Pomôžte

Kultútne akcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 93 )
  • Autor
    Príspevky
  • #630
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Tuším som bola voľakedy na gymnáziu kultúrna referentka. Asi to nikto nechcel a ja som rada chodila do divadla a kina a preto mi to celkom padlo vhod. Vo štvrtom ročníku sme „prekonali“ nežnú revolúciu a podobné funkcie už neboli potrebné ale láska ku kultúre mi zostala dodnes. Asi štvrťstoročie som mala permamentky do SND a v súčasnosti chodím aj na menej seriózne predstavenia, koncerty, vernisáže, klubové filmy, výstavy… Skrátka sa mi nechce sa stále rozprávať iba o chorobách, symptómoch (tie si aj tak každý vychutná sám v súkromí). Budem sa veľmi tešiť, keď sa pridajú aj ostatní kolegovia so svojimi tipmi na akcie ktoré by mohli navštíviť aj ďalší (F)Vaša Gabi

    #8034
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Na tento muzikál som sa dostala ako „slepé kura ku zrnu“ – moja veľmi dobrá priateľka zohnala lístky na 20.1.2008 do Istropolisu. Sama som sa na neho nechystala, lebo mi pripadal príliš komerčný a z každého média som naň počula až priveľa reklám. To v našich podmienkach neveští nič dobrého ale keď už boli lístky na svete a dokonca zadarmo tak som si povedala, že to vydržím. Nemusela som sa premáhať, lebo sme sa výborne zabavili. Keď ku tomu pripočítam výbornú alternáciu – môjho miláčika Csongora Cassaia, Marián Slovák, Kristína Farkašová. A pre mňa tam bol malý bonus – úžasne príjemný ochrankár, ktorý poradil lepší výťah (my sme sa vyviezli príliš vysoko) a ponúkol gentlemanské rameno, keď som si presadala, tak som nadšená dodnes.
    V hre sa dostávajú na pretras zvčilé praktiky Holywoodu, fašistický pohrobok, gey subkultúra v divadle – tieto poznámky píšem preto, lebo by sa mohli dotknúť konzervatívneho diváka.
    Prístup do Istropolisu je vhodný aj pre imobilného diváka – zboku je výťah. Bezbarierové WC som si tam nevšimla ale ani som nehľadala. Je tam však ostražitá WC-baba ktorá bedlivo zinkasuje potencionálneho potrebny-chtivého zákazníka. posledné upozornenie – predstavenie je pomerne dlhé, spolu s prestávkou trvá 3 hodiny.
    Prajem príjemný zážitok! (F)

    #8036
    ferino
    Účastník (Participant)

    Zverejni mailovú adresu, pošlem ti nejaké upútavky na zlacnené lístky. Hatrick robí nahrávku Aj múdry schybí dokonca zadarmo.

    #8042
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za tip feri ale ja by som kontakt privítala tu na stránke – nahrávanie aj múdry schybí by som asi nevyužila ale niekomu by sa to mohlo hodiť.

    #8048
    ferino
    Účastník (Participant)

    Pozri, chcel som Ti poskytnúť niektoré pozvania na zľavnené poodujatia. Mám za to, že sem tie pozvánky nepatria, lebo sa týkajú len a len Bratislavy a je nutné operatívne reagovať, lebo pozvánky sú na dva – štyri dni dopredu.

    #8075
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Ferino asi si sedím na kábli ale nepochopila som, prečo „sem“ nepatria pozvánky týkajúce sa len a len Bratislavy. Veď nemusíš zverejňovať nič čo nechceš. Ja napríklad neviem zabezpečiť pozvania pre druhých – viem dať iba tip na akciu, ktorú som si ochutnala naživo. Lístky si inak kupujem cez Ticket-portal a niekedy tam inzerujú tiež zľavnené lístky pre ZTP + sprievodcu.
    Ale ďakujem za reakciu.

    #8078
    liviap
    Účastník (Participant)

    Ahojte svigabra a ferino!

