Mates007
Reakcie
-
AutorPríspevky
-
Mates007
Účastník (Participant)Ahoj Jarka rád ťa po dlhšom čase opäť „počujem“
No ja patrím k doktorke Cudrákovej v štátnej nemocnici. Idem teraz 4.3. na kontrolu, mal by som lekárke zhodnotiť ako sa cítim s týmto liekom a ako mi to zaberá a pod. Dúfam, že ona mi bude strážiť termíny a nenechá to na mne. Má toho dosť a občas mám problém sa k nej dovolať. Ale inač je veľmi milá a ochotná.
Pichačka pokračuje veľmi dobre. Už som si tak zvykol, že sa teším, ako každý chlap, na večer kedy si zasa budem môcť pichnúť
Nerozumiem ako si si mohla takto pichnúť. Tiekla ti dlho krv, a nemohla si ju zastaviť, alebo ako to vlastne prebiehalo. Mne vždy vyjde trošku krvy, ako pri mormálnom pichnutíMates007
Účastník (Participant)Ale no veď zasa nebuď taká skúpa na dva kusy zdravia, ozaj a koľko stojí jedno ?
Mates007
Účastník (Participant)Teda môžu sa hanbiť všetci, ktorí o tom rozhodujú. Ako môže niekto určovať pravidlá liečby? Veď to je obchodovanie so zdravím. Je toto vôbec možné?! Ako sa môžu pozerať kompetentní do zrkadla?!
Až som sa rozčúlil keď som čítal ako argemuntujú a zdôvodňuju limity na liečbu. Treba ísť jednoznačne na súd, aby videli, že to myslíme všetci vážne!!!
Mates007
Účastník (Participant)Kryoterapia predstavuje liečebnú a všeobecne ozdravujúcu procedúru, ktorá je založená na krátkodobom kontakte kože s ochladeným plynom (do -160 až -120 °C). Kryoterapia zabezpečuje intenzívnu stimuláciu imunitného a endokrinného systému, čím vyvolá nasýtenie krvi endorfinmi, a tak na niekoľko hodín blokuje bolestivé pocity ľubovoľnej etiológie. Liečebný vplyv sa prejavuje na celý organizmus vrátane orgánov, ktoré nie sú vystavené fyzikálnemu vplyvu chladu, avšak intenzita a dĺžka pôsobenia je priamoúmerná kontaktnej ploche medzi telom a ochladzujúcim médiom. Dôležitú úlohu tu zohráva doba kontaktu. Pre ochladenie povrchu kože na teplotu nižšiu ako +2°C je potrebné minimálne 90 sekúnd, teda pre liečebný účinnok je potrebné pôsobiť na kožu 2-3 minúty.
KRYOTERAPIA – „ Chlad pre Vaše zdravie “
To je spôsob liečenia pri použití veľmi nízkych teplôt (nižších ako – 100 °C). Výsledkom použitia nízkych teplôt je vyvolanie obranných mechanizmov v organizme.
Hlavné efekty toho sú nasledovné:
• pôsobenie proti bolesti
• zväčšený prietok krvi vo vnútorných orgánoch
• značné zmenšenie spazmu svalstva
• nárast hladiny hormónov v krvnom sére
• zväčšenie subjektívneho stavu – relax a uvoľnenie
• urýchlenie procesu hojenia rán
• spomalenie procesu starnutiaVYUŽITIE KRYOTERAPIE V ŠPORTOVOM LEKÁRSTVE:
• zvyšuje účinok silového a vytrvalostného tréningu
• urýchľuje regeneráciu organizmu po namáhavom výkone
• napomáha liečeniu mäkkého tkaniva a kĺbov po úrazoch ( vyvrtnutie…)
• biologická regenerácia a profylaktika pretrénovania
• zmenšovanie krvácania, analgézie, opuchov, svalová relaxáciaVYUŽITIE KRYOTERAPIE NA CELÝ ORGANIZMUS:
• reumatoidné ochorenia
• ochorenia pohybového aparátu
• skleróza multiplex
• dna
• zápal kĺbov
• prvotné a druhotné zápalové zmeny – zmeny na chrbtici
• fibromyalgia – bolesti mäkkého tkaniva pri kĺboch
• všetky poúrazové a zápalové stavy pohybového aparátuKontraindikácie:
Doterajšie skúsenosti v používaní kryterapie na celý organizmus vyčlenili nasledujúce stavy, pri ktorých nie je vhodné používať túto metódu:
• neznášanlivosť chladu
• veľká únava a podchladenie organizmu
• necitlivosť
• pokročilý stav Reynaudovej choroby atď.
