Pomôžte

stano

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 85 )
  • Autor
    Príspevky
  • #560
    stano
    Účastník (Participant)

    Ja som si toho dal viac.Postupne som pridaval a teras mam toho hodne.Aspon nieco napisem.Rano si pravidelne davam sprchu.Pre mna na voziku je to trochu aj ranna rozcvicka.Sprchujem sa sam aj vyzliekam a obliekam.Zacal som po rekondycnych trochu chodit tak si davam okolo plota asi 5 min. chodzu.Po chodzi dychove cvicenie z jogi pranajama (cistenie nervovych drach je to vraj v preklade),relxsacia na uvolnenie,cvicenie slabo ovladajuceho svalstva(cvicenie pomaha akoby mi trochu svalstvo silnelo co neovladam)a nakoniec mentalne cvicenie z jogi pozdrav slnku.To robievam rano.Nasleduju ranajky ovocie a to asi staci.Den je ties nabyty cvicenim a inym.Mozem napisat nabuduce.Ahojte.

    #3350
    stano
    Účastník (Participant)

    Snazim sa cvicit kedy sa da a kde sa da.Skusam pohnut nohou,kusok po kusku,palce,stehno,clenok atd.Citim ako svalstvo zapne ale nohu nepohne,ale ono sa to urcite pomali a isto bude zlepsovat,ta nadej v lepsie mi dava silu stale cvicit,je to zda sa mi lepsie ako sa poddat osudu a cakat na nejaky zazrak. Vecer byvam unaveny ako keby som cely den tasko pracoval v bani.Snad sa mi podari vydrzat a budu aj nejake vysledky.Cas ukaze.Je tam ale velmi dolezita faza uvolnenia,po precviceni jednej casti tela.Drzte mi palce.Ahojte.

    #3417
    Miro
    Účastník (Participant)

    Stando toto je zvolanie do boja. „je to zdá sa mi lepšie, ako sa poddať osudu a čakať na nejaký zázrak“. Sú to silné slová. Stano držíme ti aj s Lenkou veľmi palce nech ti húževnatosť a trpezlivosť čo najdlhšie vzdržia. Zaslúžiš si obdiv nás všetkých.
    A verím, že to nebudú len slová do vetra. Zlepšenia sa dostavia.

    #3479
    stano
    Účastník (Participant)

    No v cviceni som nepovolil.Aj ked je este skoro tak sa mi zda ze je v tom cviceni nieco a mam male zlepsenie.Konecne som zacal bravat cvicenie ako nieco samozrejme a citim sa lepsie po kazdej stranke.Po psichickej stranke sa citim lepsie,travenie mam lepsie,som taky vytalnejsi odkedy som zacal intenzivne cvicit.
    Do obeda cvicim tri krat,svoju zostavu kde precvicujem slabo ovladajuce svalstvo.Jedno cvicenie trva asi dvadsat min a viac.Pobede cvicievam asi styri krat a tam este si vsuvam asi hodinu a pol trvajuce cvicenie jogi.Vecer som taky zmoreny ze sa mi nechce ani prezliekat do pizama,ale nejako sa mi to podari prezliest sa.Svalovku nemam.Cvicim dokial mi to je prijemne a potom uvolnujem cele telo,po kazdom cviku.No cas ukaze ako to bude ci mi to pomoze,ale viera v zlepsenie tam hra ties svoju ulohu.No este ako prilad by som uviedol ze na zaciadku cvicenia(zaciatkom augusta) som spravil strnast polovicnych drepov,teras robievam tridsat.Surovej strave som zostal verny tak v devedesiatich percentach snad mi nejako aj to pomoze.Dakujem ti Moro a Lenka za povzbudive slova.Prajem vam vsedkym vela prijemnych dni,ahojte.

    #3480
    jareš
    Účastník (Participant)

    pridávam sa k Mirkovi a Lenke…vieš, že môj obdiv máš ešte z Piešťan…a teraz sa opäť pred tebou skláňam…a zároveň ti držím palčiaky…VYTRVAJ !!!

    Prajem ti veľa, veľa vôle…bol si už v Dudinciach super, keď si sa sám postavil na nohy a cvičil s nami raňajšiu rozcvičku…

    mne to vháňa obrovskú silu do tela, keď vidím takýchto ľudí, ako si ty alebo Alenka z Nitry…patrí vám veľký obdiv…

    Mali by si z vás brať príklad všetci…

    #3482
    stano
    Účastník (Participant)

    Myslim ze vzajomnim povzbudzovanim viac dokazeme ked nebude zlepsenie tak urcite to aspon zastavyme chorobu.Nikdy sa netreba vzdavat a aj ked naras sa neda zvladnut vsedko idealne,ale postupne to ide,silneje vola,len treba spravyt prvy krok ktory by mal vyjst od nas,zrealizovat co je potrebne,co by sme mali spravyt.Obdiv patri kazdemu kto sa nepoddal a snazi sa stale nejako zbavyt tej pliagi SM,cvicenim,zdravym sposobom zivota atd.Urcite je vela SM-karov ktory by si zasluzili uznanie nas vsedkych za to co spravili aby sa dostali z chorobi,ale nevieme o nich.Jarka ty patris urcite medzi nich,no o tebe ale vieme,nielen ze intenzivne sa snazis si pomost po kazdej stranke,ale pomahas aj inym,co si velmi cenim a ostatny ties.Ty nieze si zasluzis obdiv ty ho uz mas aj ked vela ludi to nenapise ale je to tak.Ahojte.

