Pomôžte

Moje skúsenosti s chovaním zvieratka…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 89 )
  • Autor
    Príspevky
  • #483
    jareš
    Účastník (Participant)

    Tu je možné si vymieňať svoje skúsenosti ohľadne výchovy, cvičenia, potravy, povahových čŕt a tak podobne….

    #1515
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Ahojte „kolegyne“ a „kolegovia“ plní Nádeje a iných užitočných vlastností! Píšem vám za svoju najmladšiu odchovankyňu Daphne (fakt som ju spolu so setričkou Dorothellou takto presne pred rokom pomáhala porodiť!). Iba sa chcem trošku pochváliť, že môj malý tajfún-uragán v psej koži dnes úspešne prežil svoje prvé narodky!
    Keďže píšem do rubriky o chove zvierat, tak sa rada podelím s každým kto má záujem pokecať o tom ako nám to ide spolu s havami. Občas v jednej posteli…
    Posielam pozdrav všetkým človečím aj zvieracím kamarátom!
    Pa Gabi

    #1517
    bea205
    Účastník (Participant)

    GRATULUJEEEEEM! …a zelam este vela krasnych rockov v kruhu svojich milovanych v stasti a samozrejme v zdravi! Dufam, ze Ti panicka odovzda bostek na nostek a pozdravuju Ta (aj zbytok smecky) moji dvaja chlpati nezbednici. :) Gabi, krasny pribeh si napisala, az mi slzy vyhrkli! Aj Tebe prajem vsetko dobre. pa Bea

    #1519
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Nebudeš mi veriť, ale pri písaní vyhŕkli slzy aj mne… To sa dnes asi veľmi nepočíta, lebo je môj „obľúbený“ štvrtok, kedy som už neviem koľký rok pichnutá interferónom. Nemala by som veľmi frflať, lebo som stabilizovaná.
    Za Dafinku ďakujem a božťek odovzdám – teda keď stihnem, lebo ona je rýchlejšia! Trapas nastáva vtedy, keď príde môj priateľ a chce mi dať pusu na privítanie – hm, hádaj kto je rýchlejší?!
    Pa a pozdravujem Tvojich nezbedníkov!
    Gabi

    #1819
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Ozývam sa s mierne horšou informáciou o mojej najnovšej a najaktívnejšej „mačko-peici“ Daphne.
    Niekedy ma chytí taká aktivita, že riešim aj to čo netreba… Cez víkend som ju postavila na váhu a zistial som, že je pochudnutá. O niečo vyše týždňa nás čaká výstava a preto som uvarila kuracinku – nech sa poriadne napapá. Aj sa napapala! A dnes od rána grckala… Pre týchto mikro-havov je to veľmi nebezpečné, lebo sa môžu veľmi rýchlo dehydratovať. Už s ňou boli naši u veterinára a dostala dve včeličky a diétu na pár dní. Dokonca aj špeciálny nápoj v prášku ktorý rýchlo doplní stratené elektrolyty… Zatial jej nechutí ale hádam sa dohodneme!
    A prečo s ňou išli rodičia a nie ja? Tuším od včera sa mi horšie chodí… Dúfam, že iba dočasne.
    Pozdravujem všetkých milovníkov zvieratiek!
    Pa Gabi

    #1823
    jareš
    Účastník (Participant)

    my nášho Bennyho chováme už pomaly 8 rokov…ale máme problémy so zubami
    nerád hryzie a následok je ten, že má kameň na zuboch a musíme mu ich dávať čistiť pod celkovou narkózou, čo pri jeho veľkosti nie je veľmi vhodné

    ale holt, nemáme inú možnosť

    som príšerne unavená, zvyšok napíšem zajtra
    pa

    #1824
    jareš
    Účastník (Participant)

    zase som sa vyznamenala….mrzí ma to, ale asi som bola ešte viac unavená, ako som to naozaj cítila…

