Pomôžte

Čo dnes navariť ?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 36 )
  • Autor
    Príspevky
  • #537
    jareš
    Účastník (Participant)

    v práci chodievam na obed do Pizzerie, kde okrem iného podávajú aj kurací šalát.

    Vždy som si myslela, že to je čosi so samým mäsom a bez šťavy a tak podobne

    Ale potom som to raz vyskúšala…odvtedy som ten šalát pripravujem aj doma…je famóoozny, je skvelýýýý, je fantastickýýý…a hlavne sa z neho nem priberáááá…

    kcete vedieť recept ?

    #2909
    Osma
    Účastník (Participant)

    No jasnacka,ze sa pytas.Ja rada varím,tak to hned vyskusam.

    #2911
    jareš
    Účastník (Participant)

    ale vo svojej podstate tam kurací masko ide..

    tak čituj:

    spravíš si šalát…taký obyčajský…

    paradajka, paprika, uhorečka, póreček…osolíš, osladíš, pooctuješ – akomak

    potom si čerstvé šampiňóniky nakrájaš na plárky abo aj ako kceš, a opražíš na panvici bez oleja

    primiešaš do šalátu…ešte takuo horúce

    potom si do šalátika prcneš za hrsť až dve hrste – co je libo podľa chute – takuo dobrú kyselkavú smotanku (ja používam zakysaný krém od Ramy)

    pomiešaš- lehce, zľahka, opatrno

    potom si nakrájaš kuracie masko na menšie plátočky..abo aj na väčšie…komu ako chutí…a veľkou – najlepšie prvou kozmickou rýchlosťou opražíš na veľkom ohni…zľahka poprehadzujš…tak ako to zvyknú tí šikmookejší (prosím nech sa nikto neuráža, nebolo to myslené v zlom) a takuo horúce navrstvíš na šalátik so smotankou

    terazky si nastúhaš kopééééc syra tvrdého a tým syrom poprášiš vrch celej tejto parády

    potom odporúčam, nikomu nedávať chutnať…a to myslím vážne…bo už sa viac k tomu nem dostaneš…

    odporúčam utiecť kamsi do kúta, aby nichto nem videl a opatrno zajedať….aby nezaškodilo…

    dobrú chúťku prajem…

    Osma…daj vedieť ako si dopadla…po skúške (y)

    :D :D :D

    #2924
    Osma
    Účastník (Participant)

    No,vyzera to dobre,ked si to takto citam.V najblizsej dobe to probnem.Musim kupit aj ingredience,hlavne tie,co nam nerastu na zahradke.Diky za receptik.Potom dam vediet,ako to dopadlo.Caues.

    #2926
    jareš
    Účastník (Participant)

    napchávam sa týmto šalátikom takmer denne…

    okrem dobroty, je to aj zdraviu prospešné…a hovorím si, že aj schudnúť by sa dalo takto :)

    V Piešťanoch na rekondičke, sme mali ku šalátom neobmdzený prístup…to ti bola dobrotenka dobrotová…

    ani jesť by som nem musela, keby nebolo toho, že nám nosia… :)

    #2937
    Osma
    Účastník (Participant)

    Davam do placu tiez jeden recept,dneska robeny.Potrebujete:
    1 balenie rybky pangasius,rajcinky,cuketa stredna,syr (dala som parmezan),struhanka,citron,trocha oleja,cierne korenie,grilov.korenie,korenie na ryby,bazalka

    Cuketu na kolieska,na ne grilov.korenie,prudko opiect na teflon.panvici,dat do jenskej misy,na to pangase,ktoreho pokvapkame citron.stavou,okorenime korenim na ryby a obalime v struhanke.Na vsetko navrstvime struhany syr,na to rajcinky na kolieska s bazalkou,zasa dat syr,prikryt alobalom a supnut do rury.Potom odkryjeme.Je to vyborne s ryzou,alebo zemiakmi a uhorkovy salat-DOBRU CHUT od Osmy

    #2940
    jareš
    Účastník (Participant)

    teda Osma…

    totok mi nem rob :D

    čak ja za chvíľku mosím baliť, prirpawuwať sa do Dudiniec a tam si variť nem móžem…terazky mi budú slinky stekati až po zem

    tú rybenku…čo si spomínala…tak tú móóóžem

    ale v našej domácnosti ju móóóže každý…a tak sa mi nie vždy ujde toľko, koľko môj žaludek pýta…

    :D:D:D

    dzenkuju za receptík…urkike vyskúšam…len čo dondem dom

    páá

    #4177
    janag
    Účastník (Participant)

    Rada by som sa s vami podelila o vyborny kolacik s velmi jednoduchym receptom.
    2 vajicka
    1 salka cukru
    2 salky polohrubej muky
    1 salka mlieka
    1/2 salky oleja
    1 prasok do peciva

    Posypka: 1 salka kokosu
    1/2 salky praskoveho cukru
    1 slahacka napr.Rajo

    Postup je velmi jednoduchy a rychly:
    Dame 2 salky polohrubej muky,1 salku cukru,1 prasok do peciva,2 cele vajicka,1/2 salky oleja,1 salka mliela a ak mame orechy tak za hrst posekanych orechov(mozme dat aj mak) a to vsetko dobre premiesame.
    Plech potrieme olejom ,posypeme mukou a nalejeme tuto zmes na plech.
    Na tuto zmes nasypeme za salku kokosu zmiesaneho s cukrom a dame piect
    na 170 stupnov a na 35-40 minut.
    Ked je kolacik upeceny(kokos na povrchu je jemnucko nahnedly),HNED nan
    postupne nalievame slahacku(priamo z teglika). Potom nechame chvilku vychladnut.Na ozdobu postruhame horku cokoladu(ja som tak dala),alebo tekutou cokoladou ozdobime kolacik vzor ciky-caky.Potom nechame este kolacik vychladit a neskor trasieme bradou a smakujeme si.
    Prajem DOBRU CHUT.
    Stoji to za to vyskusat ho !!!

    #4190
    Emily
    Účastník (Participant)

    Dakujem za dobry namet na kolačik.Upiekla som ho dnes,bol super.Mam rada kokosove zakusky,tak ma zaujal.Prajem prijemny zvyšok večera.papa
    Milka

    #4209
    janag
    Účastník (Participant)

    Tak to som velmi rada,ze chutil.U nas teraz velmi frci.

    #4214
    jareš
    Účastník (Participant)

    No, baby, vyskúšali ste si a terazky by ste ho mohli upiecť pre všetkých…:D:D:D:D:D

    Milka ma už pozná…tak vie, že si robím srandu…;););)

    #8262
    ferino
    Účastník (Participant)

    Blesková trasená torta:
    Potrebujeme:
    – tri smotany na šľahanie,
    – dve konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie),
    – dva pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé,
    – hotový tortový korpus z piškótového cesta (môžete si ho aj upiecť).

    Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dva pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé.
    Šporovlivé žienky vyskúšali samozrejme aj iné, lacnejšie pudingy, tie nefungujú a neurobia z ingrediencií takú peknú hustú a hladkú hmotu.
    V obchodoch dostať puding vanilkový aj čokoládový. Použiť sa dajú oba, estetickejšie to vyzerá s vanilkovým.
    Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítime veľmi rýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie. Tortovú plnku natrieme na korpus. Ozdobíme šľahačkou vyrobenou klasickou metódou z tretej smotany.
    Pohodlnejšie žienky môžu použiť šľahačku v spreji, ale ak už fakt musíte, aspoň skontrolujte na obale, či sprej obsahuje aspoň trochu smotany, alebo je to čistá umelá hmota, resp. stužený tuk.
    Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty alebo keksy. Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej tej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do vychladenej kávy, prípadne kompótovej šťavy. No a ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu.
    Nebude Vám to ale určite stačiť lebo torta je výborná.

    #8263
    ferino
    Účastník (Participant)

    Opité špekáčiky (y)(y)(y)
    Vzdali ste už boj s opekanými špekáčikmi, ktoré sa dávno prejedli celej rodine? Lacný mäsový výrobok však získa celkom novú dimenziu v sladkom pivnom náleve s ostrým kontrapunktom feferónok. Na chate s týmto pokrmom iste zabodujete, nielenže je sýty a cenovo prístupný, ale po vytiahnutí z horúcej rúry aj veľmi dobre vyzerá. Ako využijete zvyšok piva, ktorý vám zostane, je len a len na vás…
    Ako na to: Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme do hlbšieho pekáča naprieč v dvoch radoch, rozrezanou stranou nahor. Feferónky rozrežeme na polovice a očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie polmesiačiky. Do každého rezu vložíme polovicu feferónky a polmesiačik cibule. Z čierneho piva, kečupu a sójovej omáčky urobíme nálev, ktorým špekáčiky zalejeme asi do polovice výšky. Dáme piecť odokryté do rúry asi na 20 minút. Podávame s čerstvým chlebom, prípadne kapiou či čalamádou. Na ozdobu môžeme použiť naprieč rozrezané hlavičky cesnaku, ktoré sme upiekli spolu so špekáčikmi. Z upečených „ružíc“ potom vyberáme do zlata sfarbené sladké strúčiky cesnaku.
    Čo potrebujeme: *8 – 10 kvalitných špekáčikov, *3 väčšie cibule, *4 feferónky. *3 – 4 dl čierneho piva, *kečup, olej , *1 polievkovú lyžicu sladkej sójovej omáčky.

    #8266
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Môžem povedať, že trasená torta je fantastická. Nemusia to byť len mandarínky, ale akékoľvek zavárané ovocie. ja dávam aj mrazene, zasypem cukrom, pustí šťavu. Mohla by byť každý deň. Vrch posypem kakaovým práškom.

    #8267
    ferino
    Účastník (Participant)

    (y)(y). Lahodné utopence
    Nerobte ich nikdy málo. Nech ich máte v chladničke koľkokoľvek, vždy beznádejne rýchlo zmiznú. Bodaj by nie, príprava trvá minimálne sedem dní. Takže po tom týždni, čo sa musíte ovládať, sú vaše chuťové kanáliky vydráždené do krajnosti. Ak by nejaké náhodou aj zostali, nie je to chyba. Naopak, ich kvalita časom rastie. Je to ako s kvalitnými francúzskymi syrmi, čím odležanejšie, tým zrelšie a chutnejšie. Trpezlivosť sa v tomto prípade vypláca.
    Ako na to: Dáme variť vodu s octom. Keď dosiahne bod varu, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list a čili. Necháme dve minúty prevrieť. Kým nálev vychladne, ošúpeme špekáčiky a nakrájame ich na polovice alebo štvrtiny. Ošúpanú cibuľu nakrájame na rovnomerné kolieska. Do čistej päťlitrovej sklenenej zaváraninovej fľaše poukladáme na dno hrubú vrstvu cibule a preložíme ju špekáčikmi. Vrstvy opakujeme až do naplnenia fľaše.
    Občas pridáme feferónku a kapiu. Vychladnutý nálev nalejeme na špekáčiky. Fľašu dobre uzavrieme celofánom, prípadne vrchnákom a necháme minimálne 5 dní odležať. Podávame s čerstvým chlebom a pivom.
    Na päťlitrovú zaváraninovú fľašu potrebujeme : *2 kg menej tučných špekáčikov, *1,5 kg cibule, *600 ml octu, *1 250 ml vody, *5 polievkových lyžíc soli, *na špičku noža čili , *1/2 polievkovej lyžice čierneho korenia, *3/4 polievkovej lyžice cukru, *1 polievkovú lyžicu oleja, *3 bobkové listy, *2 – 3 ks feferónky, prípadne kapiu.
    (y)(y)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 36 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.