Pomôžte

vierica

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 39 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Továreň na hračky #16715
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za slová, ďakujem za prečítanie poviedky , ďakujem za názor. Prajem Ti krásny život.

    odpoveď na: Továreň na hračky #16702
    vierica
    Účastník (Participant)

    Vzbura techniky.
    Sedím zrútená na posteli a neviem čo robiť od zúfalstva. Asi bude najlepšie sa vysťahovať, alebo tento byt vymeniť za nový. Silne mi to pripomína vtip o milionárovi, ktorý každú chvíľku kupuje nové auto, lebo má plný popolník. Ja nemám plný popolník , ale vzburu domácej techniky. Všetko sa kazí.
    Začalo sa to tak nevinne. Chladnička v lete nechladila, ale hriala. Zavolala som známeho opravára. Prezrel Brunhildu, lebo tak sa chladnička volala a skonštatoval, že ju mám okamžite predať a kúpiť novú. Fajn, teraz v lete si ani nič zábavnejšie neviem predstaviť. Kto kúpi tridsaťročnú haraburdu. No za smiešnu čiastku sa mi to možno podarí. A keď už nič inšie, možno zoženiem niekoho, kto ju odvezie na šrotovisko. Pár hodín som presedela pri telefónnom aparáte a stal sa zázrak. Predala som Brunhildu. Už bude vrčať v inom byte, alebo záhrade. S láskou som ju posledný krát vyumývala a vydrhla. Bola ako úplne nová, ale to som ešte netušila, že môžem mať aj nasporené peniaze, kúpiť novú chladničku s mrazničkou nie je také jednoduché.
    Vyhliadnutý spotrebič bol práve v uvádzajúcej cene. Nemôžem povedať, že by tisícka zľavy nepotešila. Propagovanú chladničku s mrazničkou na sklade nemali. Zhodou okolností v blízkom krajskom meste otvárali nový obchod a na sklad doviezli aj vysnívanú chladničku. Obchod mali otvoriť až o týždeň. Nič mi však v ceste nestálo, aby som vedúceho predajne nepresvedčila, že ju nutne potrebujem a bez nej nemôžem jednoducho žiť. Ten kto ma nepozná si povie bláznivá ženská, ale tí čo ma poznajú vedia, že pre mňa neexistujú hádam žiadne zábrany.
    Do dvoch týždňov bola nová chladnička doma. O jedenástej som sa rozlúčila s Brunhildou a o jednej na jej mieste stála nová chladnička aj s mrazničkou.
    Celá rodina sme okolo nej chodili a tešili sa. Dokonca aj pes ju prijal do domácnosti. Mala síce svoje muchy, ale to skôr boli naše chyby a neprečítanie si návodu na obsluhu.
    Nech mi nikto nevraví, že elektrospotrebiče nemajú dušu. Majú a ešte akú zákernú. Začnú sa kaziť v mesačných intervaloch. Keď zistia, že ste už odolní, pokazia sa tri naraz. Tak a tu máš. Po Brunhilde vypovedal službu mixér. Tak si kúpime nový. Pár stoviek nás nemôže zruinovať. Starý mixér sme zatiaľ dali do opravy. Nový mixér bol krásny. Mlel orechy aj strúhanku, podľa návodu. Zomlel aj varené mäso pre psa. Nevedel urobiť tatarskú omáčku a tuhý sneh z bielkov, ale to sme mu prepáčili.
    Keď mlel štvrtý krát varené mäso pre psa odleteli mu nožíky. Spotrebič bol u nás tri týždne a bolo po ňom. Zobrala som ho po pazuchu a hor sa aj so záručným listom do predajne. Mixér okamžite vymenili, lebo som nebola sama s podobnou reklamáciou. Dostala som nový mixér s uistením, že predchádzajúca várka mala technickú chybu, ale tento je už v poriadku. Blahosklonne som prijala ospravedlnenia výrobcu a spotrebič som si hrdo odniesla domov. Zatiaľ starý mixér trčal v opravovni.
    Nové čudo čakalo na spustenie. Tešila som sa na zemiakové placky. Už bolo všetko pripravené, zemiaky nakrájané na malé kúsky. Spustila som motor a nožíky unisono odleteli. Zemiakové placky sme nemali, ale namiesto toho náš adrenalín bol pod stropom. Opätovne som zobrala mixér pod pazuchu a opätovne som so záručným listom zamierila k elektropredajni.
    Keď ma predavačka zbadala, už odrátavala peniaze. Takúto rýchlu obsluhu som ešte nevidela. No márna sláva, kapitalizmus má niečo do seba. Nemusím sa vadiť, nemusím nič dokazovať, asi to mám napísané na čele.
    Hneď na to nasledovala práčka. Podarilo sa mi vytopiť susedov. Našťastie som bola doma a tak potopa u susedov nebola až takých veľkých rozmerov. Iba na strope bol fľak v tvare a veľkosti zadku. Čo v porovnaní s plávajúcimi kobercami a odutou plávajúcou podlahou, u kamarátky, bola iba zanedbateľná nehoda.
    Aby som nevyšla z cviku pri riešení pohrôm, nasledoval kuchynský drvič odpadkov, plynový šporák a vrcholom všetkého boli dva lustre. Na Vianoce a Nový rok sme sedeli pod jednou 500 wattovou žiarovkou.
    Po sviatkoch som si myslela, že nechám opraviť lustre a kúpim nový šporák. Chyba lávky. Po sviatkoch sa začína pracovať až po štrnástom januári.
    A tak sedím zničená na posteli, ošedivenú hlavu v dlaniach a rozmýšľam, ktorý spotrebič sa na mňa nahnevá, alebo čo ešte zaštrajkuje.
    Obávam sa, že to bude počítač, notebook, vysávač, pákové batérie, zabudla som ešte na opravený mixér , prípadne tlačiareň či telefón. Nestihla som ani dopísať túto esej a vypovedali definitívne službu notebook a tlačiareň. Opravár je už niekde na ceste.
    PS: Po dlhých úvahách som dospela k záveru, že sa asi presťahujem do jaskyne bez elektriky, vody a stresov. Kto pôjde so mnou?

