Pomôžte

p.kk

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 165 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: Akcie celoslovenské… #13084
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Vyhliadka na dnes – Veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Miestami dážď.
    Najvyššia denná teplota 5 až 9 st.
    Severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25km/h).

    Nie je to žiadna sláva, ale ani katastrofa podobná tomu ako je u nás pod Tatrami
    Ja bohužiaľ neprídem. Pichal som včera Rebif, otrasná noc za mnou, hlava mi ide streliť a keď si
    predstavím cestu vlakom do BA tak sa mi nechce žiť, obrazne povedané. Mal som v pláne doraziť, ale
    vtedy to tak vyzeralo, že budem mať odvoz autom. To padlo :-( Mrzí ma to, ale žiaľ aj také
    veci sa stávajú (mám pocit, že v mojom prípade poslednú dobu v jednom kuse :-(/
    Ale aj tak držím palce, nech sa akcia podarí!!!!!

    odpoveď na: Čo všetko užívam… #13044
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Ja beriem momentálne: Rebif /ako inak, ak mám SM:-)/ Concor na vysoký krvný tlak a PK Merz. Mal som aj Avertin proti závratom, ale vôbec to neúčinkovalo, jedol som to ako cukríky a žiaden efekt.

    odpoveď na: Vysoký krvný tlak #13043
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Ja trpím na striedavý tlak. Teda niekedy mám obdobie, že je optimálny 120/80 a potom mi vyletí na 160/100. Ja užívam Concor. Zaujímavé je, že vždy keď pichám /Rebif/ tak mi ide tlak hore :^) Btw. ja tiež nepijem vôbec. V lete ma partia známych pozvala na pohár červeného vínka. Mali ste vidieť, čo to urobilo s mojim tlakom (whew) Odvtedy ani kvapka radšej.

    odpoveď na: Tajíte, že máte SM-ku ? Ale prečo ? #12950
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Hubal, mySlím, že viem, čo teraz prežívaš. I keď sa mi nestalo presne to isté, čo tebe, ale tiež vidím, že s mojou chorobou je ťažké pracovať a nedať to najavo, že som chorý. Môj zamestnávateľ ešte zatiaľ stále súčasný vie od začiatku, že som dostal SMku. Neprepustil ma, ale neviem, či sa to v blízkej dobe nestane. Jednoducho odo mňa vyžaduje 100% nasadenie a mne to jednoducho nejde. Resp. nemienim sa v robote fyzicky totálne vyčerpať a skončiť na soláči zase . A jemu to nie je po vôli. Minulú stredu sme sa preto dosť pochytili, vymenili si pár ostrejších slov a teraz čakám, že kedy mi povie, že mám padáka. Zatajovať to nemá myslím pri pohovore zmysel. Skoro všade robia vstupné prehliadky a pred doktorom také dačo ako SMka nezatajíš. Ľudia sú svine a obzvlášť zamestnávatelia. Diskriminujú nás, neberú náš ako ľudí, ale ako nejaké menejhodnotné bytosti. Hoci to nie je pravda, to som tu viackrát písal, že nikto z nás nie je bez hodnoty, len zdraví sa tak na nás zvyknu tak dívať. Teraz je ešte aj tá blbá kríza, trh práce je momentálne dosť nestabilný, takže ľudia s našou chorobou a bez práce to majú veľmi ťažké. Čo dodať? Veľmi ti držím palce, aby si si napriek tomu všetkému nejakú robotu našiel a aby sa ti v nej darilo! Kašli na ľútostivé alebo dokonca pohrdavé pohľady, si človek ako každý iný a máš právo na normálne zaobchádzanie aj zo strany zamestnávateľov. Oni totiž akosi zabúdajú, že na tej lodi kde sme dnes my, sa môžu ocitnúť kedykoľvek, SMka nikdy nespí…

    odpoveď na: Len tak… #12925
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Nervozita prevládla a bolo ju cítiť ešte aj u mňa doma s televíznej obrazovky :-D Slovinci hrali očividne lepšie, našim robilo veľké problémy prebiť sa cez ich obranu rozhodca nás doslova likvidoval (envy) V stredu by bolo super keby vyhrali, lebo ktovie koho by sme dostali v baráži a posledne keď sme ju hrali tak nám to nevyšlo.

