Pomôžte

veronika193

Reakcie

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Len tak… #28641
    veronika193
    Účastník (Participant)

    hm, no aj taki, ktori sa sem odhodlali nahliadnut, ale nedockali sa odpovede, tak svoju otazku stiahli spat :-(

    odpoveď na: AMPYRA #24773
    veronika193
    Účastník (Participant)

    Jarka, asi mas pravdu… Prepac, vychadzala som z d.u. stranky/ prilohy a slov prof. No, kazdopadne by som vsetkym dopriala zlepsenie zdravotneho stavu, minim. o 1000 %!!!

    http://www.ema.europa.eu/docs/sk_SK/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/002097/WC500109958.pdf

    odpoveď na: AMPYRA #24763
    veronika193
    Účastník (Participant)

    Ahojte! Zial, nasporila som si iba na „dvojtyzdnovu davku“ lieku, zacala som s uzivanim vcera, takze… Prosim, drzte mi palce, aby som aj ja patrila medzi tych cca. 35% ludi, ktori maju s uzivanim Fampyry uspesne vysledky… Uvidime, co a ako dalej… :-/ P.S.: Ta peticia, resp. schvalenie plnej platby lieku zo strany poistovne by bolo super!

    odpoveď na: Miro #11474
    veronika193
    Účastník (Participant)

    Miro, obdivujem Ťa, ale i všetkých ostatných, ktorí cvičíte… *THUMBS UP* Ja sa totiž neviem do cvičenia donútiť… (n) :-/ Tiež by som mala ísť do Piešťan (ozaj, aký je vlastne správny dátum?), ale či a ako mi to môže pomôcť, keď som taká lenivá…? :'( Avšak, budem rada, ak spoznám aspoň nejakých nových ľudí – keďže „vďaka“ SM radšej nikam nechodievam… :-|
    Prajem ešte pekný zvyšok nedele všetkým!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #11434
    veronika193
    Účastník (Participant)

    Ahojte!
    Ja som dnes natrafila taktiež na zaujímavý link:

    http://www.leben-mit-ms.de/news/aktuell/stammzellen-aus-fettgewebe:-neue-hoffnungstraeger-bei-ms/239712/1/

    Prikladám i môj preklad (ak však nejakí nemčinári nájdu chybu – ospravedlňujem sa, ale obsahovo by to malo sedieť): :-)

    Kmeňové bunky z tukového tkaniva: noví nositelia nádeje pri SM

    29.06.2009
    Zdá sa, že v tele vzniknuté kmeňové bunky z tukového tkaniva, dosahujú pri liečení sklerózy multiplex dobré výsledky. Toto prinajmenšom vyplýva z jednej malej štúdie s troma pacientmi.

    „Všetci traja pacienti našej štúdie javili po terapii s kmeňovými bunkami z ich tukového tkaniva dramatické zlepšenia svojho stavu,“ vyhlásil Dr. Boris Minev z Inštitútu neurochirurgie na Univerzite v Kalifornii v San Diegu.

    I keď z týchto výsledkov nemožno ešte vyvodzovať žiadne závery na terapeutickú účinnosť, toto prvé klinické nasadenie kmeňových buniek z tukového tkaniva by si vyžadovalo ďalšie výskumy k tejto „veľmi prostej a ľahko aplikovateľnej liečebnej metóde“, uviedol výskumník ďalej.

    Ako Minev a jeho kolegovia oznámili, mal prvý z nimi ošetrovaných pacientov v troch predchádzajúcich rokoch trpieť bolestivými kŕčovými záchvatmi. Po liečbe oznámil, že záchvaty úplne prestali a jeho poznávacie schopnosti sa vraj značne zlepšili. Okrem toho vraj ustúpila i kŕčovitosť v jeho ramenách a nohách.

    Druhý pacient referoval o zlepšení pri rovnováhe a koordinácii ako aj o vyššej energii a lepšej nálade. U tretieho pacienta, ktorý trpí SM od roku 1993, sa mali po týždňoch značne zlepšiť po liečbe kmeňovými bunkami chôdza, rovnováha a koordinácia.

    Podľa údajov od Mineva sa stav tohto pacienta po ďalších mesiacoch zlepšil. Medzičasom je vraj schopný venovať sa džogingu a bicyklovať sa.

    Quelle: Journal of Translational Medicine 2009, 7: 29
    © 2009 MedCon Health Contents AG

    P.S.: Bolo by super, ak by nám to pomohlo, však?! *THUMBS UP*

    odpoveď na: Len tak… #11293
    veronika193
    Účastník (Participant)

    Ahojte!
    Prepáčte, nenapíšem nič zvláštne, no som tu nová… A, hoci si tieto stránky prehliadam už asi po x-týkrát, až teraz som našla odvahu napísať sem… Snáď sa niekedy konečne odhodlám napísať aj do iných tém/príspevkov aspoň niektoré z tých otázok, ktoré ma trápia už dosť dlhú dobu (od stanovenia SM), aby som na ne zistila nejaké odpovede…
    Inak, Jarka, najmä Tebe ďakujem, dodala si mi odvahu!

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )