Pomôžte

Vývoj nových liekov

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 42 )
  • Autor
    Príspevky
  • #608
    administrator
    Účastník (Participant)

    (výber z článkov “Identification and development of new therapeutics for multiple sclerosis” od nemeckých autorov Linker R.A., Kieseier B.C, Gold R. a „Modern multiple sclerosis treatment – what is approved, what is on the horizon“ od rakúskych autorov Pilz G., Wipfler P., Ladurner G., Kraus J.)

    V posledných rokoch sa udiali významné pokroky v liečebných možnostiach SM. Tieto stratégie viac alebo menej špecificky zasahujú do imunitnej odpovede pri SM a zahŕňajú nielen pôsobenie na aktiváciu, obeh a prestup cez mozgovú bariéru T lymfocytov, ale učinkujú aj na druhé typy bielych krviniek (B lymfocyty, NK bunky).V tomto článku prinášam prehľad najsľubnejších liekov v súčasnosti, ktoré po úspešnom absolvovaní poslednej predregistračnej fázy skúšania majú šancu zaradiť sa medzi lieky pre relaps-remitujúcu SM v blízkej budúcnosti.
    V posledných 15 rokoch pribudol do liečby interferón  (Avonex, Betaferón, Rebif) a neskôr aj glatiramer acetát (Copaxon) avšak ich účinnosť je „suboptimálna“. V súčasnosti máme k dispozícii :

    Liečba akútnych relapsov
    Glukokortikoidy (Medrol)

    Chorobu modifikujúca liečba – dlhodobo
    Interferón β (Avonex, Betaferon, Rebif)
    Glatiramer acetát (Copaxon)
    Natalizumab (Tysabri)
    Mitoxantron (Novantrone)
    Cyklofosfamid, Azathioprin, Intravenózne imunoglobulíny

    Symptomatická liečba
    Baklofén (Baclofen)
    Amantadín (PK-Merz)
    Cinarizín (Stugeron)

    V súčasnosti sa viac ako 30 látok podrobuje klinickým skúškam.

    Tabletky
    Fingolimod
    Teriflunomid
    Cladribín
    Treosulfan
    Laquinimod
    Kyselina fumarová

    Infúzie
    Alemtuzumab
    Daclizumab
    Rituximab
    Atacicept

    Očakáva sa že prvé nové lieky by mohli byť licencované roku 2010 a následne uvedené na trh tak okolo roku 2011-12. Je potrebná spolupráca pacienta s lekárom a pacienti by si mali dávať väčší pozor na možné neočakávané nežiaduce účinky, najmä pri chronickom, dlhodobom používaní nových liekov

    MUDr. Roman Hudec PhD.

    #5703
    administrator
    Účastník (Participant)

    Nádejná liečba SM tabletkami

    Vyzerá to tak, že sa blíži čas, kedy už aj skleróza multiplex bude liečená tabletkami. Konkrétne dve látky zatiaľ ukazujú povzbudivé výsledky. Jednou je fingolimod (FTY720) od firmy Novartis a druhou laquinimod od firmy Teva.

    Fingolimod je prvou látkou aplikovanou ústami jeden krát denne určenou na liečbu SM. Výskumníci ukázali, že táto látka účinkuje na imunitný systém prostredníctvom bránenia uvoľňovania bielych krviniek z lymfatických uzlín do cirkulujúcej krvi.
    Táto látka sa skúma už niekoľko rokov a výsledky sú zatiaľ pozitívne. Ukázalo sa , že asi tri štvrtiny pacientov zostalo počas trojročnej liečby bez relapsov. Až 89% pacientov bolo bez nových ložisiek ochorenia na zobrazení magnetickou rezonanciou.
    Momentálne prebieha fáza III klinického skúšania nového lieku, ktorá je poslednou fázou pred registráciou lieku a jeho uvedením na trh. Táto fáza sa začala už v januári 2006 a júl 2009 je predpokladaný dátum kompletizácie.

