
-
AutorPríspevky
-
Mates007
Účastník (Participant)Myslím, že tu nešlo ani tak o lieky, ale o to predstaviť ľuďom laikom čo to SM je a čo spôsobuje a taktiež ako sa s ňou žije. Mne keby takto niekto vysvetlil princíp choroby na začiatku, tak to asi aj ľahšie zoberiem a pochopím. Podľa mňa to bolo veľmi milo a výstižne spracované
Takéto niečo som ešte u nás nevidel
Mates007
Účastník (Participant)http://archiv.nova.cz/multimedia/vizita-8-dil-roztrousena-skleroza.html?s=0
Toto vysielala TV NOVA v stredu v relácii VIZITA, je tam veľmi pekne a zrozumiteľne vysvetlené všetko o SM.
Mates007
Účastník (Participant)Aspoň raz sa so mnou nehádaj. Človek ti lichotí a ty mu nadávaš. A teraz ti ďakujem a zasa atak.
Atakov už stačí. Tých si užijeme až až.
Jarka vieš dobre ako tot všetko začalo. Ako dlho sme vtedy debatovali po telefóneo možnosti prechodu aj keď som vtedy žiadny prestup nepripúšťal. A bola si to práve ty, kto mi dodal odvahu a dokonca možnosť zastrešiť tento prechod združením a postaviť sa za mňa.
Myslíš, že by som do toho išiel len tak sám ako prst.
No to určite. Ešte teraz by som ticho mlčal a nechal sa okopávať. Vieš sama že som ti nejeden krát volal zúfalý a prosil som ťa o radu ako ísť ďalej.
A povedala si mi „nie“? Alebo „neviem?“ NIKDY! A toto bola pre mňa veľká pomoc. Keď človek vie, že niekoho za sebou má.
Takže Jarka naozaj ďakujem!!!Mates007
Účastník (Participant)Ďakujem našej p. doktorke Procházkovej, ktorá ma aj napriek veľkému počtu svojích pacientov prijala a vzala k sebe na liečbu. Trpezlivo znášala moje mal som pocit že už otravné telefonáty. Bola ochotná vždy mi pomôcť a neodraďovala ma od môjho rozhodnutia, keď som sa rozhodol zmeniť lekára a prejsť práve k nej. Už počas týchto niekedy aj ťažších dní prechodu medzi lekármi som pochopil aký „veľký človek a lekár“ pani doktorka je.
Vždy všetko rieši s kľudom angličana. A naozaj pani doktorka je v prvom rade človek a všetko sa snaží pochopiť najskôr z ľudského hľadiska a až potom do toho ťahá medicínu.
Pani doktorka z celého srdca Vám veľmi ďakujem!!!Mates007
Účastník (Participant)Včera som sa stal oficiálne pacientom MUDr. Procházkovej. Mám tak úspešne za sebou asi dvojmesačný boj o prestup z SM Centra na Mickiewicovej k Dr. Procházkovej. Musím pochváliť pani doktorku, že bola na mňa veľmi milá
a chcem sa jej poďakovať za to, že aj keď má veľa pacientov nepovedala mi nie a zobrala ma pod svoje ochranné krídla. Dokonca ma zobrala do ordinácie aj bez objednania (ináč by som ešte musel nejaký deň čakať) a dala mi už aj prvé lieky.
A poďakovať sa chcem aj Jarke. Jarka ďakujem za dodanie odvahy pustiť sa do tohto boja a za povzbudzovanie v časoch keď som nevedel kam sa obrátiť. A ďakujem aj za tvoje rady ktoré som vždy veľmi dobre zúžitkoval.
Mates007
Účastník (Participant)Rozprávajú sa dvaja kamaráti:
„Predstav si, včera som zachránil svoju kolegyňu pred znásilnením.“
„Nehovor, a ako?“
„Ukecal som ju.“Mates007
Účastník (Participant)daj aspoň nejaký tip, čo plánuješ
aká kultúra nás pobaví tento krát
Mates007
Účastník (Participant)Radošinci boli úžasní!!!
Bavil som sa celé predstavenie. Síce som trošku meškal asi 5 minút – Jarka prepáč mi to – ale také sú už bratislavské cesty.
Veľmi sa mi páčili Štepkové komentáre a poznámky ktoré boli trefné, vkusné a hlavne veľmi vtipné. Celá sála vždy vybuchla od smiechu.
Dúfam, že týmto predstavením kultúrne akcie ZSM Nádej nekončia.Mates007
Účastník (Participant)Ja sa ešte teraz spamätávam z tohto víkendu.
Bolo to skvelé. Jedlo, masáže, bazén, okolie penzióna, ochota personálu, vybavenie izieb. No a najviac sa mi páčili hlavne koníky. Na tie som sa nevedel vynadívať.
Opäť som spoznal nových ľudí, so starými známymi obnovil kontakty.
Hlavná vďaka patrí našej skvelej Jarke a jej silným kontaktom a známostiam. Zorganizovať niečo takéto nie je ani ľahké a ani lacné.
Jarka ĎAKUJEME ti!!!Mates007
Účastník (Participant)Toto prvý krát počujem o vysúšaní pokožky.
A ja sa čudujem odkiaľ sa mi vzal „ekzém“ na chrbáte? Aj kožna na to kukala. A tiež som si všimol, že mi vadia veci s dlhým rukávom. Akoby som mal suchú kožu. No a rolák už vôbec nemusím. Som v ňom nervózny. A pritom mi tieto veci nikdy nevadili.
Stále sa učím. Ale aspoň že viem, že pôvod je niekde v Copaxone.Mates007
Účastník (Participant)Vidím že nie je vták ako vták. Ale toto by ste mali prediskutovať v inom okienku
Mates007
Účastník (Participant)Vidíš?!
K očnej som mal ísť!!!
Veru už som dlho nebol.
Ďakujem ti za upozornenie!Je to úžasné, keď predsedníčka združenia stíha ešte aj sledovať termíny u lekárov svojích „zverencov“.
Ja to stále tvrdím, teba je tu škoda!!!Mates007
Účastník (Participant)Prečo otáčaš moje komplimenty proti sebe?
A deti sa pýtať nebudem, nie sú plnoleté a preto nemajú čo do toho kecať!!!Mates007
Účastník (Participant)Ďakujem ti krásna víla. Si taká dobrá. odpúšťaš. to teraz v takej ťažkej dobe málo kto dokáže!!!
Ja víkendy väčšinou trávim u rodičov. Máme tam s bratom niečo rozrobené a tak….Mates007
Účastník (Participant)No Jarka to nie je zlý nápad. Ja by šel.
-
AutorPríspevky