Pomôžte

Len tak…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1,516 až 1,530 (z celkového počtu 1,646 )
  • Autor
    monca
    Účastník (Participant)

No teda, osma, dodatočne teda pozdravujem aj tých čo tam neboli,ale určite boli tu na tomto fóre, a z nejakých dôvodov nemohli ísť, a potom nám museli tak trochu závidieť …

Osma
    Účastník (Participant)

Mončičika (ako Jaruška) ďakujem za pozdravy a nezávidím nikomu. Som rada,že ste si to užili, videla som fotos na FB*THUMBS UP**THUMBS UP*

monca
    Účastník (Participant)

Takže komplet celá biela krajina – od večera určite napadlo aspoň 40 cm snehu, dúfam, že vydrží do vianoc, aby boli pekné biele …

mfranci
    Účastník (Participant)

ahojte..
    Mala by som jednu otázku. Dnes som si bola pre ďalší betaferon v nemocnici a vrchná mi povedala, že mam prísť na odber krvi, že mi ju pošlú do Kodane na vyšetrenie nejakého JCV vírusu. Mohli by ste ma niekto uviesť do obrazu? Nestihli sme to podrobnejšie prebrať. Ďakujem.
    Skoro som zabudla. Všetko najlepšie do nového roku Vám všetkým prajem. Nech más táto naša spoločníčka len tak ľahko neporazí..:-)

monca
    Účastník (Participant)

JC vírus kontrolujú postupne pacientom,ktorí majú SM, a berú inteferony a aj Tysabri – pri ktorom je nutnosť tohto vyšetrenia, lebo pacienti, ktorí majú pozitívny JC vírus by nemali brať tysabri, nakoľko môže dôjsť k zápalu mozgu a človek môže zomrieť, nehrozí to teda pri poberaní interferonov, ale ako vedľajší účinok pri tysabri je to veľmi závažný problém.

jareš
    Účastník (Participant)

jj
    Vieruška veľmi dobre vysvetlila…ale ešte tak trošku doplnim…aj tí, ktorí nemajú JCV vírus sú potencionálnymi možnými majiteľmi zápalu mozgu…nie je to 100% záruka, ak vám vyjde, že nemáte JCV vírus….v každom prípade, rozhodnutie o ďalšom braní infúzií Tysabri je viac menej na pacientovi, ktorý podpisuje súhlas s liečbou…zápal mozgu je smrteľné ochorenie a na Slovensku sa doteraz ešte nevyskytlo…

mfranci
    Účastník (Participant)

Ďakujem Vám za vysvetlenie. Ale prečo to idu robiť aj mne, keď Tysabri neberiem? Beriem Betaferon už siedmy rok.

Osma
    Účastník (Participant)

A nehovorila,že máš prísť 2x- je to na kontrolu na protilatky pri Betaferone??

mfranci
    Účastník (Participant)

Nie. To mi už robili. To mám v poriadku. Teraz na tento virus mi budu brat krv. Ale asi by som mala byť rada, že sa o mňa starajú. :-)

jareš
    Účastník (Participant)

mfranci…robia to preventivne, ak by sa stalo, ze raz prejdes na tysabri, musia mat info o tom, ci si vhodna na tuto liecbu…

mfranci
    Účastník (Participant)

Ďakujem za vysvetlenie.

A na žiadne tysabri sa ja veru nechystám. Dúfam, že si ešte dlhú dobu vystačím s Betaferonom. Ani náhodou nečakám, že sa mi pohorší. Ja som nezmar, ja ešte možno aj vyzdraviem. :-)
    Len som zvedavá, dokedy si vystačím s mojím optimizmom. Ale sedem rokov funguje, tak dúfam, že bude aj ďalej. :-)

jareš
    Účastník (Participant)

držím palčeky, nech sa ti stav udržiava…

čo sa týka interferónov, je otázka času, kedy ich vytlačia inovatívne lieky…ale to je viac menej môj názor…uvidíme, čo všetko sa bude diať… ;)

mfranci
    Účastník (Participant)

ďakujem…

zzzuzi
    Účastník (Participant)

ahoj som tu nová tak vás chcem všedkých velmi pekne pozdraviť som rada že som vás našla

ferino
    Účastník (Participant)

:-D:-D:-D

ZZZuzi tak ako sa vraví VITAJ NA PALUBE !!! *THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1,516 až 1,530 (z celkového počtu 1,646 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.