Pomôžte

Mates007

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 76 až 90 (z celkového počtu 121 )
  • Autor
    Mates007
    Účastník (Participant)

No s tým denným pichaním to nie je také hrozné ako to vyzerá. stále je kde pichať. ja pichám napríklad 8 dní do brucha potom 8 dní do zadku a potom 8 dní do nôh. A takto to mením dookola. Tým pádom má brucho 16 dní na regeneráciu. A stačí mu aj 8 dní lebo copaxone sa mi celkom dobre „rozpúšťa“ vo svale. Pichám pomocou pera, dostal som ho grátis ku copaxonu. A dostane ho každý. Ono vlastne to pero slúži na to, aby do neho vložil injekciu a tak si ju pichol. Čiže nevidíš čo picháš a ani kedy, lebo iba stlačíš taký gombík a pero všetko urobí za teba. Ani nevieš kedy. Ale sú ľudia ktorí pichajú aj bez pera. Napríklad naša Jarka(Jarka prepáč že ťa prezrádzam) :) pichá bez pera. Ja to zatiaľ nedokážem a tak pero je jediná možnosť. A pichnúť si musím. Viem že mi to pomôže, tak to robím. Taktiež je pravda, že copaxone má asi najmenšie vedľajšie účinky. Ale sto ľudí = sto druhov SM a aj vedľajších účinkov. Ale neboj sa zvládli to iní, zvládneš to aj ty. Držím palce pri voľbe lieku :)

odpoveď na: Copaxone #2740
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ahoj Martin. Aj keď nerád, ale vítam ťa medzi nami SM-karmi :(
    No som rád že si navštívil toto oddelenie copaxonu :) Určite by som to neriskoval bez liekov. Vitamíny ti moc nepomôžu. Myslím tým nespomalia priebeh. Môžu len podporiť liečbu. Treba aspoň niečo skúsiť. Ja beriem copaxone pol roka. Mohol som si tiež vybrať a ani minútu som neváhal. Zatiaľ bez väčších problémov, bez alergických reakcií. Až na jednu. Väčšina copaxon odmieta lebo sa denne pichá. Ale je to iba o zvyku. Nič na tom nie je. Pichnem si vždy pred spaním večer a ani neviem ako a mám to za sebou. Nebolí to. Aj keď v začiatkoch trošku áno. Necítim žiadnu únavu. Už som si zvykol a nemenil by som ho. Verím mu a myslím že to robí každý kto ho pichá. Je to ale na tebe čo ti je bližšie a čo by si chcel. Treba sa poradiť aj s lekárom. Čo on viac odporúča. Držím palce a želám minimum atakov :)

odpoveď na: Copaxone #2645
    Mates007
    Účastník (Participant)

Veď práve, že som tento šok zažil prvý krát, radšej som hneď šiel k známemu ktorý je lekár. Hneď mi vzal krv a dal holterov monitor. A v pondelok uvidim čo dalej. Bol som z toho trochu vystrašený a nerád by som to zažil ešte raz neprípravený. Chcem vedieť či to nezanecháva nejaké následky na srdci, predsa len je to záťaž. A istota je istota :)

odpoveď na: Copaxone #2639
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ako som sa dnes dozvedel od Jarky, stal som sa aj ja plnohodnotným copaxoňákom. Prežil som nepríjemný srdcový šok po vpichnutí copaxonu do žilky :) Už je dobre, ale v tom čase mi nebolo všetko jedno dodnes som nevedel čo to bolo. Až Jarka mi povedala že som prežil šok z copaxonu. Ale už viem čo to je a ak by sa mi to zopakovalo viem ako reagovať ( Jarka mi dala rýchlokurz záchrany ) :)

odpoveď na: Copaxone #2582
    Mates007
    Účastník (Participant)

Tam už nie je čo vysvetľovať!!! Včera som sa naozaj zapotil, ale zvládol som to :) Takže ty už prosím, nič nevysvetľuj! A keď budeš dobrá a budeš poslúchať, prinesiem drahú aby ste sa mohli porozprávať :)

odpoveď na: Copaxone #2573
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ukončujem túto tému!!! Už nebudem nič a nikomu ukazovať!!! A moju drahú polovičku už k tebe neprinesiem. Vždy keď sa s tebou stretne, mám čo vysvetľovať. A vždy sa zapotím, lebo polovicu vecí si už nepamätám a tú druhú zabudnem :) A potom musím improvizovať, čo nie je ľahké.

odpoveď na: Copaxone #2565
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ona ta debata bola ešte lepšia naživo na cvičení. Pretože to bolo aj s názornou ukážkou :), čo vlastne pridalo na efekte

odpoveď na: Copaxone #2555
    Mates007
    Účastník (Participant)

No ved ste sa na mne a mojom bruchu dobre zabávali v utorok :) To vám nezabudnem!!! Ale nie tak priberáme no a čo. aspoň nám budú všetci závidieť, ako sa máme dobre :)

odpoveď na: Copaxone #2548
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ja beriem Copaxone od januára. Takže začínam s ním. A zvykám si na všetko čo s ním súvisí. Teda všetko čo pociťujem je pre mňa nové. Ale začínam tiež cítiť, že sa so mnou niečo deje. Myslím tým v tele. Som živší, vytrvalejší. Neskôr sa unavím. Vedľajšie účinky nemám, alebo si ich nepripúšťam a nevšímam. Verím liečbe a to ma posúva ďalej. Čo sa priberania týka, cítim zmeny, hlavne na bruchu. Jarka všetko aj videla :) Ale to ma trápi minimálne. Hlavne že ide liečba a že lieky znášam výborne. :)

odpoveď na: V E K O V Ý limit je Z R U Š E N Ý !!!!!!!!! #2366
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ostal som v šoku. Prídem s práce, pustím telku a tam sa hovorí o nás. :) O SM a zrušenom vekovom limite. Prepnem iný kanál a zasa my. Večer pozerám správy a zasa my. Jarka klobúk dolu, ako si nás všetkých a hlavne túto chorobu dostala do povedomia celého Slovenska a dokonca sveta!!! ;)

odpoveď na: Copaxone #2365
    Mates007
    Účastník (Participant)

Ako čítam, tak večerné pichanie copaxonu u nás zvíťazilo na plnej čiare. Ono každému je to asi pohodlnejšie pichať po všetkom. Po celodennom zhone a stresoch. Pekne večer, keď už má človek kľud a pokoj. Je to lepšie ako podľa návodu v pribalenom letáku. Jarka pozeral som aj to ako dlho vydrží copaxone bez chladničky. Naozaj je tam napísané 1 mesiac ale pri teplote max. 25°C. :O potom sa musia vrátiť naspäť do chladničky. Myslím si, že je to super, pretože keď chce človek niekam ísť, nemusí sa báť, že sa mu lieky pokazia. A vydržia aj niekoľko dňovú cestu mimo chladničky :)

odpoveď na: Združenie SM Nádej…info… #2357
    Mates007
    Účastník (Participant)

Aj keď nerád, ale musím priznať porážku. Ja ledva chodím. Už včera som vedel, že sme to s tými drepmi prehnali. Dnes nemôžem prejsť ani menší schodík, bez toho, aby som nezastonal :)

odpoveď na: Copaxone #2351
    Mates007
    Účastník (Participant)

No tak o 18:00 to nemusí byť zlé, ale to ja ešte nemám čas, to som eštek rozbehaný a tak si pichám radšej v noci keď mám kľud a nie som už rušený. Proste viem že už nikde nepôjdem :)

odpoveď na: Copaxone #2348
    Mates007
    Účastník (Participant)

No tak ja pichám copaxone iba večer. Ráno som pichal iba v nemocnici keď ma to učili ale keď som prišiel domov, už som pichal iba večer, od 20:00-22:00. Aj lekárka mi doporučila pichať večer, kvôli prípadným vedľajším účinkom, aby som sa s toho vyspal. A je to aj správne, pretože stačí si zle pichnúť a celý deň je pokazený. A takto keď si pichám večer, hneď si ľahnem a spím.

odpoveď na: Kryokomora.. #2342
    Mates007
    Účastník (Participant)

Dopočul som sa že už opäť funguje kryokomora aj v Senci. Takže ak to má niekto bližšie tam, môže to skúsiť.
    Ja som kryokomoru vyskúšal v Bratislave. Po 10-tich vstupoch som mal pocit, že som zdravý, veľmi priaznivo to u mňa vplýva na psychiku. Ale čo mňa osobne potešilo, je že vždy som koniec zimy strávil s nádchou a hlavne obdobia chrípky som vždy prežil s chrípkou. Po kryokomore u nás všetci postupne ochoreli a ležali s horúčkami v posteli a ja som okolo nich chodil bez ujmy a bez zhoršenia zdravotného stavu. Taktiež nepoznám, čo to je vreckovka :)
    Ale kryokomoru by som doporučil hlavne všetkým ktorí majú problémy s pohybom. Počul som zlepšení takéhoto stavu. Samozrejme, že to na každého inač zaberie. Ale kto neskúsi, nebude nikdy vedieť, či to funguje. A toto stojí za vyskúšanie :)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 76 až 90 (z celkového počtu 121 )