Pomôžte

Betaferón

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 249 )
  • Autor
    Príspevky
  • #456
    jareš
    Účastník (Participant)

    Kto z vás je na Betaferóne ?….ako znášaš pichanie a čo vedljašie účinky ?

    #1326
    Katka
    Účastník (Participant)

    Ahoj,
    ja si už 3 rok pichám betaferón a stále sa mi objavujú chrípkové stavy. A niekedy to býva fakt dosť zlé, aj keď si pichám večer, na druhý deň sa ledva vlečiem. A niekedy mi je zasa úplne super. Len to neviem percentuálne vyjadriť čo prevažuje.

    #1330
    jareš
    Účastník (Participant)

    tož som rada, že aspoň jedon sa sem nalogoval s prípravkom interferón beta…

    Katka, nie som pichač betaferónu a viem, že tento prírpavok tu bol medzi prvými na Slovensku…ale tak isto viem, že má zrejme aj asi najviac vedľajších účinkov oproti ostatným…

    je to však len hypoteticky vyslovené…nakoľko koľko ľudí toľko SM-iek…viem, že každý organizmus sa stavia k prípravkom inak

    Katka….ak sa smiem spýtať, dostala si betaferón na základe opakujúcich sa atakov….je to tak ?

    ak mám pravdu, koľko atakov sa ti „podarilo“ absolvovať v priebehu týchto troch rokov čo si picháš betaferón…

    #1335
    Katka
    Účastník (Participant)

    Pred zacatim aplikacie betaferónu som absolvovala tri ataky, v priebehu pol roka.
    Ale po začatí pichania betaferónu som nemala našťastie ani jeden. Tak asi na niečo tie interferóny budú. Len keby neboli tie vedľajšie účinky.
    Ale,ako som sa už bavila s niektorými „betaferónmi“, niektorí nemávajú skoro žiadnu reakciu.
    Možno som iná:)

    #1338
    jareš
    Účastník (Participant)

    ak je to tak ako vravíš…a za celé tri roky neprišiel ani jeden atak…

    moja rada znie : nemeň liečbu…bola by to škoda, keby sa ti mal zhoršiť zdravotný stav.

    bude to kruté, ale skús to nejako vydržať tie vedlajšie účinky…

    je dosť zrejmé, že ten liek ti pomáha…podľa mojej mienky, stojí to za to, aby si, pokiaľ možno, čo najdlhšie nemala žiadny atak, aj napriek nepriaznivým vedlajším účinkom, na každého človeka rovnaký liek účinkuje úplne inak…nie si iná ty…ale tvoj organizmus je zrejme tak naprogramovaný, že to bude s vedljašími účinkami

    rozhodnutie je však na tebe…

    možno by bolo dobré, keby sa sem prišiel porozprávať aj nejaký iný betaferónista…:-))

    #1340
    Katka
    Účastník (Participant)

    To by som bola veľmi rada, keby som tu našla nejakého betaferonistu.

    Čo tu nikto taký nie je?

    #1482
    Jardo
    Účastník (Participant)

    neviem ci nebudem niekomu vadit ale ak este hladate nejakeho betaferonistu , tak ja som na nom uz treti rok.A ak nebudem znechucovat mohol by som i ja napisat svoje skusenosti ak ale nebudem znechucovat pravdou a tym ako to vidim a citim ja.

    #1486
    Katka
    Účastník (Participant)

    Budem rada, ak sa podelíš o svoje skúsenosti.

    #1513
    Jardo
    Účastník (Participant)

