Čo dnes navariť ?
- This topic has 35 odpovedí, 10 hlasov, and was last updated pred 15 years, 5 months by
jareš.
-
AutorPríspevky
-
21. januára 2009 o 20:16 #8270
ferino
Účastník (Participant)
Cestovinový šalát so salámouSuroviny:
200 g uvarených makarónov,
100 g mäkkej salámy,
1 paprika,
2 paradajky,
100 g eidamu,
1 strúčik cesnaku,
2 lyžice oleja, 1 lyžica octu,
štipka čierneho korenia, soľPostup:
Uvarený makaróny, očistenú papriku, paradajky, salámu, syr nadrobno pokrájame, dáme do misy a premiešame s pretlačeným cesnakom, octom, olejom, soľou a čiernym korením. Všetky suroviny dobre premiešame, prípadne ešte dochutíme a šalát dáme do chladu.Dobrú chuť
21. januára 2009 o 20:21 #8271ferino
Účastník (Participant)Šalát z banánov, jabĺk a mrkvy
2 kyslé jablká, 4 banány, 2 karotky, 1/2 šálky oleja, 1 citrón, hrsť orechov, cukor.
Očistené jablká pokrájame na tenké plátky, banány na kolieska, karotku postrúhame. Zalejeme marinádou z citróna a oleja. Posypeme posekanými orechmi.
Mrkvový šalát s banánom
1/2 kg mrkvy, 2 banány, 3 lyžice kyslej smotany, citrónovú šťavu, cukor.
Očistenú mrkvu postrúhame, premiešame s cukrom, citrónovou šťavou a smotanou. Nakoniec pridáme ošúpané a na kolieska pokrájané banány. Premiešame. Šalát podávame vychladený,
21. januára 2009 o 20:26 #8273ferino
Účastník (Participant)Müsli tyčinky
100 až 150 g ovsených vločiek, 0,7 l kompótu, 0,2 l lekváru, orechy, kokos.
Kompótované ovocie alebo zomelieme, alebo pokrájame na malé kúsku a všetko zmiešame. Zmes natrieme na papier (na pečenie) a dáme sušiť do rúry.
22. januára 2009 o 17:19 #8309ferino
Účastník (Participant)Chlebikova pizza
POTREBNÉ PRÍSADY
toustovy chlieb,alebo starši chlieb aky mame doma,salama, syr, kečup, mlieko, vajcia-6ks, sol, papier na pečenie pizzove korenie
POSTUP:
pripravime si plech- poukladame chlebik, ak mame iny, poukladame tak, aby sme zakryli dno, potrieme kečupom , na vrch dame nakrajanu salamu, nastruhanú alebo udene masko, na to postruhaný syr, udený zvyrazni chuť,
Zopakujeme poschodie, ak mame vela hladošov, ak nie stači jedna vrstvapripravime si mlieko a vajcia, ( 6-7dcl mlieka a 7 vajec) aby to nebolo suche, ale na 1 poschodie stači 3,5dcl mlieka a3 vajcia
zalejeme po celom povrchu, posypeme sezamom a pizzovym korenim a
už upečene25. januára 2009 o 15:42 #8534jareš
Účastník (Participant)idem dnes variť údené s kyslou kapustou a so smotanou a zemiačikmi…
a ešte aj z čerstvej kapusty – zase paradajkovú polievku…
viete čo ma veľmi chytilo ?…
posťahovala som si kopec receptov na polievky z web stránky – a teraz kŕmim moju rodinku (teda konkrétne dvoch chlapov dcéra býva u frajera) samými polievkami…a viete čo musím konštatovať ?
Môj syn…tie polievky aj naozaj je—-a chutia mu25. januára 2009 o 23:52 #8602alča
Účastník (Participant)…jarka, asi si si čítame myšlienky, zrovna idem trýzniť seba a mojich najbližších polievkami.
