Pomôžte

životné poistenie

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #900
    hada
    Účastník (Participant)

    Dnes som zažila poriadný šok. Ešte predtým ako mi diagnostikovy SM som mala životné poistenie, ale žiaľ nie na choroby veď som bola zdravá tak načo.
    Poistku som zrušila rozposlala som svoje papiere do všetkých poistovni s tým, žeby som sa chcela poistiť. Všetký poistovne má odmietli kvôli SM jedna mi dala šancu ale jasne že SM a ešte asi ďalšie dve choroby vylúčili, ale aspoň niečo. Vypísala a poslala som zmluvu a dnes mi s tejto poistovne prišlo, že ma môžu poistiť, ale iba na 10 rokov!!!!
    Mám 27 rokov takže asi by som v 37 už nemala žiť?!
    Načo sú tie poistky ak človek nemôže ani ochorieť????!!!!

    #27823
    lipka
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    no ak chceš byť poistená na veľkú sumu, musíš dokladovať zdravotný stav.
    Ja mám už 2. poistku v priebehu diagnostikovania SM a nikdy, ani pri jednej odo mňa nikto nežiadal žiadne lekárske záznamy. Prvú som mala na 7 rokov a minulý mesiac som uzatvárala ďalšiu na 6 ročný cyklus – bez akéhokoľvek problému.
    Po dožití mi vyplatili sumu, poslali na účet a bolo.

    #27825
    hada
    Účastník (Participant)

    Ahoj , ale ak by si chcela vyplatiť poistku z dôvodu diagnostikovania SM tak by ti to neprešlo, lebo by žiadali o papiere a tam by zistili, že to už si mala pred uzavretím poistky tak?

    Ja som si nedávala vysoké sumy práveže mne to bolo jedno za koľko len som chcela byť poistená a odporúčali mi, že mám poslať aj papiere a podľa toho mi určia

    #27826
    administrator
    Účastník (Participant)

    lipka….to mi nesedí….ak sa poisťuješ, a uvádzaš svoj zdravotný stav…čo vyžadujú všetky poisťovne…ako to spravíš, aby si nemusela predkladať svoju diagnózu ?
    je jedno poistenie…kde nevyžadujú lekársku správu…volá sa to pohrebné poistenie…morbidný názov – viem – ale na druhej strane, záleží na názve ?…je dôležité meno ?

    myslím, že to je jedno…okrem toho myslím, že je ešte jedna poistka…kde nevyžadujú žiadnu správu…ale tá je na nízke sumy…

    #27831
    lipka
    Účastník (Participant)

    No proste som nemusela vôbec dokladovať zdravotný stav ani teraz, ani vtedy.
    Poistku mám uzavretú úrazovú, nevyhnutné liečebné náklady, dožitie a tak ďalej.

    #27840
    hada
    Účastník (Participant)

    lipka…..tak to ste potom asi mali šťastie, ale ak by ste chceli vyplatiť tak to už by bol asi problém a nie len pre Vás, ale aj pre toho kto vás poistil. Mňa kamoška nechcela bez toho poistiť, aby neprišla o licenciu, ak zistia, že v čase podpísania zmluvy som už o tejto diagnoze vedela.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.