Zdravá výživa
- This topic has 111 odpovedí, 15 hlasov, and was last updated pred 11 years, 3 months by stano.
-
AutorPríspevky
-
23. augusta 2008 o 19:15 #570stanoÚčastník (Participant)
Neda sa mi zmienit aspon niekolkymi slovami ako ja vnimam zdrave stravovanie.Dokazem si vychutnat ked jedavam trebars hrozno.Zahriznem do gulicky hrozna a sladka stava sa mi rozprskne v ustach,Zaplni moje chutove kanaliky a niekedy si vravim ze ziaden zakusok sa tomu nevyrovna.Podobne je to trebars ked jedavam cervenu dynu,zltu,atd.No najhlavnejsie je ako ta konzumacia vplyva na nas organizmus v porovnani zo zakuskom.Pekny den.Ahojte.
25. augusta 2008 o 16:30 #3316darušÚčastník (Participant)Stanko ešte som len dočítala,čo si písal a už mi tečú slinky
/idem si dať tuším hrozno/.25. augusta 2008 o 17:31 #3319jarešÚčastník (Participant)Stanko,
píšeš to veľmi realisticky
a ja si idem dať tiež ovocie…
25. augusta 2008 o 17:43 #3321stanoÚčastník (Participant)Dakujem za prijemnu reakciu na moj prispevok.
Napisem este co asi skoro kazdy pozna.Odporucaju jedavat naposledy okolo 18 00 hod,koli tomu aby telo mohlo po straveni zacat z ocistou tela co je velmi dolezite.Rano je dobre zacat z vypitim pol litra teplej vody z vytlacenou stavou z citrona.Vraj to dokaze vela bordelu vyplavyt mocom.Neodporucaju na veceru jedavat jablko,koli tomu ze sa zacne v crevach kvasit cez noc a nieje to dobre.Ahojte.29. augusta 2008 o 19:34 #3364stanoÚčastník (Participant)Na jesen ked zacinaju lisovat hrozno kupujem si cerstvo vylisovanu stavu z hrozna,nieco pomali vypijem a nieco si davam do mraznicky zmrazit na zimu.Vrelo odporucam kazdemu je to vyborne a zdrave.Samozrejme je treba si najst niekoho kto s tym robi a je ochotny predat tu stavu.Ahojte.
29. augusta 2008 o 20:02 #3365jarešÚčastník (Participant)Stanko…
máš úplnú pravdu, je to fantastické, výborné ale nie je to k zohnaniu..
takže ak niekto vie, ako sa dostať k vylisovanej šťave….prosím dajte vedieť
30. augusta 2008 o 10:12 #3368stanoÚčastník (Participant)Co sa tyka tej stavy z hrozna urcite sa niekto najde,treba hladat.Nasiel som nieco o zeleri tak to to davam.
Liečivé účinky zeléru:
. Ničí bakterie v žalúdku a v črevách, lieči tráviace ťažkosti ako nadúvanie
a hnačky. Zlepšuje peristaltiku (pohyby) čriev, odstraňuje nedostatočné travenie a
zápchy. Dezinfikuje a detoxikuje sliznice v ústach a nosohltane
. Stimuluje sliznice žalúdka na produkciu žalúdočnej kyseliny a tým
podporuje lepšie zužitkovanie bielkovín. Má antibakreriálne účinky na obličky, močový mechúr a močové cesty, lieči
zápaly a poruchy funkcie močového mechúra. Uvožňuje hlieny pri kašli, nádche a prechladnutí
. Pôsobí odvodňujúco a pomaha redukovať hmornosť
. Aktivizuje metabolizmus sacharidov
. Posilňuje nervy a mozog, zmierňuje nervové poruchy
. Dodáva množstvo účinných látok pre zdravé vlasy, oči a pokožku
Recept na zelerovy salat nepisem je ich hodne na internete.Pekny den ahojte.30. augusta 2008 o 20:38 #3370MiroÚčastník (Participant)Ak myslíte mušt, čiže vylisovanú šťavu z hrozna. Tak tej je dosť, keď doma prešujeme. Pomaly v každom dome v dedine sa prešuje a muštu je dostatok, len otázka znie či ho niekto predá, keď z neho môže byť fajn vínko.
Obdobie oberačiek a následné prešovanie býva september/október.
Cena je tiež otázna.30. augusta 2008 o 21:22 #3372jarešÚčastník (Participant)Mirkoooooo,
to akože by som si mohla prísť kúúúpiť ?
vylisovanú šťavu ?…bo ja by som mala veľkýýýý zááááujem…
ja takú šťavu môžem
kašlať na vínko…
31. augusta 2008 o 9:10 #3373stanoÚčastník (Participant)Pouzijeme:
2 polievkove lyzice olupanych slnecnicovych semien.
12 celych surovych mandli zo supkou.
jedna polievkova lyzica sezamovych semien.
jedna polievkova lyzica medu.
Pomelieme orechy a semena na elektrickom mlynceku (moze sa pouzit aj mlyncek na kavu)na jemny prasok,nasypeme do pol litra teplej vody,pridame jednu polievkovu lyzicu medu.Mixujeme asi dve az tri min pri vysokych otackach.No a potom je zmes hotova.Ahojte.31. augusta 2008 o 21:21 #3379MiroÚčastník (Participant)No musím sa najprv opýtať doma a potom môžem na tvoju otázku odpovedať.