    #3486
    jareš
    Účastník (Participant)

    vháňaš mi slzičky do očí…
    som nesmierne rada, že mi umožňujete byť vám prospešná…to vám všetkým patrí vďka…a tebe Stanko za tvoju nezdolateľnú chuť a vnútornú silu nevzdať to…tebe patrí skutočný obdiv…viem, že píšem teraz pravdu….pretože to tak cítia všetci….ja som len maličké koliesko u voza…a keď mi dáte šancu byť tu pre vás…tým mi len pomáhate…

    takže Stanko…ja som oproti tebe nič…to ty si ten hrdina…

    #3769
    stano
    Účastník (Participant)

    No cvicim a cvicimm,stale cvicim ani radsej tu nepisem kolko,mohli by sa u niekoho obiavit pochyby.Uz mi konecne trochu niekedy prehrieva stehna na nohach,snad sa to nezastavy a pojde to dalej.Cvicenie je dobre netreba na neho pri nasej chorobe zanevriet.Ahojte.

    #5229
    stano
    Účastník (Participant)

    :)Par riadkou napisem.Postupnym zvysovanim dlzky cvicenia som zacat denne cvicit jogu uz tri hod a nieco.Najlepsie je na tom ze citim sa prijemne,aj ked je toho cvicenia vela.Po cviceni a mam taky dobri pocit ze som dobre vyuzil svoj volny cas.No podarilo sa mi naucit cvicit aj pri pozerani televizora.Samozrejme take jednoduche cviky ako je hybanie prstov na nohach atd.Nejake vyrazne zlepsenie nieje,ale myslim ze je to lepsie ako necinne sediet a cakat co pride.Neuvazujem zatial ani prestat.Odkedy viac cvicim nemam depky.Opustili ma nadobro a dufam ze sa mi uz ani nevratia.Prijemny zbytok dna.(ninja)

    #5570
    jareš
    Účastník (Participant)

    Stanko….si skvelý a máš fantastickú pevnú vôľu…

    držím palčoky…ty to zvládneš…ak má byť tvoje cvičenie len pre to, aby si nemával depky…tak potom to má význam….aj tak stále verím, že sa polepšíš…v pohybe
    (hi)(hi)

    #5637
    stano
    Účastník (Participant)

    Dakujem za povzbudive slova.Uvidim co ukaze cas.Bude zas o skusenost viac.Nesmiem prestat.

    #6846
    stano
    Účastník (Participant)

    Musel nsom prestat cvicit.Uz asi treti den necvicim a som rad ze po zdravotnej stranke nieje zhorsenie a vsedko sa vratilo do stavu pred chorobou.Malicke zlepsenie sa zacinalo obiavovat,ale akoby napisanemu osudu sa nedalo vyhnut a choroba ma zastavila.Este niesom zdravy,cakam a pojdem znova do cvicebneho programu.Povolil som v surovej strave a zmoreny cvicenim som sa lachko nakazil chorobi od manzelky.Cakal som lepsie a prislo horsie,ale je to uz nastastie za mnou.Niekedy padame preto aby sme sa vedeli postavit a ist dalej.Ahojte

    #7211
    stano
    Účastník (Participant)

    Choroba bez nasledkou skoncila a cvicim dalej.No zistil som malu zavislost.Prajem tu zavislost kazdemu je to celkom prijemne.Som zavisli na cviceni.Chyba mi ked necvicim a to je dobre.Je to samozrejme mala zavislost liecit sa mi z nej netreba.Takze cvicim dalej a dufam ze vysledky sa dostavia.

    #7213
    liviap
    Účastník (Participant)

    Stano, cvič ďalej a želám si takú závislosť akú máš ty – závislosť na cvičení. Ale aj to je pravda, že sa už veľmi nemusím prehovárať, aby som išla cvičiť – už idem bez problémov a s radosťou – možno som už na dobrej ceste k závislosti. Pá Lívia
    PS: Pozdravujem aj Klaudiu!

    #8912
    stano
    Účastník (Participant)

    Rano pol hod cvicenie.
    Poobede 45 min relaxacia.Po reaxacii tri hod joga (sistem Joga v dennom zivote)
    Vecer cvicenie jednoduche asi hod a viac pri TV.
    Potom sa presuvam vonku.105 stvrtinovych drepov.(na zaciatku som zvladol ledva tridsat v auguste minuleho roku.)polhodinova prechadzka na invalidnom voziku po ulici.Pred spanim pol hodinove relaxacne cvicenie.Odporucam mne sa po nom velmi dobre spi.Tak zhruba je to vsedko.Je toho viac,ale aspon nieco.Ono sa to vsedko opakuje kazdy den a nedavam si prestavku jednodennu ani v nedelu.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 85 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.