Pomôžte

stano

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 382 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Odporucam knihu.(Dusevna potrava) #28188
    stano
    Účastník (Participant)

    Trochu so hľadal na internete informacie a narazil som na dve zaujimave knihy .Cesta
    Brandon Bays

    Liečebný kód
    Šesť minút na vyliečenie zdroja problému vášho zdravia, úspechu alebo vzťahu

    Alexander Loyd, Ben Johnson

    odpoveď na: Odporucam knihu.(Dusevna potrava) #28187
    stano
    Účastník (Participant)

    Nechavam tu odkaz na knihu liečba vitamíny je na stiahnutie na internete,na tom odkaze nižšie.Nieje to žiadne odporúčanie na liečenie,je to len na rozšírenie obzoru poznania o rôznych metodach liečby.

    http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #28186
    stano
    Účastník (Participant)

    Na rozširenie obuoru.Pre niekoho to možno je hlúposť ,ale niekoho to zaujme.

    Zmeňte svoj život a uzdravte sa navždy: Zázraky nosíte v sebe
    Brandon Bays, je psychoterapeutkou,
    Vedeli ste o tom, že spomienky vás môžu doslova zabiť? Nespracované alebo zle spracované emócie, spomienky a programy uložené v pamäti buniek spôsobujú až 85 % všetkých stavov fyzickej či psychickej nepohody. Ak ste zažili niečo zlé, tieto spomienky môžu zapríčiniť vznik blokády v organizme a môžu spúšťať rôzne druhy ochorení. Ak vás už dlhšiu dobu trápia zdravotné problémy, príčinu hľadajte v spomienkach! Podobne bola na tom i Brandon Bays, ktorá mala v tele nádor veľký ako basketbalová lopta. Teraz je úplne zdravá.

    Brandon Bays, je psychoterapeutkou,
    Ako to funguje?
    Potláčané spomienky majú veľký vplyv na naše bunky. Ak prežijeme prudkú, silnú emóciu, ktorú potlačíme alebo uzavrieme, dochádza v tele k špecifickým chemickým zmenám. Tie môžu ovplyvniť bunkové receptory, čím príde k zablokovaniu vzájomnej komunikácie týchto a ostatných buniek v tele. Ak blok trvá dlhšie, hrozí zvýšené riziko, že v prípade vzniku choroby sa problém prejaví práve na mieste, kde sa nachádzajú zablokované receptory.

    Čo je jej princípom?
    Existuje spôsob uzdravovania menom Cesta, ktorá vychádza z princípu prepojenosti tela a mysle. Považuje sa za jednu z najúčinnejších metód liečenia. Učí zachytávať, rozpoznávať a trvalo odstraňovať nezdravé, často podvedomé vzorce správania. Tie fungujú ako naši vlastní vnútorní sabotéri. Vďaka tejto metóde sa človek vracia do vlastných, väčšinou potlačených spomienok, aby mu bolo umožnené zažiť ich v úplne inom zornom uhle a uzdraviť sa.

    Kto ju má na svedomí?
    Americká spisovateľka a psychoterapeutka Brandon Bays má osobnú skúsenosť s touto metódou. Vďaka nej sa zbavila nádoru za sedem týždňov bez akéhokoľvek chirurgického zákroku, ktoré jej pritom lekári odporúčali. Išla však vlastnou cestou. Vyvinula metódu a napísala o nej knižku, ktorú preložili do 24 jazykov a vydali v 30 krajinách.

    Čo lieči?
    Odstraňuje psychické i fyzické zdravotné ťažkosti.
    Rieši problémy vo vzťahoch.
    Je účinná pri chronických i akútnych zdravotných problémoch (hlavne tie, ktoré klasická medicína považuje za neliečiteľné).
    Je aplikovateľná na všetky druhy fóbií
    Odstraňuje nezdravé automatické vzorce správania sa, ktoré výrazne potláčajú neobmedzený prejav vlastného potenciálu.
    Pomôže vám terapeut
    Túto metódu môže človek aplikovať i sám na sebe. Niektorí však potrebujú kurz, po ktorom už dokážu riešiť vlastné problémy aj členov svojej rodiny. Iní si radšej vyberú terapeuta.

    Vďaka tejto terapii sa vyliečilo už niekoľko ľudí aj na Slovensku, kde nedávno založil kliniku celostnej medicíny terapeut Michal Andrejco. Tiež má pozitívne skúsenosti s touto liečbou. Až 30 rokov trpel astmou a alergiami, ale vďaka Ceste sa úplne uzdravil. Teraz chce takto vyliečiť i ostatných pacientov.

    Ako prebieha terapia?
    Liečba touto metódou prebieha v dôvernom prostredí len medzi klientom a terapeutom. Celý priebeh sedenia si určuje klient sám, pričom ho terapeut navádza do rozšíreného stavu vedomia. Klient sa sústredí na emóciu prítomnú vždy len v danom momente. Tak sa otvára do kritických spomienok svojho života, kedy došlo k jeho nezdravej reakcii. S odstupom času ich spracováva, tým sa stáva vedomím situácie, ktorú celistvo prijíma. Porozumie a precíti naplno okolnostiam a postupne sa s nimi vyrovnáva.

    Energetické blokády sa postupne uvoľnia, zlepšia sa vzťahy klienta, dochádza k výraznému progresu v kvalite života a hlavne k fyzickému uzdraveniu.

    Lieči zamestnancov
    Cesta je veľmi obľúbená v Holandsku, kde ju ako jedinú alternatívnu metódu hradia zdravotné poisťovne štátnym zamestnancom. Dokonca v Izraeli ju povinne absolvujú zamestnanci ministerstva školstva.

    Prirodzené ozdravenie vedie
    Podľa Brandon Bays vyše 80 percent chorôb pochádza z problémov na emočnej úrovni. Aj keď to klasická medicína vie, dnes sú lekári mechanicky vytrénovaní na istý spôsob liečenia, pri ktorom neberú do úvahy pozadie problému. Navyše, mnohým pacientom sú predpísané lieky, ktoré spôsobujú vedľajšie účinky, ktoré môžu spôsobiť smrť. Preto trend hľadania nových ciest, prirodzeného ozdravenia, silnie.

    Je to na stranke http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000644/1366486/Zmente-svoj-zivot-a-uzdravte-sa-navzdy–Zazraky-nosite-v-sebe

    odpoveď na: Čo odporúčajú odborníci… #28082
    stano
    Účastník (Participant)

    Plody jako rajčata, okurky, cuketa, papriky by se neměli konzumovat se škrobovitou zeleninou jako je třeba dýně, brambory, mrkev, hrášek, artyčoky, tuřín, červená řepa, pastinák, nezralý banán apod

    odpoveď na: Čo odporúčajú odborníci… #28081
    stano
    Účastník (Participant)

    Špatné kombinace potravin nám mohou způsobit pocit plnosti a nejrůznější trávicí obtíže. Vhodné je nekombinovat hodně druhů ovoce v jednom jídle, nekombinovat ovoce a zeleninu (kromě listové zeleniny, řapíkatého celeru, avokáda – někdo ho považuje za zeleninu), ovoce vždy jíst samostatně a jako první – nejrychleji se tráví, ořechy jíst samostatně od všeho a jako poslední – nejdéle se tráví, v případě nevitariánské stravy nekombinovat luštěniny se zeleninou, vařené se syrovým (dle ayurvédy), nekombinovat více rozdílných bílkovin v jednom jídle, někomu nedělá dobře nedělená strava – tedy oddělovat bílkoviny od sacharidů, nejíst hodně rozličných potravin v jednom jídle a podobně. Zásadou správného trávení je co nejjednodušší jídlo, nejlépe s maximálně třemi druhy potravin (neplatí u zeleninových salátů), nejíst krátce po předchozím jídle – alespoň 3 hodiny pauza a nepřejídat se

    odpoveď na: Zdravá výživa #28080
    stano
    Účastník (Participant)

    Dlho som tu nič nedal tak aspon niečo.Hodně cukru v těle vyčerpává naši slinivku břišní, překyseluje organismus, dává vzniknout různým plísním a kvasinkám, proto je dobré to moc nepřehánět. Navíc je to silný stimulant a nutí tělo ke stálé aktivitě, kterou když nemáme v dostatečné míře, přemění se na tuk a ten pak poškozuje naše tělo nejen vizuálně

    odpoveď na: Zdravá výživa #27431
    stano
    Účastník (Participant)

    Zabudnite na pšenicu, je tu amarant
    Teda, nič proti pšenici, ale je to jeden z najčastejších alergénov, má pomerne vysoký obsah cukru a je ťažko stráviteľná. Napriek tomu je to u nás asi najrozšírenejšia obilnina. Pritom je tu jej zdravší druh špalda, ďalej pohánka, pšeno… Ľudia však stále na tieto zdravé obilniny pozerajú ako „na to čudné v bioobchodoch“. Ale dobre. Keď už čudné, tak to dotiahnime do konca. Posvieťme si na obilninu s názvom amarant

    Táto juhoamerická rastlina je u nás záhradkárom známa ako láskavec. To je však okrasná odroda. Tá, o ktorej je reč, slúžila ľuďom už stovky rokov dozadu ako potravina a liečivá rastlina. Starí Aztéci, Inkovia a Mayovia z nej využívali najmä zrno. U nás nájdete v obchodoch hlavne amarantovú múku, olej, extrudované chlebíčky a rôzne sladkosti ako amarantové chrumky, tyčinky, sušienky či detskú výživu.

