Pomôžte

Očkovanie proti chrípke

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #690
    žambo
    Účastník (Participant)

    Ahoj všetci,
    aký názor a skúsenosti máte s očkovaním proti chrípke? Som na betaferóne (každý druhý deň si pichám) a ešte užívam PK-MERZ (2-2-0), chcel by som sa dať zaočkovať proti chrípke. Je to dobrý nápad? Aké máte s očkovaním skúsenosti?
    Ďakujem za odpoveď, Žambo

    #13301
    silvia
    Účastník (Participant)

    Ahoj Žambo. Mne pani dokrorka neodporucala ockovanie, povedala, ze je to riskantne, lebo to moze vyvolat atak, preto mi tiez nasadila PK-Merz (1-0-0) Inak som na Copaxone.
    Sranda, mame dost rozdielne davkovanie. Zaujimalo by ma, podla coho sa urcuje davkovanie PK-Merzu.
    Inak, aj keby som zdrava a mozem, osobne by som sa nedala zaockovat.
    Ale to je na zvazeni kazdeho a hlavne je to vec, ktoru treba konzultovat s lekarom. My sme tu laici :)

    #13302
    janka1508
    Účastník (Participant)

    ja teda nie som za očkovanie. ani v tom prípade, ak by som si myslela, že som zdravá. stačí malý zápal v tele o ktorom nemusíme vedieť, a môže to mať katastrofálne následky. ani prezident sa nedal zaočkovať, asi vie prečo. Ale to je môj názor. vždy bolo rozporuplné očkovanie proti chrípke, veľa ľudí za, veľa proti – aj lekárov. videla som aj to, čo to urobilo s mamou.

    #13303
    Osma
    Účastník (Participant)

    Ahojík,ja sa teda tiez nedavam zaockovat,mne to prisne zakazala dcera-veterinarka:-D Asi vie preco. A este po terajsej skusenosti z nemocnice z B.B.,kedy bola prijata pacientka s virozou a este so svalovym ochorenim,nieco ako dystrofia,ktore ziskala pred 9 rokmi po ockovani proti chripke. Takže ockovanie v ziadnom pripade.

    A pokym ide o PK Merz,podla MUDry mam brat 1-1-O

    #13304
    jareš
    Účastník (Participant)

    dnes mi volal Robko a tiež sa ma pýtal túto istú otázku…odpovedala som mu, že JA SA NEDÁVAM ZAOČKOVAŤ a myslím, že aj dr. P. podporuje túto myšlienku….

    vzhľadom na povahu nášho ochorenia to nie podľa mňa vhodné, máme už aj tak dosť oslabenú imunitu a ešte si ju viac poškodzovať … no neviem

    aj tak si myslím, že jedným očkovaním by sme boli zaočkovaní len proti tomu jednému kmeňu, ktorý bude obsiahnutý v inejkcii, avšak akákoľvek iná forma nás môže hravo napadnúť..

    takže ja som za NEOČKOVAŤ
    v každom prípade by som však konzultovala s ošetrujúcim lekárom (ale myslím, že len so špecialistom-neurológom)

    tiež beriem PK MERZ 1-0-0

    zvláštne, aké rozdielne je to dávkovanie

    #13307
    tanja
    Účastník (Participant)

    Ahojte. U mna ockovanie neprichadza do uvahy, raz som sa dala, mala som uz zistenu alergiu na vajcia, no nevedela som, ze v tom pripade sa ockovat nesmiem a oni ma kludne zaockovali, cim mi bielko buchli rovno do tela. Nasledovali minimalne dve anginy v pribehu 3 mesiacov a bola som uplne mimo, dostavala som sa z toho pekne dlho. Bohvie ci to tiez neposurilo moju SMku (vtedy som ju este nemala diagnostikovanu). No suhlasim, ze aj keby SM alebo aj alergia nebola, ockovanie uz nikdy, vela znamych ma zle skusenosti.

    #13322
    unrest
    Účastník (Participant)

    Ja som sa proti chripke dal ockovat uz treti rok, vzdy na odporucanie neurologicky. Zatial s tym ziadny problem nebol.

