Pomôžte

Avonex

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 273 )
  • Autor
    Príspevky
  • #452
    jareš
    Účastník (Participant)

    tak ako ide pichačka ?

    povedz o svojich prvých dojmoch ….

    #948
    Jana
    Účastník (Participant)

    Ahojte vsetci,
    no mam za sebou prve dva „samo-pichy“ a zijem!!! :-) Po prvom razy sa nebolo s cim chvalit, skoro som si privodila exitus, taky zachvat paniky som si vyprodukovala… Ale druhy raz to uz bolo lepsie a ked to takto pojde stale, zachvilu bude zo mna profik :-D Dokonca aj tie nasledne neziaduce priznaky sa za tie dokopy tri injekcie „zmensuju“, bolo by super, keby to tak pokracovalo… No aby som zo seba nerobila hrdinu, na vpichnutie ihly pouzivam aplikator, sama by som si ju tam asi nevedela vrazit a obdivujem vsetkych, ktori to dokazu ;-)

    Myslim, ze v tom case, ked som dostala svoju prvu injekciu ja, mala dostat aj Lenka… Leni, ako to dopadlo???

    Kedze mi zatial nejde otvorit forum o vitaminkoch, navrhujem don diskusiu o tom, co kto uzivate, s cim si pomahate, s cim mate pozitivne alebo naopak negativne skusenosti. Ja sa ako zaciatocnicka snazim prekusat cez to velke mnozstvo info o vyzivovych doplnkoch, tak by ma vase nazory velmi zaujimali.
    Par ludi, som uz „vysetrila“, nieco poprecitavala a v sucasnosti sa priebezne dopujem vitaminom C (1000), vitaminom E (600), koenzym Q10 (30mg), 3-omega (1000mg), zinok, a sumive magnezium a kalcium. Neberiem to vsetko naraz, skorej polovicu jeden den a na druhy den zasa druhu polovicu. No a mam v plane zadovazit si este nejake B-cka. Len este neviem ake. (Vraj od b-komplexu sa dost pribera?!?!) Tak co, ako ste na tom Vy? Dopujete sa alebo to nechavate na prirodu?

    No a este jeden dotaz, stalo sa niekomu z Vas, ze ste pocas liecby interferonmi menili zdravotnu poistovnu? Ak sa niekto taky najde, bola by som rada, keby sa mi ozval (janka229@yahoo.com) Dakujem.

    Pa
    Jana

    #950
    jareš
    Účastník (Participant)

    Janka, ako si si všimla, šete tu máme pochábeľa, a preto nejde zatiaľ otvoriť fórum o vitamínoch…ale pracuje sa na odstránení, prosím čakajte ste v poradí… xixixixi

    Iba som chcela, že to fórum bude čoskoro k dispozícii…

    Janka inak gratulujem…zvládaš to na jednotku…Lenka, ako som počula, ešte nebola v nemocnici
    ale viem že príde do Slona

    Janka, príď sa na nás kuk…môžeš nielen s Lenkou pokecať

    pááá

    #951
    leteku
    Účastník (Participant)

    Ahojky. Janka to je super, že si to zvládla. Mňa to stále len čaká. Ja som ešte stále čakateľka. Pani doktorka to stále odkladá a už mám z toho divný pocit. Neviem si to vysvetliť, mám papier o tom, že mi to schválili v podstate už takmer pred mesiacom a stále nič. Už sa bojím aj zavolať a spýtať sa kde je problém lebo neviem či si tým neurobím len zle. Máte niekto takéto skúsenosti?
    Čo sa týka tých vitamínov tak ja beriem 3-omega, asi každý druhý mesiac E a keď som v nepohode tak si hodím B12 (keď sa rozčúlim, resp. som v depke a začínajú ma bolieť svaly na rukách tak to vždy zaberie). A ešte si dávam ľanový olej – že, vraj je to všeliek aj na SMku a jedávam rôzne klíčky, ktoré si dávam do jedla.

