Stanko
- This topic has 50 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 15 years, 1 month by Emily.
-
AutorPríspevky
-
15. januára 2009 o 10:42 #8017stanoÚčastník (Participant)
08.00 voda a med
08.30 pomaranc
10.00 ryza,kapusta,zelenina,syr, (kolozvarska)
jablkova stava.
16.00 voda zeleny jacmen
16.30 dva mandarinky
17.00 salat:zeler,mrkva,cvikla,cesnak,cibula,cervena kapusta,stava s citrona,olivovy olej,lyzica jogurtu.
jogurt15. januára 2009 o 19:09 #8044jBartyÚčastník (Participant)Prosím Ťa napíš mi recept na Tvoju koložvársku kapustu, už som dlho nerobila a vidím, že ju máš tiež bez mäsa. Ryžu dávaš celozrnnú alebo pololúpanu, či bielu? Syr myslíš do toho Tofu? Zeleninu, akú mrazenu? Dik
15. januára 2009 o 19:37 #8047stanoÚčastník (Participant)kolozvarska:
Kysla kapusta na spodok,na to uvarena ryza(Ryzu davam aku mam,viac odporucaju konzumovat ryzu pololupanu),mrazena zelenina,postruhany syr podla toho aky mam,kysla kapusta na vrch, zaleje sa zo smotanou a mliekom.Dochuciuje sa to korenim,kazdy podla vlastnej chuti. Dava sa to zapiest.Ako som pisal niekedy si davam teras aj nieco varene a kolozvarska patri k tomu. Zeleninu do toho davam mrazenu.Tofu syr nedavam.Ak mam pravdu napisat kolozvarsku som nejedol asi tri roky,niekedy som bol vegetarian tak som pouzil stari recept.15. januára 2009 o 21:29 #8049jBartyÚčastník (Participant)Stanko, mám ešte dotaz zalievaš koložvársku kapustu na záver niečim, smotanou, alebo nejakým mliekom, aby to nebolo suché? Ja som pozerala vo svojich receptoch a mám tam namiesto zeleniny sojové mäso, skusim aj Tvoj recept. Dik.
16. januára 2009 o 10:56 #8056stanoÚčastník (Participant)Zalievam smotanou a mliekom.Mne to celkom chutilo snad bude aj tebe.Pri receptoch aspon ja tak robievam je dolezity zaklad a potom ku tomu sa da vselico pridat.
16. januára 2009 o 11:11 #8058stanoÚčastník (Participant)08.50 voda stava s citrona.
09.30 hruska (Aziska neviem ako sa vola ale ma velmi dobru chut a rad si ju davam nasi alebo tak nejako sa vola.)
10.30 salat:sampiony,strucik cesnaku,cibula,olivy,cervena kapusta paprika,cinska kapusta,olivovy olej,vinny ocot,korenie oregano,trochu syra.
ku tomu trochu ryze,chren,
Davam si stale salat mam aj ine recepty ale telo akoby si stale ziadalo salat v roznom zlozeni.Mne to vyhovuje tak.
Pri tomto stravovani hra fantazia dolezitu ulohu.Treba vediet co nejde do kopi a vytvarame si rozne kombinacie podla moznosti a co nam chuti.Nemala by sa kombinovat zelenina,ovocie a oriesky su ale vynimky.Taka mrkva sa vraj moze kombinovat z jablkom.Su aj dalsie kombinacie ale momentalne ma dalsie nenapadaju.
Vecera:
16.45. voda,zeleny jacmen
17.15. pomaranc
18.45. Vlasske orechy,postruhane mandle,slnecnicove semena.Vsedko bolo mocene 24 hod.(vraj je to takto lachsie stravitelne).Dame to do mixera,pridame med trochu olivoveho oleja,skoricu a mixujeme asi tri min.Obsah mixera vlejeme do hrnca pridame ovsene vlocky a nechame postat asi 15 min.Zacalo mi to chutit,aj ked som to nedavno jedol spravil som si to znova..17. januára 2009 o 11:03 #8091stanoÚčastník (Participant)09.00. voda,med,citron.
09.45. grep.
10.15. postruhana mrkva,klicky mungo cibula,tvaroh,strucik cesnaku,korenie.
trochu tvarohu a drozdia premiesane.
dva deci mlieka na zapitie.
17.00. voda,med,zeleny jacmen.
17.30. tri mandarinky.
18.00. hrozno,dve hrusky.18. januára 2009 o 11:28 #8117stanoÚčastník (Participant)09.30. voda,med,citonova stava.
10.00. pomaranc.
10.45.salat:cibula,mungo klicky,cervena kapusta,strucik cesnaku,paprika,cinska kapusta,syr,olivovy olej,vinny ocot,olivy.
vecera:
16.50. voda,med,zeleny jacmen
17.15. dva hrusky
18.00. kapusta dusena,na jemno nastruhan,med,skorica,ovsne vlocky
polievka hrachova.19. januára 2009 o 9:45 #8154stanoÚčastník (Participant)08.00. voda,med citronova stava
08.30. grep
09.00. salat:cibula,klicky mungo,paradajka,paprika,cinska kapusta,cervena kapusta,redkvicka biela,olivy,olivovy olej,vinny ocot,strucik cesnaku,syr,
15.10. voda med zeleny jacmen
16.00. tri jablka
17.00. ryza,tvaroh,lanove semena zomlete,postruhane mandle,hrozienka,med,skorica.20. januára 2009 o 9:38 #8176stanoÚčastník (Participant)07.45. voda,med,citronová šťava.
08.45. grep.
09.45. šálat:cibuľa,červená kapusta,čínska kapusta,syr,redkvička,klíčky mungo,paradajka,paprika,olivový olej,vinny ocot.
polka tofu syra.
15.30. voda,med,zelený jačmeň.
16.00.pomaranč.
17.00.vlašské orechy,postúhané mandle,banán,med,škorica,rozmixované v mixéri.(ak sa dá menej vody,je z toho pudink)Zalejeme tým ovsene vločky a necháme chvíľku postáť.20. januára 2009 o 9:57 #8177stanoÚčastník (Participant)Mal by to byt dvanásty deň a kedže sa to v devedesiatich percentách všedko opakuje tak som sa rozhodol že daléj nepíšem co jedávam.Ked´začne sezona možem zas písať čo jedávam je toho viac čo dostať a tým pádom sa zvyšujú aj možnosti čo konzumovať.Ak som vás aspon trochu inšpiroval je to dobre.Môj osobný názor je že čo sa týka stravovania tak nevyužívame stále možnosti čo nám prináša doba a zostali sme velmi pozadu.Niekedy nebolo tolko ovocia a zeleniny ako je teras a tak sa nebolo možné stravovať inač,ako stále niečim vareným,ale dalej nepíšem nechám to na odborníkov v zdravéj výžive.Majte sa dobre.
20. januára 2009 o 11:39 #8178jarešÚčastník (Participant)Stano…to si vystihol, všimla som si to sama na sebe…už nejedávam toľko ovocia a zeleniny ako voľakedy…väčšinou sa zameriavam na varené jedlá…respektíve len jedlá tohto druhu jedávam…
no…neviem, či to je dobre, alebo zle…ale lepšie sa cítim, keď takmer nejedávam, respektíve ak si dávam len drobné porcie a pokiaľ mám žalúdok prázdny…oveľa lepšie sa aj orientujem a fungujem
cez leto som viac menej jedávala zeleninu a mäso a samozrejme aj ovocie…najedla som sa z toho a bolo mi zároveň dobre…len teraz cez zimu tá zelenina a ovocie sú umelé…a žiaľ dosť je to cítiť.
ale aj to je skvelé, že si sem hodil celý svoj jedálniček…určite si tým pomohol viacerým a už aj ja konečne vidím čo a ako jedávaš…tiež som si to nevedela prakticky predstaviť
takže Stanko…Ďakujem
20. januára 2009 o 16:45 #8189TatianaÚčastník (Participant)Ďakujem ti veľmi pekne, že si sa obetoval a zapisoval. Mne to veľmi pomohlo získať prehľad o dennom jedálničku surovo sa stravujúceho človeka.
20. januára 2009 o 20:07 #8205jBartyÚčastník (Participant)Stanko, čo nakličuješ okrem munga a šošovice, aj nejaké obilniny?
21. januára 2009 o 7:07 #8220stanoÚčastník (Participant)Veľmi mi klíčky nechutia,ale niekedy si ich dám.Nakličujem pšenicu,ovos,mungo,šošovicu.Samozrejme dá sa aj viac,ale ja uprednostňujem zeleninu ovocie a orechy,je ich dostať aj v zime aj ked´to nieje chuťove tak ako cez leto.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.