    Povedzte mi prečo by ste nemohli dať tipy na dobré až vynikajúce kultúrne podujatia – myslím si, že keď niekto má dávno zálusk na akciu svojho favorita – či to je herec, spevák, skupina, div. predstavenie, opereta …… tak si aj za dva dni dokáže urobiť voľno a prísť aj do Bratislavy z hociktorého kúta Slovenska.
    Nechcem to ďalej rozpisovať, ale by som bola rada, keby ste dali tipy na dobré akcie.
    V stredu sme boli na koncerte Orchestra Glena Millera v slov. rozhlase – super zážitok – koncert trval od 20.00 do 23.oo hod.
    Neskutočne krásny zážitok!!!
    Neľutovali sme ani kilometer trojhodinovej cesty do Bratislavy /ináč nám cesta trvá 1.30 hod a to vo veľkej premávke/ – cestovali sme v mrznúcom daždi – došli sme do BA a na celom aute bola vrstva ľadu. Cesta domov bola o čosi lepšia – aspoň nepršalo.
    Píšte tipy – potešíte nás!!!;)
    A keď niekto bude mať vážny záujem hneď sa ozve – verte mi! Pá

    #8094
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Ahoj a ďakujem za reakciu, lebo takto nejako som si to predstavovala! Dáš vedieť čo výborné si videla alebo počula a nabudúce sa môže niekto ďalší na niečo podobné vybrať. Mne napríklad tento koncert úplne unikol ale musím povedať pravdu, že som už zameraná na dve divadlá na ktoré už mám lístky. Bude to Skrotenie zlej ženy v starej budove opery SND a RUR v tej novej. Som rada, ze si napisala, že ked sa človek chystá na vytúženú akciu, tak žiadna prekážka nie je dosť veľká aby ho zastavila!
    Pamätám si ešte v „permanetkovom“ období, že jednu sezónu sme mali aj s priateľmi z 11 predstavení 9 vo štvrtok. A prečo to zdôrazňujem? To je môj dlhoročný interferónový deň… S mierne pridanými ibalginmi sa to dalo v pohode absolvovať.
    Napíš prosím aký je prístup do slovenského rozhlasu! Trochu sa mi nepáči to veľké schodisko pred „pyramídou“, ale možno je tam aj iný vchod.
    Pa Gabi

    #8112
    liviap
    Účastník (Participant)

    a nie iba táto inštitúcia, ale mnoho iných na celom Slovensku nie je prispôsobená nám ťažko chodiacim a vozíčkárom.

    Priznám sa Ti, že som mala hrôzu v očiach a v duši, keď sme zaparkovali z bočnej strany kde sú schody do penziónu, ale manžel ma prehovoril, že to skús veď máme ešte čas skoro 2 hodiny, navečeriame sa, oddýchneš si a potom to zvládneme ďalej /pomyslenie na schody dole, obísť ešte bok budovy a potom ktovie kde ešte, no hrôza/. Ale zvládla som pomaličky schody k tomu penziónu – tam bolo nafajčené a vedľa bola ešte jedna reštaurácia – tak sme tam vošli – pekné prostredie – sadli, objednali si večeru a opýtali sa čašníka, že ako sa dostaneme do budovy rozhlasu – či tak ako to bolo označené šípkou dole pri schodoch – a on nato, tam tými dverami ste už v budove – ver mi, že som sa potešila.
    Skončil sa koncert a tou neznámou cestu sme sa mali vrátiť na parkovisko k autu – a zrazu schody – hrôza – neočistené, lesklé ako zrkadlo – nič iné som nevidela iba túto hrôzu, ale keď si teraz spomínam – myslím že tam bol aj príchod bez schodov, ale rovným smerom. Nedalo sa nič robiť chytila som manžela, palica sa mi v druhej ruke šmýkala na lade a predstavte si nájdu sa ľudia – prvá bola pani, ktorá sa mi ponúkla, že mi pomôže a zrazu ma chytil za rameno pán a aj s jeho pomocou sa mi podarilo zísť dolu bez pádu. Hneď naľavo bola hlavná cesta – počkala som a manžel prišiel autom tam pre mňa.
    Ale ani po týchto schodových strastiach som si nenechala pokaziť krásny pocit z celého koncertu.
    Gabika a Feri až budete vedieť o nejakých zaujímavých kult. akciách skúste nám ich ponúknuť a prezradiť podrobnosti o nich.
    My sme lístky na túto akciu dostali od dcéry.
    Častejšie kupujeme cez ticket portal – ale tam musíš neustále sledovať čo, kde a kedy bude – niektoré akcie sú veľmi rychlo vypredané.
    Pá Lívia

    #8121
    jareš
    Účastník (Participant)

    Livka…ak sa smiem spýtať – úplne od veci – chodíš bežne do postele na odpočinok ráno ?=O=O
    alebo, že by si rovnako ako ja, mala problémy aby prišiel spánok ?

    #8130
    liviap
    Účastník (Participant)

    Jarka poď do iného diskusného fóra, prosím /dostaneme vynadané od administrátora/. „asi do prvého – ale ty ma nájdeš“

    #8166
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Veľmi pekne ďakujem za rýchlu a čerstvú reakciu na prístup do pyramídy! Zatiaľ som nemala príležitosť alebo som skôr nechcela vyskúšať si ju naživo. Bola som pod ňou v jednej kaviarni, čiže skody som ochutnala ale ani inde s nimi nemám veľký problém. V inom počasí samozrejme… Teraz sa najlepšie cítim v teple a fajn priatelia sa zastavujú na pokec, kávičku alebo čajík či niečo tvrdšie u mňa.
    Práve som vyprevadila moju výbornú priateľku ktorá dnes zohnala prudko „úzkoprofilové“ lístky na novú hru do SND Fetišistky! Bude to v marci v novom divadle konkrétne v „štúdiu“ tak som zvedavá na prístup. Idem tam s priateľmi a mám podobne ako Ty dobré skúsenosti s cudzími ľuďmi, ktorí sú ochotní pomôcť ak je treba.
    Bezbarierovosť neočakávam, lebo viem kde žijem a hlavne si pamätám kedy sa divadlo začalo stavať. WC je urobené slušne – navštívila som bezbarierové, voňalo čistotou a novotou.

    #8882
    ferino
    Účastník (Participant)

    Vážené dámy a vážení páni, priatelia divadla,

    radi by sme Vás pozvali do priestorov Slovenského národného divadla (SND) na predstavenia všetkých troch umeleckých súborov SND – činohry, opery a baletu. Pripravili sme pre Vás skvelú ponuku, v rámci ktorej môžete pozvať do divadla aj svojho blízkeho. Na dôkaz toho, že darčeky nie sú aktuálne len na Vianoce, by sme Vás radi informovali o novej PONUKE 1+1, ktorú sme pre Vás pripravili na vybrané predstavenia. Ak si zakúpite vstupenku v rámci tejto ponuky, druhú vstupenku na to isté predstavenie dostanete zadarmo!

    Operné predstavenia:

    Milan Dubovský: Tajomný kľúč
    piatok 6. február 2009 – 11.00 hod.
    historická budova

    Christoph Willibald Gluck: Orfeus a Eurydika
    piatok 6. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Eugen Suchoň: Svätopluk
    pondelok 9. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Antonín Dvořák: Rusalka
    utorok 10. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Christoph Willibald Gluck: Orfeus a Eurydika
    štvrtok 12. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Piotr I. Čajkovskij: Eugen Onegin
    piatok 13. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Giuseppe Verdi: La Traviata
    utorok 17. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Piotr I. Čajkovskij: Eugen Onegin
    streda 18. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Giuseppe Verdi: Aida
    štvrtok 19. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Baletné predstavenia:

    Piotr I. Čajkovskij, Marius Petipa: Spiaca krásavica
    sobota 7. február 2009 – 17.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Libor Vaculík, Sergej Prokofiev: Ivan Hrozný
    streda 11. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    KY-TIME/Pocta Jiřímu Kyliánovi
    piatok 13. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála opery a baletu

    Mário Radačovský, Igor Holováč, Lightfoot León: Bolero a viac …
    utorok 17. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Alexander Glazunov, Piotr I. Čajkovskij, Johnny Chang, George Balanchine: Grand pas classique z baletu Raymonda / Serenáda
    piatok 20. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Činoherné predstavenia:

