Pomôžte

SM a menstruacia

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #684
    silvia
    Účastník (Participant)

    ahojte baby
    Susan ma inspirovala, tak som sa rozhodla zalozit dalsiu intimnu temu, cisto zensku :)
    Chcem sa Vas, spolubojovnicok, spytat, ako prezivate periodu?
    Ja som isty cas (tesne pred menstruaciou a prve dni) mavala zhorsene priznaky (viac zavratov, citlivejsie oci, aj mravcenie v koncatinach,celkova slabost)
    Momentalne mam nejaky ten cas pokoj od neuro priznakov, akurat zapucham a som nervozna :D
    Predchadzajuca lekarka mi povedala, ze tie zhorsene SM priznaky mozu byt sposobene menstruaciou, ze je to normalne. ALe chcem sa spytat priamo Vas.

    #13193
    jareš
    Účastník (Participant)

    dlhší čas som pozorovala v čase príchodu menštr., že sa čosi deje…nemávam ju až tak pravidelne akoby sa zdalo…a to už trvá od 37. roku

    teraz som si už prakticky na 100% istá, že v čase, kedy má prísť, sa moje telo akoby úplne zbláznilo…povyhadzujú sa mi vyrážky, ktoré sa menia na zlatého stafilokokoa a potom sa pracne z toho dostávam…to je fakt…to si nevymýšľam…dlho mi trvalo zistiť to….

    a verím tomu, že to je spôsobené menštr.
    zmeny v organizme sú zrejme príliš silné, a telo je príliš slabé, aby odolávalo…inak si to neviem vysvetliť…deje sa to len a len v čase príchodu menštr. inak je všetko OK…a som v poho

    #13215
    Tatiana
    Účastník (Participant)

    Som na tom rovnako, už sa to na tomto fóre viackrát rozoberalo, skús si to zadať aj do vyhľadávania. Pred a začiatkom menštruácie sa moje neurologické problémy zhoršujú a potom sa opäť vrátim do normálu.
    Nie je to veľmi príjemné, pretože človek je na tom vlastne každú chvíľu inak. Nenavyberáme si.

    #13217
    ErikaM
    Účastník (Participant)

    Ja som od 12 rokov do minulého leta mala prvé 4 dni extrémne bolesti. SM-ka sa mi vždy zhoršila, vyzeralo to každý mesiac, že to bude atak. Minulý rok v lete mi gynekológ navrhol, aby som si každé tri mesiace dala pichnúť antikoncepciu Depo-provera – stojí 123 Kč a musím si to kupovať v ČR. Keďže mi to nestačilo – vedľajší účinok by mal byť vynechanie menštruácie, musím ešte brať dva-krát denne Duphaston. Vedľajšie účinky nemám žiadne, pečeňové testy mám OK a KONEČNE nemám menštruáciu a tým pádom ani bolesti a ani sa mi každý mesiac nezhoršuje SM-ka. Po rokoch utrpenia je to pre mňa úžasný pocit. Ak by žena chcela ešte mať deti, tak ale musí rátať s tým, že aspoň 6 mesiacov po vysadení to takmer nebude možné. Ja ale deti mať nechcem, takže je to OK. Vaječníky mi fungujú normálne.

    #13331
    Maťka
    Účastník (Participant)

    Ahojte baby. Tak ja som pred menštruáciou a počas nikdy nič zhoršené nezaregistrovala, až keď ste písali, že Vám je horšie, tak som si počkala do najbližšej menštruácie, že to odsledujem, že teraz, keď to už viem, tak už bude zle aj mne. No neviem ako je to možné, ale ja fakt žiadne zhoršenie necítim. Absolutne nič, skôr aj niekoľko mesiacov dozadu som si všimla, že počas menštruácie som ako dobitý mobil. Vládzem porobiť kopu vecí, čo inokedy som ako lemra a neviem a nechce sa mi nič robiť. To bude možno tým, že mám veľmi slabé a krátke krvácanie. (to je asi blbosť)
    Takže ja sa nemôžem k Vám pridať, lebo mne horšie našťastie nie je.

    #13337
    Tatiana
    Účastník (Participant)

    Maťka, veď to je skvelé, že menštruácia nemá na Teba vplyv. *THUMBS UP*

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.