Pomôžte

liviap

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 734 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: liviap #20819
    liviap
    Účastník (Participant)

    Dávam svetu na známosť moje dnešné rozhodnutie –
    BUDEM CVIĆIT RANO A VEĆER po 30 minút, čiže denne jednu celú hodinu!!!
    Napísala som to sem zato, aby som mala pocit záväzného splnenia sľubu, hlavne pre seba, ale ako kontrolu pre moju IT cvičiteľku (určite vieš, že si to ty – cvičiteľka)! Divíte sa?! Áno, niekto potrebuje aj takúto motiváciu – skôr by som to charakterizovala – bič na seba – splnenie sľubu! (čo už urobím, keď sa ťažko premáham pre svoje dobro) – tak ma bude motivovať splnenie sľubu pre iných ;-)

    odpoveď na: Gratulácie #20686
    liviap
    Účastník (Participant)

    Pripájam sa ku gratuláciám –

    želám všetko najlepšie Antonom, slniečko v duši a na tvári -)

    @}->-- @}->-- @}->--

    odpoveď na: Piešťany #20476
    liviap
    Účastník (Participant)

    Milá Jaruška!
    Sme asi telepaticky prepojené -tento týždeň som premýšlala nad rekondičkou „ako by bolo super keby sa niečo dialo (v zmysle – bodla by rekondička).
    Jarka, až môžem, prihlasujem sa ja aj Evka,(prihlásila by sa aj osobne ale nefunguje jej net), na rekondičku 25. až 29. júla 2011.
    Ďakujeme, že na nás myslíš!!!!!
    Cmuk Lívia

    odpoveď na: Citáty…aj porekadlá #17782
    liviap
    Účastník (Participant)

    Ak máte veľa, rozdávajte zo svojho bohatstva,

    ak máte málo, rozdávajte zo srdca. (h)

    Arabské príslovie

    odpoveď na: Chránená dielňa #17622
    liviap
    Účastník (Participant)

    SUPER!!! GRATULUJEM!!!!!

    odpoveď na: Výroky slávnych… #17604
    liviap
    Účastník (Participant)

    Nezáleží, kde stojíme,

    ale ktorým smerom ideme.

    J. W. Goethe

    odpoveď na: liviap #17532
    liviap
    Účastník (Participant)

    Dávno som sem nepísala o cvičení.
    Cvičila som a odo dnes idem nato zase – podľa Jardu na DVD.
    Musím a chcem cvičiť – lebo keď nie tak prestanem chodiť a to by som naozaj nem chcela. Pozdravujem každého kto si prečíta tieto riadky a už idem nato. :-)

    odpoveď na: tetovanie #16744
    liviap
    Účastník (Participant)

    je to pravda pravdúca, že žiť s nadhľadom je oveľa, oveľa lepšie /a ešte k tomu s našou dg/. Neviem si predstaviť žiť ináč ako takto!
    Ale môj názor je – počkaj s tetovaním. Keď aj po určitej dobe sa budeš chcieť dať tetovať tak je to správne rozhodnutie …

    odpoveď na: Táraniny… #16743
    liviap
    Účastník (Participant)

    Antica, keby si túto príhodu ešte obšírnejšie popísala, mohla by smelo konkurovať na literárnej súťaži.

    PS: Reagujem na ňu až teraz po prečítaní … Pá

    odpoveď na: Piešťany – vozičkári #16629
    liviap
    Účastník (Participant)

    Mirka,
    napísala si krásne o rekondičke – a ja som skoro aj zabudla na Tvoje kvietky v ráme – bolo to také samozrejmé, od Duškyho so Zlatkou, aj odo mňa, aspoň z mojej strany tou maličkosťou, sme chceli, aby si si splnila sen a zobrala si tú krásu domov, aby Ti pripomínalo prežité chvíle v Piešťanoch a občas pri pohľade na obraz si spomenula aj na nás.
    Spomínam aj ja na rekondičku – na pekné chvíle – večeri HOREHRONIA, na raňajšiu rozcvičku, na oxigenoterapiu, doobedňajšie cvičenie s Jardom alebo Ivetkou, artterapiu, bazén a cvičenia v ňom, večerné súťaže …
    Spomínajme iba na pekné chvíle rekondičky – ja sa snažím to druhé eliminovať a negovať v sebe, lebo doteraz som sa perfektne cítila na každom stretnutí s členmi i nečlenmi združenia Nádej ale tentokrát …..?!
    A predsa tej negativite nedám možnosť živiť sa v mojich myšlienkach!!!

