Tatiana
- This topic has 65 odpovedí, 5 hlasov, and was last updated pred 15 years, 10 months by
Tatiana.
-
AutorPríspevky
-
11. januára 2009 o 21:12 #7838
jan-ka
Účastník (Participant)Myslis, ze je nieco, co vyslovene nemozeme? Power yoga vyzera dost narocne, aspon co som citala na internete. A ako je to vlastne s nami? Mozeme sa uplne vystavit? Prave som si pozerala rozvrh, rozmyslam, ze skusim aspon yoga basic
11. januára 2009 o 21:24 #7842Tatiana
Účastník (Participant)No to vieš, každý musí skúšať, kde sú jeho hranice.
Dnes sa už úplne ináč pozerá na šport a SM. Čítala som článok od Dr. Havrdovej, kt. je pomerne veľká kapacita v ČR na SM, kde odporúča SM-károm dokonca beh. Treba so všetkým začínať postupne. Ale aj Dr. Proch. už doporučuje aerobik atď. Fakt veľa záleží na jednotlivcovi.
Keď som si dala do vyhľadávača power jogu, ako kontraindikácia tam bola uvedená práve SM. Asi vychádzali ešte z predchádzajúcich období, kedy sa zakazovalo cvičenie ľuďom s našou diagnózou.
Vyskúšaj a uvidíš, ja som bola napr. minulý rok trikrát behať. Ak sa vypracujem do jari, chcela by som zasa začať. Klop-klop-klop. Predtým ako som ochorela, som dosť veľa športovala a hlavne behala. Toto skončilo s ochorením. Postupne by som ale chcela začať znova, ja ten beh strašne milujem, ale predsa len už mi to tak nejde ako voľakedy. Keď to preháňam so športom, veľmi mi tuhne chrbát a z toho potom tŕpnu nohy a ruky atď. Nemali by sme sa vyšťavovať, ale zasa treba na sebe pracovať.11. januára 2009 o 21:26 #7844Tatiana
Účastník (Participant)Takže som ti odpovedala: Podľa mňa nič nie je vyslovene zakázané. Treba sa otestovať.
11. januára 2009 o 21:43 #7845jan-ka
Účastník (Participant)Ja som tiez dlhsie cvicila pomenej, ale ja obsediet neviem, sak som bola este deculo, ked sa mi SM prejavila. Teraz chodim na zumbu, to je taky tanecny aerobik a citim sa po nej vyborne…Zacala som s bicyklom, asi sa chcem vratit k posilovaniu, aspon hornej casti tela, ta dolna ma akosi nebavi…
Len toto vsetko mi to pride jednoduchsie ako yoga. Ale skusim teda, ze vraj je to dobre aj na psychiku…
Dakujem moc za info!
11. januára 2009 o 21:58 #7846Tatiana
Účastník (Participant)Hmm, ja zasa posilňovanie vôbec nemusím. Myslím si, že posilňovanie je tiež dobré. Kľudne skús zaradiť aj to. Keď ťa joga nebaví, tak ju necvič. Podľa mňa tá zumba musí byť tiež fajn. Zumba je velmi narocna na choreografie? Vygooglim si to.
Hlavné je, aby človek niečo robil, nech sa posilňujú svaly a vyplavujú endorfíny.11. januára 2009 o 22:03 #7847jan-ka
Účastník (Participant)http://www.zumba.sk
alebo skus na youtube pozriet videa…
ja nie som prilis tanecny typ, ale hodina mi ubehne strasne rychlo, lebo na kazdu pesnicku je ina choreografia, kde sa kroky menia so zmenou hudby, takze je to take prirodzene (pritom sa tie kroky a pohyby v principe opakuju, takze sa to da odkukat)… Som rada, ze tu v BA mame tolko moznosti na rozne druhy takychto aerobnych aktivit
V posilnovni robia dvaja moji kamarati, byvali spoluziaci, tak to spajam s velmi dlhym pokecom11. januára 2009 o 22:13 #7848Tatiana
Účastník (Participant)Jeeej, to vyzera super. Musim sa tu u nas poobzerat, ci s tym niekto nezacal. Dik.
12. januára 2009 o 20:21 #7891Tatiana
Účastník (Participant)1km chôdza
14. januára 2009 o 19:42 #7999Tatiana
Účastník (Participant)1km plávanie
15. januára 2009 o 23:25 #8050jan-ka
Účastník (Participant)Ahoj Tani, bola som na joge basic (zaklady) a strasne dobre to na mna posobilo, bola som potom uplne vyrovnana a az stastna alebo co
. Velmi prijemne bolo(akurat mam troska svalovicu
) Uvidim, ako budem pokracovat, mozno po par hodinach, ked uz budem vediet co a ako, skusim aj power jogu. Ale som z toho nadsena
)) Uvidim, ako to bude neskor, ci mi to vydrzi. Dakujem za motivaciu
Dufam, ze sa k tomu behu vratis! Drzim vsetky styri palce!
15. januára 2009 o 23:32 #8051Tatiana
Účastník (Participant)Janka, tak sa teším, že ťa to nakoplo. Zistila som, že u nás sa tiež cvičí zumba, ale vždy vtedy, keď mám jogu al. plávanie. Tak neviem, ako to vymyslím.
tréning: dnes len 2km chôdza
17. januára 2009 o 17:44 #8103Tatiana
Účastník (Participant)prechádzka 2hod.
18. januára 2009 o 20:26 #8136Tatiana
Účastník (Participant)1hod. power joga
21. januára 2009 o 11:21 #8227Tatiana
Účastník (Participant)včera 1hod. power joga
25. februára 2009 o 16:18 #9441Tatiana
Účastník (Participant)P: 10min. rotačné cvičenia na chrbticu + 30 skracovačiek
15 min. prechádzkaIné: 1 hod. bankovanie
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.