Pomôžte

Vysoký krvný tlak

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #664
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Ahojte ľudkovia, potrebujem radu alebo Váš názor.
    Mám SMku, teraz čakám na schválenie liečby. Cítim sa dosť pod psa, trpnutie rúk a nôh, občasné závraty. Za posledný týždeň sa mi pridružila ďalšia galiba. Vysoký krvný tlak. Viem, že choroba ho asi nemôže spôsobovať, no som v pomykove, čo mi ho teda spôsobuje. Ja som mával bežne tlak okolo 120 na 75 a teraz mám vkuse okolo 150 na 90, niekedy dokonca aj viac! Výnimočne aj menej, okolo 140 na 85. Neviem si s tým dať rady, prišlo to tak samo od seba. Skúšal som piť Magneziove tabletky, beriem tabletky na ukľudnenie /Persen/, ale nič nepomáha, neviem ten tlak dostať na nejaké rozumné hodnoty. Kávu ani čierny čaj nepijem ani nefajčím, alkohol takisto žiaden. Asi pred mesiacom som trpel na príliš rýchly pulz, bol som teda na internom, tam mi spravili EKG, zobrali mi krv s výsledkom, že je všetko ok. Rozprával som sa s mojou lekárničkou, tá mi povedala, že je to stres a nuda, kedy sa mám čas pozorovať, lebo som na marodke a až na krátke prechádzky, sedím len doma. Že akonáhle sa zaháji liečba a bude zaberať, upokojí sa aj tlak. Za svojou internistkou nejdem, neverím jej, tá keď sa dopočule, že mám SMku, tak sa tvárila tak, že ruky od takého pacienta radšej preč (yawn)

    #11613
    jareš
    Účastník (Participant)

    p.kk

    počuj, ak si po soláči…teda predpokladám, že si, nakoľko si mal akútny atak…tak soláč spôsobuje ten vysoký KT

    ja som po absolvovaní dvoch „kúr“ soláčom v priebehu asi tak troch mesiacov s najvyššou možnou dávkou mala taký tlak, že mi ho tam radšej ani nepísali…pre istotu, aby nikoho netrafil šľak…teraz sa liečim na vysoký KT

    ale aby si nemal zbytočné obavy, aj tento nežiadúci účinok soláča čoskoro odoznie a tlak sa ti vráti do normálu…mal by

    pre upokojenie by som ti ešte rada napísala, že ja som sa na tlak liečila aj pred „kúrou“ soláčom, takže mne to už len pridalo… ;)

    #11615
    Osma
    Účastník (Participant)

    Ahojček,ja mam krvny tlak v poriadku,vatsinou aj nizsi,ale ako pise Jares,po prelieceni solumedr.mi vzdy vyskoči krvny tlak aj cukor:-((n).Je to na figu,lebo nieco sa ti zlepsi a ine zasa zhorsi.(punch)

    #11618
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Dík za postrehy ;-) Soláč som posledne dostal koncom apríla, veľké dávky, ale tým to asi nebude, že? Problém by mohol byť ešte v tom, že som bol predávkovaný Prednyzonom. Moja šikovná neurologička mi ho predpísala zle a až na popud mojej obvodnej lekárky som ho vysadil, lebo som vraj bral nenormálne vysoké dávky. Už vtedy sa mi pridružili problémy s vysokým tepom. Tak neviem, dnes ráno som mal 129 na 84, taký nízky tlak som tento týždeň ešte nemal.
    No a možno sa divíte, že ak som mal atak, prečo som nešiel na preliečenie soláčom. Podľa neurologičky to nie je nutné!!!!!!!!!! Škoda rečí, len toľko poviem, že ona si zaslúži riadne problémy, koleduje si o to už dlho

    #11619
    janka1508
    Účastník (Participant)

    u mňa začali problémy s tým, že mi strašne búšilo srdce.ale tak, že som ho počula až v končekoch prstov. absolvovala som veľa rôznych vyšetrení, aj na štítnu žľazu, potom interné. tam mi robili aj ekg, echokardiogram, kde zistili malú, nepatrnú vrodenú vadu, ktorá je vraj bežná a bežne sa ani neprejaví, ale kedže som prešla stresovým obdobím, tak sa ozvala. samozrejme že mi namerali aj vyšší tlak, tak beriem lieky. ale tlak mám teraz skôr nízky,dokonca niekedy veľmi nízky, len u lekára (asi syndróm bieleho plášťa) mi namerá už taký, že no no no pohrozí troška vysoký. nechápem.
    u teba to môže byť spôsobené tým ako píše jareš a osma, ale môže to byť spôsobené aj tým, že síce navonok si osoba zmierená s diagnózou, lebo nakoniec nám nič iné ani nezostáva, ale podvedomie stále pracuje, stále sa tým zaoberá, neovplyvníš to, a tá srdečná činnosť môže byť z toho narušená.

    #11622
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Presne ako píšeš, podvedomie môže pracovať. Môže to byť aj tým, že sa fakt cítim posledné obdobie pod psa a nič sa so mnou nerobí. Neurologička povedala, že hospitalizácia nutná nie je, takže fajne mi trpnú ruky, nohy, som z toho strašne nervózny. Nechodím ani von skoro, ešte aj písanie na pc mi robí problém, nakoľko prsty si skoro necítim a tak aj tento text píšem už asi 10 minút. STále čakám na liečbu a stále márne. Od apríla! Som stále na maródke, šéf ma ustavične bombarduje telefonátmi, kedy sa vrátim do roboty, výplata nulová, iba sociálka….. No myslím, že u mňa je to stres. Ak by sa to nechcelo upokojiť tak zájdem za kardiológom. Ďakujem všetkým za odpovede :-)

    #13035
    hubal
    Účastník (Participant)

    zdravicko.
    mam SMku a liecim sa aj na vysoky tlak.uzivam lieky copaxone,tarka moxonidyn,anopiryn a pk-merz.mozem si dat obcas pivko,ci radsej nie?

    #13036
    liviap
    Účastník (Participant)

    K téme *DRINK*

    sú podaktorí, ktorí si dávajú pivko, ale ja by som od toho radšej ustúpila – tak možno raz do mesiaca jedno. Ale to sa niekomu bude zdať ako nič, je to môj názor a presvedčenie. (iba toľko)

    #13043
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Ja trpím na striedavý tlak. Teda niekedy mám obdobie, že je optimálny 120/80 a potom mi vyletí na 160/100. Ja užívam Concor. Zaujímavé je, že vždy keď pichám /Rebif/ tak mi ide tlak hore :^) Btw. ja tiež nepijem vôbec. V lete ma partia známych pozvala na pohár červeného vínka. Mali ste vidieť, čo to urobilo s mojim tlakom (whew) Odvtedy ani kvapka radšej.

    #13046
    hubal
    Účastník (Participant)

    ja tiez som alkohol nepil uz vyse roka.ked idu chalani na p=ivko tak ja len pozeram a pijem kofcu.raz za cas by som si aj jedno dal

    #13053
    jareš
    Účastník (Participant)

    asi sa k vám nehodím a budete si myslieť, že som alkoholička (blush)

    nedať si pohár červeného…pokladám za hriech, je to liek…dokonca si dám ak je príležitosť aj dva či tri poháriky

    na pivo idem tiež hlavne cez leto to veľmi dobre padne….

    doc. Havrdová (Praha) tvrdí, že alkohol je vlastný ľudskému telu…z toho mi vyplýva, že bez neho by sme ani nemohli vlastne fungovať ;)

    pohár piva, čí dva deci vína…ľudia, veď to nemôže nikomu ublížiť…tiež beriem lieky na tlak, PK-Merz, pichám cop, tebokan a čo ja viem čo všetko ešte občas beriem….

    to je môj názor…a nemusíte so mnou súhlasiť….(angel)

    #13055
    hubal
    Účastník (Participant)

    ok tak obcas si dam jedno pivko*DRINK*a hotovo

    #13056
    janka1508
    Účastník (Participant)

    ja som zo začiatku ( asi 1 a 1/2 roka) neokúsila ani kvapku alkoholu. ale potom som sa odvážila a sem tam si dám pohár vínka. ale vtedy keď pichám rebif nie, pretože vždy dám nejaký ten paralen alebo ibalgin a to nekombinujem s alkoholom. predsa to ide jedno aj druhé cez pečeň.

    #13059
    Osma
    Účastník (Participant)

    Ja si nic nepicham,ale nepijem ani kvapku alkoholu,beriem aj PK Merz, antidepres. a pecen mam len jednu na cely zivot,tak si ju nebudem kazit alkoholom,ked bez neho mozem zit.Vsak uz aj tak tieto lieky su velky „záhul“pre pecen. V lete si obcas dam 1 pohar pivka bez alkoholoveho.

    #13066
    Tatiana
    Účastník (Participant)

    Ani ja som po diagnostikovaní asi dva-tri roky vôbec nepila alkohol. Neskôr som si občas dala pohár vína, raz za uhorský rok aj trochu viac. A teraz už som zasa skončila s alkoholom. Mám zvýšené pečeňové testy už z liekov a okrem toho alkohol je len premenený cukor, ktorý podporuje tvorbu kvasiniek v organizme. No a prekyslenie nepomáha neurologickým problémom.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.