Pomôžte

katre

Reakcie

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: O zdraví a novinkách… #19086
    katre
    Účastník (Participant)

    English to Slovak translation
    Vo veku, kedy lekári nepoužívajú výžive ako prvá línia obrany, Dr Terry Wahls je skutočným priekopníkom. V „staranie My Mitochondrie“ je našej spoločnosti degresívnu špirálu do chatrné zdravie stručne vysvetliť. Porozumenie vede za mitochondria je napísaný v jazyku jasné, že aj začiatočník ako ja môže pochopiť. Ona tiež vysvetľuje, živiny zapojené, že naše telo potrebuje, aby nám zdravé a prečo sa spoliehať len na doplnenie namiesto zahrnutie zdravej výživy, nie je nikdy dosť. Dr Wahls ponúka vegetariánskej a non-vegetariánske recepty, ktoré sú vynikajúce. Ona tiež zdôrazňuje význam cvičenia. Mal som s roztrúsenou sklerózou za 35 rokov a Dr Wahls mi dal zvládnuť na mojej choroby. Každý, kto sa týka ich zdravia, či už majú alebo nemajú chronickým ochorením, by si mali prečítať túto knihu. Dr Wahls mi dal niečo, čo mi lekári nemôže … nádej …. Lydia Rawlings

    In an age where physicians don’t use nutrition as a first line of defense, Dr. Terry Wahls is a true pioneer. In “Minding My Mitochondria” our society’s downward spiral into poor health is concisely explained. The understanding of the science behind the mitochondria is written in clear language that even a novice like me can understand. She also explains the nutrient involved that our bodies need to keep us healthy and why relying on just supplements instead of incorporating a healthy diet is never enough. Dr. Wahls provides vegetarian and non-vegetarian recipes that are delicious. She also emphasizes the importance of exercise. I have had Multiple Sclerosis for 35 years and Dr. Wahls has given me a handle on my disease. Anyone who is concerned with their health, whether or not they have a chronic disease, should read this book. Dr. Wahls has given me something that my doctors can not…hope….Lydia Rawlings

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18833
    katre
    Účastník (Participant)
    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18808
    katre
    Účastník (Participant)

    Clovek nikdy nezisti kolko chorob ma ak v nom spia…. ked mojmu bratovi diagnozovali tuto chorobu ja som mala 12 rokov…. a to sa bol 1988 rok…. do dnesneho dna sa pozeram ako moj brat odmietol akekolvek dostupne „lieky“ a „moznosti lekarskej liecby“…. ale ani vo sne by ma nenapadlo ze aj ja po 20 rokoch sa dozviem ze tuto chorobu mam. Sila nie?…. ak mate surodencov. Nuz ale k tomu co si napisala Osma… mozno tato choroba je nevyliecitelna…. aj ked na MRI nezistia ziadne lezie… tak neviem ako sa inc tato choroba diagnostikuje? Ak nemas ziadne sprievodne stavy? Tak asi tato choroba spi?…. a ja sa mam dalej tvarit ze som invalid… lebo pred 4 rokmi mi cosi diagnozovali, a uz to nevedia najst?

    MOZNO MAS PRAVDU ZE CAKA NA PODNET… ALE NIE JE TO KRASNE ZE ZALEZI IBA NA TEBE CI JEJ TEN PODNET CHCES DAT?

    Jares prepac ale nebudem prekladat clanok co som poslala… proste si najdy moje predosl;e emaily a precitaj si tie,
    tento email odkazuje na novu knihu
    Managing Multiple Sclerosis Naturally –
    Kontrola MS Naturalne

    A Self-Help Guide To Living With MS
    Ako sa da svojpomocne zit s MS… (stale fungovat ako zdravy jedinec) dako tak… tieti knihy sa daju najst na amazon.

    Mozno ti Osma nepripada ferove ze sa da s tejto choroby vyliecit… asi to nejde na Slovensku… ja zijem v Canade a su tu ludia s celeho sveta a poviem ti ze vela ktorych som stretla sa veru z tejto choroby vyliecili… ale treba na tom tvrdo pracovat a odrieknut si veeeeeeeeeeeeeeeelmi vela veci.

