Pomôžte

je tu niekto, kto má tu odvahu, a funguje s SM-kou ale bez liekov ?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #528
    jareš
    Účastník (Participant)

    Je tu niekto, kto sa lieči svojpomocne ?

    Alebo využíva liečiteľov?

    Alebo je v takom dobrom stave, že „chemickú“ liečbu nepotrebuje ?

    #2606
    andy
    Účastník (Participant)

    zatial som bez liekov kedže som mala zlu reakciu na liečbu.ja si den čo deň opakujem že možno ja budem ta čo to zvladne a to ma zatial drži nad vodou aj keď mi ta choroba dava pocitiť vždy keď to najmenej čakam že je tu .

    #2613
    jareš
    Účastník (Participant)

    Andy..držím ti palčeky…máš veľké odhodlanie a to je dobre…vnútorná sila má veľkú váhu…

    nech sa ti tá naša kamarátka vyhýba čo najväčším oblúkom…

    #2619
    stano
    Účastník (Participant)

    Par riadkou napisem.Som bez liekov uz dlchsie ,ale je to dost velka zodpovednost voci sebe.Lieky treba nahradit a nenechat vsedko tak.No nemali by sme nic pokazit ak si upravyme zivotospravu,viac zdravych potravyn.Vyhnut sa stresovym situlaciam a naucit sa brat veci take ako su a nie ako by sme to chceli mi.Hlavne je nedrzat v sebe ziadne napetie.Nezatazovat imunytny sistem ale mu pomost napriklad,zdavym sposobom zivota.Na druhej strane ale netreba zas nechat zleniviet imunytny a trebars skusit v ramci normi aj nejake otuzovanie.Zacat bezpodmienecne z detoxikaciou organizmu.Vela sa o tom pise na internete a je hodne knih.Vlastnou uvahou,ktora mozno nieje spravna som dospel k tomu ze zapal je v podstate miesto v nasom tele zanesene toxinmi,co je zivna poda pre sklerozu.Ak sa nemylim tak nasa choroba ma zaklad v zapale,zleho metabolizmu,nie spravne fungujucej psichike kde v sebe drzime vo svojom podvedomi nejake traumi stresi a trapenia co su za nami nieco z toho zostalo v nas atd.Kazdy sme iny a tak kazdy ma svoj nazor aj sposobi co praktykuje.Neodsudzujem nikoho co berie lieky je to mozno to najlepsie co mu pomoze.Lekari sa snazia najlepsie ako vedia ale niekedy to nestaci a treba si trochu dopomost aj sam.Kazdy ma svoj vlastny nazor a tak nech sa riadi podla neho.Pekny den ahojte.

    #2620
    jareš
    Účastník (Participant)

    už dávnejšie sa ku mne dostal názor, že koľko je SM-károv na Svete. toľko je aj druhov SM-ky.
    Vystihuje to tvoje tvrdenie Stanko, že každý má svoj vlastný názor a nech sa teda riadi podľa neho…asi by som to tak máličko poopravila, každý z nás má svoj vlastný organizmus a teda nech sa riadi podľa toho, nech sa ho naučí počúvať a žiť podľa toho, ako mu organizmus „káže“.

    Pred nastúpením na liečbu a pred definitívnym zdiagnostikovaním, som tvrdila, že „chémiu“ nemusím. Tvrdím to síce aj dnes, ale s malou opravou…vybrať si z toho „zla“ to menšie.

    Ťažko sa dá nazvať „chemická“ liečba SM-ky zlým spôsobom, je to len iným spôsobom, ako prírodným. Donedávna sa museli mnohí SM-kári cez svojich ošetrujúcich lekárov riadiť len svojím vlastným „rozumom“ a nemohli sa dať na liečbu…dôvody nie sú momentálne dôležité…a tak skúšali všetko možné aj nemožné…najviac však kortikoidovú liečbu, pichanie B12, hltanie obrovských dávok rôznych vitamínov, absolútny kľud, pokoj, bezstresové prostrednie….atď. Dnes je situácia už iná…a doporučuje sa práve športovanie, síce bezstresové prostrednie ostalo…ale ako viem, tí z nás, ktorí sa vrátia do práce, sú na tom oveľa lepšie, ako tí, čo ostanú doma bez možnosti pohybovať sa medzi ľuďmi a pracovať.

