Pomôžte

Mestá a obce, kde stojíme alebo máme cieľ.

Mestá a obce informujú o akcii Od Tatier k Dunaju.

Hotel FIS nás prichýlil a ubytoval v prvú noc pred samotným štartom.

19. mája 2019 v Hoteli FIS zažijeme prvú spoločnú noc pred ŠTARTOM 5. jubilejného ročníka Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex.

Po štarte  je prvou zastávkou  Liptovská Kokava.  Pán starosta  ing. Július Porubän prevzal záštitu nad podujatím. Každý rok sa zároveň aktívne spoločne aj s ďalšími Liptovsko Kokavačanmi zúčastňuje bicyklovaniu s pelotónom. Inak tomu nebude ani tento rok.

Ďalšie miesto našej zastávky je Liptovský Mikuláš.  Pán primátor Ing. Ján Blcháč, PhD. prevzal záštitu nad podujatím a vedúca oddelenia marketingu a podnikania p. Ing. Soňa VIŠŇOVSKÁ spoločne pre pelotón pripravujú veľké privítanie. A zamestnanci magistrátu sa zúčastnia spoločnej bicyklovačky.

Prichádzame k prvej zmene oproti doterajším ročníkom, naše kolesá naberajú smer Zuberec. Krásy Slovenska sa ukážu v plnej nádhere. Kopec hodný aj Majstra Sveta Petra Sagana. Dáme ho? Starosta obce Zuberec  p. Ing. Vladimír Šiška prevzal záštitu nad podujatím.

Zo Zuberca sa púšťame smerom do Žiliny cez Zázrivú, Terchovú  – starosta obce Jozef Dávidík prevzal nad podujatím záštitu, s cieľom Považská Bystrica – primátor doc. PhDr. PaedDr. Karol Janas, PhD.  prevzal záštitu nad podujatím. Pred tým však ešte pôjdeme aj cez Plevník – Drienové – starosta obce Miroslav Kremeň prevzal záštitu nad podujatím.

Celá táto oblasť spadá pod VÚC Žilinský samosprávny kraj, kde predsedníčka ING. ERIKA JURINOVÁ prevzala záštitu nad podujatím. Samotní zamestnanci ŽSK sa zúčastnia bicyklovaniu s pacientmi.

Z Považskej Bystrice sa pelotón presunie cez Homôlku smerom cez Valaskú Belú do Prievidze. Starosta obce Valaská Bela p. Ing. Miloš Cúcik prevzal záštitu nad podujatím a primátorka mesta Prievidza JUDr. Katarína Macháčková prevzala záštitu nad podujatím.

Trasa sa kľukatí smerom cez Štiavnické vrchy do Dudiniec a z Dudiniec smerom do Veľkého Medera, kde je cieľ podujatia s veľkou záverečnou after párty.