    Laquinimod je „mladší“, takisto aplikovaný jeden krát denne, s podobným mechanizmom účinku. Takisto prebieha fáza III klinického skúšania a predpokladaný koniec je marec 2011. Momentálne sa rozbiehajú veľké medzinárodné štúdie pod názvami BRAVO a ALLEGRO, ktoré majú jednoznačne dokázať efektivitu, bezpečnosť a tolerabilitu laquinimodu pri terapii relars-remitujúcej SM.
    Výsledky doterajšieho sledovania zahŕňali 720 pacientov v 51 centrách v deviatich krajinách. Výsledky ukázali významnú viac ako 40% redukciu nových kontrastom zvýraznenými plakmi na magnetickej rezonancii.
    Neobjavili sa žiadne významné nežiaduce účinky a pozorovali sa iba miestamizvýšené hodnoty pečeňových enzýmov. Výskumníci uzavreli liečbu ako dobre tolerovanú. Objavil sa akurát jeden prípad výskytu zrazeniny v žilách.

    „Efektívna liečba SM tabletkami bude významným prielomom v liečbe MS. To je dôvod prečo naše výsledky s natoľko povzbudzujúce – vidíme podstatný prínos liečby “. Tak sa vyjadril profesor Giancarlo Comi z Talianska.
    Záverom zostáva skonštatovať, že sa v najbližších rokoch snáď dočkáme prielomu v liečbe SM. Doterajšie výsledky nám dávajú dôvod na úsmev.

    Literatúra :
    Kappos L., Antel J., Comi G. et al.: FTY720 D2201 Study Group.Oral fingolimod (FTY720) for relapsing multiple sclerosis. N Engl J Med. 2006;355(11):1124-40
    Comi G., Pulizzi A., Rovaris M. et al.: Effect of laquinimod on MRI-monitored disease activity in patients with relapsing-remitting multiple sclerosis: a multicentre, randomised, double-blind, placebo-controlled phase IIb study. Lancet. 2008;371(9630):2085-92

    MUDr. Roman Hudec PhD.

    #5708
    administrator
    Účastník (Participant)

    http://digiweb.ihned.cz/c1-29402890-nov

    Nově zkoušený lék na leukémii se ukázal jako velmi slibný také v léčbě pacientů s roztroušenou sklerózou. Tlumí symptomy choroby a v některých případech dokonce umožní, aby se u pacientů znovu obnovila poškozená mozková tkáň.

    Vedoucí výzkumník Alasdair Coles říká, že tato nová zjištění nabízejí pacientům trpícím tímto nevyléčitelným onemocněním novou naději. „Nejen, že tento lék může onemocnění zastavit, ale může odstranit už exisující problémy pacientů. Mohou znovu plnohodnotně žít a pracovat. To se nečekalo, je to mnohem lepší, než jsme mysleli. Původně měly léky na roztroušenou sklerózu jediný cíl, zajistit to, aby se nemoc nezhoršovala,“ vysvětluje Coles. Nový lék Alemtuzumab má však i některé vážné vedlejší účinky, které výzkumníci ještě zkoumají.

    Onemocnění rozroušenou sklerózou znamená, že iminitní buňky těla organizují útok na myelin, tvořící tuková pouzdra, která izolují nervová vlákna v centrální nervové soustavě. Příčiny, proč se tak děje, jsou zatím lékařskou záhadou, ale důsledky, které následují, jsou dobře zdokumentovány. V důsledku útoku imunitních buněk dojde k zánětu a posléze rozpadu myelinových pouzder. To vede časem k přerušení nervových signálů.

    Výsledkem jsou různá postižení, v závislosti na tom, kde se nacházejí poškozená ložiska. Může jít o zánět očního nervu, dvojité vidění, mravenčení či necitlivost paží a nohou, únava, nejistota při chůzi, poruchy močení. Patří sem i impotenci, poruchy hybnosti paží či nohou nebo ztráta schopnosti mluvit a slyšet. V prvních fázích roztroušené sklerózy takové stavy přijdou a po čase zase odezní. Dojde-li k realizaci nejhoršího scénáře, stává se autoimunitní útok chronický, vede k nenapravitelnému nervovému poškození a trvalé invaliditě.

