Pomôžte

unrest

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Avonex #22721
    unrest
    Účastník (Participant)

    Nežiaduce učinky interferonov, o ktorych sa tak často nepiše.

    adm. zmazala som link

    odpoveď na: Všeobecne o liečbe, názory, skúsenosti atď… #18086
    unrest
    Účastník (Participant)

    Štastny novy rok prajem všetkym, chcel by som sa spytať či tu niekto nema skusenosti s nejakym dobrym volno-predajnym pripravkom na riešenie bolestí kolien pri pohybe a hlavne po Avonexe.

    odpoveď na: Len tak… #13938
    unrest
    Účastník (Participant)

    Cez internetove knihkupectvo martinus.sk, vsetky knihy ak ich nezozeniem v kniznici kupujem tam.

    odpoveď na: Len tak… #13935
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ja uz som pozeral film, a dnes prave mi dosla aj kniha tak som zacal citat. Mam strach z inych veci ako je SM v poslednej dobe a daleko vacsi, neviem mysliet tak ako to kazu v tom Tajomstve.

    odpoveď na: Len tak… #13933
    unrest
    Účastník (Participant)

    Zdravim, poznate knihu „The secret“ – Tajmostvo? Ako sa vam pozdava? Myslite ze to môze fungovat?

    odpoveď na: Zdravotný, neviem čo s ním… #13878
    unrest
    Účastník (Participant)

    A zasa ja :D Chcel som sa spytat co môze byt pricinou zvacsenia lymf. uzlin na slabinach a na krku, su tvrde na dotyk nebolia ale bolia sem tam samovolne, hlavne na slabine ked chodim. Chory niesom, bol som pred 3 tyzdnami ale vtedy som aspon tie na krku zvacsene nemal. Bojim sa toho. Mate s tym skusenosti?

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #13519
    unrest
    Účastník (Participant)
    odpoveď na: Očkovanie proti chrípke #13322
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ja som sa proti chripke dal ockovat uz treti rok, vzdy na odporucanie neurologicky. Zatial s tym ziadny problem nebol.

    odpoveď na: Čo odporúčajú odborníci… #12509
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ten http://www.mwm.cz nieje prave najdôverihodnejsi zdroj.

    odpoveď na: Pomocné vitamíny a iné #12507
    unrest
    Účastník (Participant)

    Tak s tym B-čkom na chvilu koncim, myslim ze som ich v poslednej dobe pojedol dost :), kupim si ten lecitin a omega 3,6,9, je to v poriadku? Môžem takto skombinovat? A pripadne este ginko alebo nieco na podporu koncentracie a kognitivnych funkcií.

    odpoveď na: ÚNAVA #12506
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ja pocitujem unavu niekedy viac niekedy menej, ale rozhodne je tu uplne ine ako ked som bol zdravy. Teraz niesom ani rano po dlhom spanku uplne vyspatý. Ked idem niekde do mesta a som tam cely deň, cely den chodim, nieco vybavujem tak je to ok ale akonahle si niekde sadnem a uvolnim sa, pride namna strasna unava, no ked pridem domov tak casto ani spat neidem a ta unava ako tak prejde (no urcite nie uplne). Od kedy mam SM nikdy som sa necitil byt plny energie ako predtym. A tiez som poriadne zlenivel, aj veci ktore ma bavili predtym, teraz uz vela z nich ma nezaujima.

    odpoveď na: Avonex #12502
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ano avonex raz za tyzden, tiez som to mal na zaciatku takto, ale teraz uz dost dlhu dobu mam horsie tie reakcie, teplota sice vacsinou nestupne ani cez 37,5 C a triasky tiez nemam, ale zasa na druhej strane tie bolesti klbov a pocity slabosti, stuhnutia hlavne rano ci si pichám ci nie stale mam. A vseobecne pocas reakcie taky dost blby pocit, je mi neprijemne ked sa ma niekto dotkne, pocitujem dotyky tak nejak inak, nemozem sa rychlo pohybovat – neviem preco ale je mi to neprijemne, fakt ako pri silnej chripke aj ked uz ani nepamatam ake ma priznaky….chvalabohu nech to tak aj ostane. Konzultujem to s lekarkou nieje to dôvod na prerusenie liecby, tak som rad.