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #11808
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, prešlo už veľa času, keď sa zase ozývam. Gratulujem k psíkovi. Čo je to chlapček, alebo dievčatko? Ako sa volá?
    Odpíš, lebo ma trhne od zvedavosti.
    Viera;-)

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #11037
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Toko,
    už sa teším na foto Vášho psíčinka. Ktohovie aké bude mať meno. Kúpa papagája bolo asi terno. Andulák má už 25 cm. Je strašne žravý a asi aj preto tak podrástol. Konečne už aj z klietky sa osmelí ísť von, ale nehovorí. Ale to vôbec nevadí. Spieva v troch vtáčich rečiach, len andulkovsky nie, lebo to vlastne nepočul. To čo chce si vie vyhvízdať. Takže už si ma vychoval. Som zvedavá, kedy Vás Váš nový člen rodiny vychová. Dúfam, že sa pochválite. Pozdravuj manželku. Viera;-)

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #10859
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, tak Vám gratulujem k psíkovi. Ale dúfam, že vieš čo Ťa čaká. Nieže necháš manželku na „holičkách“. Budeš psíčinka kefova a kefovať aby bol najkrajší na celopm svete. Keď ho budete mať, tak pošli foto. Držím palčeky a maličkému posielam poškrabkanie za uškom.Ahojte
    Viera

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #10400
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Jarči, nechcela som volať, ako je so psíkom? V.

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9978
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, všetki zvieratká sú krásne a k srdcu prirastú. Ale o tom som nechcela hovoriť. Každý si to odsmútil a odplakal. Ale vráťme sa do reality. Tonko, skús sa pozrieť na http//prazsky-krysarik.cz//. Je to malé plemeno, hladkosrsté, temperamentné a veľmi bystré. Ja viem na prvý pohľad žiaden krásavec, ale keď si k tomu prirátaš našu chorobu, je to ideálny spoločník. Svojho pánička si chráni až do posledného dychu, je milý, múdry a hlavne má zmysel pre humor. Tak ho zväčša charakterizujú páničkovia. Mala som za sebou po 12-tich rokoch bradáčikov. Prvý poslúchal ako hodiny, ale bol humorista a zákerňák. Rád schovával veci a potom sa tešil, keď sme všetci hľadali. Druhý nemal žiaden výcvik,a poslúchal iba mňa, lebo som bola chorá a on to asi v tej svojej makovičke pochopil tak, že chorému treba pomáhať. Keď som spadla, čo bolo často, dokázal privolať pomoc. Keď spadol cudzí človek, aj tomu išiel pomáhať. Tak vidíš. Dvaja psi jedna rasa,a každý iný.
    Ahoj Tonko a mrkni na tú stránku.
    Viera

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9927
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, vyklikaj si http://www.litikilhasa.estranky.cz alebo http://www.lhasa-apso.szm.sk Je to krásny psík, veľmi náročný na údržbu. Celý byt budete mať od psíka. Čo takto menej náročného. Hladkosrstého, alebo naháčika. Ahojte
    Viera