    #5709
    administrator
    Účastník (Participant)

    http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/lek-proti-roztrousene-skleroze-se-testuje-i-u-nas_86940.html

    Vědci z univerzity v Cambridgi oznámili, že lék alemtuzumab, používaný k léčbě leukemie, je schopen zvrátit nepříznivý průběh roztroušené sklerózy, pokud je podán v počáteční fázi nemoci. Informuje o tom nejnovější číslo odborného časopisu New England Journal of Medicine.

    Dana Horáková a Ivana Kovářová z Centra pro léčbu roztroušené sklerózy v pražské Všeobecné fakultní nemocnici řekly ČTK, že do klinické studie jsou zařazeni i čeští pacienti. Studie potrvá dva roky, a pokud se potvrdí dosavadní nadějné výsledky, lék se dostane do běžné praxe.

    Britští vědci napsali, že během pokusů alemtuzumab snížil počet záchvatů u nemocných s roztroušenou sklerózou a umožnil jim znovu nabýt ztracené funkce, takže na konci pokusů byli méně handicapováni než na začátku. Lék podle nich zřejmě umožňuje rekonstrukci poškozené mozkové tkáně, pokud se použije na počátku nemoci. V pozdějších fázích nemoci ale nezabral.
    „Možnost léčby roztroušené sklerózy rekonstrukcí mozkové tkáně je bezprecedentní. Máme tu lék, který by, pokud by začal být podáván včas, mohl účinně zastavit postup nemoci a také obnovit ztracené funkce,“ citovala AFP Alasdaira Colese, který část studie koordinoval.

    Zázraky čekat nelze

    „Lék je určen pro pacienty na počátku nemoci, není to zázrak pro všechny. Ovlivňuje zánětlivou složku, ale zatím není známo, že by obnovil již zaniklá nervová vlákna. U lidí s těžkým poškozením nervového systému, kteří jsou například na vozíku, se efekt neprokázal,“ zdůrazňuje Horáková. Pokud je pacient v počátcích nemoci, léčba zřejmě ovlivní zánět, a tím zlepší šanci mozku na případnou obnovu funkcí. Pokud ale už jsou vlákna přerušena, nepomůže zřejmě ani tento lék.

    K léčbě roztroušené sklerózy se alemtuzumab zkouší od devadesátých let. U malé skupinky pacientů v pokročilé fázi nemoci lék nezabral, ale u pacientů v počátcích nemoci se osvědčil. Druhé fáze klinického zkoušení se už zúčastnily zhruba dvě stovky pacientů. Ve srovnání s pacienty léčenými klasicky měli přibližně o 70 % méně záchvatů a výrazně se zpomalil postup nemoci.

    „Nyní je třetí fáze klinického zkoušení ve dvou rozsáhlých celosvětových studiích, Česko se účastní obou,“ uvedla Kovářová. Předností léku je způsob podání – pacient dostane pět infuzí během týdne, pak celý rok nic, pak tři infuze a zase rok nic. U některých pacientů to zřejmě bude stačit, někteří budou potřebovat časem další kúru. První pacienti, kteří začali s léčbou před deseti lety, potřebovali maximálně čtyři opakování.

    Dosavadní studie ukázaly, že lék je vysoce účinný, což ale znamená i možné nežádoucí účinky, jako je pokles množství krevních destiček a riziko krvácení, dále poruchy štítné žlázy a větší náchylnost k infekcím, protože při léčbě klesá počet bílých krvinek, a tedy i odolnost vůči infekcím. Tyto nežádoucí účinky je nutno pečlivě hlídat a včas léčit.

