Pomôžte

Konope (marihuana)

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #901
    monca
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    Má niekto skúsenosti s liečbou konopím? V zahraničí už prebiehajú terapie s využitím tejto rastliny. Dokonca v ČR vyšiel nedávno dokumentárny film „Rok Konopí“ http://www.rokkonopi.cz/ , kde okrem iného je zachytená liečba dvoch pacientov SM.
    Odporúčam pozrieť.

    #28275
    monca
    Účastník (Participant)

    http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/na-sklerozu-multiplex-ponukaju-liek-baze-marihuany-pozrite-si-ktorej-krajine.html

    Na sklerózu multiplex ponúkajú liek na báze marihuany. Pozrite si, v ktorej krajine…

    Liek sa bude predávať v lekárňach výlučne ľuďom trpiacim svalovými kŕčmi sprevádzajúcimi sklerózu multiplex, ktoré nie je možné liečiť inými prostriedkami či liekmi.

    Francúzsky úrad na kontrolu liečiv vydal povolenie na predaj lieku na báze marihuany. Ide o prvý podobný prípad vo Francúzsku. Francúzske ministerstvo zdravotníctva v dnešnom vyhlásení spresnilo, že liek Sativex sa bude predávať výlučne ľuďom trpiacim svalovými kŕčmi sprevádzajúcimi sklerózu multiplex, ktoré nie je možné liečiť inými prostriedkami či liekmi.
    na budúci rok

    Liek budú môcť predpisovať len neurológovia a lekári úzko špecializovaných zariadení. Na francúzsky trh sa dostane na budúci rok. Predávať sa bude v lekárňach, ktoré majú povinnosť skladovať ho v trezoroch podobne ako aj ostatné lieky na báze opiátov.

    Sativex obsahuje dve najznámejšie zložky marihuany: jej hlavnú psychoaktívnu zložku delta-9-tetrahydrocannabinol, ako aj cannabidiol.
    Liek prekročil desiatku

    Výrobca – britská firma GW Pharmaceuticals – na svojej internetovej stránke uvádza, že liek sa predáva v 11 krajinách a v ďalších viac ako desiatich už prešiel schvaľovacím procesom.

    Agentúra AP v tejto súvislosti pripomína, že v posledných rokoch viacero krajín zrušila prekážky predaja liekov na báze marihuany.

    Autor: TASR

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.