    odpoveď na: Len tak… #12919
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Dopadlo to presne podľa mojich očakávaní… žiaľ :-( Neveril som, že vyhráme, tieto dôležité zápasy zvykneme prehrávať. A v stredu v Poľsku tam tiež nie som optimista, ale tam je skôr šanca, že uhráme dobrý výsledok a chlapci pôjdu pozrieť Afriku *THUMBS UP*

    odpoveď na: Fórum pre všetko, čo ťa napadne #12757
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Presne to plánujem, totálny relax :-) Dnes budem celý deň v posteli, taký som lenivý, že píšem z notebooku a ten je so mnou v pelechu (rofl)

    odpoveď na: Fórum pre všetko, čo ťa napadne #12752
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Tak to v mojej práci dokázali. Po mesiaci chodenia som zase na peenke. Neviem či mám atak, ale myslím, že nie, len sa cítim tak vyčerpaný a unavený, že aj blbá prechádzka do Billy ma dnes vyčerpala. V stredu večer som kecal s Jarkou a tá mi poradila dobre, ak to nezvládam, tak to treba riešiť peenkou semtam. A tak je to teraz. Môj šéf nevie pochopiť, že nevládzem pracovať v takom tempe ako kedysi. Snažil som sa mu to vysvetliť a nie raz, že o čom je SMka, ale buď je debil alebo sa robí debilom (envy). A tak včera mi už došli nervy, ale hlavne ma opustili fyzické sily a od pondelka som doma. Kolektív sme takisto „zaujímavý“, nálada tam bola pod bodom mrazu, tak som sa to rozhodol takto riešiť. Nervoval som sa tam každý deň a hlavne som vyčerpaný strašne. Už som dostával strach, že prichádza atak, dúfam, že nie, že oddych mi prospeje.

    odpoveď na: Dĺžka užívania liečby #12742
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Katka, tak to ti gratulujem, aby to obdobie počas, ktorého nebudeš potrebovať liečbu trvalo čo najdlhšie!!!!

    odpoveď na: Akcie celoslovenské… #12702
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Jarka, ako som ti včera povedal, ja sa budem isto snažiť dôjsť, chcem spoznať partiu z fóra aj osobne a hlavne niečo spraviť pre dobrú vec:-)

    odpoveď na: Avonex #12701
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Novalgin nepoznám, ale počul som o ňom. Paralen a Panadol jedna banda :-D, lieky na báze paracetamolu a Ibalgin, to nie si jediná, kto tento liek odmieta, ja takisto. Ja som vystriedal Paralen, Panadol a Vivimed, všetko je to vlastne to isté a všetko zaberá len mierne. Vraj Aulin je dobrý, ale nemám ho, myslím, že je tiež na predpis.

    odpoveď na: Novo diagnostikovaní… #12700
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Ahoj Monika. Vítam ťa medzi nami:-) Držím palčeky nech ťa Rebif trápi nežiadúcimi účinkami čo najmenej a choroba takisto!@}->--

    odpoveď na: Len tak… #12692
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Vypíše mi toto: Zmena osobných údajov bude dostupná onedlno. Takže počkám a dám ti vedieť

    odpoveď na: Pomocné vitamíny a iné #12687
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Nám ostáva len toto: veriť svojim lekárom v SM Centre, veriť svojej liečbe, nestresovať, neprepínať sa a nie spoliehať sa na nejaké „akože“ lieky na všetko :-)

    odpoveď na: Pomocné vitamíny a iné #12685
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Keby to bolo také zázračné isto by to už vytlačilo ostatné liečivá z trhu. Na čo častokrát bolestivé injekcie ak je tu zázračný pripravok v podobe tabletiek, že? Samozrejme, že je to len ťahák na peniaze, lebo na pacientoch, ktorí sa chcú vyliečiť so svojej choroby sa zarába najlepšia :^)

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 165 )