Pomôžte

Ako sa stravujem…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #571
    jareš
    Účastník (Participant)

    Ľudia, po 10-dňovom pobyte v Bulharsku som sa akosi prehupla na šalátovú bezvarenú stravu…

    Zatiaľ nepociťujem nejaký nedostatok vareného jedla…a šaláty, ktoré si robím sú fantastické…

    Netvrdím, že to tak ostane natrvalo…ale zatiaľ vyhovuje…

    #3340
    jareš
    Účastník (Participant)

    Včerajší deň bol celkom náročný a moje stravovanie bolo obohatené… :)

    keďže sme si dali cestu bike do Petržky…neostalo nám iné ako si dať aj zmrzku…a ja som si dala vrchovate…

    chcela som porkačovať aj doma…zmrzku som z mrazničky aj vytiahla…a potom zaspala spánkom spravodlivých…takže zmrzka ma čakala celú noc na drese v kuchyni a ešte tam možno stále čaká :D

    ale k celej mojej doterajšej forme stravovania som pridala včera mäsko a večer kopeeec zmrzliny…

    :D
    :D
    :D

    #3351
    stano
    Účastník (Participant)

    Niekde som cital nemozem to presne citovat do slova lebo ten clanok neviem najst.Mali by sme jedavat nie uplne do syta,lebo ked sme sa pri jedeni nasytili,tak sme sa v podstate prejedli.Zaludok kym spracuje informacie o mnozstve potravy ktore je v nom,trva mu to asi pet min.Najidealnejsie vraj je sa najest do polosyta,po piatich minutach nam zaludok odpovie ci sme odhadli mnozstvo stravy potrebne na travenie a nejedli viac ako je potrebne,alebo menej.Tasko sa to vysvetluje ale podstatu urcite ste pochopili.Pekny den ahojte.

    #3958
    klincek
    Účastník (Participant)

    dnes som rano pocula ,ze tento tyzden je velmi vhodny na ocistu organizmu,treba dostat do seba ,vela zeleninky a lahsich jedal a organizmus sa nam nielen ze dobre tento tyzden precisti,ale aj dake to deko lepsie zhodime.:)

    #3966
    jareš
    Účastník (Participant)

    odkedy som sa vrátila z Bulharska…stravujem sa len zleninou, ovocím a k tomu zajedám mäso, mäsové výrobky a miečne výrobky – jogurty, tvaroh, vajcia…

    schudla som asi tak 5 kg…čo je celkom nepatrné množstvo, avšak keď si uvedomím môj vek, neschopnosť správneho trávenia môjho tela, neuveriteľné množstvo dávnejších šokov v podobe milión rôznych druhov procesov na chudnutie tzv. diét…tak sa ani nečudujem, že tá váha sa nevie a nevie pohnúť…telo si pamätá príliš dobre a je pripravené na „obranu“ svojho ťažko získaného „územia“… :D

    tak mi neostáva iné, ako sa len dlhodobo držať tohto druhu stravovania…nie je to diéta…jem prakticky všetko…iba som vynechala škroby, sacharidy, cukry…

    zemiaky, ryža, chleba, cestoviny…to sú prílohy, ktoré momentálne vôbec nejem…

    uvidím, ako dlho to celé vydržím…tej zeleniny je stále akosi menej a menej…ale čo je nadôležitejšie…už tak nechutí ako za letného času…má akúsi inú chuť…

    #3970
    klincek
    Účastník (Participant)

    nedrzala som nikdy dake diety.nemam na take nieco pevnu volu.po prvom synovi som po porode schudla ani neviem ako na 54.teraz je to ine .nie ze by som chcela drzat dietu aj ked by sa mi zisla,ale jednoducho mam problem prijimat urcity druh potravy,
    ryza a cestovinky ,zelenina mi robia dobre ,co najmenej tukov ziadne mastne salamiky a maska,ked tak len hovadzie a kuracie na prirodno bez koze a bez stipky masti ci oleja .pokazde ak nieco take zjem je mi hrozne .mam po cely den bolesti hlavy a nevhodne jedlo to len zosilnuje.a uz som zhodila aj 3kg.je to sice len zlomok z toho co by som mala teoreticky dat dole ,ale ide to nenutene a len vdaka tomu ,ze vlastne nic nemozem pomaly jest.

    #8299
    jareš
    Účastník (Participant)

    ferino…som čéééraj upékla tú chlebovú pizzu…kokoška…tak to môžem…tuze mňakovééééé

    ferino dobres poradil…dzenkuju ti ho tam veľmo pjekne

    #8308
    ferino
    Účastník (Participant)

    Tá je naozaj perfektná. Treba vyskúšať. dal som recept do časti čo uvariť.

    #9377
    jareš
    Účastník (Participant)

    sme počas celého pobytu v Piešťanoch mali dostatok šalátov…väčšinou čerstvých

    ale dávali nám k tomu aj dresing…a ten bol zväčša krémovy – čiže značne tukový

    zvyčajne sme si dávali pred obedom a večerou za tanier až dva šalátov a stravu by sme už ani nemuseli…ale jedli sme aj stravu

    bolo toho celkom dosť aj keď som sa (ja osobne)celkom snažila jesť čo najmenej…je to oveľa ťažšie, keď je navarené a dostanete jedlo priamo na stôl…niektorí jedli ešte aj viac… :D :D

    #9915
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Častým javom pri neustálych diétach je „jojo efekt“. Organizmus sa opakovanými diétami učí šetriť výdaj energie a priberá
    Stravovanie vyžaduje striedmosť, systematickosť a sebakontrolu počas celého roka. Jarné, sezónne a neustále sa opakujúce reštrikcie spojené so snahou schudnúť organizmu škodia.
    Konštatoval to Peter Minárik z poradne pre obezitu, výživu a zdravý životný štýl.
    „V ideálnom prípade by ľudia nemali mať potrebu po zime zhadzovať nadobudnuté kilogramy. Je však všeobecným fenoménom, že v zimných mesiacoch pár kíl priberú. Najmenej zaťažujúci a nevinný prípad sú 2-3 kilogramy,“ povedal.
    V princípe by však mali z hľadiska životného štýlu, stravovania, aj pohybového režimu a návykov viesť taký spôsob života, aby na hmotnosti progresívne nepriberali. Odtučňovanie a držanie diét po zimnom období je v súčasnosti rozšíreným fenoménom v celej populácii, ale odborníci na výživu pred krátkodobými diétami varujú.
    Pri nákupe potravín by sme mali myslieť na to, čo je pre naše telo prospešné. Zelenina je bohatá na vitamíny a vlákninu Minárik upozorňuje, že nebezpečenstvo výkyvov hmotnosti hore-dolu spočíva v tom, že u časti ľudí hmotnosť paradoxne stúpa a „jojo“ efekty sú zdraviu škodlivé. Neustálymi diétami sa totiž organizmus učí šetriť výdaj energie a priberá. Hmotnosť organizmu sa rozhodne nemá upravovať hladovkou ani diétou. Odborník odporúča nenásilný zásah do každodenného režimu, ktorý stravu nezbavuje plnohodnotnosti.
    „Strava musí obsahovať všetky živiny bielkoviny, sacharidy aj tuky. Ľudia pri snahe schudnúť niekedy z jedálnička absolútne vynechajú prílohy, pečivo, chlieb, zemiaky,“ upozorňuje Minárik.
    Sacharidové prílohy by sme nemali zo stravy úplne vylúčiť, stačí len zmenšiť ich porcie a spôsob prípravy. Napr. 250 g porcie hranolčekov nahradiť 100 g varených zemiakov.
    Je potrebné zmeniť aj štruktúru potravín, ktoré obsahujú veľa tuku. Mastné údeniny nahradiť najchudšou šunkou, tučné mliečne výrobky ako plnotučne syry, smotanové jogurty nízkotučnými a odtučnenými. V strave sa musí znížiť najmä obsah živočíšneho tuku. Vhodnou náhradou bravčového mäsa sú kuracie alebo morčacie prsia a ryby.
    V strave by sme mali znížiť najmä obsah živočíšnych tukov. Mastné údeniny by sme mali nahradiť najchudšou šunkou „Ľudia si málokedy uvedomujú obrovské rozdiely v energetickom obsahu týchto potravín. Pritom 100 g bravčového bôčika má 2000 kJ a kuracie prsia len 400 kJ; klobása 2200 kJ a chudá šunka 360 kJ. A pri zmene štruktúry stravy človek naďalej je a nemusí hladovať a držať diéty,“ zhodnotil Minárik.
    Odporučil zvýšiť aj konzumáciu zeleniny, pretože obsah vody v strave znižuje hustotu jej energie. „Čím viac vody je v 100 gramoch potravy, tým je v nich menej kalórií. Zelenina bohatá na vodu a vlákninu dostatočne zasýti, je zdravá a nedodá telu takmer žiadnu energiu,“ upozornil.
    Odporučil tiež pitie väčšieho množstva tekutín. Podľa odborníka na výživu by však bolo ideálne, keby ľudia tieto zásady dodržiavali pravidelne, nielen v čase, keď chcú schudnúť. „V tom prípade môžu na diéty po zime úplne zabudnúť,“ uzavrel.

    #10765
    Maťka
    Účastník (Participant)

    Ja sa stravujem asi veľmi nezdravo. Niekedy pojedám celý deň niečo a niekedy by som bola schopná nič nezjesť. Z každej strany počúvam, že som chudá, bodaj by som vládala, keď sa nenajem, až tomu začínam veriť, že je to tak. Ja by som aj chcela nabrať nejaké to kilečko, ale keď sa neviem tak schuti najesť. Jem len toľko, aby som prežila. Jem hlavne také drobnosti, jogurtíky s piškótami, ovocie, lupienky či cereálie či čo to je s mliekom, mám rada múčne jedlá, ale mäso veľmi nemusím. Zjem ho, ale tak ako sa hovorí že jak mača.

    #13880
    jareš
    Účastník (Participant)

    Prečo je tá vyprážaná ryba taká dobrá…kaprík je fantastický a pritom tak nezdravý…vyprážaný…. ;)

    #13881
    silvia
    Účastník (Participant)

    Jarkaaa, a preco su tie vsetky kolace take neodolatelneee? :D :D :D
    Veru veru, porusila som Swankovu dietu, to sa proste nedalo, hamba mi!

    #13882
    jareš
    Účastník (Participant)

    :D :D :D :D

    chrobáčik…výčitky nerobia dobre…škodí to …

    xixixixixi…

    #13885
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Ja som veru porušila všetky dobré stravovacie zvyklosti, ale už sa normálne teším, ako začnem budúci týždeň zase so šalátikmi (samozrejme že zelenivový a nie majonézový) a inými dietnejšími pochutinami. Treba sa občas objesť aj toho nezdravšieho.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.