    Ospravedlnujem sa ak niekoho urazam, ale verte tomu ze sa to da!!!!!!!!!!!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18758
    katre
    Účastník (Participant)

    TU JE NIECO PRE TYCH KTORY SA ZAUJIMAJU AKO SA Z TEJTO CHOROBY DA VYLIECIT.

    Hello

    There is a new book about multiple sclerosis and the various actions one can take to improve the odds of doing well despite having MS.

    Managing Multiple Sclerosis Naturally –
    A Self-Help Guide To Living With MS

    If you are wanting more information about the various things you can do that do not require drugs or surgery, this book is for you. Judy Graham should be dead by now. She has had Multiple Sclerosis for 37 years – two years longer than the expected lifespan after diagnosis. But far from being six feet under, she has written a self –help book on Multiple Sclerosis, putting in one place all the things that have helped her and many others stay well, walking and working.

    The new book, called ‘Managing Multiple Sclerosis Naturally’, is a complete rewrite of her acclaimed first book on MS, ‘Multiple Sclerosis – The Self Help Guide’, first published in 1981 (Thorsons). So much has happened since then that the whole book had to be totally rewritten. The line she takes is that – with lifestyle changes – MS can be controlled.

    The book covers managing MS in a mostly drug-free way: Nutrition, exercise, complementary therapies, detoxing and clearing the mind of negativity. Dr Ashton Embry, who wrote the Foreword, calls it “by far the most comprehensive, objective and scientifically sound overview of all the options a person with MS has to help keep the MS disease process well controlled.”

    Judy, 64, was diagnosed with MS 37 years ago but she still walks, and for the past 10 years has worked and still works as Editor of New Pathways, the acclaimed magazine published bi-monthly by the progressive charity, the Multiple Sclerosis Resource Centre.Before that, she worked as a television producer at the BBC, TV-am and Channel 4 and has also written features for many newspapers and magazines.

    The book is available on Amazon.
    Do check it out.

    In health
    Dr. Wahls

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18709
    katre
    Účastník (Participant)

    Uz som popisala dost vela a posunula som vsetko o com ja viem.

    Dakujem Silvii za krasny clanok a podporive slova. Nie kazdy vie tak pekne vyjadrit svoje myslienky a odovzdat ich ostatnym. Lebo nie je jednoduche vyjadrovat sa verejne. Potrebuje to uvazovat nad kazdym slovom.
    Samozrejme ze som nechcela nikoho urazit, ani dotknut sa, vsetci mame pravo na vlastny nazor, a zobrat si vzdy iba to najlepsie co pre nas vyhovuje.
    A to bol zmysel mojich listov a informacii…
    stranka ktoru tu dala Silvia je Stranka Canadskaej asociacie SM, prave oni pozvali Doktorku Terry Wahls na prednasku na ktorej som bola….

    ako som pisala jej kniha je nastroj ako sa vyliecit…. pre tych ktory chcu…

    dakujem Katarina

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18682
    katre
    Účastník (Participant)

    ospravedlnujem sa ZA PREKLEP MYSLELA SOM VELA stastia!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18681
    katre
    Účastník (Participant)

    Ak to ma vyznam napisat… dnes je dnes ale za takych 20 rokov tvoja diagnoza bude uplne ina a ty budes imobilna… pokial sa budes stale drzat toho co robis dnes…

    a tie lieky na ktorych pracuju kapacity… za nase velke peniaze ako pises nedokazu tie lezie vymazat… cize asi to vobec nie je funkcne…. tak naco to robit preco neskusit to co ma perspektivu? bojite sa novych veci?… preco my ludia cakame ze nam niekto da carovnu tabletku ktorou vsetko zmizne… a prirom sme my sami za vsetko zodpovedni…..ale kazdemu podla jeho vole…. vela tsatia!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18655
    katre
    Účastník (Participant)

    Asi sa ani neoplati reagovat na tvoju pripomienku…. ale neda mi to, lebo ano ako vravis ak to budes dodrzovat, tak nebudes musied do seba pichat kazdy druhy den.
    A ak sa to vola Swankova dieta na Slovensku, tak prosim nazvyme ju tak.