    #13324
    daruš
    Účastník (Participant)

    Ja keď som sa spýtala doktorky či sa dať očkovať povedala,že nemám sa dať očkovať ani proti chripke ani proti kliešťom.Neviem mne povedala,že jediné očkovanie,ktoré u mňa pripadá do úvahy je očkovanie proti tetanu.Inak PK Merz beriem 1-1-0.Neviem ako mi to už presne povedala ale očkovaním proti chrípke si vlastne umelo zavádzam vírus do organizmu a to si má vytvoriť protilátky a povedala,že nie každý organizmus si vie s tým poradiť.Takže z mojej strany radšej nie

    #13329
    janka1508
    Účastník (Participant)

    jediné očkovanie proti tetanu, ale mne sa po ňom rozbehla riadna ataka, to som ešte nevedela čo mi je, ale vlastne sa sm-ka vtedy diagnostikovala. až časom som to dala do súvislosti aj z očkovaním.

    #13333
    jareš
    Účastník (Participant)

    očkovanie všeobecne sa dnes akosi dostáva do povedomia s tým, že spôsobuje kopec problémov a nevyliečiteľných ochorení….to som len čiastočne zhrnula svojimi slovami to, čo som nedávno čítala a počula v TV

    určite je na webe o tom aj čosi viac

    #13362
    luciaz
    Účastník (Participant)

    Ja so m čítala výbornú knihu OČKOVANIE proti stresu od Sineľnikova. Môžem povedať, že som zatiaľ nečítala nič lepšie.

    #13377
    jareš
    Účastník (Participant)

    skúsim zistiť aký názor má na očkovanie alebo vôbec prevenciu proti chrípke naša doktorenka (v pondelok) dám sem na stránku potom vedieť

    #13428
    administrator
    Účastník (Participant)

    na hlavnej stránke som pre vás uložila informácie ohľadom prevencie pred chrípkou podľa názoru odborníka….

    je teraz veľa web stránok, kde nájdete podrobne čo a ako okolo chrípky…aj keď pre nás sú pokyny špecifickejšie, v podstate ale platia rovnako pre nás ako pre ostatných

    #13458
    jan-ka
    Účastník (Participant)

    Jares, jednou z najdolezitejsich veci pri prevencii je, ako je uz v clanku pisane, umyvat si ruky teplou vodou a mydlom aspon 20s, casto, a nedotykat sa neumytymi rukami tvare (aby sa virus cez sliznice nedostal do tela). Ja so sebou vstade vlacim dezinfekcny gel na ruky – dostat v lekarnach :)
    Proti ockovaniu ako takemu nie som, ja som sa dala zaockovat proti zltacke, ale chripku by som neriskovala… Kebyze to ucinkuje aspon dlhsie ako jednu sezonu, a to sa treba trafit do typu… Pre mna je riziko vacsie ako prinos.

    #13461
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Chaos medzi lekármi: Očkovať sa proti H1N1, alebo nie?!
    Kto je za vakcínu a kto proti…

    Dá sa chrípke vyhnúť? Teraz sa ľudia často pýtajú, či očkovanie proti chrípke je účinné a dobré.
    Zatiaľ na Slovensku máme síce len vakcíny proti sezónnej chrípke, no čoskoro by sa mali objaviť aj proti prasacej. O tom, či sa dať zaočkovať, hovoria zásadne odlišným spôsobom dvaja uznávaní odborníci – imunológovia Peter Pružinec zo Slovenska a Ján Šula z Česka. Rozhodnutie o očkovaní tak zostáva na každom z nás.

    Peter Pružinec, slovenský imunológ – ÁNO
    Vybudoval a vedie Oddelenie klinickej imunológie a alergológie vo Fakultnej nemocnici v Bratislave. Je hlavným odborníkom MZ SR pre klinickú imunológiu a alergiológiu. Viackrát bol ocenený a je čestným členom odborných spoločností na Slovensku, ako aj v zahraničí.

