Pomôžte

COLOSTRUM

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #694
    luciaz
    Účastník (Participant)

    Určite ste sa stretli s takouto ponukou všelieku. Ja som to akurát nedávno začala užívať na odporúčanie mojej obvodnej lekárky. No neviem či to náhodou nie iba reklamný ťah a samozrejme aj zárobková činnosť. Ak s týmto preparátom máte nejaké skúsenosti tak mi prosím vás napíšte niečo o tom. Ďakujem

    #13799
    bilka-chvilka
    Účastník (Participant)

    Ja som dostala Colostrum min. rok na Vianoce od kamoškinej sestry, no myslím, že v mojom prípade to síce neublížilo, ale ani nepomohlo-ako som sa cítila predtým, tak som sa cítila aj potom..;-)
    -ale je to len moja skúsenosť, možno niekomu to pomohlo…

    #13817
    luciaz
    Účastník (Participant)

    Chcem sa opýtať či si užívala to isté ako mám teraz ja. Lebo pochybujem, že by si to dostala darom od kamoškinej sestry, lebo jedno balenie stojí 55 eur a vystačí na mesiac. Ja mám colostrum basisLRworld.com.

    #13819
    bilka-chvilka
    Účastník (Participant)

    Firmu si už nepamätám, ale viem, že to stálo okolo tisícky, čo ma vzhľadom na tú sumu tiež dosť prekvapilo, ona ale verila tomu, že mi to môže pomôcť, síce zdravot. stav mi to nezlepšilo, no utvrdilo ma to v tom, že ľudia s dobrým srdcom ešte nevymreli..;-)

    #13835
    luciaz
    Účastník (Participant)

    Tak to je ojedinelé, takí ľudia sú ozaj už zriedkavo na svete. Ja som bola informovaná o tom, že to musím brať minimálne rok až potom budem vidieť rozdiel. A to som si do toho pridala ešte niečo. Jem surovú stravu, neviem ako sa to bude spolu znášať. Je to už 4 deň, čo nejem nič iné iba zeleninu a ovocie, pijem šťavy atď. Znášam to celkom dobre, ale prejavuje sa u mňa veľká nevládnosť a bolesť nôh. prejdem 5 m a už nevládzem. Vraj to je homeopatický efekt. Vtedy sa stav zhorší a až potom sa dáva do normálu. Viem, že som si vybrala dosť nevhodný čas, ale moje zdravie mi je dôležitejšie, ako pochutiny. Uvidím a budem šťastná keď to zvládnem. (sun)

    #13836
    Osma
    Účastník (Participant)

    Držím ti palce,ale musím ťa v dobrém upozorniť,že ani so surovou stravou sa to nemá preháňať.Mám v svojej blízkosti paniu s SM,ktora sa toho držala velmi striktne a odišli jej svaly,že sa nepostaví na vlastne. Velmi schudla a telo si už nevie poradiť. Tak všetkého s mierou.;-)

    #13837
    luciaz
    Účastník (Participant)

    No teraz si mi dala, už na mňa prišiel strach a ako dlho to ona držala? :'(

    #13839
    janka1508
    Účastník (Participant)

    ak si lepšie prečítaš rôzne články týkajúce sa výživy pri sm-ke, zistíš, že treba jesť zdravo. to neznamená, len surovú stravu. strava musí byť pestrá, obsahovať aj tuky, hlavne tie zdravé, pretože tie sa podieľajú na stavbe mielínu, ktorý sa nám práve stráca. ako píše osma – všetko s mierou. ja tiež jem hodne surovej stravy, dám si napr. misu šalátových listov do ktorých si zamiešam konzervu tuniaka v olivovom oleji alebo kuracie prsíčka len tak podusené na troške oleja a bylinkách. :-)

    #13841
    jareš
    Účastník (Participant)

    vyňadruje súhlas s napísaným…aj keď som aká som….teda nie príliš štíhla, čo znamená, že nedodržiavam zásady správneho a zdravého stravovania…v každom prípade rozhodne všetko s mierou…aj surovú stravu

    tuky sú potrebné…najmä olivový olej…ja som dokonca svojho času jedávala na raňajky chleba namočený do olivového oleja…síce mi to veľmi zo začiatku nechutilo – olej má špecifickú chuť..ale potom som to brala ako lahôdku…

    ale akosi sme zmenili zameranie diskusného fóra….

    #13849
    Osma
    Účastník (Participant)

    Už len odpoveď,aby sme nevybočovali od tématu. Ja neviem,ako dlho to držala,ona už potom ani nikde nechodila.:-(

    #14136
    administrator
    Účastník (Participant)

    som prehodila sem….

    #15092
    dh1958
    Účastník (Participant)

    Colostrum , taktiež nazývané mledzivo, je tekutina, ktorú produkujú mliečne žľazy všetkých cicavcov krátko pred pôrodom a v prvé dni po pôrode. Nazýva sa tiež „ prvým mliekom“ .Ale pozor! Je veľmi dôležité vysvetliť rozdiel medzi mliekom a colostrom. Colostrum neobsahuje laktózu, takže nevyvoláva alergické reakcie a tiež obsahuje veľké množstvo protilátok, ktoré zvyšujú obranyschopnosť organizmu. Pre novorodených cicavcov je colostrum veľmi dôležité pre prežitie. Dôvodom je vysoká koncentrácia imunitných faktorov. U ľudí sa niektoré imunitné faktory nachádzajú aj v placente, preto ak novorodenec po pôrode nedostáva colostrum, nie je priamo vystavený smrti. Iným cicavcom / napr. Teliatkam/ sa dostáva imunitná ochrana výhradne z colostra. Colostrum má najväčší podiel imunoglobulínov najmä v prvých 12 hodinách po pôrode. Je dôležité povedať, že pre potreby človeka sa spracováva len nadbytočné colostrum.

    Colostrum stále podlieha veľkému množstvu výskumov, aby sa zistili ďalšie prospešné látky pre človeka. Zatiaľ sú najdôležitejšie imunoregulátory, rastové faktory . Veľmi zaujímavé je, že colostrum pôsobí na človeka harmonizujúco, povzbudzujúco/ keď už je človek takmer na „dne“ so svojimi silami/, a čím je človek na tom horšie, coslostrum zaúčinkuje oveľa rýchlejšie. Colostrum nielen podporuje imunitný systém, ale pôsobí aj na samoliečivé sily organizmu , aby sa rýchlo spamätali a začali pracovať. Žiadny iný produkt prírody to nedokáže , ale colostrum to robí s prirodzenou ľahkosťou. Colostrum nie je možné vyrábať synteticky, doposiaľ každý vedec, ktorý sa o to pokúšal, dopadol neúspešne.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.