    #953
    Jana
    Účastník (Participant)

    Ajojte,
    Jarus, vies co, tak ma na to stretnutie buducu stredu pripocitaj, ak sa este da. Len Ta velmi pekne prosim, ze by si mi na mail napisala presny popis, ako sa tam z vlakovej stanice dostanem. Sak vies, to co sme sa bavili cez tel. Prosim si napisat druh dopr. prostriedku, kde ma zastavku, ake cislo a na kolkej zastavke mam vystupit a ako sa vola :-)))) a este kde a aky listok si mam kupit… ja viem, nie som narocna… A este si prosim slub, ze ked zabludim, budete ma hladat :-D

    Leni, to je fakt divna situacia… Plne Ta chapem, ja som tiez taka, ze sa radsej nepytam, lebo nechcem otravovat alebo niekoho nahnevat alebo tak nieco… a potom si vsetko len zbytocne skomplikujem.
    A to to odklada Tvoja lekarka alebo centrum v nemocnici? Ak mozem radit, chod za tym, ked to mas schvalene, tak si myslim, ze si nijako nemozes uskodit. Alebo aspon trvaj na tom, nech Ti p. doktorka vysvetli „o co go?“ Ved takto si iba zbytocne uvadzana do stresu a neistoty…

    A tie B12 si pichas, resp. davas pichat alebo ich pijes? Bolesti ruk mam casto aj ja, skoro stale, len niekedy intenzivnejsie a niekedy menej, tak by bolo fajn, keby na to zaberali vitaminy, lebo tabl. proti bolesti si nechcem davat…
    Tie klicky si pestujes alebo kupujes „hotove“?

    Drzim palce a urcite sa ozvi, co nove s tym Tvojim pichanim!
    Pa
    Jana

    #959
    jareš
    Účastník (Participant)

    prosím, aby ste sa presunuli so svojimi odbornými diskusiami už do otvorených diskusií…som tak rada, že všetko už ide ako má.

    a vás by som rada poprosila, keby vám to nerobilo problém, keby sme už o jednotlivých témach diskutovali v diskusii tomu určenej.

    Nie je to koli mne, ale koli tomu, ze ked sem pride iny clovek, aby mohol bez rpoblemov najst to co hlada a pottrebuje.

    viem, ze ma chapete.

    Janka napisem ti mail, kde ti podrobne vysvetlím ako v bratislave sa mas pohybovat .-)

    OK ?

    Lenuš….pre teba mám odpvoeď v sekcii avonex

    páááčik

    #980
    jareš
    Účastník (Participant)

    napísala som ti odpoveď siahodlú…a potom som sa snažila o odkliknutie.

    tak ja , ktorá som pri zrode tejto stránky, tak som si nekukla, či som prihlásená….no výsleodk vidíš sama…nebola som prihlásená a všetko sa mi stratilo

    Písala som ti, že ten problém môže byť aj v tom, že nemocnice jednoducho nemajú dostatok finančného krytia a preto sa občas stane, že nemajú liečbu pre pacientov.
    Za tento stav nemôže ani lekár ani ty.
    Je to náš súčasný stav zdravotníctva.

    Ale neklesaj na duchu. Viem, že keď injekcie budú, určite pôjdeš hneď na zaučenie.
    Aj tak by som ti poradila, aby si minimálne skúsila zavolať sestričke k p. doktorke a spýtať sa, na ako dlho to vidí, kedy by vedeli prísť injekcie a kedy by ťa p. doktorka mohla objednať na zaučenie.

    Alebo tam rovno v pondelok skoč, p. doktorka má od 13,00 h. ordinačné hodiny. Určite ti povie aký je stav.

    tak ahojky v stredu si vidíme

    #983
    leteku
    Účastník (Participant)

    Ahojky. Ja viem, že zdravotníctvo je v srabe ale už ma to naozaj štve. Po mesiaci čo mám schválenú liečbu stále nič tak už neviem. V pondelok tam skočím resp. moja mama lebo už to štve aj ju a ja taká nepriebojná si nič nevybavím. No uvidíme. Stále dúfam, že to stihnem v novembri. Tak držte palčeky a v stredu sa vidíme.

