Pomôžte

Pichať alebo nepichať na dovolenke ?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    Príspevky
  • #574
    jareš
    Účastník (Participant)

    keď idete na dovolenku…napríklad k moru…berete aj „pichačku“ so sebou ?

    …ak áno…aj to nejako zvláštne prenášate za hranice všedných dní ???

    ja som terazky v Bulharsku vysadila pichanie copu…chcela som si užiť….a celkom sa vydarilo…

    keď sme sa vrátili, tak som zase hneď nabehla na pichanie

    #3843
    klincek
    Účastník (Participant)

    ty brdo ,tak tento tvoj prispevom sa mi jarka velmo paci.dufam ,ze to aj kazdy pochopil tak ako si to myslela .sem zavyta jeden nie smkar a hihihi pochopy to inak,boze ja som prasa:-[
    no boze ved sranda musi byt,ved sme okrem ineho normalny dospely ludkovia ,hadam.;)
    tak nic v zlom ja len tak uplne nevinne ,to aby rec nestala na tomto fore,ked su tu vsetci taky komunikativnyO:)

    #3849
    jareš
    Účastník (Participant)

    klinček….to pich pich pichanie…to je naša injekčná liečba, a ľudovo od slova Ľudo tomu hovoríme, že „pichačka“…teda, akože pichám

    no ako to už kto pochopí je len na ňom a samozrejme, môže sa na tom aj zasmiať, veď aj to je život ta ne ?

    inak, len čo sa ti pdoarí dostať sa k injekčnej liečbe, ktorú si mala už dávno mať, budeš slengovať podobne ako my :)

    páááčik háááčik

    :D :D :D :D

    #3856
    klincek
    Účastník (Participant)

    (inlove)tak tesim na ten moj sleng:D
    jarus sory sadla som si za pocitac aj s muzom a citali sme spolu ,ja viem o tej injekcnej liecbe uz,ale fakt ti mozem povedat ,ze tak s chuti sme sa uz davno spolu nezasmiali.no po tom strese s choroby co momentalne mam mi to fantasticky bodlo.:D
    tak sem sa s takymi prispevkami aspon clovek zabudne ze je chory ,aspon na malu chvilku,dakujem(inlove)(inlove)

    #10632
    marcel00
    Účastník (Participant)

    Chcem sa Vás spýtať. Idem na rekondičný pobyt a neviem či si mam vziať aj injekcie a pichať si ich tam. Mam Avonex a neviem či tam bude aj chladnička.
    Zatiaľ som ešte nebol a strašne zabúdam tak aj keď mi to povedali neviem si spomenúť. Takže sa radšej budem držať pravidla radšej dvakrát čítať ako raz počuť.
    Help me.

    #10633
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Ja sa snažím o pravidelné pichanie, ešte som nevynechala ani jednu. spríjemňovali mi život aj na dovolenke a dao sa ro zvládnuť bez problémov. injekcie je možné 30 dní skladovať aj bez chladničky, tak to by nemal byť problém. ale v dnešnej dobe už sú chladničky väčšinou súčasťou izieb. niekde som čítala o copaxone, že po vynechaní dávky trvá zase organizmu nejakú dobu, kým sa naštartuje na liečbu. neviem ako je to avonexom, rebifom, ale radšej to nevynechávam.

    #10637
    jareš
    Účastník (Participant)

    Marcel, na koľko dní ideš ?
    Je to taký problém, aby si si zobral jednu dávku ?
    Avonex sa pichá raz za týždeň, ak ideš na 10 dní, viac ako raz si pichať nebudeš…ja by som si to vzala a pichla by som si…

    ale rozhodnutie je na tebe… :)

