Pomôžte

Len tak…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1,546 až 1,560 (z celkového počtu 1,646 )
  • Autor
    ferino
    Účastník (Participant)

Ja som listoval v tej prvej knihe tých 300 tipov a nebolo tam nič takého, čo by som si neprečítal na našej stránke, rozke a podobných stránkach. Havrdovú nájdeš v českom časopise Rozka. Tam je dobrá aj ich listáreň. *THUMBS UP*

lipka
    Účastník (Participant)

Včera bol v Modrom z neba príbeh o žene-matke, ktorá ma rovnakú diagnózu ako my a veľmi nechce žiť… dva týždne po pôrode zrazu zostala ležať a vtedy prišla diagnóza.. muž ju preto opustil, je na vozíku a stará sa o ňu jej 12 ročný syn… obdivuhodný a statočný chlapec, ktorý so všetkou láskou opatruje maminu, obetoval vlastné detstvo, kamarátov a vôbec sa za to nehanbí… len škoda, že ona si zo všetkého najviac želá eutanáziu… plakala som pri pozeraní tohto príbehu, prajem jej aspoň polovicu sily a energie, ktorú tu máme my všetci, aby sa s chorobou zmierila, prijala ju a nepomáhala jej svojím pesimizmom. Žiť sa dá aj s chorobou a to v celku pekný život, ale to treba predovšetkým chcieť!
    Odporúčam pozrieť…

svigabra
    Účastník (Participant)

Pre neprehliadnuteľné upútavky som sa na tento diel zamerala a som pohoršená.
    Pacientka – ako naschvál ešte aj menovkyňa – sa javí ako depresívna žena, ktorá potrebuje terapiu ako soľ! Maloletý syn je zneužívaný a ťažko deformovaný. Nemá inú voľbu, a to, že svoju bezmocnú a uplakanú matku miluje a ľutuje je prirodzené.
    Pýtam sa, kde sú sociálny pracovníci, prečo tá žena nemá na prebalovanie a prekladanie opatrovateľku?
    Kedy si ten syn prežije svoj obyčajný, pubertálny život? Už si vďaka prezidentskému daru môže vygúgliť čo to je eutanázia a potom sa môže mamičke a príbuzenstvu poďakovať za umiestnenie v detskom domove…
    Lipka, prepáč, ak som pokazila Tvoj dobrý pocit z uvedenej relácie! Ja ju totiž vnímam ako suplovanie povinností štátu. A ako reklamu na cestovné kancelárie…
    S poznačenou mláddežou som pracovala a neadekvátne vťahovanie dieťaťa do problémov dospelých, zanecháva často následky na celý život.
    „Moji rodičia“ – tí úžasní ľudia s ktorými mám tu česť pracovať na táboroch, sú veľký prívrženci MZN. Už sme mohli vidieť troch bratov s touto ťažkou diagnózou, ktorá sa v našich podmienkach končí smrťou okolo 16 – 22 roku. Kôli neoretržitej starostlivosti o ťažko postihnutého potomka sa dostávajú do neriešiteľných ekonomických problémov. Asi preto tak fandia tejto relácii.
    Prajem čo najviac príjených zážitkov – rob všetko, čo Ťa posilňuje a napĺňa pozitívnou energiou(sun)
    S pozdravom gabi

lipka
    Účastník (Participant)

Nehovorila som o dobrom pocite, skôr som chcela upozorniť na to, ako sa pristupovať k životu nemá, nech je akýkoľvek a že prístup dotyčnej pani je úplne iný, ako ten môj napríklad.
    6 rokov sociálnej práce mám za sebou aj ja, viem, že ten chlapec nežije svoj život, ale život svojej matky a bol nútený dospieť skôr, ako je zdravé.
    A tiež sa pýtam, či sa nenašla dospelá osoba v jej okolí, ktorá by jej bola schopná a ochotná poradiť a pomôcť vybaviť kompenzácie, na ktoré nárok má, pokiaľ toho teda ona sama schopná nie je.
    To že zlyháva štát, je jedna vec, ale tam zlyhalo aj okolie, a najviac sama pacientka hlavne svojim nezáujmom nejako si pomôcť a strašnou nechuťou žiť.
    Dala som to do pľacu ako memento, nie ako vzor :-)

Osma
    Účastník (Participant)

No súhlasím s Gabi a aj s druhou reakciou Martinky. Je mi ľúto syna,lebo on naozaj nemá detstvo,ako ostatné deti a tiež sa pýtam,kto všetko v tomto prípade zlyhal. Aj si viem prestaviť,že neliečený človek v depresii-tomu je už všetko jedno a v tejto situácii je aj matka. Len ma hnevá,že sa to takto prezentovalo v TV. Chudáci, čo stoja s SM na štartovacej čiare a videli to(n) Kto nemá infošky a nevie,o čo gou, musel byť trocha zhrozený,čo ho čaká.

