Osma
Reakcie
-
AutorPríspevky
-
Osma
Účastník (Participant)Jan-ka,moja dcera je zdrava,vydata,vlani si vzali hypoteku na 3 miliony a ja z toho nemohla zo zaciatku ani spavat. Kupili starsi dom,este to prerabaju a platia podnajom v Blave+ tu hypoteku a su to nehorazne peniaze.Tak teraz,ked dcera pojde na matersku,prestahuje sa k nam,aby sa im aspon ulahcilo o platenie podnajmu.Dufam,ze tento rok uz to dokoncia a na vianoce uz budu byvat vo svojom. Ono neni ziadna sranda dneska platit 15000 banke+inkaso,este sa musis aj stravovat,obliekat,zivit auto atd. Je to dneska vsetko zlozite.A hlavne v dnesnej dobe,kedy nevies,ci budes mat este pracu.Je to na figu.

Ale drzim ti palce,aby si mala stastie pri rozhodovani.
Osma
Účastník (Participant)Bola som na MR vo vojenskej nemocnici v Ruzomberku,potom 3x v Malackach a 1x v B.Bystrici.Najlepsie to bolo v Ruzomberku-mala som sluchatka aj lopticku do ruky,keby mi bolo zle. Pri ostatnych MR som nemala ani jedno.V Malackach aspon pustali prijemnu hudbu (L.Cohen),ale v B.B. som bola sklamana prostredim.
Osma
Účastník (Participant)Ja teraz moc udrzim tak,ze ked je surne,musim ist na WC,ale ked mam atak,tak ked je surne,neudrzim nic.To sa mozem snazit ako chcem,zatahovat brusne svaly na pomoc,nic nepomaha.To nie som schopna vydrzat par metrov,normalne sa pocikam,ako male decko.Ale co uz,s tym nic nenarobis.Vtedy mi vzdy vytrhne trn z paty ten svinsky solumedrol,je to svinstvo I.triedy,ale bohuzial aj nasa I.pomoc.

Osma
Účastník (Participant)Klincek,ten borovicovy gel je normalka z lekarne,u nas stoji 107,-(este korunova cena),vola sa to Peggy gel-borovicovy,500g.Vyraba to VUP Prievidza.Maju aj mentolovy,ale tento borovicovy sa mi vidi lepsi.
No,to presne mam,teraz zrovna nie,ale su obdobia,ze ked predklonim hlavu,tak mi zakazdym prejde od zadnej casti chrbtice akoby elektricka az k noham,postupne,ide to ale rychlo ako blesk.Mam aj jedno ložisko v krcnej chrbtici a ako bonus mam aj jednu krcnu platnicku vysunutu.Asi je ta elektricka zavisla na tom,v akom stave je nervovy system,pretoze teraz to nemam,tuky,tuky,tuk,uz tukam pre stastie.
Klincek,nohy mavam tiez studene,doma nosim dvoje ponozky,i ked kurime ako blazni,v ponozkach chodim aj spavat.
Jan-ka,to uz potom sama spoznas,kedy je to atak.Ja vzdy pri ataku nedrzim celkom moc,ač sa snazim,ako chcem,zacnu ma neskutocne palit nohy a prestanem si celkom citit kozu od pasu dolu az k prstom na nohach a rapidne sa mi zhorsi chodza.
Ale netreba sa vzdavat,treba s tou potvorou bojovat!!!
Osma
Účastník (Participant)O8.01.09 -rano cesta do mesta a spat,obchody -2km,chodza v tazkych podmienkach-napadany neodhrnuty sneh,uz som myslela,ze ani nepridem domov

Osma
Účastník (Participant)Ja si zasa myslim,ze je lepsie ist na solumedr. do H,tam si to pekne odlezat,pretoze ak ho mas predpisany,neni nieco v tvojom tele v poriadku,mas atak a potrebujes hlavne oddych a zasa oddych.Ten doma urcite taky nemas.Teda ja aspon nie.To musis urobit toto a potom zasa toto,pustit psa von,dat macke nazrat,navarit si atd.atd.V H len lezis a nic nerobis. Mozno,ze so mnou nebudete suhlasit,ale ja si toto myslim.
Mne davali k tomu aj helacid na zaludok,ale Kcl asi nie.Alebo si to uz nepamatam,neviem.