    #991
    leteku
    Účastník (Participant)

    Ahojky. Tak dočkala som sa, v piatok nastupujem. Vybavila mi to nakoniec moja mamina (joooj až sa hanbím). Normálne mi začalo také šteklenie v bruchu. Držte mi palčeky aby to už naozaj bolo. Pá

    #993
    jareš
    Účastník (Participant)

    Lenuš…v stredu ti dáme podrobné info…aj Janka príde….nem bóóóóój ty zvládneš všetko….:-))

    páááá

    #994
    Jana
    Účastník (Participant)

    Ahoj Leni,
    pripajam sa k Jarke, fakt sa nemas coho bat.
    Ja uz ako „mesacna pichacka“ si to mozem dovolit tvrdit
    :-)))
    U mna bol najhorsi ten strach, ze „co a ako to vlastne bude“,
    ale nakoniec na tom nie je nic take hrozne…
    A ked si prezila porod (za co ja vsetky zeny obdivujem)tak toto bude istotne pre Teba brnkacka ;-)
    Pa

    #1015
    Jana
    Účastník (Participant)

    Leni, opytaj sa, prosim, ak na to bude priestor a cas, zajtra sestricky, ktora Ta bude zaucat, ze co treba robit v tom pripade, ze pri tej skuske, ci si nenapichla zilu, by sa tam krv objavila. Mne na to tusim kazdy (podotykam kompetentny) koho sa spytam, povie nieco ine… a nejako si neviem vybrat :-))) Dakujem.
    Ozaj sorry, ja som vcera asi dost mlela… viem, ze mi je tazko rozumiet, ked na to clovek nie je zvyknuty a uvedomila som si to az potom… :-))) Ked by si sa chcela nieco spytat, kludne mi napis, ci uz sem alebo na janka229@yahoo.com
    Papa a drzim palce!!!
    J.

    #1016
    leteku
    Účastník (Participant)

    O.K. popýtam sa. Rozumeli sme ti úplne všetko takže si nerob starosti. V sobotu sa ozvem ako to dopadlo (dúfam). Pá

    #1019
    leteku
    Účastník (Participant)

    Ahojky. Už som doma a prežila som to v zdraví. Trochu ma bolela hlava ale naozaj len trochu a okrem toho nič. Stále som len čakala čo bude a ono nebolo nič. Jani, tak pýtala som sa na tú krv v striekačke, ak tam je tak si to už nepichneš a donesieš to do centra na výmenu. Na druhej strane mi hovorili, že nemusíš naťahovať. Keď mi to lekárka pichla opäť som sa na to spýtala lebo nič nekontrolovala a opäť mi potvrdila, že nemusíš naťahovať.
    No ináč som zvedava ako to zvládnem sama si to pichnúť lebo mi došlo zle len keď som sa na to pozerala. Takže Peťo sa bude musieť činiť a zvládnuť to za mňa. Zatiaľ pá idem sa konečne venovať dcérke.

    #1021
    Jana
    Účastník (Participant)

    Ahoj,
    to je super, ze si to tak dobre zvladala. Gratulujem!!!
    K tej krvi, mne zasa sestricka v mojom centre povedala, ze nech si to pichnem aj s tou krvou na ine miesto… takze by ma asi nepochvalila, keby som jej to tam priniesla.
    Asi, kedze Ti to tam potvrdili, to zacnem robit tak, ze tu skusku vynecham… aj tak mi na tom celom pichani vzdy vadila najviac.
    Vies co, ja som sa na to, ako mi to isla pichnut sestricka ani pozerat nemohla. Ale sama som to zvladla. Ja to mam vzdy tak natocene, ze vlastne tu dlhu ihlu cez injektor ani nevidim :-))) Inak mne vela ludi odporucalo, nech mi to picha niekto iny, ked ma kto. Ale ja som sa to chcela pre istotu naucit, keby som sa ocitla v situacii, ze by nebolo nikoho…
    Papa a pekny zvysok vikendu!
    J.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 273 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.