    Nech žije ďalšia rekondička so skvelými ľuďmi!!!

    odpoveď na: Alternatívna medicína #16321
    liviap
    Účastník (Participant)

    má s týmto náramkom niekto skúsenosti?
    Mal by pomôct pri udržaní rovnováhy a sily.

    PS: Otázku som napísala sem – nie je to zdravotnícka pomôcka, tak dúfam, že z toho nebude zase verejné pohoršenie ;-)
    Ale ozvú sa tí, ktorí už o tejto vecičke majú nejaké info alebo o nej čítali – a majú svoj názor! Ďakujem!

    odpoveď na: mladi ludia do 25r. :) #16320
    liviap
    Účastník (Participant)

    tak takáto „stará páka“ by som chcela byť – ale s týmito skúsenosťami a vedomosťami, ktoré mám teraz skoro 49 ročná….(chuckle)

    PS: Viem, ako si to myslela … :-)

    odpoveď na: Len tak… #16319
    liviap
    Účastník (Participant)

    Takto sa volá výstava, ktorá bola v apríli 2009 pre občanov s postihnutím vo Švédsku. Kedysi sa nazývala Handikappmässa – Výstava pre postihnutých. Švédska spoločnosť sa však viac a viac dištancuje od škatuľkovania postihnutých, nechce klásť jednoducho dôraz na samotné postihnutie. Dôraz sa kladie na kvalitu života človeka s postihnutím, keď mu pomôcky prirodzene uľahčujú život a poskytujú možnosti k menej komplikovanému a bohatšiemu životu a to aj napriek postihnutiu. Preto má výstava názov ŽIŤ A FUNGOVAŤ. Tento rok sa výstava uskutočnila v Göteborgu. Bolo tu veľa ľudí na vozíku a personál ktorý pracuje v sektore, ktorý asistuje, opatruje osoby s postihnutím a seniorov. Je dôležité, aby sa na takýchto výstavách uskutočňoval dialóg medzi osobami s postihnutím a výrobcami pomôcok. V tomto dialógu sa vytvára priestor na potrebné informácie a rozšírenie obzoru pre postihnutého jednotlivca o tom, čo všetko existuje na uľahčenie a spestrenie života. Pre predávajúcich a výrobcov je tak možnosť získať názor na pomôcky, potom tieto pomôcky zdokonaľujú, alebo na základe získaných poznatkov vyvinú úplne nové pomôcky o ktorých nemáme v súčasnosti ani potuchy. To isté platí aj pre osobných asistentov a opatrujúci personál. Počas vzájomných diskusií vznikajú nové nápady a získavajú sa vedomosti, ktoré uľahčujú prácu pri opatrovaní či asistencii. Na výstave sa uskutočnilo niekoľko priamych ukážok a kurzov, napríklad o tom, akými všemožnými spôsobmi je niekoho možné zdvihnúť a premiestniť.
    Vo Švédsku sú pomôcky, či úprava auta poskytované bezplatne. To za čo si postihnutý musí platiť sú napríklad bicykle alebo loď, ale aj na to sa dajú žiadať pre jednotlivca peniaze z fondov

    PS: Chcela by som žiť v tej krajine – aj ako ešte zdravý človek, ale už aj s touto dg. Viem, že zdraví pracujúci ľudia odvádzajú vysoké dane, no a čo … keď som zdravý prečo nie – toto je sociálny štát … *THUMBS UP*

    odpoveď na: jareš #16282
    liviap
    Účastník (Participant)

    zakazujem Ti večerať po 18,OO hod!!!!!!!!!!!!!!!

    odpoveď na: Piešťany – vozičkári #16281
    liviap
    Účastník (Participant)

    Prosím, až sa vrátiš z Blavy, napíš o rekondičke – prosím – tentokrát sa nato nepodujmem … (Jarka, prepáč, ale určite chápeš dúvod …)

    Budem rada až sa bilka ozveš – čakám na výsledok MR – lebo si myslím, že to bude … klop, klop, klop … OK!!!!!!!!!!!!!!!!! Mám taký pocit a aj som videla, že si na tom lepšejšie ako som ťa videla po prvýkrát – a to práve v Piešťanoch.
    Držíme Ti palce a myslíme na Teba!!!

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 734 )