Osma
Účastník (Participant)Tak to je super,prave takyto lekari mi tu chybaju,su to taky,ktorych si treba vazit a ktorym niesu pacienti lahostajny
.Presne to napisala na str.4 redaktorka v Novom case pre zeny.Tak Klincek 

Osma
Účastník (Participant)Tak to ti z celeho sdrca zelam a drzim ti vsetky palce.Vim,ake to je, ked ta posielaju od certa k diablu a nic s tebou nerobia. Tak sa drz,moja a posielam ti

Osma
Účastník (Participant)07.01.09-rano rotoped 10+5 minut
-po obede chodza do mesta a spat,cca 2km
Osma
Účastník (Participant)To mravcenie v nohach,ked predklonis hlavu,mam tiez,ale ja to mam silnejsie,mne to prebehne jako elektrika od krku az k palcom u nohy.Vola sa to Lhermitov priznak a patri to k SM.Nohy mam tiez ako vo zveraku,a to rano,potom ked ich rozhybem a premastim borovicovym gelom,tak to pomaly ustupuje.
Osma
Účastník (Participant)Ja som wobenzym tiez brala,ako Jarka 3x denne po 1O ks.Vsetko som si hradila sama a islo to pekne do penazi.To este stala jedna tabletka 5,-Sk.Brala som to 3 mesiace a potom som postupne snizovala.Myslim,ze mi to pomahalo,lebo ziadnu inu liecbu som nedostala,okrem lyricy,trentalu.

Osma
Účastník (Participant)Klincek,ja s tebou plne suhlasim,co si napisala v 12.50.Ja este hovorím,ze su doktori a doktori,vystudovany za kačice,ktory robia len pre ciarky pre ZP. Ked to vystudovali a nechcu to robit ako svoje poslanie a povolenie,tak nech idu robit nieco ine a inde a nie si zahravat so zivotmi nas,pacientov.Vsak tu nejde o malickosti,len o nase zivoty!!!!!
Mne ked robili lumbalku,tak mi to nejprv dezinfikovali a potom niecim nastriekali,hovorila dr.,ze to je miestne znecitlivenie.Je pravda,ze som nic necitila.
A nikdo sa tu na nikoho nehneva,kazdy ma narok napisat svoj nazor,at taky alebo iny.

Osma
Účastník (Participant)Ale mas moznost vatsieho vyberu,u nas je to fakt samy Cvach.Ja tu nepoznam ani naozaj dobreho obvodaka,natozto odbornika.
Osma
Účastník (Participant)Ja som tiez prehodnotila pohlad na svoj zivot a vazim si kazdeho dna,ked sa rano postavim na svoje.Hauk.

Osma
Účastník (Participant)Pises,ze ked mi doktor nevyhovuje,ze treba vymenit.No,ja byvam na strednom Slovensku v malom meste,neurolog tu je,ale je tak neschopny,ze ked mi povedal pri ataku,ze si mam na nohu,ktora ma palila ako cert,davat teple nebo studene a uvidim,co mi robi dobre,predpisal veral a poslal ma domov.Tak co si navyberam? Ked treba nemam ani odvoz,aby som sa dopravila do ineho mesta.A co ked tam zasa narazim na takehoto odbornika?Nieco ine je to v Bratislave,kde mas moznost vyberu,ale u nas na Slovensku je to prosto tak

Chodila som aj do Bratislavy,ale dopravovat sa po dialnici 200 km,rano vstavat o 3.tej hodine,modlit sa po ceste,aby nebola havaria,preloze v tom pripade je dialnica zablokovana a ty musis len cakat,v lepsom pripade sa vcas dostavis do Blavy,vysedis si v cakarne minimalne 2 hodiny,za 10 minut som vybavena a zasa cesta spat.Ono to neni take jednoduche – hladat si noveho lekara.Bohuzial.
-
AutorPríspevky