    Este som tam neuviedla ze sa nemaju jest ani vajcia a preco? kuracie vajcia maju vysoky obsah omega-6 fatty acidas a minimum omega-3 fatty acids.
    a prave omega-6 vytvara siet na vznik viac zapalovych lozisiek….. prave strava bohata na omega-3 znizuje mnozstvo zapalovych molekul v nasom tele a mozgu,

    napriklad v americkej diete je pomer omega-6 a omega-3 fatty acid je 30:1. Pre populaciu zijucu v amerike pri mori…. je pomer omega-3 : omega-6 je 3:1…. a v krajinach kde je strava pretrvavajuca na rybach je vyskyt sklerozy multiplex 10 az 100 krat nizsi v porovnani k populacii ktora je iba potraviny zo zeme.

    ako som zistila u seba… rozvrhla som si davky vitaminov ale dost velku daku beriem vecer… po vecery… lebo strach ze sa rano prebudim s atakom uz nechcem zazit. Ono nase telo je v najdlhsi cas v pokoji hlavne v spanku…. asi vatsina z vas to pozna ze ataky prichadzaju hlavne po noci….

    naozaj velmi odporucam ist na sttranku http://www.terrywahls.org

    a precitat si ako sa tato zena dostala z vozika a vyhrala nad touto chorobou

    a delerka Amway niesom, ale to si pamatam zo Slovenska a ma to aj tu v Canade zastupenie…. ale prosim hocijake prirodne vitaminy su dobre ak dodrzia co maju napisane na obale…

    takze vela zdaru a chuti prajem vsetkym kto sa pre to rozhodene!!!!!!!!! drzim palce
    Katarina

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18648
    katre
    Účastník (Participant)

    kto tu spominal uele vitaminy?…. ziadne syntetika… a prave som si dala do google predavkovanie vitaminmy…. a co som nasla napr…

    Dobry den. Chcela by som sa opytat, ci je mozne sa predavkovat vit.B-komplex a C. Za posledne tri mesiace som pravidelne uzivala vit. B-komplex 500mg a it.C 500mg dva razy denne. Po case sa mi zacalo tvorit akne na tvari a krku a neprijemne hrce v podpazusi. Vitamin B-komplex som uplne prestala uzivat, a vit.C som znizila davky a stav sa zlepsil. Chcem sa opytat ci je mozne, predavkovat sa vit. C? Docitala som sa ze vit.C pre celkove zdravie organizmu a kedze som fajciarka, nechcela by som ho prestat uzivat.Vopred dakujem za odpoved
    Reagovať | slovenka6 (Anonymný používaťeľ) 12.12.2005 0:20 | Oznám správcovi | Odkaz
    Hodnoť: Anonymný používaťeľ | Rozbaliť príspevok

    Nadbytočný vitmín c sa vyplvuje z organizmu močom, takže predávkovanie nie je pravdepodobné. Dlhodobé vysoké dávky však nie sú dobré pri zvýšenej produkcii žalúdočnej kyseliny, pri zapálenej žalúdočnej sliznici.Všetko treba brať s mierou. Dlhodobo stačí 100 – 150 mg c-vitamínu denne.

    A ten pan doktor ktory tvrdi ze vsetko s mierou no ano, ale ty si chory clovek tajkze ty sa najprv musis vyliecit a potom si mozno raz za rok budes moc dovolit taky „ulet“ spytaj sa sama seba co je tam zdraverho co jem , ako mi to pomoha?

    Kto ste na voziku…. ponorili by ste svoj vozik tak na tyzden do vody a nechali ho tam korodovat? Nech napise kto anoo….. to iste je s nasim telom, treba ho nastartovat dat mu to co potrebuje…. ziadna rastlina, stom vam neporastie na smetisku…. a ak ano tak bude v zlom stave…. lebo vsetk potrebuje vyzivu a vitaminy…. ako nase telo

    Denne davka vitaminu C je 1000mg…. to je co telo potrebuje…. pokrylo by to tak 1kg kapudty, 4 kk pomarancov….. zieme tolko?….. a treba este ina vitaminy…. Takze surova strava ano…. ale vitaminy su doplnky ktore doplnia ten zbytok ktory nepokryjeme v nasej strave.

    Mame auta, natankujete do nich benzin ktory nevyhovuje?…. Auto by nefungovalo…. a to je aj s nasim telom. Ma krasu sa obnovovat a liecit…. ale potrebuje na to spravne ziviny.