    Martin Kukučín, Peter Pavlac: Dom v stráni
    štvrtok 5. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Karel Čapek: R.U.R.
    sobota 7. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Anton Pavlovič Čechov: Ivanov
    sobota 7. február 2009 – 19.00 hod.
    historická budova

    Victor Hugo: Kráľ sa zabáva
    piatok 13. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Jozef Gregor Tajovský: Ženský zákon
    utorok 17. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    William Shakespeare: Trojkráľový večer alebo Čo len chcete
    streda 18. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Václav Havel: Odchádzanie
    piatok 20. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Georg Büchner: Leonce a Lena
    piatok 27. február 2009 – 19.00 hod.
    nová budova, Sála činohry

    Rezervovať vstupenky si môžete na tel. číslach: 02/57782534, 02/57782536, 02/57782837, 02/57782538, 02/57782535, 02/54433764,
    E-mail: rezervacie@snd.sk, skupinové objednávky: objednavky@snd.sk

    #8883
    ferino
    Účastník (Participant)

    Priaznivci kultury a zliav pozor!!

    Divadlo West zlavy!

    6.februar, 19:00 – Sylvia – komedia
    autor: A. R. Gurney, rezia. E.Horvath
    ucinkuju: E. Horvath, V. Richterova, M. Tapak, K. Haydu / G. Skrabakova, E. Petovsky / M. Krajcik
    povodne vstupne: 13 € // 391,64 Sk
    teraz 30% zlava: 9,1 € // 274,15 Sk

    8.februar,19:00 Dokonala svadba – komedia
    autor: R. Hawdon, rezia: E. Horvath
    ucinkuju: Z. Tluckova, G.Skrabakova, V.Richterova, M. Tapak, D. Jurcova, D. Szabo
    Vstupne: 13 € // 391,64 Sk
    teraz 30% zlava: 9,1 € // 274,15 Sk

    Pocet vstupeniek obmedzeny, v pripade zaujmu urychlene telefonujte:
    Tel / fax: 02 / 52 49 13 78

    Zlavy v Studiu L+S

    8.februar,19:00–Puldruhe hodiny zpozdeni-
    V hlavnych ulohach: D. Kolarova, M. Lasica
    povodne vstupne:13 € // 391,64 Sk
    teraz 30% zlava: 9,1 € // 274,15 Sk

    12.februar, 19:00 – Esencia divokej zeny
    V hlavnych ulohach: S. Halcakova, M. Keres
    povodne vstupne: 10 € // 301,26 Sk
    teraz 30% zlava: 7 € // 210,88; Sk

    13.februar, 19:00 – Oooops – kabaretny program
    ucinkuje Rene Stur a Sveto Malachovsky
    povodne vstupne: 10 € // 301,26 Sk
    teraz 30% zlava: 7 € // 210,88; Sk

    Pocet vstupeniek obmedzeny, v pripade zaujmu urychlene volajte:
    Tel / fax: 02 / 52 49 13 78

    #8884
    ferino
    Účastník (Participant)

    Producentské centrum Hattrick v spolupráci s televíziou Markíza vyrába zábavný program Aj múdry schybí.
    Dovoľujeme si Vás touto cestou informovať o možnosti zúčastniť sa verejnej nahrávky televízneho programu Aj múdry schybí. Vstupenky sú zadarmo.
    Samotný program realizujeme v divadle WEST, Kolárska 3, v Bratislave v nasledovnom termíne a čase:

    15.02.2009 o 15,30 hod. hostia : Marián Geišberg a Richard Genzer

    15.02.2009 o 19,30 hod. hostia : Michal Suchánek a Boris Filan

    Radi by sme Vás upozornili, že počet vstupeniek je obmedzený a vstupenky budeme záujemcom poskytovať postupne, podľa dátumu objednávky, teda nebudeme môcť nikoho uprednostňovať

    Prosíme Vás, v prípade záujmu o nahrávku dňa 15.02.2009 o záväzné prihlásenie do 10.02.2009 a uvedenie poštovej adresy, na ktorú Vám pošleme vstupenky. Prihlásenie je možné len cez e-mailovú adresu: hattrick@chello.sk

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 93 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.