Pomôžte

Recepty

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 151 až 165 (z celkového počtu 165 )
  • Autor
    Príspevky
  • #14294
    Osma
    Účastník (Participant)

    Chi-chi-ja som piekla cez víkend makovec;-)

    #14297
    Emily
    Účastník (Participant)

    Ja som piekla makovy kolač v nedelu:-D

    #14299
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Ja som v sobotu robila marhuľové guľky s makom a narobili ste mi takú chuť na mak, že dnes to budú makové rezance aj keby mali traktory z neba padať. :-P

    #14300
    silvia
    Účastník (Participant)

    nech zije mak!:-D
    Na tu knizku sa velmi tesim, Jarka!
    Inak, Swankova dieta je podla mna velmi vyvazena, ona sice vylucuje cervene maso, ale iba 1. rok diety a dokonca sa mozu jest mliecne vyrobky do 1%obsahu tuku.
    Ale ja sa aj tak teraz pohravam s myslienkou, ze by som rada presla aspon ciastocne na surovu stravu.
    Baby, narobili ste mi take chute na mak, ze tu slintam za kompom…:-P

    #14301
    tanja
    Účastník (Participant)

    Tak tie gulocky musim vyskusat! :) Jarka, kedy sa zhruba planuje dokoncenie tej knizky? Uz sa neviem dockat…:)

    #14307
    jareš
    Účastník (Participant)

    Knižka sa už začala dávať dokopy…a predpokladám, že tak okolo 1.marca by mohla uzrieť svetlo sveta…spoločne aj s DVD

    no…a bude tam aj autentický záznam z pera autora (Stanka), ktorý sám na vlastnej koži odskúšal surovú stravu…a píše aj sem občas…aj s niekoľkými receptami

    #14688
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Cícerový šalát s tofu
    50g sušeného cíceru (zodpovedá 100g vareného cíceru)
    50g tofu
    5g panenského olivového oleja (1 čajová lyžička)
    10g strúhaného 30 percentného syra
    20g póru
    1. Uvaríme cícer (pred varením je vhodné ho na pár hodín namočiť do vody).
    2. Na teflónovú panvicu frkneme olivový olej, prihodíme nakrájaný pór a tak pol minúty – minútu necháme zohriať.
    3. Pridáme na kocky nakrájané tofu a zároveň uvarený cícer.
    4. Všetko jemne nakoreníme korením podľa vlastného výberu (ja som použila červenú papriku a čierne korenie), spolu tak 2 až 3 minútky zohrievame.
    5. Vysypeme na tanier, posypeme strúhaným syrom, hotovo. Podávame s paradajkami, alebo inou chutnou zeleninkou či šalátom.
    Výživové hodnoty: 1222 kJ, Bielkoviny 18,65g, Tuky 12,2g, Sacharidy 26,1g.
    Práve som ho dorobila, je to niečo fantatické a ešte aj zdravé a dietne. Samozrejme, že množstvo nedoržiavam, určite tam dávam viac tofu ako je písané a nedavam obyčajné ale lahôdkové, má lepšiu chuť.

    #15456
    jareš
    Účastník (Participant)

    ak sa vám bude zdať, že to je reklama…tak to dám preč…prosím, dajte vedieť…

    recepty trochu inak…zaujímavé

    http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty/

    #15463
    jarka
    Účastník (Participant)

    Jarka,veď to sú super recepty aj s postupom prípravy:-)
    Pre takú kuchárku ako ja /10 rokov začiatočníčka/ je to lepšie ako kuchárska kniha:-D
    Za všetkých ďakujeme!!!

    #15465
    Emily
    Účastník (Participant)

    Jarka je to super.Aspoň sa najde recept,ked už nevie človek,čo uvariť.*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP*

