Pomôžte

Copaxone

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 550 )
  • Autor
    Príspevky
  • #454
    jareš
    Účastník (Participant)

    vitajte copaxaňáci….už môžme rozoberať skúsenosti z pichania…nášho každodenného….

    #1004
    jareš
    Účastník (Participant)

    Ahojky…ak si tu…ozvi sa…mňau :-))

    iba som sa chcela opýtať, mal si niekedy ešte po tej divnej príhode nejaké iné príhody?

    A ešte čosi…máš nejaký systém, kde si picháš ?
    Teda máš to nejako pripravené, že napríklad dva dni do jednej nohy, dva dni do druhej nohy, potom dva dni zadok a dva dni brucho ? A tak stále dokola to striedaš ?

    Alebo si picháš len tak, ako to príde ?

    Ďakujem za odpoveď.

    #1067
    jareš
    Účastník (Participant)

    To tu naozaj nikto nie je. kto sa denne pichá ?

    Som tu sama ?

    :-(

    #1125
    koci
    Účastník (Participant)

    haf- haf, no konecne ze s uz dobehol…a pardon(sak znas preco…
    uz tu ne si sama:)akosi si tu dotiahla aj „spiteho“smkara
    no tak aby som nekecal talafatky, tak idem rovno na vec: chvala bohu nie, nie uz som nemal ziadnu reakciu (ta jedna mi uplne stacila no ja viem ze to este nie je koniec a ani tak nechcem, lebo ten copaxon stoji zato a hlavne mu terba VERIT!!! Tie vedl. ucinky su sice DIVE (nikdy by som tomu neveril) ale aj tak DA SA TO:):):)
    2. nie nemam nijake pravidla v pichani, len spamati (ked je dobra?) si to obmienam lubovolne raz tu inokedy tam.. nikdy nie vsak do jedneho miesta po sebe. A p case som prisiel nato ze, napr. noha ma jeden den nebolela ani jedna, tak som sa tesil, kedy budem pichat do noh a ked to prislo-vtedy zase to bolelo najviacej…takze aspon u mna to sa neda podla toho (no kazdy sme ale iny).A tak napr. ako Jarka spomyna
    ze brucho je dobre.., aj u mna bolo asi „najsuprovejsie“ no az dovtedy kym mi tam nevznikli zatvrdle miesta, ktore sa zhojili az „ob“ t.j.:ze som jeden klobeh z bruchom nepocital. ALE AJ TAK JE TO DOBRE!!!

    #1148
    koci
    Účastník (Participant)

    zistil som po case ze miesto vpichu, ktoreho som sa najviacej obaval(ruka), lebo ta ma najviacej bolela paradoxne teraz boli najmenij no a tam sa mi to najlepsie picha.

    #1149
    jareš
    Účastník (Participant)

    picháš si do ruky ?
    Kde presne ?
    A to si picháš sám ?
    Alebo máš pero?

    Neviem si to ani predstaviť…veď ani do zadenj časti by som si nevedela sama pichnúť….(aj keď mám túto časť takú veľku :-)

    A do nohy som si nepichla už cca od marca…ale asi budem musieť striedať…zrejme to je jediný správny postup, ako predísť tomu, čo sa mne prihodilo na nohách.

    Vieš o mojich preliačinách ?
    Je to na miestach na stehnách, kde som si pichala pol roka intenzívne, aj keď som striedala raz jednu raz druhú nohu…miesta ostávali tie isté.

    No a už sa toho nezbavím.
    Našťastie nie je to až také strašné, ale je to tam.

    Peťo, počuj, teba to po vpichu bolí ???
    Ako dlho ?
    Nerozumiem tomu.

    Viacerí to písali aj na českom fóre, že ich to po pichnutí bolí.
    Mňa síce občas tiež, ale ťažko to nazvať bolesťou.

    Vieš, až na ten jeden prípad šoku, som prakticky nemala žiadne vedlajšie účinky.
    Dokonca hneď po pichnutí som schopná plne žiť, chodiť, pracovať…
    Nemám prakticky žiadne problémy.

