Pomôžte

Každé ráno vstaň, usmej sa do zrkadla a povedz si: „Dokážem to.“

Najväčšie potešenie v živote je robiť veci, o ktorých ľudia hovoria, že ich robiť nemôžete.

Sclerosis multiplex (SM)je ten dôvod, prečo muselo vzniknúť toto združenie. Nevyliečiteľné neurodegeneratívne ochorenie. Ktoré sa zahryzne do človeka a nedovolí mu žiť kvalitne.

Volám sa Jarka. V jednom okamihu života som musela zmeniť všetky priority. A tak som dnes tu. 11. rokov diagnostikovaná a 10. rokov vediem Združenie sclerosis multiplex Nádej. Naším cieľom bolo a stále aj je čo najviac pomáhať pacientom. Darí sa nám to aj prostredníctvom Chránenej dielne. Prevádzkujeme dve – v Trenčíne a v Bratislave. Prácu sme dali 8-mim pacientom a jednej asistentke. Chránená dielňa začína svoj 8. rok existencie.

Toto sme my – Nevyliečiteľní optimisti.

Stala sa pohroma. Dostali sme sa do finančných problémov. Miera zodpovednosti mi káže, nezložiť zbrane. Ľudia očakávajú istoty.

Priznám sa. Chcem, aby dielňa pokračovala ďalej. A s tým by sme potrebovali pomôcť. Zachrániť 9 životov. Ľudí, ktorí majú svoje osudy, svoj život, svoje deti, vnúčatá, manželov či manželky. A sú držiteľmi nevyliečiteľného ochorenia.

Zaslúžia si kvalitný život. Oni sú tí, ktorí sa postavili osudu so vztýčenou hlavou. Nesklonili sa pred zdravotnými problémami. Pracujú a snažia sa. Prinášajú výsledky. A to všetko bude môcť pokračovať, ak nám pomôžete.

Prišiel ten čas, kedy sa obraciame na vás, potrebujeme pomoc. Neskladáme zbrane. Choroba nás naučila, bojuj ako ten Scarabeus. Každé ráno vstaň, usmej sa do zrkadla a povedz si. Dokážem to. Posuniem sa o krok ďalej.

Buďte súčasťou tejto komunity. Tohto „boja“ s osudom. Prosíme Vás. Zadajte trvalý príkaz do svojej banky. Pomáhajte nám nepretržite.

ĎAKUJEME VÁM VŠETKÝM. VŠETKÝM VÁM, KTORÍ NÁM OTVÁRATE SVOJE SRDCE. ĎAKUJEME.

bankové spojenie: Číslo účtu: SK68 0200 0000 0030 0262 3053

Príbehy povedia viac.

Jarka, môj príbeh o dielni. Diagnóza SM u mňa potvrdená. Nepoznala som túto chorobu, ani nikoho kto ju má. Mala som veľkú potrebu sa o tom s niekým, kto bol touto chorobou dotknutý, rozprávať. Na FB som si našla Združenie SM Nádej a požiadala som o priateľstvo. Zrazu mi píše niekto veľmi priateľský: Ahoj Jarka, aj ja som Jarka. 🙂 A tak som spoznala osobu, ktorá má moju Dg. A má aj moje meno. Pozvala ma do chránenej dielne, kde sa mi veľmi páčilo. Vždy som mala rada ručné práce a tu bola miestnosť plná materiálu a ručných výrobkov. Navyše tu boli ľudia s rovnakým problémom, mohli sme si o našich ťažkostiach rozprávať, navzájom si radiť a pomáhať. Povedala som si: Tu som správne…… a som tu doteraz. Aj preto sa mi ľahšie žije s ťažkou chorobou. Aj vy nám viete pomôcť, udržať v chode túto dielňu. Prosím, zadajte trvalý príkaz do svojej banky. Akoukoľvek finančnou čiastkou nám pomôžete prežiť. Ďakujeme Vám.

