Recepty
- This topic has 164 odpovedí, 22 hlasov, and was last updated pred 13 years by Osma.
-
AutorPríspevky
-
23. augusta 2008 o 19:14 #569stanoÚčastník (Participant)
Robievam si niekedi,hlavne cez zimu takyto kokteil.Nakliceny ovos(ma vela vytaminou skupiny B),namocene slnecnicove semena asi 24 hod(slnecnicove semena odporucaju pri nervovych chorobach,kvet slnecnice sa za slnkom otaca a akoby ukladal nieco zo slnecnej energie do semien),namocene mandle,mozu byt aj namocene vlasske orechy(namocene vlasske orechy sa stavaju lachsie stravitelne,ale maju trochu inu chut),zomlety mak(mak ma velke mnozstvo vapnika),med(vela vytaminou a inych latok potrebnych pre nas),banan,skorica(ma liecive ucinky a po jej uzivani by sme mali byt vytalnejsi),trochu olivoveho oleja(odporuca sa pouzivat olivovy olel za studena lisovany,ma vela zivin ktore nemaju oleje co niesu za studena lisovane)trochu vody.Vsedko dame do mixera a nechame mixovat asi tri min.Podla mnozstva pridanej vody mame bud puding alebo kokteil.Neuvadzam ake mnozstva pridava,robievam si to odhadom.Po prvikrat si to spravte v malom mozno vam to nebude chutit,ale to snad nebude.Ahojte.
27. augusta 2008 o 10:28 #3339jarešÚčastník (Participant)je plný výživy a zdravia…a pre nás ako stvorený:
ako prvé by som si zadovážila rajčiny a uhorky, ktoré nie sú ničím striekané a ani hnojené…skrátka EKO
chuť takýchto prísad je neporovnateľne iná ako tie dusíkaté a prehnojené
nakrájam na veľké kúsky rajčiny, uhorky, úplne máličko, len tak na okraj cibule, nemiešame, posolíme, okvapkáme olivovým olejom a troškou octu a celé to husto posypem strúhaným feta syrom.
Všimnite si, že šalát je z veľkých kusov zeleniny…a keď navyše bude aj chuťovo skvelý…tak ho budete hltať priam dychtivo
Tak isto sa dá robiť množstvo ďalších šalátov…takto isto ako šopský, len pod rajčiny dáme natrhané kúsky ľadového šalátu (natrhané, nerezeť !), môžme máličko pridať aj papriku a navrh na syr olivy…a máme grécky šalát.
A ja ešte robím aj s opraženými šampiňónmi, či kúskami kuracích pŕs…
tých možností je veľa…navyše som jedla aj podobný šalát ale s morskými „príšerkami“…bol skvelý, fantastický
tak s chuťou do toho…len zohnať zdravé ingrediencie…to je podstatné, od toho sa odvíja, ako bude chutiť šalát…
pááá
5. septembra 2008 o 23:48 #3439AnonymnýNeaktívnyAhojte ) už Vás niekedy napadlo , že ked si dáte na vyprážané hranolky strúhaný bulharský syr? Mna to nikdy nenapadlo a som kuchtík )) Ked som si ho dal po 1 krát v reštike u Nika / Bulgaria / tak to nemalo chybu )) Okoštoval som aj malé vyprážané rybie šproty ktoré sa osolili a pokvapkal citronom ))Nakoniec celá banda si ich objednávala od dušu a najdeli sme do prasknutia , že Jaruš ) alebo na kocky nakrájaný bulharský syr obalený v cestíčku ))
6. septembra 2008 o 0:53 #3441jarešÚčastník (Participant)Maťko, odkedy som sa naučila jesť bulharské šaláty a rôzne ich jedlá…akosi mi je lepčejšie
9. septembra 2008 o 10:25 #3484stanoÚčastník (Participant)Robievam si niekedy cez zimu z klickou sosovice,alebo munga.Asi tri polievkove lyzice klickou sosovice alebo munga dam do misticky.Do toho si vytlacim stavu z polky citrona,trochu oleja za studena lisovaneko a pridam kurkumu korenie.Vsedko premiesam potom sa to moze jest.Je to ako priloha ku salatu.Nieje to chutne kazdemu mne to vyhovuje a je to zdrave.
11. septembra 2008 o 11:21 #3532stanoÚčastník (Participant)Odporucam chren.Ja si ho robievam doma.Kupny je dobri,ale doma robeny je trochu iny.Najlepsie je posudit to podla vlastnych skusenosti.Kupim si koren chrenu,popripade si ho vykopem kde rastie.Ocistim ho,pokrajam na kocky a dam do mixera.Aby mi ho mixovalo dolievam vody a pridavam trochu octu jablcneho.Po rozmixovani na kasu ho davam do malych flasticiek a do chladnicky.Odporucam pri davani do flasticiek otvorit okno.Chren takto pripraveny je silny a velmi ucinny.Ja ho jedavam k ryzi a zelenine.Chren ma vela cistiacich ucinkou a liecivych. vlastnosti.
17. októbra 2008 o 19:48 #3861ferinoÚčastník (Participant)Aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa.Jedzte raz týždenne 20 dag povarenej brokolice s cesnakom. Asi 1-3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny. Brokolica znižuje vstrebávanie jódu, preto ľudia , ktorí jedia brokolicu viac ako 2-3 týždenne, by mali konzumovať potraviny s vyšším obsahom jódu.
5. novembra 2008 o 9:09 #4200jarešÚčastník (Participant)má niekto z vás chuť poradiť čo variť ?
stačilo by mi, keby ste mi napísali jedálny lístok….teda čo variť…
veď to je hrúúúza…stále čosi vymýšľať…varím – stojím pri šporhelte ako taká koza celé hodiny…a za pár minút to je zjedené…
to je spravodlivosť ?
nedalo by sa navariť tak, aby sme to jedli aj týždeň ?
ďakujem za každú dobrú radu
5. novembra 2008 o 12:36 #4201ferinoÚčastník (Participant)Chceš recepty? Stačí povedať a pošlem. Keď nevieš čo variť, cestovina nič nepokazí. Také cestoviny s hubami, alebo zeleninou. To poteší vždy. Vynikajúce je aj rizoto alebo koložvárska kapusta.
5. novembra 2008 o 13:10 #4202jarešÚčastník (Participant)tak to móžem…to lekár dovolil
vidíš, to bol tuze dobrý typ
čo sa týka cestovín…tí moji to akosi nem chcú…nem viem prečo
máš nejaký zaručený recept na koložvársku ?…ak áno…napíš..pls
5. novembra 2008 o 15:06 #4204ferinoÚčastník (Participant)Podus klobásu na cibuli, nechaj uvariť ryžu a trochu podus kyslú kapustu. Podom to zmiešaj, polej smotanou, hoď do trúby a upeč.
Dobrú chuť.5. novembra 2008 o 19:05 #4205janagÚčastník (Participant)Ta kolozvarska je super napad.To aj u nas vsetci lubia.Tiez ju v najblizsom case spravim !!!
5. novembra 2008 o 21:47 #4213jarešÚčastník (Participant)a idem na to…aj keby som mala byť do polnoci hore…čo budem asi aj dlhšie…kým to uvarím
6. novembra 2008 o 19:54 #4222jarešÚčastník (Participant)som až dnes uvarila koložvársku…ešte sa trepe v trúbe…ale ak by niekto chcel prísť na ochutnať…
čakáááám
a navarila som aj pečené štvrťky z kuraťa a opekám ešte bravčové mäsko…a ešte sa chystám…ale to až inokedy…na lečo…to milujem
6. novembra 2008 o 20:14 #4224klincekÚčastník (Participant)nie ze by som chcela byt mudra ,ale ta kolozvarska je lepsia ak das do toho aj mlete maso .ja to tak aspon robievam a ked to davam na plech tak to vrstvym na seba a doma aj u susedov sa mi za nou idu zabit.uz len kv oly chlapom to maso.maso podusim a do neho pacnem paradajkovy pretlak.a urobi to celu tu kolozvarsku neskutocne stavnatu.
len moj typ na to ako sa to da este uvarit mozno lepsie -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.