Pomôžte

wakkee

Reakcie

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Pichať alebo nepichať na dovolenke ? #26290
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    picham si Avonex a v baleni som dostal potvrdenia o jeho uzivani a mam ich aj potvrdene od lekara. Staci na vstup s injekciami na palubu? Nerad by som ich daval do batoziny a nemal ich pod dohladom.
    Vdaka

    Roman

    odpoveď na: Rehabilitácia… #24316
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    neurolog mi odporucil rehabilitacie, kedze sa mi pohorsilo. Zevraj mam ist k svojmu obvodnemu lekarovi a on ma niekam posle. Este som na ziadnej nebol, ako to vlastne funguje, o sposobe rehabilitacie rozhoduje kto?

    odpoveď na: Avonex #24183
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    Avonex uzivam cca rok a po poslednej aplikacii sa mi stalo to ze mi strpla lava cast tela od pasu nizsie, stretol sa niekto s takou reakciou? Prislo to cca do hodiny po aplikovani, na chripkove prejavy som bol zvyknuty a stacilo sa len z toho vyspat, ale toto je novinka.

    odpoveď na: Športovanie / Cvičenie… #23896
    wakkee
    Účastník (Participant)

    no ja teraz cvivim pilates a k tomu bicyklujem na rotopede, ale potreboval by som nabrat silu do noh a aj svaly, lebo mi dost schudli po poslednej hospitalizacii. Ak ma niekto tip na cviky, sem sa :)

    odpoveď na: Dnes mám depku…. #23894
    wakkee
    Účastník (Participant)

    aj mne to je luto, viem co je to stratit havina :'(

    odpoveď na: Chodenie v prírode – pešibusom #23878
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    kedyi som vela chodil, dokonca aj pred prvymi vaznejsimi priznakmi som spravil 16km peso, od vtedy co mam tuto chorobu spravim max 4km a aj to dost vleciem nohy za sebou. Chcem sa spytat ci je mozne sa cielenou chodzou vratit aspon ciastocne na povodne hodnoty?

    odpoveď na: Športovanie / Cvičenie… #23770
    wakkee
    Účastník (Participant)

    pozeral som to to dvd a dost veci mi pripomina tai chi, ma niekto skusenost s jeho cvicenim? Ja som kedysi robil dost dlho wing tsun a rozmyslam ze tai chi by mohla byt zaujimava cesta alebo pripadne joga, viete o miestach kde to cvicia a maju skusenosti s nasou diagnozou?

    odpoveď na: Športovanie / Cvičenie… #23740
    wakkee
    Účastník (Participant)

    pokial ide o to dvd „aby telo nebolelo“ tak to mam, asi sa pozrem nanho :)

    odpoveď na: Športovanie / Cvičenie… #23729
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    mam dost stuhnute nohy a hlavne kolena, ze sa mi az tazko chodi a tak sa chcem spytat na typ cvicenia vhodny na to. Snazim sa kazdy druhy den cvicit pilates co som nasiel video na nete a kazdy den par minut na rotopede ale ocividne to nestaci, viete mi nieco ine odporucit?

    odpoveď na: Zápal očného nervu #23720
    wakkee
    Účastník (Participant)

    no prve priznaky to u mna nebudu, mam ju diagnostikovanu uz 2 roky. Najlepsie mi je momentalne ked mam zavrete oci. V SM centre som dostal len injekcie s Bckom.

    odpoveď na: Zápal očného nervu #23717
    wakkee
    Účastník (Participant)

    ma so zapalom ocneho nervu spojene nieco take ze nerozoznavam dobre menej kontrasne veci, hlavne na pocitaci, napr. ked je zelene pismo na modrom pozadi a pod. Tak isto sa mi pred cca 3 tyzdnami dost zhorsil zrak ale tak divne, ze ked chodim ako by som nevedel zafixovat pohlad a samozrejme mam nasledne vsetko rozmazane, to ze som horsie videl po fyzickej aktivite som uz bral normalne. Ale mam pocit akoby SMka mi utocila len na zrak co ma hlavne zivi. Tak isto mam pocit ze si potrebujem na vsetko posvietit aj ked je celkom svetlo a hlavne vecer sa mi zda ze sa to vsetko o dost zlepsi.

    odpoveď na: Dnes mám depku…. #23707
    wakkee
    Účastník (Participant)

    dakujem za ponuku, urcite sa ozvem a zastavim :-)

    odpoveď na: Dnes mám depku…. #23698
    wakkee
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    pisem svoj prvy prispevok aj ked o tejto stranke viem od kedy mi diagnostikovali SMku. Ta mi zacala intenzivne ozyvat pred dvoma rokmi. Ked mi ju aj diagnostikovali, povodne si mysleli ze ide o tlak platnicky na miechu a preto mi strpla noha. Cely ten cas mi pomahala prekonavat vsetko moja priatelka, s ktorom som sa spoznal este pred touto diagnozou. Mal som nalady vseliake ale spolu sme to nejak prekonali. A to je aj dovod mojej depky, po 5 a pol roku som sa dockal od nej slov, ze ma ma rada uz iba ako kamarata. Bola to neskutocna rana pre mna, kedze som s nou planoval buducnost a toto som neocakaval. Nasledne som sa odstahoval zo spolocneho bytu k rodicom. Od vtedy nemozem v noci spavat, stale sa budim a cez den v praci mi stale chodia po hlave myslienky na samovrazdu a aj jej sposoby prevedenia. Stale ma moja mysel presviedca, ze tym by sa vsetko vyriesilo a presla by aj bolest z rochodu a tak isto aj strach z buducnosti a hlavne osamelosti, kedze kto by uz chcel SMkara :( Proste som sa potreboval niekde vyzalovat a toto mi prislo ako miesto, kde by mohli mat ludia pochopenie.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )