Pomôžte

Krok s SM – Deň nádeje

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #844
    jareš
    Účastník (Participant)

    všetkým by som vám chcela povedať, že to ja ďakujem vám, mám veľkú radosť, ak vidím vaše usmiate tváre, ak vidím, že sa vám srdcia smejú, ak vidím, ako sa vám ústa menia na široký úsmev, ak vidím, ako sa vám hrude nadúvajú od šťastia, ak vidím spokojnosť, pohodu, lásku, milé a úprimné pohľady…

    ešte je množstvo ďalších atribútov vhodných na to, aby som popísala stav mysle a duše, ktorý sa vo mne vytvorí, keď som s vami a keď sa zvítame a vzájomne vyobjímame…mám vás veľmi rada…dala by som aj život za to, aby sme sa mohli tejto pliagy raz a navždy zbaviť…a bola by som šťastná, ak by to stálo len tento jeden život…ale ostatným by to prienieslo plnohodnotný život v kruhu svojej rodiny, priateľov, známych…

    ja viem, že my ho máme už aj teraz plnohodnotný…a som šťastná, že sa tak cítite čoraz častješie a častejsie…je to znamenie, že to robíme dobre a že to prináša úspech…

    preto vám ďakujem, ste aktívni, ste pripravení to nevzdať a to je to najdôležitejšie…vaša účasť na akcii Krok s SM – Deň nádeje je toho jasným a priamym dôkazom, že my sme tu a sme plní energie a optimizmu a NEVZDÁME TO !!!!!

    ĎAKUJEM VÁM….

    #20172
    jareš
    Účastník (Participant)

    napíše niekto záznam z Kroku ?

    #20231
    administrator
    Účastník (Participant)

    Bol 7. máj, bola sobota, láska, slnko a ľudia.
    A bola vôľa, chuť, sila, energia, entuziazmus a dôvera.
    Bol program, hudobníci, tanečníci, lekári, politici a bola Paťka.
    A boli pacienti s dg. Sclerosis multiplex.

    Bol 7. máj – bol lásky čas.
    BOL …
    KROK S SM – DEŇ NÁDEJE

    Bola to láska, neha, kľud, pokoj, spolupatričnosť, ktoré sa našli v jednom okamihu na nábreží Dunaja. Tak ako v pravé poludnie slnko svieti najvyššie, tak ako najsilnejšie rozdáva svoje teplé lúče, tak ako rozveseľuje duše, a úsmev vtláča na pery, tak ako rozádva pokoj , túžbu, rozvahu a mier, tak sa aj na dunajskom nábreží rozozvučali srdcia stoviek ľudí. Ľudí, ktorí prišli presvedčiť o svojich možnostiach, schopnostiach, o tom, že sú rovnako dôležití a potrební pre tento svet.
    Bratislavské dunajské nábrežie sa presne hodinu po obede zahalilo krásnou modrou farbou. Farbou, ktorá symbolizuje modré nebo bez mrakov, ku ktorému rastlina vystiera svoje lístky, dorastá a mení sa na vysoký strom. Frabou mora či oceánu, na ktoré, keď sa pozeráme, cítime pokoj a slobodu.
    Modrá farba sa skvela a dominovala na každom kúsku. Nebola to však len modrá farba, boli to ľudia, ktorí sa odeli do modrých tričiek, aby aj takto ukázali, že patia do komunity, ktorej sa hovorí pacienti s diagnózou sclerosis multiplex.
    Zdraví či nemocní, príbuzní či pacienti, všetko bolo v ten deň jedno, všetci sme si boli blízki, všetci sme cítili jednotu a spolupatričnosť.
    Začala to Paťka, ktorá sa ako prvá objavila na pódiu, kde sa potom striedavo povymieňali všetci, ktorí sa rozhodli pomôcť svoju účasťou bez nároku na odmenu, pomôcť a ukázať, že sú tu vždy pripravení byť nám oporou. Účinkujúci prišli len kvôli pacientom, aby im predviedli svoje schopnosti a svojimi vystúpeniami rozveselili ich duše. Nečakali od nich za to nič. Odmenou im bol potlesk a veselý úsmev.
    Lekári, politici aj tí si boli istí, že podporiť svojou účasťou tento event je správne rozhodnutie. Prišli a povedali pár slov, slov, ktoré vyslali do éteru ako možný prísľub splnenia ťažkostí a problémov, s ktorými sa denne pacienti potýkajú.
    Programom popretkávané cvičenie bolo určené najmä zdravým, ale pacienti sa nenechali zahanbiť a odkázali všetkým, ktorí sa neprišli podeliť o pomoc svojou účasťou, že keď to už inak nejde, dokážeu aj sami rozhýbať svoje údy a telo dostať do pohybu. Nie je to jendoduché a už vôbec nie ľahké, niektorí k tomu potrebovali svojich opatrovateľov…ale to nebolo prekážkou v snahe zúčastniť sa cvičenia.
    Program bol nabitý rôznymi sprievodnými akciami, ako rekordná misa upletená z novinového papiera, či vyhodnotenie súťaže o fotoaparát, alebo vypustenie balónov… Všetky sprievodné akcie sa skvele vydarili, misa bola ocenená ako najväčšia misa upletená z novinového papiera na území Čiech a Slovenska, fotoaparáty našli svojich nových majiteľov – výhercov a balóny sa vyšvihli do výšin, aby tak mohli odletieť do diaľky.
    Jedna sprievodná akcia striedala druhú, ale najsilnejšie emócie získala snaha pacientov ukázať zdravým, že pomáhať nemusia len tí bohatí a zdraví, ale že aj tí nemajetní a bezbranní (svojou fyzickou stránkou), často na invalidnom dôchodku sú pripravení pomôcť, pomôcť tomu, ktorý sám nevie ako ďalej a pomôcť mu tak možno nájsť zmysel života, naštartovať ho.
    10-ročný Jožko odchádzal z podujatia s prekrásnym bicyklom (asi prvým vo svojom živote), ktorý mu bol podarovaný od pacientov, avšak so spoluúčasťou dvoch organizácií – Bernard cykloklub a Kaktus bike. Na jeho radosti to však nič nemenilo.
    Záver eventu bol ovečený fantastickým umelcom, spevákom a skladateľom Vašom Patejdlom, ktorý sa rozhodol urobiť radosť všetkým účastníkom.
    Spoločné spievanie spolu s Vašom a záverečné spoločné tancovanie bolo krásnou bodkou a veľkým emočným zážitkom, hlavne pri piesni „Voda čo ma drží nad vodou“.