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18645
    katre
    Účastník (Participant)

    Vitaminy su velmi dolezite s tymi by som necakala…. na zaciatok urcite vitaminD,vitamin B, a ryby olej…. kedze ryb nejeme na slovensku vela, a to je velmi dolezity Omega 3 vitamin. urcite si o nom pocul, zodpovedny sa spravnu funkciu mozgu…. a vieme ze s touto chorobou sa na mozog scvrksava…. spravne slovo?… to iste ako alzhajmerova choroba.

    V zdravich obchodoch, raciolkach sa spytaj na mandlove mlieko…. je vyborne ja uz mojim detom ani kravse nedavam…. lebo mlieko uz nie je to co bolo pred 200 rokmi. takze nahrada mlieka sa da…. mozu mat aj lanove mlieko este viac vitaminov a lepsie…. alebo aspon ryzove mlieko….

    na ranajky si kazde rano robim zelene napoje sejky…. maj doma vzdy banan…. kupujem kelove listy… http://en.wikipedia.org/wiki/File:Boerenkool.jpg... Stranka na kt to uvidis ako to vyzera…. Ono to maju v potravinach zviazane 5 listov dokopy…. Ma velmi vela mineralov a vitaminov. Takze ja dam do mixera… taky stojaci…. 1 list kuceraveho kelu….1 banan zalejem to 100% dzusom a rozmyxujem… to su moje ranajky je to velmi syte a mne to staci…. Robim si aj obeny,,,, pridam tam aj cerstvu cvyklu…. Aj to tu predavaju…. Verim ze aj doma….
    Inac cvikla je velka carodejka, poznam cloveka ktory ma MS od 80tich rokov a dost mu to ide na oci neberie lieky ale ked je zle nasadi si cviklove kury, odstavuje cviklu, je ju nastruhanu…. Surovy. VYborny cviklovy salat postruhaj cviklu amiesaj z postruhanym jablkom a parade velmi chutne…. Ako vidis nic do toho nepridavam….ono tato nas astrava by bola aj vyborna lebo je zalozena na sile zeleniny a tak by sme mohli byt aj vegetariani.
    Vsetko surove, lebo ako vies varenim v zelenine zabijes vsetky vitamin a minerali ktore ma…. A to telo potrebuje.
    Doplnky su orechy tie maju tiez velamineralov, jedine orechy co nejeme a to su arasidy..
    Ja mam velmi rada mandle, to je moja droga.

    Potom vies ze tato choroba a skvrny co zistuju na MRI su vlastne zapaly … velmi dobry caj ktory pomaha liecit zapaly je zeleny caj, nasyp si tochu praskoveho zazvora alebo postruhaj crstvy…. Zapar to a po zapareni pridaj pomarancovy dzus…. Cize caju tak tristvrte salky a doplnit dzusom…. Je to super.
    Samo ze dzus by mal byt 100%…. a ziadna prisada…. Nuz musis studovat zlozenie na vsetkom.
    Maju aj bezlepkove cirios- ceralie? Popytaj sa. Potom aj susene ovocie je dobre… ale to je najlepsie z toho zdraveho obchodu…
    Kuracia polievka sa u nas je kazdu nedelu…. Aj ja ju varim,,, nuz ale treba ju robit bez vegety lebo ta obsahuje MSG…. Monosodiumglutaman…. Chemia…. Nie dobra pre nikoho…. Myslim ze mate doma obdobu podravu…. Ak je to iba zelenina? Neviem co v tom je…. A potom reznce ja kupujem ryzove rezance…. Spytaj sa v tom zdravom obchode alebo to maju aj v potravinach mezi zahranicnymi produktami…. Su to vermicelli noodles….to je iba z ryze a su vyborne moja rodina ani ine nejeme.

    Martinka je toho velmi vela, tvoj zivot sa musi kompletne zmenit, tvoje navyky, strava…. A potom este odporucaju sportovat to je tiez dolezite…. Takze ak bezkujes nejake to cardio, beh, posilovanie…. co ta bavi. Treba poznat svoje sily…. Ja ma rada aj beh…. To je super minulu jar som odbehla mojich prvych 10km a 64 min…. chcela som lepsie ale aj tak super….