    Ani mi nijako nereaguje copaxone. Moje telo akoby to celkom v pohode prijímalo.

    neviem….ako to máš ty ?

    tie bolesti ?….skús mi prosím napísať

    #1151
    koci
    Účastník (Participant)

    Ta uz cakam ze kedy mozem odpovedat:) hej picham si to celkom sam, do tej ruky tak ako som to videl na videu tej kamosky smkarky co mi poslala, neposlal som ti to? sedim bokom na stolicke a opriem si zadnu cast bicepsu o operadlo vijde mi to moje chabe svalstvo von a pustim si davku samozrejme s perom tak tiez do zadnej casti, hadam tie dva miesta su zatial najbezpecnejsie…:) zatial…no hned po vpichoch to neboli az tak po 20min a na druhy den a nie je to vzdy rovnake…nie je to typicka bolest ale take ak keby malo dojst ku krcu…ta Tina z ciech mi pisala tiez o tych preliacinach No to si ja neviem zase toto predstavit..Prabe ako ty pises, ani mne nijako tiez nereaguje cpaxon (mozno takto to „udrzuje“ aby neprisla ataka, alebo co? co si myslis ty? no ja to precitam aspn po chvilke ked pichnem tak zer mi „kus“ ako keby odtrpla hlava.tak neviem…ale casto si v duchu myslim ako keby som pichal placebo…:(, dufam ze t nie je pravda.

    #1170
    jareš
    Účastník (Participant)

    vieš, ja som to nie celkom dobre skomponovala…teda myšlienka bola trošku iná, ale keďže som to tak na milú kedveš napísala…tak to potom vyznelo tak, že mi copaxone neučínkuje.

    Pôvodne som mala na mysli, že nemám žiadne problémy s copaxonom.

    Ale podľa mňa mi zaberá…inak by som zrejme už ležala aspoň minimálne s 2 atakmi. A to hovorím úplne vážne.

    Peťo, vieš, povedať zodpovedne, či zaberá liečba alebo nie….to je dosť odvážne. Ide tu pravdepodobne len o pocity.
    Podľa mňa, by sa to dalo jedine tak zistiť, keby sme mali klona, ktorý by nebral liek a ja by som ho brala.

    výsledok by bol pomerne dosť zreteľný a jasný.

    Ale ako som počula, copaxone je v Čechách braný ako druhý liek, keď nezaberá niektorý z tých, čo boli ešte pred copaxonom.

    No…ako to bude tu u nas…to sa ešte uvidí.

    Peťo…do tej ruky by som to asi nezvladla. Ale do zadnice…teda veľkého sedacieho svalu, ako bol napísal Peter, tak tam sa zrejme odhodlám streliť nejakú tú injekciu.

    #1173
    koci
    Účastník (Participant)