    #10645
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Som dlhoročna (9rokov) užívateľka avonexu a nikdy sme ho nevynechali. Píšem to v množnom čísle, lebo mi ho pichajú iní a v podstate aj nosia domov. Profesor Lisý mi ho nedoporučoval vysadiť ani v prípade (ojedinelej) chrípky či iného zhoršenia stavu.
    Ak som mimo domova, tak injekciu držím v chladničke baru, kuchyne reštaurácie… Do hotelov s chladničkou na izbe nechodím. Nikdy sa nestalo, že by bol nejaký problém – oslovený personál reaguje ústretovo. Pozor by som si dala pri preprave – injekciu nevystaviť priamemu slnku a vysokej teplote.
    Neviem prečo, ale spolu s krabicami avonexu sme mali dostať aj ostatné vybavenie: chladiacu tašku, chladiace náplne, box na použité injekcie, dezinfekčné tampóny… Pri našej slovenskej skromnosti sa teším ako „blcha“ keď dostanem načas dávno schválené injekcie…
    Držím palce aby si mal na rekondičnom pobyte čo najlepšiu partiu ľudí a príjemné počasie @}->-- Pa Gabi

    #10654
    daruš
    Účastník (Participant)

    Marcel aj ja keď som bola na dovolenke spomenula som to na recepcii a tam mi to zobrali do chladničky nerobili žiaden problém dokopnca mi to oni sami pripomenuli keď som si mala pichať:-)

    #10931
    tanja
    Účastník (Participant)

    Ahojte. V juni sa chystame na 10 dni na dovolenku a ideme letecky. Picham Rebif a radsej by som si zobrala na palubu (aby sa nahodou v batozine nerozbil alebo take daco). Nemate skusenosti s kontrolami na letisku? Mam k tomu aj pacientsky pas, ale nerada by som zazila nejake prekvapenie… Dakujem vopred za rady :)

    #10939
    mony
    Účastník (Participant)

    Tak my s Monikou sme cestovali do Egypta, mali sme so sebou aj doprovod, ktorý v Rakúsku na letisku preložil pri kontrole na letisku, že máme so sebou injekcie a ukázali sme aj rozhodnutie o liečbe /vtedy sme to našťastie mali, lebo kópia chodila domov z poisťovne, ale teraz už nedávajú pacientovi – len lekárovi/ ale myslím, že by pomohlo aj niečo prefotené z karty a bez problémov sme mali rebif pri sebe v lietadle.

    #11692
    jan-ka
    Účastník (Participant)

    Ahojte! Letela som pred dvomi tyzdnami cca do Londyna, predplnene striekacky som si dala do prirucnej batoziny s tym, ze ak ma zastavia, tak im ukazem karticku… Nikto o moj Copaxone ani nezakopol, tak som vklude presla kontrolou :) Nechcela som na to zbytocne upozornovat, a kebyze sa pytali, tak by som to riesila. Tot moja skusenost :)

    #16029
    antica
    Účastník (Participant)

    Caute, aj mna caka dovolenka k moru. picham si extaviu 2. mesiac a neviem, ci to mam vysadit na tych 10 dni ci nie. mozem sa normalne vypekat na slnku ci sa dajako obmedzovat? Slnko i vodu som doteraz zboznovala, ale co s tym teraz???
    Dakujem za nejake rady, ak s tym mate skusenost. Ozaj, pri ceste do cudziny vraj treba potvrdit akusi karticku a dat si opeciatkovat od lekara. Odkial by som ju mala vykuzlit? Dakujeeeeeeem za rady a zelam vam vsetkym pekne leto

    #16030
    jarka
    Účastník (Participant)

    Ahpj,Antica
    ja pichám Betaferon už 10 rok,z toho 2 krát sme boli na dovolenke s rodinou pri mori,normálne som pichala liek i tam,kartičku som dostala k tomu lieku v brašni,dala som si ju potvrdiť u svojho neurooga.
    Tento rok veru sa nechystáme k moru,lebo už akosi radšek vyhľadávam chladnejšie prostredie,takže peknú dovolenku!!

    #16034
    Anton
    Účastník (Participant)

    Keď som pichal Avonex a cestoval som lietadlom do Bulharska požiadal so sestričku vo svojom centre SM o vystavenia tzv. pasu pre prevoz injekcie a séra do cudziny. Príjemnú dovolenku*THUMBS UP*

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.