    #8379
    jareš
    Účastník (Participant)

    Nová varianta Rebif schválený v EÚ proti MS
    2007-08-30
    MS

    Kladribin je téma, ktorej si myslíte, že sa môže stať novou drogou pre MS. Veda a výskum na niekoľkých nových liekov stále prebiehajú. Viac informácií o MS a výskum na MS:

    DNA vakcína (BHT-3009) na MS môže mať vplyv
    Stres zhoršuje MS
    Sativex (lieky s kanabisom) pred MS na ceste do EÚ
    A strava s rybím tukom a málo nasýtených tukov neoslobodí MS
    Merck Serono nové a vylepšené verzie lieku Rebif bol schválený v rámci EÚ. Rebif, ktorý sa používa pri liečbe MS, bol veľký predávajúci. V novej verzii je bez sérového albumínu z zvierat alebo ľudí.
    Rebif ® (interferón beta-1a) bol schválený pre liečbu relapsu v MS (roztrúsená skleróza) v roku 1998. Obsahuje látky podobné interferons, že ľudské telo produkuje.

    Interferónom v imunitnom systéme
    Interferónom je skupina bielkovín, ktoré telo vytvára ako súčasť imunitnú obranu proti vírusom, rakovina a niektoré druhy parazitov. Niekoľko druhov interferón produkovanej telom a Rebif je podobný interferonu-beta. V tele chráni interferonu-beta (a alfa) bunky, ktoré sa zatiaľ nakazili vírusom.

    Niektoré lieky, ktoré sú podobné interferonu-beta je k dispozícii pre liečbu RS. Môžu obmedziť prípady MS a spomaľujú rozvoj choroby. Presne tak, prečo je tento efekt nie je známy, ale príčina môže byť, že sa zdá, že antinflammatoriskt alebo chráni mozog posilňovaním krv-bariéra mozgu.

    Rebif, Avonex, Betaseron a Biferonex
    Rebif a ďalšie podobné lieky môžu spôsobiť nežiaduce účinky. Nové varianty Rebif je věřil k menej vedľajších účinkov, pretože sérum albumín buď ľudí alebo zvieratá sa používajú, a pretože je pH neutrálny. Merck uviedla, že reakcie v mieste vpichu je trikrát menej pravdepodobné.

    Rebif bol veľmi výnosný produkt pre Merck, ale nie sú sami na trhu. Avonex z Biogen IDEC je lídrom trhu a bol schválený v roku 1996 v USA a 1997 v Európe. Je tiež založená na interferón-beta. BioPartners snažila schválenie v EÚ pre nový liek založený okolo interferónom beta-zvané Biferonex.

    Rebif, Avonex a Biferonex je založený na vlastnostiach interferónom beta-1a. Úzko súvisí s interferónom beta-1a je interferón beta-1b. Betaseron od spoločnosti Bayer Schering je postavený okolo interferónom beta-1b.

    Kladribin môže taktiež odradiť MS
    Výskum a štúdie prebiehajú s niekoľkými farmaceutických spoločností o úpravu, ktorá nevyžaduje injekciu. Kladribin sa už používa na liečbu hårcellsleukemi a vzhľadom k tomu, ako intravenózna infúzia. Merck má prebiehajúcej fázy III štúdie o forme kladribin, ktorá ako tabliet, aby sa zistilo, či bola účinná proti MS. A Phase III štúdii, v ktorej v kombinácii s kladribin Rebif proti MS je tiež na ceste.

    Ostatné spoločnosti, ako aj výskum v tejto oblasti. Za niekoľko rokov, nie je vylúčené, že lieky na MS s ešte menej nežiaducich účinkov bude.

    Čítajte viac:
    NOVÉ vzorec pre sklerózu multiplex ZAOBCHÁDZANIE Rebif ® schválený v Európskej únii. Merck Serono.
    Merck Serono začala ďalšie štúdie na vyhodnotenie Ústne kladribin Ako Add-on Liečba roztrúsenej sklerózy.

