Pomôžte

Fingolimod

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 88 )
  • Autor
    Príspevky
  • #698
    jareš
    Účastník (Participant)

    Fingolimod v léčbě roztroušené sklerózy

    Fingolimod (FTY720) je perorálně účinný modulátor sfingosin-1-fosfátových receptorů, jehož účinnost a bezpečnost byla předmětem hodnocení recentní 24měsíční dvojitě zaslepené a placebem kontrolované studie, do které bylo zapojeno 281 nemocných s roztroušenou sklerózou. Fingolimod výrazně snižoval výskyt gadoliniem značených lézí a snižoval výskyt relapsů onemocnění v porovnání s placebem, a to shodně v dávkách 1,25 i 5 mg/den. S odstupem 24 měsíců bylo 79–91 % pacientů bez přítomných lézí a až u 77 % nedošlo v uvedeném období k relapsu. Podávání fingolimodu bylo pacienty dobře snášeno. Fingolimod (FTY720) je perorálně účinný modulátor sfingosin-1-fosfátových receptorů, jehož účinnost a bezpečnost byla předmětem hodnocení recentní 24měsíční dvojitě zaslepené a placebem kontrolované studie, do které bylo zapojeno 281 nemocných s roztroušenou sklerózou. Fingolimod výrazně snižoval výskyt gadoliniem značených lézí a snižoval výskyt relapsů onemocnění v porovnání s placebem, a to shodně v dávkách 1,25 i 5 mg/den. S odstupem 24 měsíců bylo 79–91 % pacientů bez přítomných lézí a až u 77 % nedošlo v uvedeném období k relapsu. Podávání fingolimodu bylo pacienty dobře snášeno.

    #14223
    silvia
    Účastník (Participant)

    Paraaaada, tak to sa tesim! Uz nech je to tu!!!:-D

    #14224
    jarka
    Účastník (Participant)

    Krásny deň všetkým!!
    Aj ja sa veľmi teším,len aby sme sa udržali v čo najlepšom stave,ale je to nádej veľká:-)
    Vďaka Ti Jarka,že nás informuješ o novinkách!!!

    #14967
    landrej
    Účastník (Participant)

    *THUMBS UP*

    #14969
    jBarty
    Účastník (Participant)

    U akého typu SM sa doporučuje, je to len RRM alebo aj SP

    #16118
    norbert
    Účastník (Participant)

    ďakujem za informácie je v tom vidím veľkú šancu hádam to víde. som už v beznádejnom stave aspoň pre mňa. Snáď mi ten liek predpíšu nevieš aké budu na to kritéria či podmienky?

    #16122
    jareš
    Účastník (Participant)

    Norik,

    žiaľ, nemám zrejme dobrú správu, ale podľa slov, ktoré sa ku mne dostávajú to skôr vyzerá na liek druhej voľby…

    v každom prípade by som však dopredu nič neriešila, všetko sa uvidí, keď liek naozaj príde a bude definitívne schválený….

    v Amerike je na trhu ďalší liek, ktorý pomáha trošku s chôdzou…u nás ale zatiaľ nechyrovať

    #16134
    norbert
    Účastník (Participant)

    Nevieš náhodou ako sa ten liek volá? prípadne koľko tam u nich stojí? Lebo ja mam asi problém len chôdzu a s tým tu stabilitu.

    #17048
    jareš
    Účastník (Participant)

    Gilenia (Fingolimod) je už registrovaná v Rusku. Tento mesiac by to malo byť schválené v USA

    už sa to blíži

    #18225
    susan
    Účastník (Participant)

    v dnešnej tlači je oznem že príde tento rok už oficialne k nám. Vie niek to kto ho dostane. Mám sekundárnu formu EDSS 5,5. Mám šancu? Neviete niekto viac?

    #18226
    susan
    Účastník (Participant)
    #21547
    marfu
    Účastník (Participant)

    Ahojte. ja som tiež na Gilenyi, už asi 3 roky, mám sa výborne. Predtým som užívala Copaxon. Cítila som sa dobre, nemala som relapsy, ale ložiská mi pribúdali. Tak som podpísala súhlas do štúdie. Nedá sa ani vypovedať, ako sa zmenil môj život. Už si nemusím každý deň pichať, veď to poznáte. He to veľmi pohodlné. čo je však dôležitejšie je, že nemám ani relapsy, ani nové ložiská. Prestali mi padať vlasy a nemám žiadne nežiaduce účinky. Štúdia koncom roku končí. Vtedy by vraj mala byť Gilenya aj u nás. Dúfam. Inak neviem, čo urobím. Späť na Copaxon ísť nemôžem a Tysabri nechcem.
    Berie niekto z Vás tiež Gilenyu? Viete, čo s nami bude v januári?

    #21728
    mikulka
    Účastník (Participant)

    ahoj marfu ja chcem tiez uzivat gileniu…to sa uvidi az vo februari po mrku a chceme vediet , ci beries aj ine lieky okrem gilenii?

    #21750
    jareš
    Účastník (Participant)

    mikulka….preberala si to aj so svojím lekárom ?….
    chceš to ty ?…alebo ti to navrhuje lekár ?

    #21789
    marfu
    Účastník (Participant)

    mikulka, ja beriem len Gilenyu, kedze nemam ziadne ataky, nic ine nepotrebujem, zatial, a dufam, ze to tak ostane. Preco pises, ze sa to uvidi az vo februari po mrku? nerozumiem, co je to mrk:))? Ja som pocula, ze by tu Gilenya mala byt uz od januara. Neviem, ako si na tom ty, aj jares sa pyta, ci chces Gilenyu ty,alebo ti ju odporuca lekar. Za seba mozem povedat, ze ja odporucam. Mne naozaj zabrala. Ale kazdy sme iny, treba vyskusat.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 88 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.