    Podľa mňa, je určite veľmi prospešné, ak si človek zmení životosprávu na ten zdravší spôsob, ale ani to ešte nezaručí, že sa zlepší stav pacienta s SM-kou.

    A ani „chemická“ liečba nezaručí každému dobrý stav…aj keď v mnohých prípadoch to boli práve lieky, ktoré zabránili postupu choroby.

    Stanko, napísal si veľa pravdy vo svojich slovách, a pravda je aj to, že každý má svoj vlastný názor a mal by sa podľa neho riadiť. Vlastné presvedčenie je dôležité, veriť niečomu a podľa toho žiť.
    Každý najlepšie pozná svoj vlastný organizmus a dokáže ho aj počúvať.

    Podľa mňá tí, ktorí sa nemôžu liečiť liekmi…ani nemajú inú možnosť, ako sa snažiť o prírodnú liečbu…alebo hľadať možnosti ako vybabrať s chorobou.

    Všetkým držím palčiaky…nemáme to ľahké, či už s liekmi alebo bez nich…choroba nikdy nespí, pokiaľ sa vskutku nenájde liek na úplné potlačenie príznakov choroby…nebudeme mať kľudný život.

    Prosím, aby ste sa mojich slov neľakali…je len môj názor…ale nemusí to byť ešte aj pravda.

    #2635
    andy
    Účastník (Participant)

    ďakujem za odpisanie.ani som nedufala že si takto budem môcť z niekym pisať.držim palčeky aj ja tebe a dufam že sa ešte ozveš.čo sa tyka počítača som uplny začiatočnik.našla som si pracu pri ktorej sa musim stretavať z ludmi a to tiež človeka povzbudí.doposial som bola večšinou doma ale povedala som si že to musim zmeniť a žiť naplno.

    #2636
    andy
    Účastník (Participant)

    #5272
    Emily
    Účastník (Participant)

    Aj ja som svojim spôsobom bez liekov.Beriem sice 3 na osteoporozu,1 na tlak,jedny na žilky-pukaju mi ked zle niečo chytim na rukach,a E a B-komplex.Brala som aj Wobenzim,ale nevidela som žiadny efekt a bol drahy,takže som ho vysadila.inač na sklerozu neberiem nič.Nemam narok,lebo stupnicu EDSS mam 6,5 a mam len jedno ložisko.Takže nič .Nemyslim si,že aj ked mam už nad 50 rokov,že som suca len do stareho železa.Ale podla tychto udajov tam asi patrim,hoci dnes na posukovej ma lekar uznal len na 50%.Ale to,že sa mi zle nastupuje aj do osobneho auta,to nikoho nezaujima.Takmer ma nepustil k slovu a vraj ked si dam odvolanie o rok mam prisť znova.Začarovany kruh z ktoreho sa NEDA VYSTUPIŤ V NAŠEJ REPUBLIKE POVAŽUJU ZA -OK.Na narkomanov a ožranov sa vždy najde a aj na -socialne slabych-z Luniku IX.Sme horši???????????,

    #5273
    janka1508
    Účastník (Participant)

    Plne s tebou súhlasím. „Sociálne slabý“ z Luniku a podobných oblastí česť výnámkám dostanú nové byty, lebo tie čo mali sú už vybývané(čo sa dalo do zberu, čo sa dalo popredali, popálili)narkomanov a alkoholikov liečia za naše peniaze, pritom sa na takúto cestu dostali vlastným pričinením, vo väzení si žijú tak že sa niektorým nechce ani na slobodu a potom na liečbu ochorení nielen ako je to naše nezostáva. Wobenzim som užívala aj ja takmer 2 roky, ale že by to malo nejaký efekt tak so nezistila. Možno že v čase ataky to zmierni priebeh a potom sa mi zdá že na kŕčové žily. Ja som ho chodila kupovať do Ciech, tam vyšiel skoro o 1000 Sk lacnejšie.