    #8380
    jareš
    Účastník (Participant)

    Kladribin je téma, ktorej si myslíte, že sa môže stať novou drogou pre MS. Veda a výskum na niekoľkých nových liekov stále prebiehajú. Viac informácií o MS a výskum na MS:

    DNA vakcína (BHT-3009) na MS môže mať vplyv
    Stres zhoršuje MS
    Sativex (lieky s kanabisom) pred MS na ceste do EÚ
    A strava s rybím tukom a málo nasýtených tukov neoslobodí MS

    #8381
    jareš
    Účastník (Participant)

    Merck Serono začala ďalšie štúdie na vyhodnotenie Ústne kladribin Ako Add-on Liečba sklerózy multiplex
    1/24/2007
    Ženeva, Švajčiarsko, január 24 / PRNewswire-First Call / – Merck Serono dnes oznámil, že začal ďalší (ústny kladribin Pridané na Rebif Nová formulácia v Pacienti s aktívnou Relapsing choroby) Fáza II ątúdia. Ďalšie štúdie hodnotí bezpečnosť, znášanlivosť a účinnosť dvoch dávok režim Merck Serono Patentovaná ústnej formulácia kladribin keď znie na nové zloženie Rebif (R) (interferón beta-1a) so sklerózou multiplex (RS) u pacientov s aktívnym ochorením Napriek liečbe Rebif (R). Ústne kladribin je v súčasnosti tiež hodnotená ako mono-terapia v plne zatrieďovať pivotnej štúdii fázy III (jasnosť štúdie) u prvého-line liečbu relapsing formy MS. Nová formulácia Rebif (R) je v rámci regulačného preskúmania Európskej liekovej agentúry, U. S. Food and Drug Administration a inými zdravotníckymi orgánmi.
    „Skleróza multiplex pacienti s príznakmi ochorenia počas aktívnej liečby ochorenia modifikujúce drog môžu využívať pridáte ďalšie agent s odlišným mechanizmom účinku, na doplnenie a zvýšenie celkovej účinnosti pri zachovaní prijateľnej bezpečnosti a znášanlivosti profilu,“ povedal Bruno muschata Merck Serono vedúci Neurologická klinika rozvoj. „Rôzne mechanizmus účinku a ústne intermitentnú podávanie perorálneho kladribin je potenciálne užitočný add-on terapiu štvrtok Rebif (R) v kritickej dobe progresie ochorenia.“
    „Ústne kladribin je v súčasnosti hodnotená ako mono-terapia v ZROZUMITEľNOSť pivotnej štúdii fázy III, a je na dobrej ceste, aby sa stala prvou ústnej terapia u prvého-line liečbu roztrúsenej sklerózy,“ povedal Franck Latrille, Merck Serono vedúci Product Development. „Sme teraz otvára ďalšiu štúdiu, ako sme presvedčení, že orálna kladribin má tiež veľký potenciál ako add-on terapiu u pacientov, ktorí majú aktívny relapsing príznaky ochorenia, zatiaľ čo na liečbu.“
    Ďalšie štúdium je dvousemestrální-rok (96 týždňov), randomizovaná, dvojito-slepá, placebom-kontrolovanej, medzinárodný súd.Hodnotenie bude vykonané v 40 lokalitách nachádza v Spojených štátoch av Európe. To bude zahŕňať 260 MS pacientov zažilo aspoň jednu relapsu pričom Rebif (R) v priebehu roka predchádzajúceho štúdia Enrollment. Študijné účastníkov bude randomizovaných do jednej z troch zložiek štúdium na jednej z dvoch rôznych dávok režim ústnej kladribin alebo vyrovnanie placebo tablety, okrem novej formulácie Rebif (R) 44 micro gram subkutánne trikrát týždenne. V štúdii, ústny kladribin je uvedený vo dvoch alebo štyroch cyklov liečby v prvom roku, pričom každý cyklus sa skladá z denného podávania po dobu štyroch alebo piatich po sebe nasledujúcich dní, čo znamená, štúdie pacientov brať perorálna terapia kladribin iba 8 až 20 dní v priebehu tohto roka . V druhom roku, dvoch cykloch liečby sú podávané v dávke režime.
    Primárne bezpečnostné parametre pre ďalšie štúdium pozostáva zo širokej škály bezpečnostných a znášanlivosti parametre merané v priebehu 96 týždňov liečby. Primárna účinnosť ukazovateľ je priemerná zmena v počte nových T1 gadolínium-zesílené lézie na predmet na magnetickou rezonanciou (MRI) prehľadáva od základnej čiary, na 96 týždňov.
    O ústnej kladribin
    Merck Serono Patentovaná ústnej formulácia kladribin je v súčasnosti posudzujú vo fáze III ako liečbu pre pacientov s relapsing formy sklerózy multiplex (MS). Kladribin je malá molekula, ktorá zasahuje do správania a šírenie niektorých bielych krviniek, najmä lymfocytov, ktoré sú zapojené do patologického procesu MS. Prostredníctvom svojej rozdielny mechanizmus účinku, perorálna kladribin môžu ponúkať nové bezpečné a účinné možnosti štvrtok pacientov s MS.