    #17054
    jareš
    Účastník (Participant)

    naučila som sa variť zaujímavý receptík

    je to čisto zeleninový, ale dá sa aj s mäskom…a je to výýýýýbornééééé

    kcete recept ?…čo sa pýtam..dávam:
    cibuľka, cesnačik, nadrobno a na olej do panvice cukor ako-mak, soľ….posmažiť
    medzitým si nakrájam na drobno baklažán, a dám uvariť ryžu do ďalšieho hrnca
    ja som dnes dala aj cukinu na drobné kocky…takže ako prvé som na základ šupla cukinu…podusila,
    potom som tam hodila baklažán…dusila som o 106…
    mleté ČK
    prichádza vyvrcholenie…pridáme nakrájané rajčiny na kocky…ešte chvíľu dusíme
    a udusenú zeleninku zmiešam s uvarenou ryžou…
    ak som dala ešte pred tým udusiť aj mäsko, pridám aj udusené mäsko

    potom utekajte aj s panvicou…lebo sa po nej len tak zapráši

    #17060
    Osma
    Účastník (Participant)

    U nás je teraz cuketová a tekvicová sezóna. Ja postrúhanú pridávam všade(chuckle), aj do cesta na halušky-zemiakového,aj na tie prílohové k perkeltu, dokonca aj do cesta na knedľe.Potom sa ale nedáva žiadna tekutina,lebo cuketa pustí vodu sama. Dneska som maslovú tekvicu postrúhala aj do makovej plnky do závinu a je to super. Tak nech žijú tekvice a cuketky.@}->--

    #23192
    jareš
    Účastník (Participant)

    Domáci chlieb bez miesenia

    Som týmto mojím výrobkom tak nadšená, že ho musím spropagovať a dúfam, že ho vyskúšate, lebo je to tak jednoduché, že určite veľa nádejných pekárov sa bojí tento recept použiť, nakoľko je až neuveriteľne nepracný. Týmto ďakujem hobby.idnes.cz, kde som ho našla.

    Suroviny
    3 hrnčeky na čajmúka hladká T650
    1/4 čajová lyžičkadroždie sušené
    1 + 1/4 čajová lyžičkasoľ
    1 + 1/2 hrnčekavoda

    4
    porcie
    5
    minút
    príprava
    45
    minút
    na 230 °C

    Postup receptu
    Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime !, aj keď to človeka pokúša. Vznikne vám taký maglajz a ak ste doteraz nepochybovali, tak teraz už určite. Misku zakryte potravinárskou fóliou, ozaj, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých a teraz to príde 12 až 18 hodín. Ja som cesto urobila v sobotu večer o 18 hodine. Teraz vás bude štvať, že ste sa dali na pokus, lebo v mise sa nič nedialo, ani v noci.
    V nedeľu ráno si na chlieb spomeňte a tak o 8 hodine, keď sa už aj tí spaktoši zobudia, cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepilo, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť, potom sa naša nálada prudko zlepší, lebo vyzerá to ako normálne vykysnutý chlieb.
    Potom si pripravte utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou. No a teraz sa venujeme príprave obeda a na chlieb zase zanevrieme až na 2 hodiny.
    Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme najlepšie liatinovú nádobu s vrchnákom, mohla by to byť aj napr. kameninová nádoba, ale podstatný je aj ten vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, podľa možnosti bez popálenín 3 stupňa, prikryť a pečieme zatvorené 30 minút, potom nádobu odokryjeme a teraz uz aj najhorším pochybovačom podskočí srdiečko, lebo ten pohľad stojí ta to. No a v tejto radosti prežijeme ešte 15 až 20 minút, ktoré náš báječný chlebík potrebuje na kôročku. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
    Podotýkam, že akokoľvek vám bude mýliť postup a budete ho chcieť vylepšiť, alebo pomeniť, nerobte to. Všetko je akurát. Časom môžeme skúsiť pomeniť bielu múku za časť tmavej, možno aj nejaké semiačko pridať. Dobrú chuť.

    #23212
    monca
    Účastník (Participant)

    Vyzerá, že môže byť recept dobrý, ale tá doba! Pre náramných ľudí na nezvládnutie, ale asi to treba brať tak, že sa na to zabudne a keď si spomenieme pokračovať, zaujímavé.

    #23214
    Osma
    Účastník (Participant)

    Chlieb bez miesenia poznám,ale nejako ma nenadchol:-(,lebo nemáme radi chlieb len z bielej múky, radšej u nás frčí s ražným kváskom. Keby sa sem mohli dať linky, na tento bez hnetenia mám veľmi dobrý,aby bolo hneď vidno,ako na to. Lepšie je raz vidieť,ako si len prečítať.;-)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 151 až 165 (z celkového počtu 165 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.