Emily
Reakcie
-
AutorPríspevky
-
Emily
Účastník (Participant)KOMU niet RADY, TOMU niet POMOCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emily
Účastník (Participant)Dievčence

moje.Nemám slov,keď ma stale chválite.

Snažím sa držať na nohách a byť aktívna v rámci možností.Pol hodinka práca-pol hodinka posed.Tak to ide najlepšie

Ranné rozcvičenie
Do mesta-pešibus od 10.00-12.00
Ešte bude 15 min.rodoped
Emily
Účastník (Participant)Jaruška,ty nič nehovor,veď si z nás najviac vyťažená,aj keď sa tým nechváliš.Ja to viem a preto ti držím palce a prajem veľa síl.

Emily
Účastník (Participant)Miruška,veď aj láske sa treba venovať.Tá nás tiež drží pri živote

Prajem všetko dobré

Emily
Účastník (Participant)Super,aj oddych treba.Veď tiež toho urobíš dosť.

Emily
Účastník (Participant)Janinka,dnes trochu v meste,ináč čítam a spomínam.

Emily
Účastník (Participant)

A aj sa šetri.Prajem krásny víkendEmily
Účastník (Participant)Ahoj Majka.Nedá mi to,čo píšeš.Mám už 55,ale stale sa mám na čo tešiť.Moje prvé ložisko bolo v krčnej časti miechy.Mám
-CHRONICKÚ PROGREDUJÚCU FORMU.
Aj ja mám problémy s motorikou-hádže ma do strán,trpnu mi ruky-hlavne pravá,nohy v lýtkach -zas viac pravá.Ale snažím sa to denne aj niekolko krát rozhýbať v prestávkach medzi prácou.Stačí pár krát pokrúžiť nohou,rukou,zajazdiť si 10 min. na stacionari,alebo sa prejsť po sídlisku,dať si pár naťahovacích cvikov a som zas na čas vo forme.Aj ked niekedy je to len pol hodinka a za tu dobu dokážem niečo urobiť,mám z toho radosť.
Dlho som chodila po neurologoch pred určením diagnózy,ale vždy som sa cítila ako simulant-trochu rehabilitácia,lieky a zas do práce.Teraz som na plnom invalidnom,ale to neznamená,že ty sa tam ocitneš HNEĎ! Ja si myslím,že mám SM už od r.1996 a spúšťačom bola smrť môjho otca.Teraz mám stav zhoršený po 3 rokoch-lebo som nebola za tu dobu na preliečení.
Takže prečo hneď hádzať „flintu do žita „.Vzchop sa a bojuj pozitívnym myslením!!!!Máš pre koho žiť!!!!POZBIERAJ SA a bojuj.Bude to pre dobro TVOJE aj Tvojej najbližšiej rodiny.
Zržím palce a prajem hlavne veľa síl!!!!!!!!!!!!

Emily
Účastník (Participant)Pozdravujem aj ja.Som z MT.SM mám diagnostikovanú od januára 2008 a tiež len s 1-ným ložiskom,takže som bez liečby.Prvý polrok som mávala tiež depky,lebo som vlastne nevedela,čo SM-ka obnáša.Potom som šla na rekondíciu do Dudiniec s pacošmi z Nádeje a bolo po stresoch.Boli sme super kolektív,kopec srandy a samozrejme sme sa rozprávali o svojich osudoch,ako sa komu darí,čo mu pomáha ,…
V januári 2011 mi na MR našli o pár ložísk viac,takže už mám SM potvrdenú na 100%,ale aj tak som bez liečby,lebo mám už 2 francuzske barle a Kurtskeho škalu 5 a teda už zas nevhodné pre liečbu.Ale to ma vôbec netrápi.Žijem tak ,aby som bola v pohode.Na chorobu nemyslím.Nohy ledva vlečiem ,ale hádam po preliečení to bude zas lepšie.Mám ročné vnúčatka a ked ma chytá melanchólia pozerám si ich fotky a vidím,že mám pre koho žiť,mať optimismus a dobrú náladu.
Dôležité je pozitívne myslenie-tak ako ti radia dievčence a chlapci tu na fóre.Všetci píšeme fakt len to,čo je pravda a z vlastných skúseností.Nevešaj hlavu!!!!!!!!!!!!!!! Prajem ti KRASNE DNI PLNE RADOSTI,OPTIMIZMU ,DOBREJ NALADY,proste,všetko dobré!!!!!!!!!!!!!!!

Ozaj a cvič,to je dôležité,ale neprepínaj svoje sily,len tolko,čo ti je príjemné.Pozri tu na fore náš tréningový plán. papaEmily
Účastník (Participant)

Emily
Účastník (Participant)Ranné rozcvičenie ,aj včera
Včera pomáhala som s montovaním police-jedna už je-hurááááá
A inak okolo domácnosti a čítanie
Zabudla som aj ma stacionár a v noci som už nemala odvahu
Emily
Účastník (Participant)Super správa od Jarky,všetky sa snažíme.

Pre TEBA

Emily
Účastník (Participant)

Emily
Účastník (Participant)Šikulka naša zas nezahálala.Miruška-super.

Emily
Účastník (Participant)Dievčence,srdečná vďaka za podporu.Ste

Ranné rozcvičenie
Varenie doobeda i poobede-kazí sa mám varná doska,tak aby sme nepomreli od hladu

Trochu som sa hrala pri šijacom stroji-synove nohavice a teplaky potrebovali opravu
Čítanie a čo bolo nutné
15 minut rodoped
-
AutorPríspevky