Norika, prečo dielňa. Manžel hľadal cez internet spoločnosť, kde by som mohla chodiť a nájsť informácie o chorobe a o liečbe. Našiel. Vydali sme sa tam. Prišli sme do dielne a dlho sa rozprávali. Moc ma to povzbudilo. Začala som chodiť medzi nich. Keď som sa učila pliesť výrobky z papiera, tak ma to nadchlo, že vyrábam výrobky do dnes. A som veľmi rada, že som sa dostala medzi nich. Združenie mi dalo veľmi veľa, že môžem žiť plnohodnotný život, na ktorý som moc hrdá. Prosím vás, buďte nám nápomocní. Akoukoľvek finančnou čiastkou, posielanou pravidelne z účtu, nezachránite celý svet, ale výdatne pomôžete nám, zamestnancom Chránenej dielne Scarabeus. ĎAKUJEME. 

Som Darina. Pracovala som ako laborantka. Svoju prácu som mala rada. Jedného dňa som sa prichytila, ako mi robí problém jemná motorika rúk, nastal problém. Musela som sa vzdať svojho zamestnania. Verdikt doktora znel SM (skleróza multiplex). Môj život sa zmenil. Zrazu som sa cítila nepotrebná. Patrím do združenia Nádej, a tam som dostala príležitosť pracovať v chránenej dielni. Pracujem tam už 2 roky. Neviem si predstaviť, ako by môj život vyzeral bez tejto možnosti. Teraz prechádzame ťažkým obdobím, neviem si predstaviť, prísť o zamestnanie a pocitu byť ešte osožný. Prosím, ak vám nie je náš osud aspoň trochu ľahostajný, pomôžte nám a prispejte nám. Akoukoľvek finančnou čiastkou. Ak zadáte trvalý príkaz, dokážete tým, že na nás neustále myslíte. Že vám veľmi záleží na životoch takto osudom postihnutých ľudí. 

Som Renáta. Pracovala som ako šička. Bola to moja obľúbená pracovná činnosť. V roku 2013 som bola donútená vzdať sa mojej práce. Diagnostikovali mi nevyliečiteľné ochorenie. Nevedela som, čo budem robiť. Ešte som predsa mladá. Chcem si udržať životnú úroveň. Chcem mať kvalitný život. Našla som východisko. Zamestnala som sa v Chránenej dielni Scarabeus. Pracujem v dielni a som potrebná. Som opäť osožná pre rodinu, pre moje deti. Môj život nabral nový rozmer a smer. Prosím Vás, pomôžte nám finančným príspevkom na udržanie fungovania dielne. Zadajte trvalý príkaz do svojej banky. Akoukoľvek pravidelnou čiastkou nám výdatne pomôžete a dokážete, že Vám náš osud nie je ľahostajný. Ďakujem Vám za to.  

Som Anka. Vyučila som sa v textilnom obore. Po roku práce som si založia rodinu. Porodila som troch krásnych synov. Môj život bol nádherný. Plnohodnotný. Bolo to obdobie splnených snov. Mať veľkú a zdravú rodinu. A potom sa zrazu stal problém. Lekári mi diagnostikovali nevyliečiteľné ochorenie. Zrútil sa mi celý svet. Môj život zrazu nebol taký ako som chcela. Nevedela som, čo budem robiť. Ešte som predsa mladá. Chcem mať kvalitný a plnohodnotný život. Ale našla som východisko. Zamestnala som sa v Chránenej dielni Scarabeus. Aktívne tu pracujem. V tejto práci som šťastná, pretože, robím to, čo ma úplne napĺňa. Môj život nabral nový rozmer a smer. Som opäť osožná pre rodinu, pre moje deti. Prosím vás. Pomôžte nám finančnou čiastkou v ďalšej existencii dielne. Zadajte trvalý príkaz do svojej banky. Pravidelným prispievaním akejkoľvek čiastky nám pomôžete a dokážete tak, že vám náš osud nie je ľahostajný. Ďakujem vám za to.

bankové spojenie: | Číslo účtu: SK68 0200 0000 0030 0262 3053