Pomôžte

Recepty

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 121 až 135 (z celkového počtu 165 )
  • Autor
    Príspevky
  • #6573
    klincek
    Účastník (Participant)

    tak ja mam doma troch chlapov zrutov ,tak ten chleba treba skoro vzdy,a je fakt ze niekedy sa ide do obchodu ,len kvoli chlebu.tak ten recept fakt bodne;)

    #7444
    stano
    Účastník (Participant)

    Zelerový šalát
    Zloženie:
    0,5 kg zeleru
    0,3 l kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
    1 citrón (šťava)
    2 čl ďumbiera (tj zázvor) strúhaného
    1 čl soli (podľa potreby i menej)
    1čl rímskej rasce
    1čl semienok čiernej horčice
    1čl garam masaly (indická zmes korenia)
    Ozdoba: olivy, posekané vlašské orechy, kápia, apod.
    1. Odšťavíme citrón.
    2. Zeler ošúpeme, nastrúhame najemno a ihneď premiešame s citrónovou šťavou aby nezhnedol.
    3. Ošúpeme a najemno nastrúhame ďumbier.
    4. Nasucho opražíme semienka čiernej horčice až kým nezačnú pukať. Potom pridáme rímsku rascu a zakryjeme. Panvicu dáme mimo zdroj tepla a krúživým pohybom panvice krátko premiešame.
    5. Všetko spolu zmiešame a necháme 1 hodinu v chlade.
    Servírovanie:
    Podávame k hlavnému jedlu alebo k pečivu.
    Dobrú chuť!
    Pozeral som recepty a jeden davam tu.

    #8514
    janka1508
    Účastník (Participant)

    ja som dnes robila tiež zelerový šalát a chcela som sem dať recept, keď som tu našla recept tiež na zelerový šalát, ale trocha iný.Tak prikladám aj ten môj.

    1 stredne veľký zeler
    2 varené vajíčka
    2 paradajky
    tvrdý syr
    biely jogurt
    soľ, citrónová šťava

    zeler postrúham, pokvapkám citrónom, pridám soľ, pokrájané vajíčka, paradajky, postrúhaný syr a na koniec jogurt. zamiešať ak stihne aj odležať. Dobrú chuť.

    #8531
    Osma
    Účastník (Participant)

    Zelerovy salat do tretice:
    1 zeler
    sol,čierne korenie
    olivovy olej
    trocha kopru
    vinny ocot
    trocha cukru podla chuti

    Zeler olupeme a uvarime v celom kuse do makka.Ked je velky,rozdelime na polovice,nechame vychladnut a nakrajame na kocky.Dame do
    misy,osolime,pridame cierne korenie,trocha cukru,pokvapkame vodou,v ktorej sa zeler varil (1-2PL),dame olivovy olej (asi 3-4:)PL),ocot podla chuti,zlahka zamiesame a povrch posypeme koprom (teraz davam mrazeny).Nechame uležat.Je to dobra priloha k masu.

    #8545
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Ešte že som si nasadila toľko zeleru, že mám z čoho variť. Aj ten varený je dobrý. Ja robím aj zelerové rezne. Mám ich radšej ako z mäsa, aj keď mäso mám rada. A k zemiakovému šalátu s majonézou je to fantázia.

    #8824
    stano
    Účastník (Participant)

    Tofu je sójový „syr“. Vyrába sa rozomletím uvarených sójových bôbov, z ktorých sa vylisuje sójové mlieko, ktoré sa nechá zraziť nerastným syridlom (soľou Nigari). Tofu je oveľa viac strávitelnejšie ako samotné sójové bôby, je to veľmi výživná potravina. Sójový syr tofu obsahuje veľké množstvo ľahko stráviteľných bielkovín a len veľmi málo sacharidov a tukov, preto je právom označované ako „Výživa pre srdce“. Tiež je veľmi priaznivý jeho vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín a nízky obsah nasýtených mastných kyselín, a nízke percento sodíka. Tofu je kvalitným zdrojom vápnika, horčíka a železa. Z vitamínov v ňom nájdeme predovšetkým vitamíny skupiny B, E. Dôležitá informácia – neobsahuje žiadny cholesterol.