    velmi som i tak rozmyslal ci napisat ale ked som si v stredu rano kukol tu relaciu o SM ( mimochodom uz som ju videl a i to je dosledok choroby ,nespavost aspon u mna)tak som prisiel na to ze si nemam nic robit z toho ked ma niekto obvini z toho ze sa tu vyhrazam,strasim a znechucujem,lebo co potom bolo v tej relacii povedane o dosledkoch choroby.Pozrite si v sobotu reprizu.
    A moje skusenosti z betaferonom ? Nestazujem sa, zvykol som si i na bolest , ktora mimochodom sa po case stratila ,telo si zvyklo ale i teraz si sem tam zoberiem tabletku paralenu pred pichanim a to vacsinou ked picham do noh alebo ruk.A ziadne stopy na tele po vpichu som nepozoroval , asi mam hrosiu kozu alebo osem dni je dost dlha doba na zahojenie vpichu.No ale i tak pichanie nie je vsetko na radu lekara , raz do roka absolvujem v nemocnici preliecenie kortikoidamy,dost mi to pomaha tak na tych sedem osem mesiacov sa citim vo forme a vtedy vozik stoji v kute a vozim sa na trojkolke lebo moja rovnovaha sa stratila ako ked som si dal zopar poldeci.A este je tu i strava , ktora uz nie je tak bohata na tuky a ine fajne dobroty ako napr.slaninka ci klobaska alebo nejaka sladkost.A co je najdolezitejsie zbavil som sa cigariet.lebo dakde som cital ze tie maju vplyv na nasu diagnozu este viac ako alkohol.Je toho viac no na zacietok snad dost.No a vela zaujimavych veci sa clovek docita i v casopise zvazu Nadej. A pekna publikacia je i kniha od M.Drobneho a kolektiv ,,Sklerosis multiplex“ ale ja som ju cital so slovnikom a este citam je to dost tazka knizka pre takeho jednoducheho cloveka ale su tam zaujimave veci.Dufam ze neznechucujem.

    #1518
    Katka
    Účastník (Participant)

    Každý píše o nespavosti, ale ja mám opačný problém, neviem sa dospať. Najhoršie je ráno vstať do postele, ale keď sa naštartujem, tak to už potom ide.
    Tak asi som medzi vami výnimka.

    #1520
    svigabra
    Účastník (Participant)

    V tomto ročnom období sa cítim ako tunajšie medvede – nachádzam sa v hybernovanom stave… V mojom prípade spoluúčinkuje aj strata zamestnania a obmedzenie sociálnych kontaktov, lebo v zimnom období menej vychádzam von na prechádzky. Návšteva kina alebo nákumného centra je síce rozptýlenie ale predsa len nestačí.
    Naposledy mi náladu zdvihla nahlásená klientka (poskytujem doma psychoterapiu) – nachystala som sa do „práce“, upratala som a bez problémov som sa nastavila na pracovný režim. Happyend sa nekonal – klientka sa preobjednala, ale dobrý pocit z toho, že keď chcem, tak môžem – mi vydržal až do hlbokej noci!
    Katka prajem Ti čo najviac dôvodov na zmysluplné naštartovanie sa! Gabi

    #1646
    stano
    Účastník (Participant)

    Bral som ties Betaferon a po troch maesiacoch mi ho zastavili.Doslo u mna k znacnemu zhorseniu.Ale poznam ludi ktorim pomohol takze neodsudzujem ho.

    #1652
    svigabra
    Účastník (Participant)

    Napadlo ma, či si nemal takú smolu (podobne ako ja pred pár rokmi), že Ti atak „fičal“ veselo ďalej a náhodou si do toho začal brať betaferón.
    Pravdepodobne je to teraz už jedno a prajem všetko dobré s novým liekom!
    Pa Gabi

    #1706
    Katka
    Účastník (Participant)

    Moje zmysluplné naštartovania sú moja práca, ktorá ma neskutočne baví a robím ju s veľkou radosťou. Takže ja mám prečo ráno vstávať. Ja som to skôr myslela, že som taký spachtoš, ktorý by prespal celé hodiny a hodiny. A viem, že niektorý majú opačný problém s nespavosťou.

    #1886
    Beata
    Účastník (Participant)

    tak aj ja som začala minuly týždeň s pichaním. naša dobrá p. doktorka mi umožnila aspoň na mesiac si to vyskúšať na dávke, ktorú dostala od farmaceut. firmy. Je úplne úžasná a ja sa z toho teším ako malá. Hneď po prvom vpichu sa mi zmiernilo brnenie v nohách a nebolia ma tak veľmi. Mám pocit, že aj v hlave sa mi tak nejak „rozjasnilo“, no proste vnímam to veľmi pozitívne. Hoci túto noc som mala teplotu, ale mozno aj preto, že som si predtým nestihla dať Ibalgin. Môj manžel nadšene pribehol, že ideme ti to pichnúť a celkom som na iné zabudla. Veľmi by som chcela, aby mi to schválila poisťovňa, veď uvidíme…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 249 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.