    Jej obrovskou výhodou je, že neobsahuje lepok, bielkovinu, ktorá sa nachádza v pšenici a v mnohých iných cereáliách. Táto látka ničí výstelku tenkého čreva a nedovoľuje tak živinám, aby sa cezeň dostali do organizmu. Človek je potom slabý, unavený, trpí hnačkami, bolesťami brucha, anémiou, problémami s trávením, alergickými kožnými reakciami a podobne. Celiatici o tom vedia svoje a musia sa lepku vyhýbať. Niekto je intolerantný len k pšeničnému lepku, niekto neznesie žiadny a vyhľadáva obilniny, ktoré ho neobsahujú. No i ľudia, ktorým lepok nevadí, by mohli pouvažovať, či im nebude bez neho predsa len lepšie.

    Potraviny, ktoré obsahujú veľa lepku, zahlieňujú organizmus a dodávajú mu prázdne kalórie. S oboma faktami súvisí rad zdravotných problémov. Preto sa ho niektorí ľudia snažia z jedálnička vyškrtnúť. Tu sa dostávame späť k amarantu, ten totiž lepok neobsahuje, ale, naopak, je plný kvalitných bielkovín, minerálnych látok (draslík, horčík, mangán, selén, sodík, vápnik, zinok, železo a iné), stopových prvkov a vlákniny, ktoré niekoľkonásobne prevýšia ostatné obilniny. Vlákninou ich tromfne až štvornásobne, obsahom lyzínu trojnásobne. Spomínaná esenciálna aminokyselina je považovaná za najdôležitejšiu pre človeka, pretože jeho nedostatku sa nám ťažko zúžitkúvajú ostatné aminokyseliny. Náš organizmus si lyzín nedokáže vytvoriť sám a do tela ho dostáva práve vďaka obilninám.

    Tuk, ktorý je prítomný v zrnách amarantu, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, o ktorých je známe, že bojujú so škodlivým cholesterolom. Za zmienku stojí aj obsah vitamínov C, E a vitamínov skupiny B. Amarant neobsahuje jednoduché cukry a vďaka nízkemu glykemickému indexu je vhodný i pre ľudí trpiacich cukrovkou či nadváhou. Čo sa teda týka nutričných hodnôt, amarant je naozaj skvelá náhrada za iné obilniny.

    Je to všetko len o zvyku. Vymeniť pečivo, cestoviny, krupicu či múku (a tým pádom aj placky, koláčiky a iné domáce dobroty) za zdravšie alternatívy nepýta ani veľa času, ani veľa úsilia. Vyskúšajte to a začnete sa cítiť i vyzerať lepšie. Môžete sa zbaviť nadbytočných kíl, bolesti kĺbov či hlavy, kožných problémov.

    odpoveď na: stano #26379
    stano
    Účastník (Participant)

    Cvičenie sa stalo súčasťou môjho života.Dáva mi veľa.Lepšie mi travi.Dobre spavam.Cvičením mi lepšie prúdia živiny v tele a naopak zasa ma lepšie zbavuje nepotrebných latok.Dalo by sa o tom veľa písať.Necvičím už toľko.Všedko sa snažím robiť z mierou.

    odpoveď na: Len tak… #26367
    stano
    Účastník (Participant)

    Pekna myšlienka,nenapísal som to ja ale ma to oslovilo.
    „Všetko, čo prijímame – či je to strava, ktorú vkladáme do úst, slová, ktoré vchádzajú do našich uší, alebo obrazy, ktoré vstupujú do nás cez naše oči -, má schopnosť vyživovať nás alebo z toho môžeme ochorieť. Môže nás to posilniť alebo oslabiť – nielen naše telo, ale aj našu dušu!“

    odpoveď na: Všeobecne o liečbe, názory, skúsenosti atď… #26359
    stano
    Účastník (Participant)