• stuhnuté cievy a zrazeniny v cievach
• neúmerná citová labilnosť, prejavujúca sa okrem iného potením
• značná nedokrvenosť
• lokálna porucha prekrvenia
• alergia na chlad
• slabá funkcia štítnej žľazy
• účinok liekov, hlavne neuroleptík ako aj alkoholu
• rozsiahle rany, defekty kože
• závažné choroby dýchacích ciest rôzneho pôvoduTreba to skúsiť
Mates007
Účastník (Participant)Máš pravdu so ženámi to je niekedy ťažké. Autorské práva u nich neplatia. A osobné prekonzultovanie, je síce účinné a príjemnejšie , ale niekdy treba aj svedkov
A k tej našej liečbe. To aby som si strážil termín na MR. Veď tam som čakal aj mesiac keď ma objednali. A potom som čakal dva mesiace na schválenie liečby. Takže asi tri a pol mesiaca pred koncom liečby by som mal brnknuť p. doktorovej?Mates007
Účastník (Participant)Ano aj ja budem musieť obmedziť a vlastne už som aj obmedzil určité jedlá a nápoje. Všetko je to tom, že to naše spotvorené telo nechce záťaž. Takto to asi vnímam ja
Mates007
Účastník (Participant)Tak aj ja by som sa pridal k téme. Musím povedať, že ja si užívam všetko naplno, čo sa pohybu a voľnosti týka. Chodím všade. Len akurát si neužívam všetko. Myslím , že som musel zmeniť jedalníček. Ale to asi každý. Inač keď chcem ist do baru, idem. Keď mám možnosť ist sa zabaviť s kamaratmi idem. Keď mám možnosť isť na zábavu, idem. Je pravda že moc toho nevydržíme a regenerácia trvá dlhšie
Ale každá sranda niečo stojí
Mates007
Účastník (Participant)Tuším sa tu píše o mne bezomňa. Teda hovoria vám niečo autorské práva?
Ale nie ono tie moje zlé stavy asi nemajú nič spoločné s pichaním copaxonu ale skor z dietetickej chyby ako mi povedal neurolog
takže žiadnu paniku prosím
Mates007
Účastník (Participant)Odporúčané opatrenia pri ochorení skleróza multiplex
(použité z knihy „Návod na prežitie pre muža“)
1.Vylúčte všetky údeniny (vrátane údených syrov), vnútornosti a červené mäso.
2.Stravu si upravte na základe odporúčaní „Pyramída“ – podľa prílohy na konci knihy
3.Veľmi dôsledne obmedzte príjem tukov – najmä živočíšnych.
4.Udržiavajte fyzickú aktivitu: využívajte každú príležitosť na pohyb: chodiť, chodiť a chodiť, používať len schody, prejsť sa o zastávku viac…
5.Chráňte sa pred spálením, ale nebojte sa opáliť – vitamín/hormón D je dôležitou ochranou pred vznikom a progresiou ochorenia.
6.Môžete skúsiť aj podporu zeleninovými šťavami podľa dr. Walkera. Mali by sa piť v dávke 100 – 200 ml 2 až 4-krát denne. Šťavy sa môžu striedať alebo piť len jeden až dva druhy. Odporúča pitie čerstvých zeleninových štiav z:
– mrkvy a špenátu (5 : 3)
– mrkvy, zeleru a petržlenu (9 : 5 : 2)
– mrkvy a petržlenu (3 : 1)
– mrkvy, zeleru, petržlenu a špenátu (7 :4 : 2 : 3)
– čistej mrkvyŠpeciálna podpora liečby sklerózy multiplex
1.Lactobacilly 5 (fa Swiss): 1 tbl. ráno s jedlom
2.Stressease (fa Jamieson): 2-krát denne 1 tbl. s jedlom
3.Bio-Selén plus zinok (fa Pharma Nord): 1 tbl. ráno s jedlom
4.CLA (fa Jamieson): 2-krát denne 1000 mg s jedlom (ráno a večer)
5.Bio-Marine Plus (fa Pharma Nord): 2-krát denne 2 tbl. s jedlom (ráno a večer)
6.Bio-Biloba (fa Pharma Nord): 2-krát denne 1 tbl. po jedle (ráno a večer)
7.Infadin (vitamín D – kvapky): 10 kvapiek 1-krát týždenne s jedlomMates007
Účastník (Participant)Ja by som vzal aj dva kusy toho zdravíčka!!!
Mates007
Účastník (Participant)Ano máš pravdu. Momentálne chodím na Kryoterapiu. Mám za sebou 7 trojminutových vstupov. Teplota v kabíne je okolo -140-180°C. V tele sa vzbúria všetky obranné látky a cítim sa veľmi príjemne. Asi tak 4-5 hodín sa cítim veľmi dobre. Žiadná bolesť.
Mates007
Účastník (Participant)Pridámav sa k strelcom
Mates007
Účastník (Participant)ja mám 0-pozitív
Bohužiaľ červenú, aj keď som túžil po modrejMates007
Účastník (Participant)takže ešte raz ja som december 1983
Mates007
Účastník (Participant)tak spomenúť si bude tažké veď sme SM
ale nie ved mi vieme o čom sme tukali a druhí si domyslia
-
AutorPríspevky