Osma
    Účastník (Participant)

No,čítala som aj iné reakcie a musím koštatovat, že s mnohými súhlasím – dať synovi notbook a pozvať ho k prezidentovi,to asi situáciu nerieši. Ale zaujal ma aj tento príspevok:

2012-03-15 09:39:32 | Andrea | Skutočnosť?

Pochádza z toho istého mesta ako Gabika a Erik myslíte si,že všetko je pravda ako to bolo odvysielané? Nie,pretože ona osobného asistenta má ba dokovca aj rodinu,ktorá jej pomáha.

Ale asi ide len o sledovanosť Markízy, či ??

lipka
    Účastník (Participant)

Hrajú ľuďom na city a vykreslia a zostrihajú to tak, aby z každého príbehu bola „tragédia“!

susan
    Účastník (Participant)

tiež som bola zarazena a nemam rada celkovo relacie na markize napr. Reflex. Lebo im ide len o senzaciu. Prečo tam nedaju relaciu o našej jarke našom združeni a mnohych ludoch ktory roky bojuju s sm aj uspesne a davaju len najhorsie pripady. ved naša choroba ma tisic tvari a nielen tu najhoršiu. Prečo nepridu na rekondičný pobyt a neukazu ze sa vieme aj zabavit. Ze ludia s sm pracuju aj nv roznych sferach. Kedysi som citala o starostke s sm, to su pozitivne članky a davaju nadej pre druhych / lenže to bolo uz roky dozadu v slovenke

Emily
    Účastník (Participant)

Naša bývalá predsedníčka klubu SM-Vrútky je terajšia starostka Žabokriek.

Osma
    Účastník (Participant)

Susan: … no pretože by to nebolo tak zaujímavé,ako keď dajú headline,že bude relácia o eutanázii …. Asi by to zvýšilo sledovanosť. Je mi zo všetkého,čo sa tu deje,blééé- zle.

jareš
    Účastník (Participant)

dievčatá ani neviete, ako dychtivo som čítala tieto príspevky…sama som bola upozornená Katkou, čo za blbosť bola odvysielaná na Markíze…následne Mirka napísala na FB svoj pohľad na túto reláciu a ja som pridala svoj názor…

kto je na FB určite videl, ako sa spustila lavína rôznych názorov…ale SM-kári prevažne odsúdili tento program….
    tvrdím a budem tvrdiť…nikto nám nemôže zobrať nádej….myslieť na eutanáziu je obrovský hriech…myslím, že žena bola „dokopaná“ do tejto relácie s vidinou dobre zaplatenej herečky…pretože aj na webe Markízy som čítala zopár príspevkov a presne takýto podobný (tu nižšie uvedený od Martuš) tam bol tiež uverejnený…z toho mi vyplýva, že o pani je dobre postarané…všetko bola len hra s citmi miliónov divákov….toto je Markíza !!!!!!!!!!!

fuuuuj… !!!!

bilka-chvilka
    Účastník (Participant)

Nuž, musím uznať, aj mne sa pri týchto príspevkoch tak trochu otvorili oči, až dodatočne si uvedomujem, ako naivne som sa pustila spolu s Jarkou do „boja“ za obhajobu nás, SM-károv, keďže v tej relácií človeka s našou diagnózou opísali ako „čakajúceho na eutanáziu“, čo dozaista nielen mňa, ale určite aj mnohých ďalších nesmierne pobúrilo..
    A keď si predstavím, že sme sa Jaruška na tej fb stránke „Modrého z neba“ obhajovali takmer do pol druhej v noci..!!! Ach jaj, tiež nám mohlo skôr napadnúť, že komerčná televízia sleduje vždy v prvom rade hlavný a podľa všetkého jediný cieľ-a tým je SLEDOVANOSŤ a to, ako sa veci majú naozaj, to už nie je predsa podstatné..
    Napokon sami sme mali možnosť sa o tom presvedčiť..
    Ale musím uznať, že mnohé komentáre od našich SM-károv, resp. od našich sympatizantov mi dodali nesmierne veľa pozitívnej energie a nádeje, že to celé predsa len malo nejaký zmysel..*THUMBS UP*;-)(sun)

susan
    Účastník (Participant)

my sa nedáme ak keď niekedy je naozaj zle, ale potom aj tak bude lepšie nádej umiera posledná a preto by sme sa mali dať doroboty s listom na ministerstvo :-D*THUMBS UP*

jareš
    Účastník (Participant)

susane…vyňadrujem súhlas….poďme na to….

Anton
    Účastník (Participant)

Ahojte,ja Gabiku poznam osobne. Nie je zla zena ani matka len ma trochi horsiu povahu a choroba ju este znasobila.To co povedala je blbe a mate vsetci pravdu ale nie vsetci sme rovnako silni. Ja som sa chcel s nou o tom porozpravat ale nemam na to.Ved ti co ma poznaju vedia ze som baba. Gab
    ika ma asistenta a chlapec je suprr chalan. Ja si myslim ze ona to tak nemyslela ale v Depke je. Drzme jej tadsej palce. Ved kto z nas nie je obcas v Depke?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1,546 až 1,560 (z celkového počtu 1,646 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.