    Prečo sa chrípka objavuje najmä v októbri a novembri a jej vrchol je práve vo februári?
    – Minuloročný vírus je už iný a očkovanie z vlaňajška už nie je účinné. V tomto období máme tiež oslabený imunitný systém. Tým, že sme viac vystavení chladu, najmä obranná línia na slizniciach a na koži nefunguje tak, ako by mala. Ďalšia vec je, že kým v lete
    sú ľudia viac vonku, v zime sa zdržujú vnútri – v kinách či reštauráciách, kde sa vírus medzi ľuďmi ľahšie šíri.

    Očkovať – áno či nie? Je možné očkovať alergikov?
    – Jednoznačne áno. Moja rodina a ja sa očkovať dávame každý rok. Odporúčam to najmä ľuďom viac vystaveným komunikácii s inými. Napríklad zamestnanci vo verejnej doprave, ale i starší a mladí občania, ľudia s respiračnými ochoreniami a so zníženou imunitou. Bežná chrípka je oveľa nebezpečnejšia ako vírus, momentálne viac známej prasacej chrípky. Alergici sa, samozrejme, očkovať môžu tiež, poradil by som sa však so svojím alergológom.

    Akým spôsobom sa proti chrípke chránite vy, čo by ste odporučili čitateľom?
    – Dávam sa zaočkovať a nezdržujem sa v priestoroch, kde je veľa ľudí. V kontakte s pacientmi niekedy používam i rúško. Ihneď, ako by som mal podozrenie, že mám chrípku, tak určite ostanem doma.

    Aká je podľa vášho názoru najúčinnejšia prevencia?
    – Jednoznačne očkovanie. Vyhýbať sa možnosti infekcie, to znamená v rámci možností sa nezdržiavať v preplnených miestnostiach.

    Jan Šula, český imunológ – NIE
    Je uznávaným českým imunológom, ktorý pôsobil v Amerike či vo Veľkej Británii. Teraz je vedúcim imunológom talianskej spoločnosti Ischia Salus. Pôsobí ako konzultant v 12 krajinách a je členom Oxford Research Institute of Immunology. Striedavo žije v Taliansku a v Anglicku.

    Prečo sa chrípka objavuje najmä v októbri a novembri a jej vrchol je práve vo februári?
    – Prikláňam sa k teórii zníženia imunity vplyvom poklesu slnečného svetla. Je to aj zmenou stravy a určitou depresiou z toho, že už je tu zase jeseň. Pokiaľ človek podľahne davovému šialenstvu, že už to majú všetci, tak ja to asi dostanem tiež, potom sa to skutočne stane. Človek, ktorý zdravo žije a myslí, nikdy chrípku nedostane. Ale tu nie je záujem, aby boli ľudia veselí, jedli pomaranče a jablká. Tu je nutné očkovať ich a dvakrát do roka zvyšovať predaj vakcín.

    Očkovať – áno či nie? Je možné očkovať alergikov?
    – Som zásadne proti akémukoľvek očkovaniu proti chrípke, pretože vždy z toho niekto umrie. Aj vedľajšie účinky sú brutálne – napríklad ochrnutie, roztrúsená skleróza či lupienka. To sa však tají, to musíte hľadať v špeciálnych štatistikách. A alergici si tým iba pohoršia, pokiaľ náhodou nezomrú na anafylaktický šok. Očkovanie je len pre rizikové skupiny a s vakcínou na mieru individuálne pripravenou.

    Akým spôsobom sa proti chrípke chránite vy?
    – Žiadnu chrípku ani iné choroby si nepripúšťam. Denne jem cesnak, zinok, selén a betaglukány. Dve hodiny päť dní v týždni športujem – jazdím na bicykli. Vypijem každý večer 3,5 deci červeného vína. Ďakujem Univerzu za to, že som zdravý a môj imunitný systém silný.

    Aká je podľa vášho názoru najúčinnejšia prevencia?
    – Jednoznačne veselá myseľ – pol zdravia. Vieme to všetci, len málo sa to praktizuje.

    Autor: Nový Čas, jaš, http://www.bio-life.cz

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.