    #5281
    klincek
    Účastník (Participant)

    mate pravdu ,obe a plne s vami suhlasim ,ja za tial tiez nic neberiem ,len lieky na tlak a srdce ,magnezka a vitamini. ale asi mam to stastie ze na liecbu teraz cakam ,tiez som sa cele roky rozculovala ,ze preco nic nedostanem a strasne som sa napalila ,ked chcelo KDH aby presiel zakon ze budu liecit homosexualov za statne peniaze ,ked kazdy normalny sudny clovek vie ze to nie je choroba ale vrodena indispozicia a liecbu hradenu poistovnou by vyuzivali len maximalne niektory asociali patrici do tejto skupini ,vravela som si preco neriesia tych naozaj chorych co to potrebuju ,maju rodinu ,deti a chcu normalne zit.vobec sa necudujem ,ze kazdy o co lepsi lekar ci vedec odchadza do cudzini radcej .ved nas stat naozaj a bohuzial podporuje tych ktorych by nemusel ,bo si za vela veci mozu sami ,my ale nemozeme za to ze sme ochoreli.

    #5291
    Osma
    Účastník (Participant)

    Ja tiez nemam stanovenu ziadnu liecbu,som uz tiez dva roky po 5O.Beriem len homeopatiu,B.komplex,pupalku,rybi tuk,milgammu,dlhodobo som brala lyricu,ale to mi vysadili.Teraz pred tyzdnom som bola na MR,evokace a krv na imunolog.vysetr.,tak som zvedava,co sa zisti.Zatial patrim stale medzi chodiace.

    #5297
    klincek
    Účastník (Participant)

    hm tam patrim ja ja medzi tie chodiace ale coraz castejsie uz musim brat aj barlu ,jeden decky kocik som uz zlomila jak som sa zapierala ked tlacim syna ,no neviem si zvyknut na tu barlu mam pocit ze som este nemotornejsia nez bez nej ,vraj sa musim naucit pouzivat.

    ja by som mala podla vsetkeho dostat uz liecbu ,dufam ze nebudem cakat celu vecnost .verim ze mi aspon trosku pomoze zit aspon o desatinku lepsie

    #5299
    daruš
    Účastník (Participant)

    Klinček keď spominaš kočík ja sa vždy hrozne teším keď mám voziť svoje krsniatko chytím sa kočíka a zdá sa mi že lepšie chodím aj viac vydržím

    #5304
    jareš
    Účastník (Participant)

    Baby, ja keď som v obchoďáku, tak mi nikto nesmie zobrať vozík, lebo mne sa s ním chodí úplne super a necítim žiadnu neistotu…

    keď občas držím niekomu paličky a skúšam si ich, ako sa dá s nimi chodiť…je to úúžasný pocit, ako voľakedy, keď som mala 100%-nú istotu v chodení…teraz sa cítim veľmi neisto a podlamujem sa často…keď sa niekoho držím, nemám problém

    #5345
    klincek
    Účastník (Participant)

    darus aj ja som na tom tak opieram sa doslova o kocik ale som jeden uz zlomila ,teraz sme malemu kupovali druhy .

    a jarka si jak ja ak idem nakupovat ja vzdy kricim ja tlacim inak by som do obchodu ani nesla ,nezvladla by som to .cela sa do neho zaprem a parada .ale barla mi robi problem neviem snou chodit .
    ta neista chodza a podlamovanie sa a caste pady to je u mna na dennom poriadku

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.