    Skúsil som takú netradičnú liečbu.Bol som niekoľko dní sám na chatke.Som síce na vozíku,ale zas mal som mobil takže ak by sa mi niečo stalo zavolal by som pomoc.Najviac sa ma rátali rana.Z chatky bol výhľad na udolie kde sa dvýhala hmla .Vzduch nasítený vônami.Ticho bez civilizacie.V prírode sa da akosi lepšie uvolniť striasť starosti a na všetko pozabudnúť a vnoriť sa do okolia.Pri uvolnení sa mi niekedy zdalo akoby niečo zle zo mna odchadzalo a z okolia som naberal niečo ako silu,alebo neviem ako to inač nazvať.Vnímal som take momentky ako rosu na tráve kvety v okolí,veci ktoré si človek bežne nevšíma.Vtedy som ich videl celkom inač ,akoby vyžarovali niečo krasne čo pohladzuje dušu.Mal som trochu obavu ako to bude v noci ,ale dalo sa nemal som strach vravel som si čo sa ma stať to sa stane.Niekedy to bolo dosť divoke ked mi trebars niekoľko metrov od chatky začal brechať srnec,niečo chodilo okolo chatky .To je ale normalne v prírode a určite podobné zažitky má skoro každý.Domov som sa vratil ako vymnený taký kľudnejší.Skúsim to opakovať častejšie .

    odpoveď na: Pichnutie včely…pomáha ? #26228
    stano
    Účastník (Participant)

    Možno niektorích trochu sklamem ,ale potreboval som prestať s včelými žihadlami na nejaký čas.Pichal som si raz do týždna 60 včelých žihadiel a chcel som na konci sezony napísať či to pomaha,alebo nie.Bolo mi zistene veľmio slabe fungovanie tenkeho čreva a hrubeho čreva,nasledkom čoho dochadzalo k podvížive organizmu,organov,buniek a iného.Pravdepodobne to spôsobujú parazity v črevach ktoré mi odoberaju živiny.Skúšam liek proti parazitom a potom kontrolne vyšetrenie ukaže.Pravdepodobne som to dostal od domacich zvierat.Tak asi koncom augusta budem pokračovať vo včelých žihadlach.

    odpoveď na: Čo odporúčajú odborníci… #25835
    stano
    Účastník (Participant)

    Videli ste už reklamu na strukoviny?

    Asi by ste sa čudovali, keby ste videli v televízii reklamu na fazuľu či šošovicu. Pritom na rozdiel od mnohých výživových doplnkov sľubujúcich zázraky na počkanie by si strukoviny takúto reklamu naozaj zaslúžili.

    Prvé, čo pri slove strukoviny mnohým príde na um, je to, že spôsobujú plynatosť. Je však veľká škoda kvôli tomu sa vyhýbať takýmto super potravinám. Ak strukoviny máte radi a jete ich pravidelne, robíte veľmi dobre. Ak nie ste príliš ich milovníkom, máme pre vás zopár dobrých dôvodov, prečo to s nimi aspoň skúsiť.
    Namiesto mäsa

    So stúpajúcou frekvenciou jedenia mäsa stúpa aj riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Ak však jete strukoviny aspoň raz-dvakrát týždenne, toto riziko je nižšie a ak ich jete ešte častejšie, relatívne riziko rakoviny hrubého čreva je takmer na úrovni, ako keby ste nejedli žiadne mäso. To nie sú iba fantázie propagátora strukovín, ale závery štúdie z Loma Linda University (Kalifornia, USA), ktorej sa zúčastnilo vyše 32 000 ľudí. Nie je to dobrá správa? Aby vaše riziko vzniku rakoviny hrubého čreva bolo nižšie, nemusíte prestať jesť mäso, stačí, ak do svojho jedálnička pravidelne zaradíte strukoviny. Mali by na to myslieť aj majitelia a kuchári reštaurácii. Tí si však zväčša myslia, že stačí dať na jedálny lístok občas fazuľovú či šošovicovú polievku, prípadne nejakú varenú strukovinu do šalátového pultu.
    Strukoviny a zdravie
    Obsahujú priemerne viac železa ako mäso, tiež zinok a iné vitamíny a minerály potrebné pre krvotvorbu (znižujú riziko anémie).
    Využiteľnosť železa zo strukovín sa zvýši konzumovaním spolu s potravinami s vitamínom C a inými organickými kyselinami (paprika, cibuľa, zelený hrášok, citrónová šťava…), kvasenými produktmi (kyslá kapusta, balzamikový ocot), alebo malým množstvom nízkotučného červeného mäsa, pečene a rýb.
    Sú dobrým zdrojom kyseliny listovej, ktorá znižuje riziko aterosklerózy.
    Vďaka rastlinným sterolom a polynenasýteným tukom majú priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu a pomáhajú znižovať riziko infarktu.
    Obsahujú vlákninu a málo tuku, sú vhodné pre prevenciu cukrovky aj nadmernej hmotnosti a obezity (pokiaľ ich nepokazíme pridaním neprimeraného množstva tuku).
    Vďaka vláknine tiež redukujú riziko zápchy.
    Sú dobrým zdrojom bielkovín, ale zároveň na rozdiel od živočíšnych produktov obsahujú aj značné množstvo sacharidov. Bielkoviny síce potrebujeme, nemali by sme ich však mať nadbytok, čo sa v bežnej „západnej“ strave často stáva.
    Bielkoviny zo strukovín menej zaťažujú obličky ako živočíšne bielkoviny, sú tiež menej rizikové z hľadiska negatívneho vplyvu nadbytku bielkovín na zvýšenie strát vápnika.
    Strukovinové rekordy a zaujímavosti