    ahoj, jarka, vies ani ja som to tak doslovne nemyslel, ze „ak placebo“
    urcite zijem v tom ze to vobec nie je placebo a strasne tomu verim ze pomaha – akurat ze to nemozem nijako odskusat=presvedcit sa o tom, lebo ja si to vlastne predstavujem (v mojom pripadeze…) bol som po poslednej atake 10 tej v poradi…predtym som mal relativny klud aspon s nejakym vyraznym zhorsenim=atakou=ked p 24hod. sa ti nezlepsuje…a psledny atak sice uz po 56tom copaxone bol nenermalne silny-rec, chodza uplne v kibli, hltaci akt – naruseny-kaslal som pri kazdom suste polievky..hrozne no a myslim si ze po dalsom brani copaxonu 57….aj kortikoidoch aj prednisone a hlavne viera ze copaxon sa musi nejako prejavit…myslim ze sa pzvolna aj zacal…prejavovat…, len ked sa trocha dostanem do stresu…znova mi zacinaju prblemy s chodzou
    a tak..no myslim si ze ozaj z takej silnej ataky sa dostavam vdake uz teraz prevaznemu ucinku copaxonu…aj ked cesi pisu ze p pol roku az po roku…no za velky deficit u seba povazujem ze z liecbou som zacal az teraz po cca 20 rokoch a z toho ma najvecsiu obavu…co ked..? nebude zaberat no ale nepripustam to!!! ked predtym som mal dot rocne obdobia kludu…a prisli nahle ataky – 3 po istej odmlke a po stresovej a fizickej zatazi v praci + smrt mojho otca prave na jeho narodky…a este aj viacej skrytych faktorov…jeden z nich este a tu strasi este aj teraz -z roboty…no a tak verim v ucinok copaxonu uz ked pre nic aspon pre jeho vysoku cenu a aj preto aby som nesklamal aj Doc. ktora mi vravela ze som v tej Dg. uz akoze „štangasta“ co ma dost povzbudilo:)a nechcem ju sklamat:)…viem myslim ze copaxon je najlepsia alternativa.pre mna, zatial…a dost bola aj dc. entka ukvapena aj z toho ze o kazdej atake si robim zaznamy, zevraj to robila jedna panovnicka v 17.storoci…meno uz nepametam mam ho niekde napisane…ale to nie je az take podstatne…- zajtra papa

    #1200
    koci
    Účastník (Participant)

    nema niekto taky pocit aj vnem, ze po osprchovani a po umyti hlavy sa mu ciastocne obtiazne miesta polepsia? (rovnovaha, slabsia nadcha, lepsi phyb…), totizto ciastocnu ulavu to sposobuje mne, no neraz dochadza k opetovnemu navratu problemov. No nemyslim si ze to mava suvislost z uzivanim copaxonu, maval som to aj predtym.

    #1209
    koci
    Účastník (Participant)

    ahoj jarka, kedy si pocitovala nejake zlepsenia po copaxone a ako ich mozes charakterizovat?, alebo len vies z uritostou pvedat, ze oddialuje atak ci pomaha aj na chdzi? viem ze to je v mnohom individualne no aj tak…si predsalen dlksim uzivatelo ako som ja. ja som dnes uzil 140 injekciu, a ty? cau a vsetko dobre…prave dnes som „objednaval“ dalsiu varku uz (troch krabic). a prosil som este aj o zaslanie Evokovanych potencialov, ktore mi treba na posudkovu ohladom ID. aj ty si to tiez predkladala? papa

    #1210
    jareš
    Účastník (Participant)

    na posudenie ID som nemusela predkladat evokovenae….ale mala som tam vsetky vysledky vsetkych vysetreni, ako aj prepustacie spravy z nemocnice….

    No vieš, odborne posúdiť, či mi naizaj copaxone pomáha…neviem, netrufla by som si…vnútorne, duševne som presvedčená, že mi pomohol minimálne pri dvoch situáciách, kedy to už už vyzeralo na atak…musím povedať, že to bol copaxone, lebo nič iné som nebrala….a nadchádazjúci atak hoci sa snažil, predsa len nakoniec moje telo odolalo…pripisujem to injekciám…

    nepočítam si počet pichnutých inejkcií, viem od kedy približne pichaám, viem, že som musela tri krát prerušiť…ale inak je všetko v absolútnom poriadku…

    idem si zajtra zobrať dalšie balenie a už mi bola schválené na pol roka ďalšia liečba…verím tomu, robí to oveľa viac ako skutočná liečba

    #1216
    koci
    Účastník (Participant)

    som tomu rad, nech to len zdolava ataky a dik maj sa dobre :)

    #1224
    koci
    Účastník (Participant)

    nech ti jarka ta „vianocna“ buduca davka na pol roka prinasa lel a len zlepsovanie.

    #1226
    jareš
    Účastník (Participant)

    je to od teba veľmi milé…. ďakujem….

    som presvedčená, že aj tebe sa bude dariť…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 550 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.