    O Rebif (R)
    Rebif (R) (interferón beta-1a) je choroba-modifikovať drog užíva na liečbu relapsing formy sklerózy multiplex (MS) a je podobný interferonu beta bielkovín produkovaných ľudským telom. Interferónom pomáha modulovať tela, imunitný systém, boj proti chorobe a znížiť zápal.
    Rebif (R), ktorý bol schválený v roku 1998 v Európe a Spojených štátoch v roku 2002, je registrovaná vo viac ako 80 krajinách po celom svete. V Spojených štátoch, Rebif (R) je spolufinancovaný-trh EMD Serono, Inc (USA dcérsku spoločnosť Merck Serono) a Pfizer Inc Rebif (R) bol testy štvrtok oddialenie progresie postihnutia, znížiť frekvenciu recidívam MRI lézií a zníženie aktivity a oblasti [1]. Rebif (R) nie je schválené pre liečbu chronickej progresívna MS. Rebif (R) je k dispozícii v 22 mcg, 44 mcg ready-to-use pre-naplnené injekčné striekačky a titračnej balenia, a môže byť skladovaný pri izbovej teplote po dobu až 30 dní, ak chladničke nie je k dispozícii.
    Najčastejšie hlásené nežiaduce účinky sú poruchy mieste vpichu, symptómy podobné chrípke-, zvýšenie pečeňových enzýmov a krvné bunkové abnormality. Pacienti, najmä tie depresie, záchvaty poruchy, alebo problémy s pečeňou, by mala prerokovať liečby Rebif (R) so svojimi lekármi.
    O spoločnosti Merck Serono a skleróza multiplex
    Merck Serono je lídrom v sklerózou multiplex (RS) s Rebif (R) (interferón beta-1a), choroby-modifikujúce drog užíva na liečbu relapsing formy MS, ktorá je registrovaná vo viac ako 80 krajinách po celom svete. Okrem Rebif (R), spoločnosť ponúka aj druhá terapia v rámci svojho amerického portfólio ČŠ terapiou: Novantrone (R) (mitoxantron Injekčný koncentrát) pre zhoršenie formy MS. Kompletné informácie pre predpisovanie týchto prípravkov možno získať kontaktovaním spoločnosti alebo návštevou jej internetovej stránke.Doplnkové terapeutické možnosti sú v súčasnosti vo vývoji na Merck Serono, vrátane ústnej kladribin, v súčasnosti vo fáze III a potenciálne prvý ústny terapia pre MS, rovnako ako niekoľko produktov v ranom štádiu vývoja, vrátane: osteopontin, čo je inhibítor MMP-12, čo je inhibítor JNK a interferón beta: Fc. Merck Serono tiež zaujať vedúcu úlohu vo vývoji chápania úlohy genetiky v MS s celým genómom skenovanie prebieha.
    O roztrúsenej sklerózy
    Roztrúsená skleróza (RS) je chronické zápalové stav nervového systému a je najčastejšou, non-traumatickými, neurologické ochorenia, u mladých dospelých. Svetová zdravotnícka organizácia odhaduje, že až 2,5 milióna ľudí na celom svete trpia MS. Kým príznaky sa môžu líšiť, najčastejšie príznaky MS patrí rozmazané videnie, necitlivosť alebo okresu vývoj v Limba a problémy s pevnosťou a koordinácie. V relapsing formy MS sú najčastejšie. Preposlať-hľadáte výpisy
    Niektoré z týchto vyhlásení v tejto tlačovej správe sú termínované hľadáte. Takéto vyhlásenia sú svojou povahou podliehajú známym i neznámym rizikám, neistote a iným faktorom, ktoré môžu spôsobiť skutočné výsledky, výkonnosť alebo úspechy Merck Serono SA a pridružených spoločností sa výrazne líšia od tých očakávaných alebo predpokladaných v prednej-hľadáme vyhlásenie. Preposlať-hľadáme vyhlásenia sú založené na Merck Serono na súčasných očakávaniach a predpokladoch, ktoré môžu byť ovplyvnené množstvom faktorov, vrátane tých, ktoré sú diskutované v tejto tlačovej správe a podrobnejšie v Serono výročnej správe na formulári 20-F Súbor s U. S. a cenné papiere Exchange Commission na 28. február 2006. Tieto faktory zahŕňajú akékoľvek zlyhanie alebo oneskorenie pri Merck Serono schopnosti vyvíjať nové produkty, ak sa nepodarí získať súhlas regulačných očakávalo, žiadne problémy v commercializing aktuálne produkty v dôsledku konkurencie alebo iných faktorov, naša schopnosť získať náhradu pokrytie našich produktov, Výsledky akúkoľvek vládne vyšetrovania a súdnych sporov. Merck Serono je poskytovanie týchto informácií, ak odo dňa, kedy táto tlačová správa, a nemá žiadnu zodpovednosť štvrtok aktualizovať vpred-hľadáme vyhlásenie obsiahnuté v tejto tlačovej správe štvrtok odrážajú udalosti alebo okolnosti, ktoré nastali po dátume tejto tlačovej správy.