A koľko by si chcela a či si pre to aj prídeš, alebo ako .
Musíš aj vedieť, že šťava podlieha premene na vínko. Z muštu je neskôr burčiak a ešte neskôr rampáš, alebo ako sa to píše, a keď sa vyčistí je z neho vínko. No dám ti vedieť.
Ináč je to fakt vitamínová bomba, ale aj dobre preháňa, keď ho veľa vypiješ. Ale čo by človek neurobil pre zdravie však?31. augusta 2008 o 23:16 #3382administratorÚčastník (Participant)jasne, že mám záujem…ale, nikomu nechcem robiť zbytočné problémy…vydržala som doteraz bez šťavy a vydržím aj naďalej
a potom….hrozno sa dá kúpiť a odšťaviť…to viem aj ja urobiť
A máš pravdu…ak to hneď nevypijem…o pár hodín sa to začne meniť na burčiak…a to už by som mohla sa aj pjekne opiť
takže…alebo to zamrazím a budem cuckať zmrazenú hroznovú šťavu…alebo budem nakoniec piť burčiak
a ešte…samoška, že si pre to prídem…a Mirko…prosím, nerob si žiadne starosti…prosím….zvládnem to aj bez šťavy….váááážne
2. septembra 2008 o 10:12 #3387stanoÚčastník (Participant)Kedze fazula obsahuje jedovatu latku,ktora sa tepelnou upravou straca,je mozne ju konzumovat len po tepelnej uprave.Odporucane varenie pri ktorom sa zachova vela zivin je:-24 hod fazulu mocit,
-potom vodu v ktorej sa mocila vyliat a dat novu nechat ju zovriet a varit tri az pet min,nechat ju v hrnci tri hod.
-po troch hodinach vyliat vodu a dat novu,nechat zovriet zase tri az pet min nech vrie,nechat ju stat zase tri hod.
-po troch hodinach sa voda v ktorej sa varila vyleje a fazula je hotova.Ak by nahodou nezmekla tak ju povarte este,ale mne sa to nestalo aby nezmekla.
Fazulu si davam do salatou aby som mal nejaku zmenu,popripade si robievam tanier kde si davam varenu ryzu,cibulku,mrkvu ,cviklu,redkvicku,roznu zeleninu co mam zo vsedkeho kusok a samozrejme k tomu fazulu.Takato tepelna uprava fazule sa mi dostala ustnym podanim,vraj takto ju robievaju Mexicky mnisi ktori ten sposob vynasli.12. septembra 2008 o 8:55 #3553stanoÚčastník (Participant)No mam taku malu otazku.Ak by som si chcel pomocou stavy z citrona davkovat dennu davku vitaminu C,kolko denne citronou by som mal vytlacit aby ju telo nemalo malo ani vela a ake casove odstupi medzi davkami by som mal dodrziavat.Citrony by boli stredne velke.Ak vie niektu poradit tak by mi to mohol napisat.Snad sa niekto najde.Ahojte.
12. septembra 2008 o 9:35 #3554jarešÚčastník (Participant)neviem, či ti dokážem v tejto otázke poradiť, ale aspoň ti napíšem, ako sme sa s citrónmi pasovali my dvaja s manželom.
Neviem, či práve citrón je ten najsprávnejší na vyvžovanie denného prísunu C-vitamínu, ale rozhodne viem, že citróny majú aj čiastici účinok.
pili sme nasledovne:
začali sme polovicou citrónu – vyšťaviť a do 2dcl pohára s vodou…potom som pokročili na celý citrón pre každého…
až sme skončili aj pri 4-6 citrónoch každé ráno
vyšťavili sme si ich a pili sme s vodou, vždy ráno pred výjazdom do lesa sme takto vypili 2 dcl vody s citrónom…prakticky to už bola takmer čistá citrónová šťava
Osobne si myslím, že to až také zdravé nie je…pretože to narúša stenu čriev…je to prakticky kyselina…
očakávala som od toho, že mi to pomôže prečistiť organizmus od usadenín…ale priznám sa…že sme takto fungovali asi tak pol až trištvrte roka…ale nič sa nedialo
potom sme prestali odšťavovať citróny…a prestali sme aj piť šťavu…teraz na tento spôsob prešiel náš syn…som zvedavá do kedy ho to bude držať…
Stanko si sám zástancom zdravej stravy a podľa mňa to robíš dobre, preto si myslím, že pravidelným prísunom čerstvej zeleniny a ovocia dostávaš do tela veľké dávky tých správnych vitamínov…podľa mňa…máš krvný obraz podľa učebníc…len málokto sa ti vyrovná
Ako sám najlepšie vieš…nič sa nemá preháňať…preto by som asi na tvojom mieste začala polovicou vytlačeného citróna a stupňovala to podľa toho, ako to tvoje telo bude žiadať…
nie som zrejme dobrý radca…ale takéto skúsenosti s citrónom mám ja…
páááčik
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.