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9720
    vierica
    Účastník (Participant)

    @}->--Ahoj Tonko, vidím, že kočky zareagovali. Môj Brixík – bradáčik – išiel do psieho nebíčka po 16 rokoch.
    Ale Ty máš užasné hobby – bonsae. To obdivujem, ale nikdy som nemala trpezlivosť.
    Keď poriešiš zvieratko, daj vedieť. Držím Tebe aj zvieratku palce. (hi)
    Viera

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9690
    vierica
    Účastník (Participant)

    :-)Ahoj Tonko, prečítaj si,čo napísala svigabra. Nechcela som Ťa veľmi strašiť, ale je to tak. Potrebuje výbeh, výcvik, lásku aj pozornosť. Žiadne počasie neexistuje. Je to dlhoročný záväzok . Je pravda, že dovolenka je dosť problematická a o nemocnici ani nevravím, ale skúsila by som porozmýšľať nad iným zvieratkom. Rozoberala som problém s veterinárom až som skončila pri výstavnej andulke.
    Kým som si ju kúpila, tak som si urobila „Vysokú školu papagáju“. Toto malé čudo má vraj žiť až 12 rokov, kým ho v amoku nezavraždím.
    Už rozumie povelom fuj, dobrý a zostaň. Skrátka chýba mi psík.
    Bojuj a študuj
    Viera(wait)

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9636
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, konečne sa foxíkovi páničkovia vrátili, ale že by to bola výhra, tak to teda nie. Vraj „pozrite si Zlaté stránky“, to viem aj bez ich rady. Neprezradili mi odkiaľ foxa majú. Ale to som Ti mohla povedať aj ja, skús sa spýtať veterinárov. Oni predsa očkujú a musia mať záznamy odkiaľ pochádza zvieratko. Je mi ľúto, že som Ti nepomohla. Jediné čo som sa dozvedela, že tento malý je čert a 150 kilového pánička vláči na dve radosti a paničku si už tiež ochočil, a to má ešte iba necelé 4-mesiace. Skrátka ťažký predpubertálny vek.Daj vedieť ako si pochodil. Držím palce.
    :-) Viera

    odpoveď na: Len tak… #9564
    vierica
    Účastník (Participant)

    @}->-- Skoro závidím tomu kto má záhradku. Ja už by som nemohla chodiť do záhrady, ale na balkóne mi už kvitnú snežienky a tri hyacinty.

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9563
    vierica
    Účastník (Participant)

    :'(Zabudla som Ti povedať, čo to znamená najmenej šľahtený. Je to zdravé pleno. Veterinára sme videli len keď bolo treba očkovať a to je raz za rok. V.

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9562
    vierica
    Účastník (Participant)

    :-)Ahoj Tonko,
    Gabika Ti dala presnú informáciu. Aj Ťa presne naviedla na úvahu aké šteniatko. Po skúsenostiach so psami, zase by som si vybrala malého bradáča.Sú tri druhy trpaslík, stredný a veľký. Posledných psíkov som mala bradáčov. Napriek tomu, že som svojho foxíka-boxíka Ringuška milovala, aj tak som si vybrala radšej bradáča. Je iba o trošku menší ako foxík, ale je najmenej šľachtený, je temperamentný, ale zároveň cvičiteľný. Je to inteligentný psík a rýchle chápavý. Foxo je tvrdohlavý. Doma hotový anjelik ale vonku ? diabol v anjelikovom kožúšku. Moji bradáčikovia boli bez konkurencie. Prvý vyhrával súťaže v kráse a poslušnosti. Jeho brat bol pre zmenu ostrý a „slúžil“ na hranici. Druhý nemal už žiaden výcvik, ale napriek tomu poslúchal a rozumeli sme si. Foxo odmietal akýkoľvek výcvik a poslúchal len vtedy keď on chcel.
    Foxovi páničovia sa ešte stále nevrátili. Nezabudla som.
    Tak zatiaľ ahoj
    Viera

    odpoveď na: Moje skúsenosti s chovaním zvieratka… #9422
    vierica
    Účastník (Participant)

    Ahoj Tonko, foxo-boxo ešte stále neprišiel, ale dovtedy už určite bude doma. Pýtala som sa aj susedy, ale tiež nič nevie.:)
    ahoj
    zatiaľ môžeš ešte študovať foxovu povahu. Čítali ste (obaja) Čapkovu Dášenku?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 39 )