    Takze ja ti napisem co viem ale pytaj sa a zaujimaj sa, si mlada baba a cely zivot pred sebou takato malickost ta nemoze zlomit…. Da sa to!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18643
    katre
    Účastník (Participant)

    Kde sa v mojom clanku… pise o umelych vitaminoch?
    Ako som povedala Amway su cisto prirodne vitaminy vitaminy… a vsetko su davky co tvoje telo potrebuje a kedze je nasa mitochondria v zlom stave potrebuje podporu a nastartovat…

    tu je odkaz na neuveritelne vybornu knihu, ktora vysvetluje v com je pricina:

    Minding My mitochondria
    3th Edition

    How I overcome secondary progressive multiple sclerosis (MS) and got out my wheelchair

    by Terry L. Wahls, M.D.

    a je to len na Vas ci to chcete, alebo je prijemnejsie byt chori!!!!!!!!!!!!!!!

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18640
    katre
    Účastník (Participant)

    Mila Emily,

    nemozem ti odpisat sukromne lebo si nezverejnila kontakt. Ale som velmi rada ze ta to zaujima.
    Takze preposlem ti instrukcie ktore som pisala kamaratke, tiez postihnutej chorobou. Ja zijem v Canade uz 10 rokov… a je to jedna z krajin ktora ma najvisii pocet ludi s Multiple Scleroze… takisto Amerika, mala som ale to stastie byt na prednaske zeny ktora tuto chorobu prekonala a snazi sa ludom odovzdat svoj pristup…. a je to naozaj jednoduche. Ale ludia to musime chciet lebo naozaj to nie je lahke…. alebo to nie je take pohodlne….
    takze poslem ti iba listy co som poslala jej a je len na tebe ako prisna budes na seba…. lebo len ty to mozes zmenit…. musis si byt sama doktorom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…. Nervravim o zlomeninach a urazoch tohto typu, tam su doktory vynikajuci a potrebujeme ich…. ale ako nahle to prejde do tvojho ja…. len sam si mozes pomoct. Takze tu je 1. list:

    Tato pani od ktorej mam dietu mala stastie ze je doktorka a rozumie telu…. Ako sa priputala na vozik…. Zacala studobvat a hladt v oblasti neurobiologie…. A isla az do tych najmensich casti naseho tela ako su bunky…. Ista cast bunky nazyvana mitochondria je urcena k riadniu naseho tela… ak nasa mitochondria nefunguje, nfunguje ani nase telo….
    Takze musime zivit mitochondriu aby sme boli zdravi…. A z coho zije nasa mitochondria z prirodnych latok…. Cize nie chemia… a tej je v nasej porave neurekom. Ja som po tomto zisteni som isla do potravin a moj nakupny vozik bl prazdny, lebo vsetko to zlozenie co som citala na vyrobkoch…. Hmmmmmmmmm nic nie pre mna …. A ja to uz beriem ani nie pre moje deti….. lebo az 15% MS je z rodiny a jam am dievcata tie maju vyssiu sancu to dostat…..
    Urcite si pocula, v tejto dobe je velmi popularne odtoxicovat svoje telo, vycistit sa …. Lebo vsetko to svinstvo co jeme.
    A ano je to dolezite lebo nas traviaci system, creva su dlhe 6m aj viac…. A vsetko co zieme… kde to ide… hnije to v nasom bruchu a ako casto chodime na velku potrebu….? Tomu je dolezite prikladat dolezitost…
    No to je len zlomok nad cim zacni uvazovat a kedze si doma mate internet hladaj na google… alebo citaj o zdravej vyzive, ved slovenkych stranok je vela….. treba hladat.
    A treaz ti prepisem to co som ja dostala do ruky a odkial som ja zacala.

    Takze z tvojej stravy musis absolutne vylucit:
    Mliecne vyrobky – mlieko, jogurty, syry
    Muka – psenica, raz, zito – lepkove obilninoviny – cize bezlepkova dieta
    Nahrad to to ryzovymi vyrobkami
    Strukoviny – fazula, soja, hrach, arasidy
    Cukriky, sladkosti, cukry, sladene malinovky…. Vsetok cukor… ja sladim medom…. Cokolada tu si dovolim tak 1 tablicku a to som zacala az po 2 rokoch… a velmi zriedka….
    Jedlo po ktorom ti sposobuje zlu reakciu…. Viez je to zalozene na tom ze musis aj odpozorovat co v strave ti nerobi dobre.