    Modré nebo, modré more či oceán sa začalo rozlývať odspievaním posledných tónov.
    Tak ako modrá farba symbolizuje poslanie a jeho naplnenie, tiež poriadok, mier a kľud, hovorí sa jej aj farba kľudu a odpočinku, tak aj event s prevahou modrej farby symbolizoval pokoj a kľud, naplnenie našich cieľov. Modrá symbolizuje aj múdrosť a dôveru, jemné city a uvoľňuje nervový systém. Pripomína nebo, nekonečnosť, hlbokú vieru a vedomé zmierenie so svetom. Ovplyvňuje fyzické a duševné videnie, čuch a sluch, čistí myseľ, odstraňuje komplexy, obavy a psychické poruchy. Tieto atribúty sú vlastnosťami, ktoré sa na nábreží Dunaja striedali so smiechom a dobrou náladou, boli vyústením dlhej prípravy, ktorá sa stala realitou.
    Nábrežie Dunaja „osirelo“, modré tričká sa rozstrúsili po okolí a stali sa z nich jendotlivci, ale komunita ostala v srdciach, mysliach, v duši.
    Pozitívnu energiu si odnášali všetci bez ohľadu na stav organizmu, bez ohľadu na pracovné zaradenie, s jednotným atribútom – človek.

    Zmysel má život každého človeka, ktorý zmierňuje utrpenie iným.
    Poznaj seba,aby si mohol pochopiť iných!
    Byť šťastný a iných urobiť šťastných – to je úloha človeka.
    Hodnota človeka nie je v tom, čo urobil pre seba, ale pre iných…
    „Nevzdávaj to, ani keď sa dostaneš do úzkych a všetko je proti tebe, keď sa zdá, že už nevydržíš ani minútu. Práve vtedy sa všetko obráti.“

    Úvahu končí názor: Ked nemáš chuť sa smiať, pár priateľov stačí mať…

    Zapísala: Jaroslava Valčeková, v Bratislave dňa 16.5.2011

    #20242
    Emily
    Účastník (Participant)

    Jaruška, bez TEBA by Krok nebol Krokom.Preto to najväčšie Ď A K U J EM patrí práve T E B E .

    (h)@}->--@}->--@}->--(sun)(sun)(sun):-*

    #20258
    bilka-chvilka
    Účastník (Participant)

    Súhlasím s Milkou, Jaruška krásne si ten pre nás tak výnimočný deň zaznamenala, opäť som sa v mysli vrátila späť a všetko si to nanovo v spomienkach pripomenula..
    ĎAKUJEM, že vždy urobíš všetky potrebné kroky k tomu, aby ten jeden jediný špeciálny Krok, ktorý sa koná raz za rok, bol nielen pre nás, pacientov s dg. sclerosis multiplex, ale aj pre všetkých ostatných zúčastnených rodinných príslušníkov, priateľov, či náhodných okoloidúcich jedinečným zážitkom, pre ktorý sa oplatí „prekrokovať“ aj celú republiku@}->--(handshake):-*

    #20263
    jareš
    Účastník (Participant)

    Dievčence, až už som zase slzavé údolie… ďakujem vám obidvom a verím tomu, že aj všetkým ostatnáým, ktorí sme nezablúdili, ale myslia si asi to isté…

    ja len musím zopakovať, BEZ VÁS BY TO NEŠLO…a to vy viete….je to NAŠA spoločná zásluha…

    cmučky a ĎAKUJEM vám veľmi pekne
    *IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)*IN LOVE*(h)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.