    #8382
    jan-ka
    Účastník (Participant)

    jares, prosim ta mozes poslat aj link na original stranku (predpokladam v anglictine). dakujem :)

    #8387
    jareš
    Účastník (Participant)

    janka je to vo švédštine…ale..zadaj si v googli KLADRIBIN…a ono sa ti to tam všetko ukáže

    #8394
    jan-ka
    Účastník (Participant)

    aha, tak to sa radsej pokusim vyznat v tom google preklade, myslim, ze mi to pojde lepsie:D

    #10599
    Roman
    Účastník (Participant)

    Lieky na Sklerózu multiplex *THUMBS UP*8-)

    Lieky regulujúce imunitnú odpoveď zabíjaním bielych krviniek
    Fingolimod (FTY720)
    Mylinax
    Alemtuzumab
    Rituximab

    Lieky riadiace imunitnú aktivitu
    Teriflunomide
    Laquinimod
    Daclizumab
    MBP 8298
    Inhibítory Integrínu

    Lieky potláčajúce zápal
    BG-12
    MLN 1202
    Ibudilast

    Očkovacie látky
    Tovaxin
    BHT-3009

    Lieky zlepšujúce funkciu nervov
    Fampridine-SR
    Lamotrigine

    Budúcnosť liečby
    Liečba kmeňovými bunkami

    #11216
    ErikaM
    Účastník (Participant)

    Je tu niekto v štúdii na liek Teriflunomid? Je to tabletka, ktorá sa užíva raz denne.

    #12186
    Roman
    Účastník (Participant)

    Vyskumnici dokazali otocit devastaciu nervoveho tkaniva a nastartovat remisiu.:-):-):-)
    Liek zatial oznacovany ako GIFT15 v pokusoch na mysiach dokazal zmenit odpoved bielych krviniek.
    *THUMBS UP*

    #12187
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Všetko obré správy, vidieť, že veda nespí! Ale… Žijeme na Slovensku, kým sa akákoľvek novinka ku nám dostane, to si ešte pekne dlho počkáme (n) Každopádne, ja verím, že raz sa pre náš vynájde nejaký revolučný liek :-)

    #12188
    p.kk
    Účastník (Participant)

    Viem, minimálne o jednom pacientovi, ktorý užíva/ užíval?/ teriflunomid. Volal sa Laco a spoznal som ho počas hospotalizácie na fakultke v KE. Viem, že bral betaferon a potom prešiel na tie tablety. Ale či ich ešte berie, to neviem.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 42 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.