    Fazuľa – lacné jedlo s bohatými vlastnosťami pre zdravie. Najviac vápniku zo strukovín (okrem sóje) obsahuje biela fazuľa, 180 mg vápnika na porciu (asi 200 g) varenej fazule.
    Cícer – strukovina pre materstvo, spolu so šošovicou obsahuje zo strukovín najviac kyseliny listovej, tiež veľa železa a zinku.
    Šošovica – pre ružové líca, po sóji obsahuje zo strukovín najviac železa, jedna porcia (asi 200 g) varenej šošovice obsahuje 6,4 mg železa, čo je viac ako polovica dennej odporúčanej dávky pre dospelého muža. Spolu s vysokým obsahom kyseliny listovej, stopových prvkov (napr. meď) a iných látok je vhodnou potravinou na podporu krvotvorby a prevenciu anémie.
    Hrach – zelenina aj strukovina. Mladý hrášok je vlastne zložením viac zelenina, na rozdiel od suchého hrachu a strukovín sa môže jesť aj surový. Zelený hrášok obsahuje relatívne dostatok vitamínu C (40mg/100 g).
    Sója – kráľovná strukovín, strukovina najbohatšia na tuk (20 g/100 g) a bielkoviny (36 g/100 g), zo strukovín obsahuje aj najviac železa a vápnika. Jedna porcia (asi 150 g) varenej sóje obsahuje 150 mg vápnika a 7 mg železa. Je bohatá na rôzne ochranné rastlinné látky prospešné pri prevencii rakoviny, infarktu a iných ochorení.
    Domáca klasika i medzinárodná kuchyňa

    Možno sa vám jedlá zo strukovín zdajú byť príliš obyčajné: šošovicový prívarok, fazuľová polievka. V mnohých reštauráciách však nájdete aj špeciality ako napr. hummus (niečo ako cícerová nátierka), pikantné mexické špeciality z fazule, khičrí (indické korenené jedlo z ryže a šošovice), arabský falafel (cícerová fašírka) alebo iné strukovinové karbonátky. Tie nájdete skôr v špeciálnych reštauráciách ponúkajúcich najmä vegetariánske jedlá.

    Zo strukovín sa dajú urobiť alebo i kúpiť výborné nátierky, ktoré môžu dobre nahradiť nezdravé mäsové konzervy, prípadne maslo. Ale väčšina z vás zrejme nepohrdne ani tou dobrou klasikou, ako je fazuľová polievka. Ak by ste ju chceli urobiť úplne zdravo, skúste do nej namiesto klobásy pridať údené tofu (môže sa pred tým krátko opiecť).
    Na plný plyn

    Možno ste ešte reklamu na strukoviny nevideli, prečítali ste si však článok, ktorý ich propaguje. Ak si ich začnete dávať či už doma alebo v reštaurácii častejšie, možno niekto iný z toho bude mať aj trochu zisk, ale rozhodne ten najväčší zisk, a to za málo peňazí, budete mať vy.

    odpoveď na: Len tak… #21786
    stano
    Účastník (Participant)

    :-)

    odpoveď na: Len tak… #20777
    stano
    Účastník (Participant)

    :-)

    odpoveď na: Výroky slávnych… #20224
    stano
    Účastník (Participant)

    Keď sa pýtali Dalailamu, čo ho na ľudstve najviac prekvapuje, odpovedal:

    Ľudia.

    Pretože obetujú zdravie, aby zarobili peniaze;
    potom obetujú peniaze, aby znovu získali zdravie;
    potom sa tak znepokojujú budúcnosťou,
    že si neužívajú prítomnosť,
    a tak nežijú ani v prítomnosti ani v budúcnosti.
    A žijú tak, akoby nikdy nemali zomrieť,
    a potom zomrú bez toho, aby predtým žili

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 382 )