Začíname zajtra úplne bezkalorickou kelovou, v štýle cibuľa, cesnak, zemiaky, kel + patričné pochutiny ako majoránka, vegeta, rasca, korenie a soľ… a samozrejme vodaaaa, nemýliť s vodkou…28. marca 2009 o 11:10 #10356jareš
Účastník (Participant)vraj, aby som ju upiekla, lebo ona je chorá…práve som ju dopeikla…ľudia tá mala toľko mastiiiii…wau…a bola tam aj pečienka…tak to by som vám odporúčala merať cestu až sem ku mne, lebo takú pečienku ste ešte nejedli…rspektíve, ja pečienky z duše nenávidím a nemusíííím…ale túto…tak túúúúto môžeeeeeem…
je niečo ako balzam na jazyku s chuťou zamatového kvetu a vôňu vykrúcajúcou nos do fantastických obrátok…ľudia…je FANTAASTICKÁÁÁÁÁÁÁ
nechutnalo som kačku ale predpokladám, že má ešte úžasnejšiu chuť a spravila som k tomu kapustičku a kúpila som knedličku…terazky to idem odniesť mamulde…akosi to moji chuopi nem chcú…asi pre kalórie
ale dnes idem ešte robiť kapríka, ktorého sme dostali od našich priateľov Danky a Peťa so Šale, ten kapor mal asi tak 6 kg, bol zmrznutý, odmrazoval sa celú noc a celý deň a večer ho manželíček naporcoval a polovicu sme darovali priateľom a dnes druhú časť ideme vypražiť…tak to bude dnešný nás obed…mňáááááám…kapríka vyprážaného priamo z panenskej prírody a čerstvého jazera…tak tomu hovorím BAŠTA…
no stačilo..idem odniesť kačičku a ide sa do praženia pááá
28. marca 2009 o 12:39 #10360liviap
Účastník (Participant)Jarka,
a vieš, že upiecť – pripraviť pečienku /kačaciu/ je tiež umenie.
Ono to niekto vysuší, ale keď má takú zamatovú chuť – tak to je ono.Zaujímavé je ale to, že aj moja mama chová kačky – aj ich štope – takže majú aj masť aj pečienky, ale moji /manžel a dcéra/, vlastne všetci traja, ich nemusíme – a pritom by sme sa ich mohli prejesť.
Si šikovná kuchárka! Pekný zvyšok soboty! Pá
28. marca 2009 o 12:44 #10361janka1508
Účastník (Participant)moji rodičia tiež prestali chovať kačky, lebo to nikto nechcel. ja teda môžem, ale pre mňa sa to neoplatí.
28. marca 2009 o 17:06 #10365daruš
Účastník (Participant)Ja kačku môžem ale musím povedať odkedy zomrela naša babička tie kupované nie je ono
ona si ich vychovala sama a to bola iná káva mňam,mňam
dala by som si povedať a pečienka škoda hovoriť
9. septembra 2009 o 12:08 #12463jareš
Účastník (Participant)koložvársku som včera uvarila pre Pištikeho a mojeho…a chutilo im
dnes chutilo aj mne…
7. októbra 2009 o 14:00 #12811jareš
Účastník (Participant)som dnes navarila úúúúúúúúúžasnú mňamkúúúúúúú
brokolicovo-karfiolové opekačky…teda asi také fašíročky
úúúžasné úúúžasné na 3x
7. októbra 2009 o 21:11 #12814silvia
Účastník (Participant)Jarkaaa, daj recept na fašírky zdraveeee
7. októbra 2009 o 21:49 #12818jareš
Účastník (Participant)Silvinka, veľmi to zdravé nie je
musí sa to vyprážaťale receptík je tuze jednoduché
dáš mierne uvarený karfiol a brokolicou do misky, rozkrájaš na menšie kúsky a nastrúhaš syr, pridáš črievkový syr a vajce (1-2), zamiešaš a mierne pridáš strúhanku.
vytvaruješ palcočky, obalíš v strúhanke a vyprážašupozorňujem, jedzte až po vychladnutí, aj keď sa nedá takmer odolať…je to fantstickééééé ešte k tomu zemiakovú kašu a niečo kyslé…
no, asi končím, lebo si pôjdem hneď jeden smažník hodiť do pažeráka
páá
7. októbra 2009 o 22:16 #12819Osma
Účastník (Participant)Ja uz som nejedla vyprazane velmi,velmi dlho,asi 12 rokov. Receptik vyzera velmi dobre,ja by som urobila to,že by som to dala na papier na pecenie do rury a po opeceni otocila.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.