    Potraviny ktore by si mala redukovat – znizit v svojom jedalnicku:
    Nejest cervene maso, mastne maso, znizit prijem saturated fat…. Fat- tuk a saturated…. Upravovany tuk…
    Cize ja pouzivam olivovy olej alebo na vode
    Redukovat omega 6 polyuunsaturated fa…. Velmi malo a a ziadne margariny a salatove oleje…. Lebo pozri si zlozenie na takych salatovych dresingoch…. Nic z toho nemozme.
    Znizit skrobove zeleniny…hlavne kukurica, aj zlte zemiaky maju vela skrobu, lepsie su cervene.
    Znizit prijem alkoholu. Velmi zriedka a z mierou.

    Teraz co treba zvysit v tvojom jedalnicku
    Ako maso jest hlavne kuracie prsia… to je to najchudsie masko… a to bez kozky ktora je chrumkava a fajna ale ma to vela tuku ktory mi nemozme, hydinove maso… ja si myslim ze aj zajace su vyborne, ….a prsia su super.Potom treba jest velmi vela ryb…. Co je na slovensku dost tazko dostupne, alebo viem ze su ryby dost drahe… ale to je to najlepsie a najzdravsie.
    Treba primat kopec nahradnych pripravkov , vitaminov ktore podporuju zdravie…. Teda kopec vitaminovych pripravkov.

    Denne davky vitaminov
    Je tu toho dost… a chcem ta ubezpecit ze sa nemusis bat brat take mnozstvo vitaminov ze ti to urobi zle..vobec ti to neublizi,,,, neuveritelne ti to pomoze…. Na svete vo svete mediciny su stovky sprav ako ludia nezvladly lieky a zomreli z velkeho pouzivania, ale neexistuje ani jedna sprava o tom ze by sa niekto predavkoval vitaminmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zase je potrebne si vediet vybrat spravne vytaminy, a ako vieme chemia nie je dobra pre nasu mitochondriu… cize prirodne vytaminy, organicke-naturalne? Po slovensky….
    Viem ze aj na slovensku je znacka amway…. To su cisto prirodne vytaminy ale su drahsie zalezi to na tom kolko si mozes dovolit.

    Takze denne by si mala ziest:
    Vitamin A 5000 IU
    Vitamin B-50, 50mg
    Vitamin C 1g
    Vitamin D 4000 IU ( October – April ) Zimne mesiace kedy nie je vela slnka
    2000 IU (May – September )
    Vitamin E 400 IU

    Mineraly
    Calcium 800 mg
    Magnezium 400 mg
    Zinc 30-50 mg
    Med 2 mg
    Selenium 200 mcg
    Oleje, je to v kapsuliach
    Salmon Oil 4-6g
    Flac Oil – Lanovy olej 1 cajova lyzica al 1 kapsula
    Dalsie
    Alpha lipoic acid 500 mg
    Acidophilus 6 capsules…. Je zodpovedny za cistenie tvojich criev…. Chodis na velku kazdy den
    Lecitin 500-1000 mg
    L-Glutamine 500mg

    Takze toto so 2 stranky o toma co mozes jest a co nie…. Vytlac si to a maj to prisebe a pozeraj si to mozes al nie…. Lebo ja som to nasal ako dost tazke s tym zcat…. Vies uz obycajna zuvacka…. Porozmyslaj co zujes to je plne chemie…. A ani to by si nemala….

    Mam aj dalsie listy s tym co jem , aku zeleninu treba zvysit a ak si imobilna aky pristroj treba pouzivat na masirovanie svalov aby sa zacali ozivovat…. lebo tvoje telo stale zije len mu treba dat spravnu vyzivu aby zas fungovalo.

    odpoveď na: Navrhni tému… #18621
    katre
    Účastník (Participant)

    Rda by som ludom na Slovensku dodala informacie ako jednoducho sa Skleroza Multilex da liecit. Su to informacie od lekarky z Ameriky – Illinois, ktora bola postihnuta s MS – 4 roky na invalidnom voziku a dnes chodi, a robi vyskumy na metodu (sposob stravy a vitaminov) vdaka ktorej sa vyliecila….

    Vsetko je iba v tom co konzumujeme a aky sposob zivota vedieme. Treba sa zact zaujimat o zdravu vyzivu. Ja som bola diagnozovana s MS v 2007… od 2008 dodrzujem pokyny tejto lekarky a vediem plnohodnotny zivot.