    odpoveď na: Avonex #12499
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ake lieky uzivate na potlacenie reakcie na Avonex? Ja som do teraz vzdy bral Paralen, ale chcel by som skusit aj ine, mozno zaberu lepsie, tak mi lekarka predpisala Coxtral (to iste ako Aulin) – nesteroidné antireumatikum. Ake mate skusenosti? A aj vy zacinate pocitovat reakciu az tak po 4 niekedy až 8 hodinách po pichnutí?

    odpoveď na: Zdravotný, neviem čo s ním… #12445
    unrest
    Účastník (Participant)

    Dakujem, SM mam viac ako 3 roky, mam RR formu, a doteraz som si myslel ze take nejake zhorsenie je vzdy príznakom ataku následne sa pri liecbe stav viac ci menej stabilizuje – takto nejak zneje pokial viem charakteristika RR formy.
    Ak som ziadny atak nedostal (co som asi naozaj nedostal, verim tomu ja aj doktorka) a citim sa casto proste inak ako do teraz tak tato charakteristika RR formy SM neplati? Alebo plati (co je pravdepodobnejsie) a ja mam nejaky iný problem. Alebo mam kombinovane 2 formy SM? Moje problemy su len pocitove, ani jeden z nich sa neprejavuje navonok, ani jeden doktorka nezisti pri zakl. neurlologickom vysetreni (prst na nos, pohyblivost oci, rovnovaha,…), dokonca povie, ze som na tom o cosi lepsie ako pred 2 rokmi. Aby sa zhorsenie dalo povazovat za atak stupnica EDSS by musela stúpnuť minimálne o 1.0 – to sa ale nestalo. Mozno to má naozaj vsetko len psychický podklad, a mozno je aj v kombinácii s niecim iným. Uvidim co nato povie psychiater, velmi by som nechcel brat nieco vaznejsie ako je Coaxil (aj ked nezabera). Ak nic tak si pockam na MRI do decembra. Najhlupsi je ten pocit, ze mi nieco je a ze nikto nevie co, hypochondrom sa ťazko zaspava. Kazdopadne onedlho zacina skola, od TV sa nebudem oslobodzovat, aspon budem mat priestor na nejake fyzicke aktivity – samozrejme neprehanať. Mozno v novom prostredi s novymi kamosmi mi nebude treba ziadne antidepresiva. Uvidime.

    odpoveď na: Zdravotný, neviem čo s ním… #12437
    unrest
    Účastník (Participant)

    Tak o svojich zdravotnych alebo psychyckých problémoch ja nemám vôbec žiadny problém rozprávať s hocikým a s lekárom už vôbec nie. Beriem to zo stránky profesie týchto lekárov a vlastne nech im poviem hoci čo, viem že to nepočujú prvý krát. Mám svojho psychiatra, 2 neurologičky (obvodnú a v SM poradni), urológa/sexuológa, gastroenterológa, hematológa, kožného a samozrejme obvodného, má niekto viac? :D Ostatné profesie som ZATIAĽ nepotreboval. Panické ataky ja možno naozaj mám ale len v problémovych situáciach, vtedy sa to aj prejavuje ako nejaky „atak“ v pravom zmysle slova ale nieje to často. Mam však pocity slabosti, unavy, „omamenia“ niekedy ako keby som bol trosku opity (akurat ze bez energie a euforcikých stavov) a taketo pocity su cely deň, týžden, mesiac, 2 mesiace, prazdniny niekedy vo vačšej či menšej miere a to predsa NIEJE atak.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )