Pomôžte

Lumbálka…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 33 )
  • Autor
    Príspevky
  • #458
    jareš
    Účastník (Participant)

    Peťko, už to funguje….tak prosím, skús napísať svoje skúsenosti

    #1007
    jareš
    Účastník (Participant)

    ak máš čas, napíš nám svoje pocity, ktoré teraz peržívaš…krátko pred lumbálkou.

    A ak budeš mať čas, napíš nám aj pocity po lumbálke.

    dííík
    páá

    A Blanka – držím palčiaky !!!

    #1008
    leteku
    Účastník (Participant)

    Blanka kedy ideš na lumbálku? Držím ti palčeky a hlavne veľa ležkaj. pá

    #1010
    Jardo
    Účastník (Participant)

    A lumbalky sa netreba bat,klen dodrzat vsetko co sa ma a je to bez problemu.Ja som po prvej hral sach a nic mi nebolo a teraz ked uz ich bola pekna kopa mi to ani nepride take strasne.A ked uz i Murphy hovoril:,,Nic neni take strasne aby nebolo este strasnejsie “ cha cha cha.

    #1022
    jareš
    Účastník (Participant)

    už si doma ?….si bola vo štvrtok na lumbálke…tak horor…a preháňaj….

    Blanka ešte dýchaš :-))

    tak už niečo šrajbni…som netrpezlivááá…

    páááčik

    #1046
    aknalb
    Účastník (Participant)

    Halo, halo tak uz som doma. prežiť sa to dalo – p. doktorka to pichla na prvý krát – super. Aj domov som išla hneď – teda cca. po 27 hodinách. Doma prvý deň veget – ale v nedeľu som sa nemohla ani postaviť tak príšerne ma bolela hlava, ale len keď som vstávala. Takže teraz poctivo ležím – a budem ešte celý deň – lebo včera mi bolo fakt na figu. Suma sumárum – dá sa to vydržať( človek vydží keď musí) ale musí sa to odležať Ďakujem že ste na mňa mysleli – to pomáha.

    #1047
    jareš
    Účastník (Participant)

    gatulujem…máš to za sebou.

    Si pašák.
    Som rada, že si to v dobrom prežila…takto si to tu prečíta kopec ľudí a ten neznámy strach aspoň na chvíľu odoženie…

    S tou hlavou to je normál, chýbala ti tekutina, ktorú si telo želalo mať na svojom mieste…a telo ťa trestalo, že si mu tekutinu nedodala.
    :-))

    Je to potvora to telo :-))

    tak vitaj späť…

    #2321
    jareš
    Účastník (Participant)

    pridaný v Článkoch (vľavo 7-mi odklik) článok o atraumatickej ihle…veľmi zaujímavý a pre novo diagnostikovaných…prípadných SM-károv….rozhodne doporučujem

    #3601
    Maťka
    Účastník (Participant)

    Po lumbálke to musíš odležať, ale hlavne strašne veľa piť, aby sa chýbajúci mok doplnil. Mňa po prvej lumbalke bolela príšerne hlava asi pol roka alebo aj dlhšie, stále keď som sa postavila, začala ma bolieť hlava tak, akoby som mala mozog o 2 čísla väčší ako hlavu. Vtedy som pila málo vody.
    Po druhej lumbálke som veľa pila (moja spoluležiaca na izbe na mňa dozerala) donieslií mi hadičku z infúzie, akože slamku a tým som pila. Po čase som aj vstala a išla som na záchod. Ale potom som zas poctivo ležala a pila. Takže podľa mojej skúsenosti, je dôležité to odležať ale asi dôležitejšie piť. Čítala som, že lumbálku robia aj ambulantne, po dvoch hodinách ležania môžeš ísť domov.
    Mne povedala doktorka, že si môžem sadnúť, najesť sa, prípadne aj ísť s doprovodom na vecko, keď som bola v druhej nemocnici, tak tam mi povedali že nesmiem pohnúť ani hlavou.
    Pridajte aj vy svoje skúsenosti, nech sa do budúcnosti-bŕŕ poučím

    #3604
    Emily
    Účastník (Participant)

    Moja skusenosť s lumbalnou punkciou je velmi dobra.Zobrali mi mok,aj keď na druhý krat,najprv to bolo bolestive ,lebo stavce boli velmi blizko seba.Potom ma sestrička trochu natiahla a už som nič necitila,teda bolesť.Hneď z odoberajucej miestnosti ma odviezli na izbu,kde som 2 hodiny lezala dole bruchom a do ust mi hneď pripravili hadičku a 2l vody k nej.Po dvoch hodinach som sa mohla otočiť ,ale stale som ležala a popijala vodu.Takto som bola 24 hodin.Na WC mi nosili misu,teda mala som ju pri posteli,len mi ju občas vyliali.Nemala som žiadne problamy s bolesťou hlavy ani ine problemy. To je moja skusenosť.Všetkých pozdravujem.Majte sa krasne.papa

    #3608
    daruš
    Účastník (Participant)

    Aj ja pridávam svoju skúsenosť s lumbálkou.Robili mi ju už tri krát po prvom raze to bolo v poriadku ležala som podstivo 24 hodín ako mi rozkázali a musela som vypiť plný džbán tekutín po roku mi ju robili druhý krát a to bolo hrozné aj keď som presne dodržala všetko čo mi rozkázali hrozne ma bolela hlava tak mi kvapli do nosa akési kvapky aby to vo mne držalo vodu a potom to už bolo lepšie hlava prestala bolieť a do tretice som to nezvládla už vôbec lebo mi nie len brali likvor ale mi dávali späť kontrastnú látku,dva týždne som v kuse vracala a bolo mi zle no proste už nikdy… ahojte baby z Dudiniec

    #3618
    milly
    Účastník (Participant)

    Ahojte,pridávam sa k Vám,jedinu lumbálku mi robili pred rokom.Príkaz bol,ležať a piť 24 hodín.Mne ale dali pól litra infúzie k tomu.Bola som na toaletu asi za tých 24hodín 15krát, na misu nebolo času.Bolo mi SUPEEER.Ale bolesti hlavy príšerné.

    #3701
    ferino
    Účastník (Participant)

    Lumbálku mi robili 3x. Po prvý krátma hlava bolela asi týždeň. Bol tan nejaký zápal. Po 2týždňoch ju opakovali a potom ma už nebolelo nič. Naposledy mi ju robili minulý týždeň a teda neviem, čo bola bolesť hlavy. Prvé dve hodiny som ležal na bruchu. Na WC som chodil a večer aj zopár krokov po izbe. Po obede pred lumbálkou a v ten deň som vypil asi 5 litrov. Ráno už prebehla povinná prechádzka na raňajky. Dá sa to absolvovať, nč to nie je.

    #3703
    jareš
    Účastník (Participant)

    no, pravdu povediac…už by som sa na to asi nedala…

    aj keď som to prežila bez akýchkoľvek bolestí hlavy…

    #3760
    klincek
    Účastník (Participant)

    mne ju robili uz dva krat a pokazde som sa toho starsne bala.no nebala by som sa keby mi pokazde spolubyvajuce na nemocnicnej izbe nerozpravali o lumbalke hororove pribehy,a asi mi ju budu robit zachvilku 3krat,netesim sa vobec.ale je to aj tak na smiech ,nanovo a nanovo ma vysetruju a konstatuju ze je to horsie a horsie a liecba ziadna .sranda si uz pripadam ako pokusny kralik-ze co urobi SMka s pacientom ktoreho budeme len pozorovat a neliecit.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 33 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.