    Praženica bez vajec
    /pre 2 osoby/
    Zloženie:
    1 cibuľa
    1 biele tofu
    1 paprika
    1 rajčina
    1 čl kurkumy
    1 čl soli
    olej
    Postup:
    1. Tofu najemno postrúhame, cibuľu, papriku aj rajčinu nakrájame nadrobno.
    2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu.
    3. Pridáme kurkumu, tofu, papriku a rajčinu, premiešame a zopár minút dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Ak je to potrebné, jemne podlejeme trochou vody.
    4. Nakoniec primiešame soľ.
    Tip astrológa Enkiho Hogha:
    Praženicu môžeme pripravovať vo viacerých obmenách – na cibuľke alebo iba na koreninách, papriku a rajčinu môžeme obmeniť za kukuricu a hrášok.

    #8971
    janka1508
    Účastník (Participant)

    1 brokolica – uvariť
    cestoviny (vrtule, kolienka, špirály) uvariť, asi tak 300g
    250g šampiónov, alebo koľko je, nemusí byť toľko, ale my robíme plnú veľkú misu, tak treba všetkého veľa
    šunka, párky, alebo hocaká saláma
    pór alebo cibuľa, niekedy rozpučím aj strúčik cesnaku
    šampióny, šunka, pór posmažiť na troške oleja a zaliať mliekom (asi 2 dl) v ktorom sa rozmieša troška múky, vegety alebo teraz je aj zeleninový bujón bez glutamanu, troška mletého korenia
    všetko dať do zapekacej misy, zmiešať, pridať postrúhaný syr (údený, alebo neúdený, najlepší je však ten so zelenou plesňou), premiešať ešte raz a dať zapiecť. Chvíľku zapekáme prikryté, potom odokryť.

    #8975
    daruš
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za radu na recept tak toto veru nepoznám;)

    #9127
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Dnes pridám ďalší recept pre milovníkov dobrej a zdravej stravy. Doslova sme sa aj s dcérou obžrali. Tiež to nie je celkom originálny recept, je trošku pozmenený ale je to mňam mňam.

    v šupke uvarené zemiaky (asi 1/2kg až 3/4kg), vychladené ošúpané a pokrájané na kolieska.
    olivy čierne (môžu byť aj zelené), asi za hrsť alebo aj o trošku viac, pokrájané na polovičky
    pór, pokrájaný na jemno
    syr feta 200g (ja kupujem v LIDL-i syr, ktorý sa volá syr balkánskeho typu)
    všetko opatrne zmiešať a zaliať zalievkou
    mali by ísť aj kapari, ale tie nedávam
    zálievka: 1 biely jogurt (môže byť aj smotana kyslá) + 1 dl olivového oleja + lyžička horčice + soľ + korenie + provensálske korenie + štava asi tak z 1/2 citróna
    miesto provensálskeho korenia je písaná posekaná mäta a kôpor, neskúšala som
    Dobrú chuť!

    #9740
    jareš
    Účastník (Participant)

    ľudia čo dnes varíte ?

    bo ja granatiersky pochod ale s kukuričnými fliačkami…a je to dobrééé
    a ešte aj hlivový perkelt….tak ten je tuze dobrý…
    a na záver aj zapekané zemiaky so šunkou…to ešte nem mám…ale budem mať :)

    tak mi dajte nejaké typy…čo dnes kuchtíte ?

    #9743
    daruš
    Účastník (Participant)

    Mi po dlhej dobe bryndzové halušky so slaninkou a večer chcem robiť tú toustovú pizzu a dám tam údené masko.Dobré nie ;-):-)

    #9755
    alča
    Účastník (Participant)

    ty môžeš vzhľadom k tvojej postave-štíhlučkej k tomu aj mastný chleba s cibuľou-mńam…mńam…:-)

    #9757
    jareš
    Účastník (Participant)

    alča…mastný chlieb s cibuľou…mňňňňňňňňňňňňňaaaaam…také lahody môžem :D…ale nesmiem

    #9759
    alča
    Účastník (Participant)

    zelerová pomazánka…
    postrúhaš zeler, trošku cesnaku, cibulu na jemno, pridáš trochu majonézy a jogurtu, lyžicu pomletých orechov, dochutíš vegetou a korením, natrieš na hrianky z hriankovača…
    a papkáš bez pocitu viny:-)(emo)

    #9760
    alča
    Účastník (Participant)

    jaruš, ja tak isto(emo)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 121 až 135 (z celkového počtu 165 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.