Pomôžte

Navštívili sme mestá a obce Slovenska.

6.2.2018, Utorok, 03:30h. – budíček. O pár minút štartujeme smer Liptovská Kokava

Bola to naša prvá zastávka na ceste po mestách a obciach Slovenska. Navštívili sme pána starostu  ing. Július Porubän . Privítal nás s úsmevom a prísľubom, že aj v tomto roku 2018 sa už na cyklistov tešia. Cez obec Liptovská Kokava budeme bicyklovať v pondelok 21.5.2018 v rámci prvej etapy.

Naše kolesá sa rozkrútili a nabrali smer do Kúpele Lúčky. 

S miernym zdržaním sme dorazili do cieľa.  P. Mgr. Peter Mičko, Marketing manager,  nás už vyčkával. S radosťou sme si povedali všetky podrobnosti. Tento rok 2018 Kúpeľami Lúčky prebicyklujeme počas prvej etapy 21.5.2018 s cieľom v Dolnom Kubíne.

A už sme sa presúvali do Dolného Kubína

Vstúpili sme do kancelárie primátora mesta Dolný Kubín, privítal nás p. Ing. Vladimír Adamec a hneď nás zaviedol za zástupcom primátora PhDr. Jozef Šimek. Veselá a dobrá nálada sa niesla celou miestnosťou. Spoločné slová nás uistili, že v cieli prvej etapy bude super program a pán primátor Mgr. Roman Matejov sa nás príde osobne privítať. Ešte nás previedli mestom do Hotela PARK.

Náš ďalší cieľ bol Liptovský Mikuláš.     

Už nás čakala Ing. Soňa VIŠŇOVSKÁ, vedúca oddelenia marketingu a podnikania. Po pár slovách nás už vítal aj pán primátor Ing. Ján Blcháč, PhD.Naša spolupráca sa píše už tretí rok. Dohodli sme si všetky podrobnosti. Druhá zastávka na prvej etape je pripravená.

Pred nami bolo posledné stretnutie utorkového dňa. Obec Terchová.  

Pán starosta Jozef Dávidík nás veľmi ochotne počkal, kým sem sa stihli naobedovať. Vzájomné slovíčka nás presvedčili, že obec Terchová nás opäť privíta ako to na Slovensku býva zvykom syrom a tekutým. Prvá zastávka na druhej etape je už opäť pripravená na vzájomne stretnutie cyklistov a Terchovej.

Druhý deň, streda 7.2.2018 sme sa pobrali do mesta Žilina. Tu nás už čakali všetci z organizačného tímu z tejto oblasti. Peter Koniar, Danka Baďurová a Zuzka Gazdíková. Po spoločne srdečne vypitej káve s kopu sladkých mlsnotiek sme sa presunuli do obce Plevník-Drienové. 

Privítal nás pán starosta Miroslav Kremeň  v zasneženej krajine. Po výmene informácií sme sa dohodli na spolupráci a privítaní cyklo peletónu počas druhej etapy na námestíčku v obci. A to už bola pred nami posledná zastávka druhého dňa –

Považská Bystrica   

… a Elliana Kukurová, ktorá je platnou členkou organizačného tímu Od Tatier k Dunaju. Srdečné stretnutie vystriedalo lahodné orgazmické jedlo v super prostredí  Hotela Podhradie  .

Naplnené bruchá podporili vzájomné rozprávanie s  dohodou na ďalšom stretnutí. Tentokrát aj s p. primátorom. Cieľové zastavenie druhej etapy sa koná práve v Považskej Bystrici, kde už tradične Ell Kukurová zabezpečuje kvalitný program s predčasnou skupinovou „oslavou“ ukončenia  v 2018 roku bicyklovania Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex.