Pomôžte

SM a bolerióza

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #807
    anonymous
    Účastník (Participant)

    Moja mama má SM 12 rokov. Bolerózu jej identifikovali až teraz. Bola jej robená lumbálka, pričom mama pravidelne informovala doktorov, že mala viacero kliešťov.
    Chcela bz som spýtať , aká by mala nasledovať liečba, pričom SM má 4.stupňa

    #26599
    anonymous
    Účastník (Participant)

    Dobry den,

    Moje problemy sa zacali asi pred 3 mesiacmi ked som brala uz 2 x antibiotika 3 kombinaciu na helikobaktera pylory a chronicku gastritidu. Ked som brala antibiotika(ozzion 20 mg-2×1, Doxybene 100 mg 2×1, Entizol 250 mg 2×2) asi 7 den, v noci som sa zobudila na to ze sa mi krutila hlava. Isla som za doktorom, ten mi vysadil tabletky, ale zavrate a nausea sa zopakovali asi o 3 dni (stale v leze),ale ovela intenzivnejsie a silnejsie. Na to som isla na pohotovost, tam mi dali nejaku infuziu a poslali ma domov. Toto iste sa zopakovalo dalsiu noc, ale este intenzivnejsie a trvalo to vyse pol hodiny. Tak som isla znovu na pohotovost, tam mi urobili CT-kde nasli nieco drobne, ale poslali ma za neurologom. Neurologicka ma poslala na Magneticku rezonanciu mozgu+ na ORL.
    Na MR mi zistili: Mnohopocetne patologicke loziska v bilej hmote supratentorialne, dve loziska s prejavmi aktivnej demyelinizacie, jedno drobne lozisko v cereberalnom pedunkli vpravo- obraz demyelinizacneho ochorenia, splna Mr kriteria predg.SM.
    SM sa v likvore nepotvrdila.
    Zavrate sa asi po 2 mesiacoch zopakovali- davali mi infuzie cortikoidov. Teraz som bola znovu na MR, ktora potvrdila diagnozu SM- progresia lezii/ forma relapsing remitting.

    Chcela by som vediet preco vo vysetreni na borrelie v likvore, som mala Borreliu Igg…3 RU/ml a intratekalnu prod. Igg…pozitivnu…(borrelia sa nepotvrdila v sere).

    Vsetky testy, ci lumbalka, ci krvne boli robene po antibiotickej liecbe…

    Bola som aj na sukromnom vysetreni u Dr. Durovskej, ktora mi povedala ze mam neuroboreliozu v chronickej forme a ze by som sa mala zacat liecit antibiotikami.

    Je mozne aby mal clovek neuroborreliozu a SM sucastne???

    Vopred dakujem

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.