    toto tu nižšie to nie administrator…to ja

    #1953
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Už sme tu zas! V sobotu 16.2. sme boli na klubovej výstave vo Vrbovom. Bola nechutná zima, kamoš mal letné gumy ale prežili sme to! Dafinka mala veľkú konkurenciu – vo svojej triede (mladých) mala 18 spolubojovkýň. Je suverénne najkrajšia ale žiaľ, trochu sa jej poposúvali zuby a preto dostala „iba“ veľmi dobrú. Čo je však najdôležitejšie bola bonitovaná a to znamená, že môžeme mať deti s preukazom pôvodu (rodokmeňom)!
    Na vozíku vo výstavnom kruhu som budila zaslúženú pozornosť a ostatným havom to vôbec nevadilo. Dokonca sme tam stretli aj sestricku Dorotelku (dopadla vyborne a rovnako môže mať „papierové“ deti). Najmilšie stretnutie bolo s Bastim – nevlastným bratom. Pusinkovali sa ako dve hrdličky.
    Ja sa budemz celého vyčerpávajúceho podujatia kriesiť ešte nejký ten deň ale „misia“ bola splnená a mám ďalšiu chovnú krásavicu!
    Pa a hav všetkým Gabi s rodinkou

    #6242
    stano
    Účastník (Participant)

    Moje zvieratka spia zimnym spankom.Mam ich tisice a vedia svojim sposobom potesit,hlavne ked plne medu dosadaju na letac.Unavene letom a mnozstvom doneseneho medu idu znova a znova.Nepoznaju oddych ked je znaska.Ich hukot tvori zvlastny a pre vcelara prijemny zvuk.Rad dycham ked vecer odparuju prebytocnu vodu z doneseneho nektaru.Je akoby sytila len samotna vona.Pri vcelach v obiati prirody zabudam na vsetky starosti.Su to krasne chvilky a zanechavaju pokoj,ktori dlho ostava vo mne.:)

    #6250
    klincek
    Účastník (Participant)

    velmi krasne si to napisal (F)

    #6253
    liviap
    Účastník (Participant)

    Stano,
    napísal si to naozaj pekne a citlivo – vidieť a cítiť z tvojich riadkov, že tie včielky máš naozaj rád!!!
    Pozdravuj ich!
    Môj životabudič spinká a chrapká – je to fenka Lola – a už si neviem predstaviť deň bez nej. Som rada, že ju mám. Pá Lívia

    #7702
    liviap
    Účastník (Participant)

    bude u nas vo februari uz stvrty rok.
    Minulu nedelu sme vsetci oddychovali, Lola lezala pri mojich nohach na sedacke. Uz sme zaspavali a zrazu zacala triast labkami – dostala do nich krce, vypulila oci. Hned som ju chytila do narucia, polozila na zem{, odbehla na svoju deku /pocikala sa/, potom do svojho peliska / aj tam sa pocikala/.
    Hned som volala veterinarovi – hned skonstatoval epi zachvat.
    A od pondelka uziva lieky.
    Velmi sme sa bali o nu a bojime!
    Veterinar povedal, ze to moze byt bud od velkeho strachu alebo aj od velkej radosti.
    Ktovie co prezila u prvych majiteloch alebo v utulku?!

    #7714
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Mám veľkú novinu – moja odchovankyňa Casinka (osobne som bola pri pôrode) porodila 7.1. tri krásne čiva-deti! Dve baby a jedneho chlapčeka. Zariaľ vyzerajú ako by ich „jedna mater mala“ ale majú trochu odlišné zafarbenie a hlavne krátkosrstého tanina. Mamina je po mojej hlavnej psici Hanny dlhosrstá a do červena ale tatu má tiež krátkosrstého a dokonca z Ameriky…dovezeného ku nám. Takže aj keď som „nerodila“ osobne, tak to vyzerá tak, že sa zatiaľ deťom aj mamine darí a som zvedavá akú budú mať srsť!
    S pozdravom všetkým psíčkarom a milovníkom všetkých živých bytostí zostáva gabi(F)

    #8032
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Aj keď nie som oprávnená predviesť vám najnovšie šteniatka po mojej odchovaňkyni Casinke, tak si ich môžete pozrieť na stránke http://www.zjantarovejcesty.xf.cz. Na živo ich neuvidím ani ja, lebo sú až v Kysuckom Novom Meste ale možno sa stretneme na vystavách až vyrastú. Práve počujem, že tie moje už dospelé chrúmu v kuchyni granule tak som dostala aj ja chuť! Na moje „granule“ – dnes sú to tuším skladané zemiaky. S pozdravom Gabi + baby ;)

    #8162
    Anton
    Účastník (Participant)

    Tie čiva deti sú nádherné.
    Poradiť kontakt na malích foxteriérikov nevieš?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 89 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.