    Katarina

    odpoveď na: O zdraví a novinkách… #18620
    katre
    Účastník (Participant)

    Takze na uvod moja story – mne diagnozovali MS v 2007 vo february v siedmom mesiaci tehotenstva. Rano som sa zobudila ze idem do roboty a nemala som rovnovahu a orientaciu… nevedeli sme co robit a tak sme zavolali zachranku. Zobrali ma do nemocnice a robili vseliake testy okolo dietata kedze som bola tehotna, a ja ze dieta je v poriadku nech mna ratuju…. uz ked nevedeli co a mne sa nelepsilo… o 10 vecer mi urobili magneticku rezonanciu…. Na druhy den prisiel doktor s vysledkami …. A vraj mam sklerozu multipex…. Pani ja som skoro neverila vlastnym usiam, kedze vies ze moj brat to ma….. vyrastala som s tou chorobou roky a vela som s nim bojovala lebo on nechce nic pre to urobit… a teraz to povedali mne??????????? No bolo to tazke. S doktorom som si potom pospominala na prihody, ktore som si pamatala z mladosti ako ked som mala 19 rokov sa mi asi 2-3 dni plietol jazyk, nemohla som dobre rozpravat…. Ale mna to nenapadlo ist k doktorovi…. Ved to preslo a potom asi v 20 som nemohla poriadne zaostrit na tabulu ked som sedela na prednaske… proste mi tancovali oci…. Ale zas preslo to po 3. dnoch a ja som bola ok…. to uz boli prve priznaky…. Ved vieme ze tato choroba sa vyvija od detskych liet….
    Takze ma zaradili do systemu, pridelili doktorku a moje magneticke rezonancie sa konali kazdych 6 mesiacov a zakazdym vysledky horsie a horsie coraz viac skvrn na MRI. Ale ataky nastastie ziadne. (Hej pocuj ako je tvoj kontakt s anglictinou…. Lebo vela dobrych informacii je v angline).
    Aj ked som zaznamenavala velke bolesti v dolnej chrbtici a zasa mi vela tancovali oci…. Tazko sa mi velakrat pozeralo.
    Hned na prvom sedeni u doktora mi ponukli lieky, ktore beries aj ty. Ja som to ale odmietla lebo predstava robit to kazdy den…. Alebo tu su take aj kazdy druhy, je hrozna.
    V septembri 2007 som sa dostala na prednasku DR. Terry Wahls, zena ktora bola 4 roky na voziku mala MS a teraz chodi, bicykluje…. Je zdravsia ako bola predtym. http://www.terrywahls.org
    A jednoduchost jej liecby je v tom, ze musis pozerat na to co jes…. Cela tato choroba je iba o strave, ktoru jeme…..
    Nasledujem rady tejto doktorky a som na speci diete, poctivo uz od 2008 a vysledok je nadherny. Citim sa skvelo, vyzeram skvelo (poznamka mojho muza …  )…. Moja vaha je ako ked som mala 17…. A to mam 35 a dve deti.
    Vies niekedy si myslim, ze to co sa mi stalo bolo dobre na to, ze mi yo otvorilo oci, lebo naozaj v tom co je bezne na pultoch je vela chemie a upravovanych jedal ktore proste nase telo neprijima. Este velmi dlho potrva najst pricinu tejto choroby ak ju vobec niekedy najdu… ale je tu sposob ako sa to da vyliecit…..

    Ja som od mojich navstev u doktora upustila, lebo nemam cas tam chodit a robit zbytocnosti…. Posledne vysledky co som mala boli take, ze moje skvrny boli zastavene a ziaden novy progress…..
    Citala som o ludoch co sa vyliecili pomocou teorie Dr. Wahls a mozno aj ja som jednou z nich ale kedze nemam dokaz nebudem to tvrdit…. A vazne, nemam nijaky problem…..
    Pokial viem tie lieky neliecia ale spomaluju progress choroby. Ja verim, ze zdrava strava a vitaminy su nieco co ta vylieci.
    Takze tolko na uvod precitaj si to a porozmyslaj a daj mi vediet ci mas zaujem sa o Dr. Wahls a mojom pristupe, daj mi vediet.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )