Pomôžte

Psíčkárske pelechy

Pelechy, ktoré našili naše pacientky v Trenčíne sme úspešne všetky umiestnili na správne miesto, pod telíčka psíkov  mačičiek.

Časť sme predali hlboko pod cenu za 5€ za kus.

Ďalšiu ooooveľa väčšiu časť sme za prekrásnu sumu „podarovali“ darcovi, ktorý ich porozdával medzi ďalšie útulky.

Mimoriadne krásny čin, ktorý vo mne krátko pred koncom roka 2023 opätovne vzbudil nádej radosti a šľachetnosti ľudí.

Sú medzi nami táto úžasní ľudia – vďaka bohu.

TAKTO SA TO STALO:

Tak dávno som nedala príbeh.
prežívam si svoj svet, vnímam tú bolesť, ktorá ma vošla do cesty. Stojím na mieste. Nehýbem sa. Má to svoj dôvod. Svoju príčinu. Som, tak ako aj inokedy, vďačná osudu, že toto pre mňa vykonal.
K celému tomuto procesu sa pridali aj ďalšie boje. Recesná kríza sa podpísala snáď na každom.
Neobišla nás. To, čo som budovala celkom dlhý čas, moja myšlienka sa kúsok po kúsku začala rúcať. Nebola som ešte pripravená. Ešte nebol môj čas. Takto to nemienim ukončiť. Teda, nepripúšťala som to.
Človek sa učí celý život. Bola to chyba, že som neriešila situáciu hneď. Stálo ma to veľa síl a bezspánkových nocí. Napokon som jedného rána urobila tvrdé a nekompromisné rozhodnutie.
Cieľom má byť záchrana.
Hoci to nerada spomínam, ale už sa pohybujem vo veku, kedy predsa len chýba mladícky entuziazmus, nadšenie a odvaha. Teda aj moje kroky začali byť síce promptné, ale také starecky pomalé. Teoreticky sa dá povedať, že sa celkom celý plán daril riešiť. Bolo to a je to bolestivé. Tvrdé. Ale, momentálne nie je iného riešenia.
Nuž súčasťou týchto krokov je rozhodnutie.
Rozhodnúť sa – je niekedy šialene ťažké. Musela som.
Výrobky, ktoré pacientky s ťažkým nevyliečiteľným ochorením s veľkou vervou a odvahou ušili a vyrobili museli podstúpiť rozluku od majiteľa. Museli sme v pomerne krátkom čase nájsť záujemcov o peliešky pre psíkov, mačičky a iné túliace sa štvornohové zvieratká. Čas mi nedával spávať. Pelieškov bolo celkom dosť. Vďaka bohu niektoré sa podarilo za drobný peniaz predať. Ostalo tak zhruba okolo 50 pelechov a cca takých 8 búdok. Všetko ušili pacientky s ochorením skleróza multiplex. Teda ochorenie, ktoré nemá možnosť vyliečiť sa. Je ťažké neurodegeneratívne. spôsobuje aj nešikovnosť rúk a prstov, jemná motorika. Navyše žienky nie sú a neboli profi krajčírky. Všetko robili ako sa hovorí na kolene. Ale, mimoriadne kvalitne.
Deň sa s dňom míňal. čas utekal. Prišli Vianoce a ja som nevedela, čo bude ďalej. Ako sa „zbavíme“ tovaru, ktorý máme v dielni ? Prišiel deň práce. Mne sa ozval človek, ktorý si nevšimol mail, pretože sa umne ukryl v spamoch. Že si teda príde pre pelechy, ktoré ma objednane. Samozrejme, to sme presne potrebovali.
ten deň bol dnes. Už tretí deň fičíme s manželom, synom a Nórika Droppanová na vypratávaní dielne. Asi nič nové, keď poviem, radšej vyhorieť (nechcem sa rúhať), ako sa raz sťahovať …. uuuf uuuf.
Teda hneď zrána to šumelo prácou, tetkou nervozitkou, zvyšovaním si adrenalínu, hlasu, hádok, vzájomných nepochopení…a tď.
Do toho sa priplietol spomínaný človek. Podarilo sa mu spojiť sa s kolegom, ktorého „dopravil“ k nám do dielne. Hneď, ako došiel, bolo fakt ešte ráno, neklamem, krátke gate… spomeniem si na to a hneď mi je zima 🙂 😃 😃…tak taká milá zábavka… ani si to teraz už neviem celé vybaviť, fakt tam bol šialený frmol…ale pár telefonátov spôsobilo, že som zrazu počula, zoberie všetky pelechy, ktoré máte. Čožeeee ?… okamžite pristál mobil v mojej ruke a už aj som stláčala telefónne spojenie…hurá, bolo to rýchle … teda sme si vzájomne povedali, čo a ako spravíme a po pár chvíľach sa rozpočítali všetky pelechy, ktoré skončili v čiernych veľkých vreciach. Bolo ich fakt 50, ale, my sme mali aj klasické búdky z recyklovaných riflí…tie búdky sú fantasmagorické, tie psíky a cicky si ich nielen zamilujú, ale ich už odtiaľ aj ťažko niekto dostane. 😃 😃 😃
No, tá eufória radosti, také to vytrženie duše, chvenie sa tela od vzrušenia…radostného, pretože vďaka tomuto človeku sme išli pomáhať ÚTULKOM.

Dobre čítate.
Tento človek, -nazvem ho číslo 5 :)- sa rozhodol odkúpiť všetky naše pelechy, ABY ICH MOHOL NÁSLEDNE DAROVAŤ ÚTULKOM !!!!!!

Takto sme sa stali aj my sami darcami. Vďaka číslu 5 sme mohli zažiť ten slastný pocit v duši, ten dobrý pocit, keď niekomu niečo darujete.
Aby to nebolo všetko…teraz večer som sa s číslom 5 spojila.
Povedať ĎAKUJEM bolo také obyčajné, ale ja som cítila, že nielen vysloviť poďakovanie, ale zároveň vyjadriť svoje pocity, ktoré sa prežívajú, ktoré sa vynárajú spod kostí a z celého tela a derú sa von, šíria sa okolo celého bytia človeka.
Vďačnosť a uvedomenie si veľkosti človeka.
Úprimne, PRESNE TAKTO SOM TO CHCELA.
Než sa udiala táto krásne príhoda, oslovila som Erin Ka, aby som jej neprebraté-nezakúpene pelechy mohla presunúť a podarovať. Aj samotná Erinka sa rozhodla, po tomto našom rozhodnutí poskytnúť pomoc, ale už sme to nestihli. Predbehol ju číslo 5. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

V podstate je to jedno, pretože obaja títo ľudia všemožne pomáhajú nemým tvorom.
My sme boli šťastní, že sme mohli celú našu kapacitu výrobkov pelechov v jednom okamžiku presunúť do rúk čísla 5, ktorý ich práve presúva medzi útulky.

Príbeh má pokračovanie. Nie, ešte nekončíme. Teraz si pripravte kapesníčky. Mne sa vyliali slzy z očí ako vodopády.
S číslom 5 sme boli dohodnutí, že keďže berie celú našu tvorbu, predáme-podarujeme mu ich za 3€.
Večer doma som vystavila fa a spojila sa číslom 5.

Prehodili sme pár slov. Poprosila som ho, aby všetky útulky vedeli, kto šil tieto pelechy. Sľúbil, že to bude vedieť každý.
A potom mi napísal, aby som prerobila faktúru. Aby som tam napísala inú sumu…oooveľa vyššiu. Povedal, že tie ženy si to zaslúžia…teraz už môžete slziť, Ja som sa zmáčala celá. Hruď sa perlila slanými machuľami. Viem, že viete, že takýto ľudia ešte stále medzi nami sú. Viem to ja, ty, každý. Je ich málo. To vieme tak isto. A keď zrazu sa stretneš zoči-voči takejto skúsenosti, fiktívne stojíš oproti človeku, ktorý, vie ako pomáhať a robí to. A nechce za to nič. Nechce ani len zverejniť svoje meno.

Buďme všetci šťastní, môjmu trénerovi sa narodila dnes prvá dcérka, Krásny zážitok. Ja som dnes zažila stretnutie s anjelom. Prekrásny zážitok.