Pomôžte

Renault Trafic – nové auto

22. december, deň, kedy krok pre pacientov so sklerózou multiplex bude bezpečný.
Je pondelok roku 2014, deň, kedy bolo Združenie sclerosis multiplex a tu zoskupení pacienti obdarovaní firmou Renault Slovensko autom Renault Twingo.
Je štvrtok roku 2016, deň, kedy vyššie spomenuté združenie za podpory firmy Renault, Merck a širokej škály pacientov ako aj podporovateľov zakúpilo auto Renault Trafic.
Je známe, že sclerosis multiplex postihuje predovšetkým pohybový aparát. Znemožňuje pohyb a obratnosť. Útočí na stabilitu-istotu v chôdzi. Nevysvetliteľná únavu zase spôsobuje zneschopnenie intenzívneho fungovania. A množstvo ďalších atribútov, ktoré sa podpisujú pod ochorenie sclerosis multiplex, sú zodpovedné za ťažký život takýchto ľudí.
Výdatnou pomocou je v tomto prípade možnosť pohybu práve prostredníctvom motorového vozidla. Čo samozrejme aj mnohí pacienti intenzívne využívajú. Avšak v prípade veľkého združenia je oveľa viac potrebné, aby takéto auto bolo aspoň 8-miestne. Aby sa mohli prepravovať viacerí naraz. A nielen to, ale v prípade prevozu materiálu, výrobkov a ďalších možností, aby bol aj úložný priestor dostatočný.
Všetky tieto výhody v sebe skrýva auto, ktorí práve dnes preberá Združenie sclerosis multiplex Nádej do vlastníctva.
Renault Slovensko ponúklo auto Renault Trafic s výraznou zľavou na odkúpenie. Firma Merck poskytlo takmer polovičnú finančnú pomoc. V nemalej miere sa podujali pomôcť pacienti, priatelia, rodinní príslušníci a podporovatelia Združenia a vyzbierali takmer 3 tisíc €.
Štvrtok je ten deň, kedy sa sen zmení na skutočnosť.
Združenie sclerosis multiplex ďakujem všetkým, ktorí boli pri tom, aby sa dali financie dokopy. Neváhali totiž ani minútu a z vlastných prostriedkov podporili dobrú vec. Odteraz má OZ opäť bezpečné, pohodlné a priestranné auto vhodné „do každého počasia“, ktoré pacientom uľahčí urobiť Krok aj napriek skleróze multiplex.